-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz #40993792 #239165 üzenetére
Én ugyanígy, tehát nem nagyon tárolok a telefonon semmit (ami rajta van, az csak cache, tehát dokumentumok icloud drive-ban, fotók icloud fotókönyvtárban, zene az stream), azzal a különbséggel hogy én sokat fotózok és videózok a telefonnal, de ezt olyan kiválóan kezeli az icloud fotókönyvtár, hogy a tárhelyben ez nem jelent problémát. Jelenleg 53 ezer fotó és videó van az icloud fotókönyvtárban (úgy, hogy amióta elérhető a live fotó, azóta kb az van, tehát a fotóhoz tartozik még egy 3mp-es klip), így 8 gigát foglal a telefonon, ami az icloudban 300 gigánál valamivel több. Ez így elég jól hangzik azért.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz rithm #239096 üzenetére
"Megnéztem az Apple ID beállításnál a menüpontokat, és nincs családi megosztás. Lehet, akkor jelenik meg, ha az iCloud fiók él."
Beállítások, Apple ID, Családi megosztás, ott kellene lennie.
"?Más: ha be vagyok jelentkezve egy telón az ID-vel, ugyanezzel ugyanakkor tablet-en is be lehet jelentkezni?"
Igen.
-
MODERÁTOR
válasz herdsman12 #239075 üzenetére
Na erre nem emlékeztem pontosan, hogy van-e lehetőség itunes mentésre ha icloud mentés van bekapcsolva. Rémlett, hogy valami korlátozás van, de akkor ezek szerint csak az automatikus.
-
MODERÁTOR
válasz rithm #239069 üzenetére
"Végülis az a lényeg, hogy a fotók az itthoni gépen legyenek, ahonnan át tudom másolni bárhova. Az nekem nem megoldás, hogy a felhőben megvannak.
Ti hova mentitek a fotókat?"Hát én a felhőbe... Az a helyzet hogy úgy gondolom hogy jobban bízok a gyártó több millió dolláros infrastruktúrájában, mint a saját gépemben.
Egy időben amúgy úgy gondoltam teljesen mint te. DVD-RAM lemezekre mentettem a fotóimat (elég drága volt darabja), mert a dvd-k közül állítólag az a legidőtállóbb. Ez kb 10 éve volt. 10 év nem nagy idő. Most azt hiszem nincs itthon semmim, amivel egyáltalán olvasni tudnám a lemezeket, de remélem megvan minden rajtuk. De, talán a régi imac-em még olvassa őket. A lényeg, hogy 10 éve egy akkori áron jó 150-200e Ft-ot biztosan elköltöttem a lemezekre és a külső íróra.
Most minden megvan a felhőben, és szinkronizál automatikusan a telefon és a számítógép között. Kb egy éve lementettem mindent HDD-re is, hogy az addigi képek meglegyenek, most csak tippelem hogy hol lehet a HDD. Szóval az itthoni tárolás láthatóan nem az én műfajom. -
MODERÁTOR
válasz rithm #239059 üzenetére
"Ezek szerint iCloud mentést tudok készíteni az itthoni gépemre?"
Nem, dehogy, félreértetted. iCloud mentést az icloud-ba tudsz csinálni. Az icloud ugye egy felhőszolgáltatás, és icloud mentés esetén a telefonról készített mentés nem a gépeden tárolódik, hanem az icloudban.
"Nemrég akartam fotókat menteni Windows 10-re, és legnagyobb meglepetésemre nem látta a DCIM mappát, hanem valahogy a Windows fotó alkalmazáson keresztül akart menteni. Ez csak ideiglenes dolog lett volna?"
Szerintem látnia kellett volna, a lényeg hogy a telefont láttad. Itthoni windowsos gép hiányában nem tudok erre neked válaszolni, hátha valaki megmondja. Elvileg a Sajátgép (Számítógép? lehet hogy így hívják most az új windowsban) alatt látnod kellene az eszközt, aminek a DCIM könyvtárát könyvtárként látod, és tudod másolni.
"Több alkalmazásnál megjelenik, hogy családi megosztás lehetséges. Tehát egyet fizetsz és többen használhatják. Gondolom, ez is az iCloud használatával lehetséges."
Hát, bizonyos fajta képpen igen, a telefonon az apple id beállításaid alatt tudsz hozzáadni családtagokat (azaz az apple id-jüket) és akkor ők is tudják használni. A megosztás előtt már megvásárolt tartalmakat is tudják használni, illetve az előfizetések közül a gyáriakat biztosan (pl. zene, vagy icloud drive tárhely).
-
MODERÁTOR
válasz rithm #239057 üzenetére
Gyakorlatilag minden kérdésre igen a válasz, az utolsó kérdésnél nem egészen értem mire gondolsz.
Illetve a legelsőnél bizonytalan vagyok, és nem vagyok itunes-os gép közelében, de úgy emlékszem hogy ha az icloud biztonsági mentést csinálod, akkor azon az eszközön nem tudsz itunes-ban mentést csinálni.
Ha nem használsz icloud fotókönyvtárat, akkor a backupban benne lesznek a fotók, egyébként nem. Akár használsz akár nem, a DCIM mappát elérve mindkét esetben tudsz kábelen képeket másolni a számítógépedre.
A vásárlásos kérdésre, minden megvásárolt appot tudsz használni másik eszközön is (ha fut rajta), az alkalmazáson belüli vásárlások nem használhatók viszont másik eszközön.
-
MODERÁTOR
válasz syIex #239027 üzenetére
Apple pay-jel nem lenne egyszerűbb? Mióta megvan a lehetősége, én csak a céges kártyámat használom, mert az nem AP kompatibilis, az összes magán kártyámat csak AP-ből használtam.
Ha lenne olyan kártyatartóm a telefonhoz, én inkább a jogsit tartanám benne.
[ Szerkesztve ]
-
-
MODERÁTOR
válasz CharlieDrop #238926 üzenetére
és balinlin:
átgondolva ezt, elfogadom, valóban lehet hogy így van.
-
MODERÁTOR
válasz telefonmágus #238921 üzenetére
A közleményben azt írták, hogy hamis eszközök, nem?
-
MODERÁTOR
válasz CharlieDrop #238918 üzenetére
Technikailag igen, de jogilag megoldható?
És melyik szolgáltatónál? Amelyiknek fizeti a feltöltős csomagját adott esetben?[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz tothjozsi96 #238906 üzenetére
Nekem egy sima airpods-om van, de azzal is előjöttek a problémák, igaz az már elég régi (megjelenés után vettem talán egy évvel). Az enyém azt csinálja hogy beszélgetésnél a bal oldali kattan egy és elhallgat (volt olyan hogy elhallgatott a jobb oldali is ugyanekkor). Ha csak a jobb oldalit teszem a fülembe, akkor azzal lehet beszélgetni akármeddig amíg le nem merül.
Próbáltam eltávolítást és újra hozzáadást, de nem segített. Az érintkezők tiszták nálam, csak itthon volt használva a füles. Szóval én úgy érzem hogy ez nálam elhasználódott, mondjuk sokat is volt használva (a te esetedre ez nem tűnik igaznak).
Én is tapasztaltam furcsaságokat már a töltöttség terén. -
MODERÁTOR
válasz apple87 #238873 üzenetére
Én személy szerint valószínűtlennek tartom, hogy egy személyi hitelt folyósító cég el tudná érni egy szolgáltatónál, hogy valaki ne használhasson egy telefont bármely szolgáltató hálózatán (aminek a díját egyébként fizeti, pl. feltöltős), csak azért mert tartozása van felé egy személyi hitelben.
-
MODERÁTOR
válasz xZer0kidx #238849 üzenetére
Szia!
Elvileg ennek úgy kellene kinéznie, hogy van egy sorrend, miszerint honnan történik a fizetés. Ha van apple id egyenleg, akkor onnan, ha nincs, akkor a kártyáról csak utána. Itt egyértelműen hiba történhetett, ezért keresd az apple supportot, biztos vagyok benne, hogy meg tudják majd oldani. Ha meglett az eredménye, akkor megköszönöm, ha jelzed a topikban. -
MODERÁTOR
válasz ILLDisPozed #238832 üzenetére
Megnéztem, nekem nem csinálja. Esetleg egy Maps törlése és újra felrakása? Szerintem nem szabadna így működnie.
-
MODERÁTOR
Srácok a politikai vonalat tényleg ne erőltessük a topikban, csak ellentéteket szül.
-
MODERÁTOR
válasz anderledani #238796 üzenetére
Én is szkeptikus voltam, az Origós cikkben linkelt forráscikk is ezt írta sajnos.
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz kalapacsolok #238431 üzenetére
Esetleg tegyél fel 1-2 példát és nézzük meg, mi lehet a gond.
-
MODERÁTOR
válasz HELLAFLUSH #238416 üzenetére
Mikor én függetlenítettem a szolgáltatónál az egyik iphone-unkat, akkor nem jött róla semmi. Pár nap múlva beletettem egy másik szolgáltatós simet és ment.
-
-
MODERÁTOR
válasz Pete55555 #238349 üzenetére
Sajnos valószínűleg annál többe kerülne a javítás, mint amit írtál.
Csak egy tipp, de meg tudod próbálni, hogy wifi hívás működik-e? Azért mert azt tippelem, hogy ha az működik, akkor a rádiós egységnél lehet a gond, nem pl. a simkártya-olvasónál, ha viszont az sem működik, akkor a simkártya környékén még lehet, hogy érdemes próbálkozni, de ez csak feltételes okoskodás. -
MODERÁTOR
válasz devil-k #238342 üzenetére
Elvileg naponta készít biztonsági mentést. A leírása szerint a feltétel az, hogy a telefon wifin legyen, le legyen zárva a kijelző és töltőn legyen. A tapasztalatom szerint viszont akkor kezdi el megcsinálni, ha az akku valahol 70% körül (nem pontos szám, inkább azt mondanám, hogy valahol ekörül, de érezhetően 50% fölött) fel van töltve.
Én este 10-11 körül rakom töltőre, és általában fél 2-2 között csinálja meg éjjel. -
MODERÁTOR
válasz HoldfenyLuna #238334 üzenetére
Én nem tudom adott körülményhez kapcsolni, teljesen véletlenszerű, hogy előjön. A szalaghirdetéses jelzés be van kapcsolva (ez amikor fel van oldva a telefon akkor hasznos).
-
MODERÁTOR
Napok óta be szeretném írni, volt róla szó nemrég hogy az új ios alatt megszűnt-e a hívásfogadás-képernyő bug. Hát nálam nem. Olyan szépen teszi ki lezárt képernyőn a piros/zöld gombos fogadás lehetőségét mintha fizetnének érte neki! 🙁
-
MODERÁTOR
válasz telefonmágus #238284 üzenetére
Ha beteszed egy hsz-be alaposan leírva, hogy mit kell nézni, szívesen beteszem az összefoglalóba a hsz linkjét, nagy segítség lenne a fórumozóknak és segíthetne a piac tisztulásában is.
-
MODERÁTOR
válasz radi8tor #238236 üzenetére
Nálam működik (most), semmi különöset nem látok benne (és megtenni se tudok benne semmi olyat amit az előző appban ne tudtam volna, legalábbis amiket eddig néztem), tetszik a felület, próbálták úgy látom egy kicsit fiatalosabbra venni a design-t. Zavarni nem zavar, de hozzáteszem hogy egy banki appnál pont a fiatalosság az ami egyáltalán nem érdekel engem személy szerint.
Ász lenne ha lehetne kivonatot letölteni az appból, ez az egyetlen dolog amiért fel kell mennem a weblapjukra. -
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz szabonagyur #238180 üzenetére
A képernyőfotóra nem megoldás.
Rábeszélni nem akarlak, de különböző családi események fotózásakor eszméletlen sokat hozzáad később a hangulathoz a live fotó. Én egy ideje csak azt használom.
-
MODERÁTOR
válasz szabonagyur #238170 üzenetére
Egy megoldás van a némításon kívül, ha a Live Fotót bekapcsolod.
-
MODERÁTOR
válasz crissprivat #238071 üzenetére
Régebben a TuneIn Radio-t használtam erre, egész jó volt, nézd meg szerintem.
-
MODERÁTOR
válasz Tamas1982.1 #238062 üzenetére
Amit TheMarci írt azt nézd meg, illetve hogy a taszklistában mi fut ilyenkor.
-
MODERÁTOR
válasz Geryanevem12 #238000 üzenetére
Amit a linkelt oldalon írtak, azt kipróbáltad? Nem működött?
-
MODERÁTOR
válasz szabonagyur #237962 üzenetére
A sorrend az ikon pozíciójától függ a főképernyőn. Nálam lefelé nyílik meg a lista (az ikon relatív fent van), nálad feltehetően az ikon lent van és így a lista felfelé nyílik meg.
-
MODERÁTOR
válasz HoldfenyLuna #237936 üzenetére
Én a kulcskarika mellett az mSecure-t használom.
-
MODERÁTOR
válasz icecave #237920 üzenetére
"lehet, hogy a Safari ne szinkronizálja a könyvjelzőket?"
Lehet, de ahogy én látom, pontosan ezt lehet. Tehát azt nem, hogy egyik eszközön is szinkronizáljon külön és a másikon is, csak azt, hogy ne szinkronizáljon az egyiken. Ha ez a megoldás megfelel neked, akkor Beállítások, Apple ID, iCloud, és a Safari elől vedd ki a jelölőt.
(Ha azt akarod, hogy a másik gépen is szinkronizáljon akkor esetleg másik böngészőt használni lehet a megoldás.)
-
MODERÁTOR
válasz Black83 #237870 üzenetére
Ne az alkalmazást töröld, hanem a Naptár appban alul középen látsz egy Naptárak lehetőséget, oda menj bele, látod az összes naptáradat, amire fel vagy iratkozva. Ott ne a pipát vedd ki előlük, hanem az adott naptár neve mellett jobb oldali (i)-re kattints, és legalul a Naptár törlése lehetőségre.
-
MODERÁTOR
válasz balinlin #237595 üzenetére
Valamelyik modellnél volt róla szó, hogy lesz mind a kettő egy modellben, aztán nem lett sajnos (amikor cikkeztek a kijelzőbe épített touch id-ről). Sajnálom, nekem egyébként is (ha lehetne választani a nagyobb telefonok esetében is) inkább a touch id kéne, de hát ez van.
-
MODERÁTOR
válasz anderledani #237521 üzenetére
Miután felraktam tegnap a 14.4-et nekem is volt 1-2 döccenőm amit nem tudtam hova tenni (a 14.3-ban nem). Azóta nem volt ilyen, de figyelem.
-
MODERÁTOR
válasz st3v3np3t3r #237518 üzenetére
Google drive-ról jön, ez az alapkérdés.
-
MODERÁTOR
válasz HoldfenyLuna #237515 üzenetére
Van ilyen Excel és Word is ami felhőalapú.
Ja látom írták.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz HoldfenyLuna #237485 üzenetére
Úgy értettem, hogy ha bemásolod az excel fileokat a drive-ba, akkor a weben meg tudod őket nyitni a numbers-szel, kicsit más mind a google drive-os táblázatkezelés (én is használom azt is), de használható szintén.
-
MODERÁTOR
válasz HoldfenyLuna #237477 üzenetére
"Szóval felmentem Google drivera, és letöltöttem a laptopra az iCloud Driveba a kívánt mappá(ka)t, majd kibontottam. Így a gépen az iCloud driveon belül ott van a kívánt mappa és benne office formátumban jöttek le a dolgaim, tehát excel, ppt, word."
Ezt írtam neked korábban én is, hogy így csináld. Így az icloud drive szinkronizálja az adott mappák tartalmát, és a telefonon is és a weben is meg tudod nyitni az apple alkalmazásaival.
-
MODERÁTOR
válasz HoldfenyLuna #237352 üzenetére
Lehet hogy félreértem. Te a gépedre letöltött, az iCloud drive-ban levő fileokat akarod szerkeszteni, vagy az iCloud drive online felületén levő fileokat böngészőben?
-
MODERÁTOR
válasz HoldfenyLuna #237320 üzenetére
Ha a weben akarod szerkeszteni az icloud drive-ba feltöltött táblázatokat vagy egyéb office doksikat, akkor próbáld ki az apple felhős cuccait (pages, numbers). Szerintem lassú, de működik böngészőből. Egyébként ha az icloud drive-ban a számítógépeden lévő mappában szerkeszted, akkor a változtatást szinkronizálja a felhőbe (mint pl. a dropbox).
-
MODERÁTOR
válasz MasterMark #237220 üzenetére
Igen a régebbi modellekre olcsóbb szokott lenni, sőt néha ingyen adnak hozzá kijelzőre való üvegfóliát is.
-
MODERÁTOR
válasz TheMarci #237218 üzenetére
Szerintem értem már akkor.
Tehát:“Amikor be van kapcsolva a hívásvárakoztatás, telefonálok, és más hív közben, akkor bemondja a hívó félnek, hogy nem vagyok elérhető.”
Elsőre az jutna eszembe, hogy valami gond van a hívásvárakoztatással. Szóval ez csak 14.4 alatt jelentkezett? Nálam még nincs fent, este felteszem és megnézem. Addig is, menj már bele a Beállítások / Általános / Info-ba, hogy nem történik-e carrier bundle frissítés.
-
MODERÁTOR
válasz TheMarci #237212 üzenetére
Furcsa a jelenség, nekem elsőre az jött le, hogy dual sim lehet? Bár nem írtad. A második sim olyankor leválasztódik a hálózatról, így nem elérhető.
Ha nincs dual sim, akkor a szolgáltatónál tudod beállítani, hogy egyből a nem elérhető jelzés legyen, vagy foglaltságjelzés (úgy emlékszem, mikor vodafonos voltam, akkor volt ezzel hasonló, hogy ott kérni kellett az ügyfélszolgálaton a "foglaltságjelzés szolgáltatást").
"ha én hívok valakit, akkor tudok közben mást felhívni"
Ezt szerintem nem értem pontosan, tehát várakozóba teszed az aktív hívást, és azon indítasz újat? Mert azt lehet, persze, de ha aktív a hívás, akkor egyértelmű hogy él a sim.
"kikapcsolom a hívásvárakoztatást, akkor foglaltat jelez (ahogy azt kell neki), csak amikor épp beszélek valakivel, akkor mondja, hogy nem vagyok elérhető"
Ezt sem értem, mert ha telefonálsz, és a foglaltat jelez, akkor egyidejűleg nem mondhatja be, hogy nem vagy elérhető.
Tehát csak egy dologra tudok gondolni, hogy a második simen nem vagy elérhető, ha az elsőn telefonálsz, de az úgy kell, hogy legyen, az nem bug.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 15Pro 512GB, Natural Titan, Icentre vásárlás, makulátlan, független + kiegészítők
- Samsung Galaxy Z Fold 4, S-Pen, fekete, 12/256 DS, 2025.10.03-ig garis
- iPhone 14 128GB Fekete Vodafone Használt/1 hónap gar./Akku 85%/
- Iphone x
- IPhone 15 Pro max 256 gyári független hibátlan 2027.01.02. Apple jótállás névre szóló számla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest