- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
manchester85
veterán
-
manchester85
veterán
válasz
DanielK #11136 üzenetére
"mert ott van legközelebb normális voda."
Nem, legközelebb normális voda Bécsben van.
Vicc ez a szolgáltató. Apámat én is "előjegyeztem", de még mindig sehol semmi. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy ők is 28-tól adják. Tudjátok miért csinálják ezt? Hogy ne tudjanak az árban csalódott ügyfelek átmenni a T-hez, ahol ugye elő is lehet rendelni. Majd egy nappal előbb, vagy aznap hozzák nyilvánosságra, mikor már nem lesz idő szolgáltatóváltással szarakodni, mert örülhet az ember, ha jut egyáltalán. Patkány népség.
-
manchester85
veterán
válasz
DanielK #10946 üzenetére
"Addig mi volt? He, megéltünk. na mindegy."
Jó, hát a szocializmusban is megéltünk...
Viszont most kapitalizmusban élünk, és a világ leggazdagabb vállalata szarabb térképrendszert biztosít a vásárlóinak, mint amit a Google a 20 ezres telefonjaihoz ad. És az érveidet úgy lehetne hasonlatba önteni, hogy ez olyan, mintha bemennél a világ egyik legjobb éttermébe, és eléd b*sznának valami sótlan, ízetlen vackot, amit saját recept alapján próbálnak kikísérletezni, aztán annyit mondanának, hogy bocsi, de még új a recept, addig edd meg ezt. A múltkori receptet már nem forgalmazhatjuk. Nincs ezen mit magyarázni, ez gáz, pedig én se nagyon használom a Gmaps-et.
-
manchester85
veterán
válasz
DanielK #10934 üzenetére
Kit érdekel, hogy kezdte? Egy végfelhasználót a jelen érdekel. Mit érdekel engem, hogy egyszer jo lesz az Apple térkép, ha én ma akarom használni, és ma fizetek egy vagyont a termékeikért. Ez egy nagyon rossz érv. A Google nem 2012-ben kezdte, az Apple meg a 2012-es elvárásoknak feleljen meg, ha a vásárlóira kényszeríti a saját szolgáltatását.
-
manchester85
veterán
Miről beszéltek? Innen írok, a Mammut elöl.
-
manchester85
veterán
Amúgy en tegnap kipróbáltam az i5-öt a fashion street-en. Havert fel kellett vinnem Pestre, mert ment ki külföldre, úgyhogy egyúttal beugrottunk az XMS-be. Nem sokáig próbálgattam, ugyanis sor volt a készüléknél, egy gyerek előttem vagy 20 percig nyomogatta, már azt hittem, sose megy el. En tapintatosan 2 percig se. Ami feltűnt, hogy iszonyat gyors, tényleg minden azonnal történik, és szerintem simán átérhető egy kézzel is. De ami még szembetűnőbb volt, hogy a készüléknek konkrétan nincs súlya. Olyan, mintha lebegne.
Persze nyilván meg lehet szokni, de elsőre furának tűnt. Mondjuk én i4-hez viszonyítok, így a sebesség számomra még szembetűnőbb.
-
manchester85
veterán
Árak a T-nél! Egesz tűrhető.
90 ezer ikon 400-zal.
-
manchester85
veterán
válasz
icecave #9753 üzenetére
Én a napokban tettem fel egy 720p-s mkv-t, és akadt avplayerrel. Persze volt, amit vitt, de a legutóbbi film iszonyatosan akadt. Amúgy nem nagyon szoktam filmezni, haver miatt tettem fel, de baromira meglepődtem, mennyire szaggatott. Azt hittem, ilyen gond ezzel az eszközzel ezzel a programmal már nem lehet, de mégis.
-
manchester85
veterán
Na, most akarom felfrissíteni az iPad-et (végül egy darabig mégis marad) de 2 órát ír letöltésre.
Nektek is ilyen lassan ment? Azért 1 nappal a kiadás után azt hittem, hogy normális sebességgel fog menni...
Esetleg tudtok alternatív forrást? Köszi.
kali!
-
manchester85
veterán
válasz
vadászcsiga #9141 üzenetére
Jah, de havernak adom el annyiért, amennyiért újonnan vettem.
Megy ki külföldre dolgozni, és kell neki egy gép, neki is volt iPad-je, en intéztem azt is, de otthagyta egy kajáldában, es 3 perc múlva már hűlt helye volt.
Nekem meg indul a suli, szakdoga, fölösleges eszköz lenne most, márciusban meg a 3-at ugyanannyiért megvehetem. De ha nem menne haver, maradna a pad.
Jah, akkor azt jó lenne tudni, mert holnap adom oda, de ha nem muszáj, nem tenném vissza az 5.1.1-et.
-
manchester85
veterán
De a későbbi firmware-ekre lehet majd OTA-n frissíteni, ha GM van fenn?
Vadászcsiga!
(Csak azért, mert holnap új otthonra lel az iPad-em.)
-
-
manchester85
veterán
válasz
Malachi #9076 üzenetére
Nem lehet, hogy hűségponttal együtt volt 70? Csak azért, mert az i4 árakat mindig figyeltem, és 80-ra emlékszem, hogy annyi volt a legolcsóbb, de amúgy lényegtelen. Az európai árakat nem ismerem, de azért az USA-ban 60 dollár (kb. 14 ezer) a legolcsóbb csomag, amivel el lehet hozni, és az is nettó ár. Viszont ott minden csomagban 200 dollár ugyebár a telefon, a 4S meg már csak 100$. De talán az angliai-német árak még kedvezőbbek is.
-
manchester85
veterán
Nem, egyáltalán nem jó, le is írtam, miért.
"Jó hogy annyi lett, hisz ki kell szórni a készletet, mert beszüntetik a 32/64 forgalmazását. De miért nem a 16GB-os esik, ami megy tovább, és aminek 100 dollárral csökkentette az Apple az árát. "
Malachi!
80 volt az, de ja, amúgy igazad van.
-
manchester85
veterán
válasz
rachmaninoff #8983 üzenetére
Én olyankor a velem szemben állóknak vallok szerelmet.
Ittakary!
Ja, hogy érzékeled a környezetet? Akkor az nem bebaszás.
-
manchester85
veterán
Mit szarakodtok ezekkel a tokokkal? Nekem van egy fasza carbon matricám, amit Icecave-től húztam be ajándékba
, azon kívül semmi védelem, és semmi baja a telónak. Külön zseb kell, azt kész.
-
manchester85
veterán
válasz
vadászcsiga #8904 üzenetére
Itt nem, de a fórum mobilarenáról is jó. Itt most tuti nem a mobilarenaval van a baj, az atptour.com-on is folyton ez van, sok oldalnál meg lehet, hogy rá se jövök.
-
manchester85
veterán
iOS 6 óta többször tapasztaltam olyat, hogy a Safari nem a legfrissebb oldalt tölti be. Pl. mobilarénán is több nappal ezelőtti főoldalt hozott be, az ATP tennis hivatalos honlapján is volt, hogy hetekkel korábbi oldalt mutatott, más világranglistákkal. Mi a francot lehet ezzel kezdeni? 2x-3x ráfrissítek, és akkor már jó, de én elsőre is a legfrissebb oldalt szeretném látni. Régen nem volt ilyen...
-
manchester85
veterán
válasz
Tibee86 #8768 üzenetére
Azért van egy pár jó dolog iOS-ban. Pl. a Facebook integráció tök hasznos, végre látom az ismerősök szülinapját a noticenterben, eseményeket, stb. Aki megadja a számát FB-on, azé folyamatosan frissül a kontaktlistában. Végre jó a multitouch (tudom, sokaknak 5.1.1 alatt is jó volt, de azért szerintem mégse
), teljes képernyős Safari, gyorsabb böngésző, képfeltöltés Safariból, rengeteg apró újítás. Persze hibák is vannak, de alapvetően a rendszer még gyorsabb is lett (pedig az ős iPhone-osok már hozzászoktak, hogy az új OS általában lassulást hoz) úgyhogy összességében szerintem teljesen jó az iOS6. Csak jöjjön a Google Maps is az Appstore-ba.
-
manchester85
veterán
Azert azt tegyük hozzá, hogy a 3G már iOS 4-gyel is használhatatlan volt, míg az i4 gyakorlatilag nem is lassult iOS 6 alatt. Tehát a mostani 1-2 éves hardver úgy tűnik, hogy tovább marad használható, mint anno a 4 éves volt. Gondolj csak bele, hogy akkor ugrásszerű volt a fejlődés, ma viszont picit kezd állóvízzé válni az ipar. Szerintem simán kihúz egy iPhone három évet egészen jól használható szinten a mai léptekkel. Persze elég annyi, hogy jön egy radikális iOS változtatás, és máris borul az elméletem.
-
manchester85
veterán
válasz
vadászcsiga #8472 üzenetére
Na lemaradtam már a szerkesztésről. Azért ezt ne vedd biztosra. Szerintem kellett, hogy változzon. Ez már a 3. modell lenne, közel négy éves időszakra vonatkozólag 512-vel.
-
manchester85
veterán
válasz
mastercroc #8466 üzenetére
Apámnak tudod mennyi lett volna? 75-18 (2000x9 év)-2 ezer online kedvezmény=55 ezer köszönet programmal. Erre most 55 helyett 160.
Van bőr a képükön? Neten már nem is rendelhető. Szerencsére én is mindig a legjobbkor vettem meg mindent, lehet, tőzsdéznem kéne.
-
manchester85
veterán
válasz
DanielK #8447 üzenetére
És ehhez mit szólsz:
Vodafone Matrix 5 előfizetéssel 159.990 Ft
T-Mobile ikon 400 11890 Ft havi díj
Mozaik L 11890 Ft havi díj
A készülék ára: T-Pontokban és partnereinknél:79 900 FOké, te kiválasztottad a rád vonatkozó csomagot, ott épp pont nincs akkor lehúzás, mert kis csomag, és már nem tudnak hova. De egy közel kétszer akkora csomaggal 10k a kedvezmény? 75 ezer is volt a 4S a vodánál ebben a csomagban korábban. Tudom, mert apám aláírhatott volna, de mondtam neki, hogy várja meg az újat. Ehhez képest mire számítson?
-
manchester85
veterán
"nekem a Vodától kellene, hát azok meg úgy lopnak, hogy rossz nézni."
Jaj, ne légy ilyen igazságtalan! A 4S-t a 11 ezres mátrix 5-ben 160 sovány ezresért meg is veheted.
(Ezt mondjuk minden nap leírom.
) Ez pont a kétszerese a T-mobile jelenlegi (a korábbiakhoz képest szintén durván drága) árszabásához mérve. Egyébként a voda webshopjában nem is lehet kapni iPhone-t, semmilyet. Meg van valami smartstore is. Egy okádék undormány az egész szolgáltató az áraitól a honlap használhatóságáig úgy ahogy van. Apám meg ragaszkodik hozzá, hiába győzködöm. Anno 10 ezerért hozzávágtak egy i4-et, mert Viptag volt, és most abban a hitben él, hogy megint meg tudja venni, pedig a 4S is 160-ba fájna neki jelenleg.
-
manchester85
veterán
Én évek óta ezt csinálom. 3G a 3GS megjelenése előtt, i4 a 4S megjelenése után A gond csak az, hogy most már a kettővel korábbiakon gondolkodom, vagyis jövőre egy 4S
Sima két év hűséggel tudod mennyiért vettem az i4-et a T-nél tavaly novemberben? 110-ért. 5k-s csomagban pedig 80 volt. Igazából, ha megkapja a mostani i4 árát, már az is pofátlanság lenne. Ha pedig ennyivel fölé lőnek, mint amit Kommy is linkelt, az pedig egyenesen vérlázító.
Bandigno!
Hát ja, de nem látunk bele a logisztikába. Lehet, azon meg egy csomót buktak, mikor 240 fölött volt a dollár. Nincs mostanában jó híre az országnak, lehet ezért bekeményített az Apple.
-
manchester85
veterán
Hülyeséget irtam.
Elvileg átveszi, (nettó 550$) de az Apple Store-os árból ítélve a szolgáltatói ár nem fogja átvenni. Ott 180 ezer, tehát mindenképp a mostani i4 ár fölött fog nyitni szerintem, ha a Store-ban is ez az ár marad. Érthetetlen, hogy 550 dollárból hogy hoztak ki 180 ezret, még ha ez nettó ár, utóbbi meg bruttó, akkor is.
-
manchester85
veterán
válasz
k.viktor95 #8321 üzenetére
Vegyél egy újabb telefont, vagy ne siránkozz, hogy egy közel 4,5 éves telefon ma már nem működik korszerűen.
szerk.
Akkor tedd vissza rá a 3.1.3-at.
-
manchester85
veterán
válasz
vadászcsiga #7947 üzenetére
Dehogy törik.
Jó, hát van mindenféle kutatás, de üzeni, hogy köszöni jól van.
Áhh, ingadozik folyton a súlyom, és nincs szívem beletörődni, ha felszalad pár kiló.
-
manchester85
veterán
Én farmerzsebben tartom, és általában 2 számmal kisebb farmert hordok, mint kéne.
Kizárt, hogy ellopják, még én is alig tudom kicibálni a zsebemből.
-
manchester85
veterán
Jah, közben szerkesztetted, azt mar nem olvastam. Oks.
-
manchester85
veterán
válasz
DanielK #7931 üzenetére
En komolyan nem értem, hogy mire jó ez az erőlködés. Állítottál valamit, ami nem igaz. Most hivatkozol itt a személyes szokásaidra, fogalmazási zavarokra, pedig leírtál valamit feketén fehéren, mi meg leírtuk feketén fehéren, hogy ez nem igaz. Mire is gondoltál akkor pontosan a mindkettőnk által idézett szövegben?
-
manchester85
veterán
válasz
DanielK #7928 üzenetére
Nem? Akkor ez mi?
"Volt hogy néztem videót, kiléptem, hogy megnézzek valamit, erre ment tovább a videó, így a hang is."
Meg mi az, hogy megy multitaskban? Ha kilépsz, ergó elhagyod a youtube ablakot, legyen az böngésző vagy natív app, akkor a tálcáról folytatható, a multitasking bar-on jobbra elhúzva az ujjad. De ott még egy play gombot le kell nyomni. Viszont ha visszalépsz a youtube-ba vagy safariba, és ismét elhagyod, megint meg kell csinálni a folyamatot. Sehogy se állja meg a helyét, amit állítasz.
-
manchester85
veterán
válasz
DanielK #7919 üzenetére
Mert mondjuk csak egy számot akarsz meghallgatni, vagy akármit, ahol a hang a lényeg. Esetleg egy koncertfelvétel, amit elküldött valaki, de közben mást is csinálnál. A beágyazott videóknál szerintem nem vitt el az app-ba, csak a linkeknél. Szerintem ha kilépsz a youtube alkalmazásból, vagy csak ablakot váltasz, akkor nem megy tovább sem a kép sem a hang. En legalábbis még nem tapasztaltam ilyet.
Vadászcsiga!
Jó kérdés.
DanielK!
Azon se megy háttérben semmi.
-
manchester85
veterán
-
manchester85
veterán
Kinn van a natív youtube app. Viszi a vevo-s official videókat is. [link]
-
manchester85
veterán
válasz
DanielK #7862 üzenetére
De így se értem.
Értem én, hogy poén, de ilyet csak akkor ír valaki, ha feltételezi is, hogy képes lennék rá, vagy mondjuk említettem hasonlót.
Szerk:
Hát én a legtöbb fórumozót pár hozzászólás alapján nagyjából fel tudom mérni. Pl. azt is fel tudom mérni, hogy ki az, aki képes lenne ekkora marhaságra, es ki nem. Szerintem ugyanígy mások is fel tudják mérni, hogy kinéznének-e belőlem ekkora ostobaságot vagy nem. Ezekszerint akkor te nem vagy valami jó emberismerő.
-
manchester85
veterán
-
manchester85
veterán
válasz
DanielK #7855 üzenetére
"Körberöhögnek, ha azzal állítasz be, hogy egy beta szoftver miatt merül úgy."
Szerinted szerepelt nálam ilyen alternatíva?
Egyáltalán honnan szedted, hogy nekem ez a tervem? Azert kérdeztem rá, hogy kinél mi a helyzet béta alatt, mert arra számítottam, hogy másnál is merül, igy probléma megoldva. Nyilván, mivel nem ez a helyzet, igy próbálkozom tovább, es ha béta alatt nem oldódik meg, akkor összevetés céljából megy vissza az 5.1.1. Szó nem volt itt arról, hogy béta szoftverrel akarok beállítani gariztatni, mikor 1 nap alatt kiderithetem, hogy 5.1.1 alatt hogy operál.
-
manchester85
veterán
Köszi mindenkinek, hát ez érdekes. Az a helyzet, hogy nekem az iOS bétázás nagyjából egy időre esett az új telefonnal. Tehát vagy valami gubanc miatt nekem jobban zabálja, vagy sz*r az akksija az új telónak.
Blyan!
Mondjuk en is sokat netezek rajta, de elsősorban wifin itthon, és a 3G ki van kapcsolva, tehát edge-en vagyok. Most töltöm épp fel maxra, es most mar figyelni fogom, mert eddig annak tudtam be, hogy béta, de ha mindenkinek normális az üzemidő... Ja, es ez a telefon 1 hónapos.
-
manchester85
veterán
Amúgy nektek is brutálisan zabálja az akksit a béta 4? Üzemidő tekintetében nekem nagyon elmarad az 5.1.1-től.
-
manchester85
veterán
válasz
Kicsirics77 #7681 üzenetére
Ez gyári "hiba". Igy lett kalibrálva vagy legyártva. Nem utólag sárgul be. Egyébként 4S-nél is előforduló jelenség. Állítólag több kijelzőgyártója van az Apple-nek, es ez okozza az eltérést. Ezzel csak az a gondom, hogy itt nem csupán kétféle kijelző van, hanem van, amelyik sargasnak tűnik az egyik mellett, míg egy másik mellett mar nem, ugyanis az még sárgásabb. Tehát ahány készülék, annyiféle.
-
manchester85
veterán
válasz
Kartács #7647 üzenetére
Ezt mindig a piac határozza meg, szerintem nem lehet előre tudni. Azert akkor még normális áron adták a szolgáltatók, igy a használt ár is jobban esett. Ilyen árak mellett fogalmam sincs, hogy ki a fene akarja eladni az iPhone-ját. Szerintem se nagyon fog 100 alá menni a 4S használtan egyelőre. Ki a fene akarná eladni annyiért, amikor újonnan közel 200 ezer még mindig az ára.
-
manchester85
veterán
Mert ilyen világot élünk. Minden utal valamire. Ha lesz bármilyen következetes ok,amiért iPhone 5 lesz a neve, azt elfogadom. De nem az előző modellekből tévesen kikalkulálva, ahogy a fél világ csinálja... Hívjuk a következő iPhone-t traktornak. Miert kene hogy arra utaljon a név, ami?
-
manchester85
veterán
Semmi logika nincs benne, hacsak az nem, hogy a nép már igy nevezte el, így marketing szempontból jó döntés lehet. Ha egy készülék sorszámot kap, akkor az azt jelenti, hogy hanyadik készülék a sorban. Az meg, hogy 3G-3GS 4-4S.. tehát 5 egy óriási marhaság. A 3G egy technológia, iPad-ből is van 3G, mégse jött utána 3GS... Az a nagy helyzet, hogy az Apple mar a 4S-sel elb*szta ezt az egesz számozást. Jobs forog a sírjában szerintem.
-
manchester85
veterán
válasz
vadászcsiga #7516 üzenetére
Dehogynem. Csak minden linket új ablakban kell.
-
manchester85
veterán
Új ablakon nyissátok meg, akkor nincs crash. No persze nem mintha ez megoldás lenne.
Mindenkinek crashel szerintem.
-
manchester85
veterán
válasz
mastercroc #7481 üzenetére
Jah, 75 ezerről 160 ezerre, mit számít az... Nem baj, ha ennyi lesz az új is (márpedig miert lenne kevesebb, esetleg több) akkor apám is jön át szépen a T-hez, ahol ugyanez a konstrukció 80 ezer... 28 ezer volt a 3G ikon 400-ban, mikor megjelent Magyarországon az iPhone. A vodánál ugyanez a konstrukció 160 ezer a kifutó modellel. Botrányos.
-
manchester85
veterán
Az hagyján, de az sincs kizárva, hogy marad minden ugyanúgy (3,5'). Tavaly is mentek a nagy jóslatok, aztán kaptunk egy ugyanolyan házat. Az a baj, hogy nem igazán lehet eldönteni, hogy fejlődés szempontjából az vajon a jó, ha szárnyal az Apple, vagy az, ha jön egy krízis. Tény, hogy összességében az iPhone és az iOS egyaránt nagyon átgondolt és jó, de ez a monoton növekedés és évek óta tartó sikeresség nem feltétlenül kényszerít bele egy céget, hogy igyekezzen érdemben hozzátenni valamit az újabb modellekhez. Egyrészt nem szorul rá, hisz megy a szekér, másrészt nem is mer kockáztatni, mert megbonthat egy jól működő koncepciót. Na majd meglátjuk.
Icecave!
Szerintem nem azert lett csalódás. Egyszerűen azért, mert másfél év után hardveresen alig fejlődött valamit az új modell. Másfél év össz-vissz egy ráncfelvarrásra volt elég?
-
manchester85
veterán
Honnan tudod, hogy nincs már rá hűségidő és nincs tartozás, ha az előfizetéshez/készülékhez tartozó számot se tudod? Ha megvan az eredeti sim, hogyhogy nem tudod a számát? Belerakod a készülékbe, és meg tudod nézni. Miért függetlenítenének egy telefont más ember előfizetésének adataival?
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Viccrovat
- Milyen NAS-t vegyek?
- Call of Duty: Vanguard
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Kihagyhatatlan ajánlat vadonatúj Ryzen 7 5800x processzorainkra! 0% THM-re is!
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest