- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ck.
addikt
válasz
Scoobyka #21771 üzenetére
Felhívtuk az ügyfélszolgálatot az előbb, azt mondták, hogy amennyiben EU-n belüli, de nem magyarországi szolgáltatótól származó készülékünk van, vállalják a garanciális ügyintézést...korábban erre valóban nem volt lehetőség, de 2010 októberében az EU miatt módosítottak a garanciális ügyintézés feltételein. Azt, hogy a hazai szolgáltatókét miért nem lehet hozzájuk vinni közvetlenül, azt viszont nem tudták megmondani.
Hmmm...érdekes.
-
Ck.
addikt
Hmm, itt csak a magyarországi és az EU-n kívüli szolgáltatókat emeli ki, mint kizáró tényezőt:
"Bármilyen iPhone-t javítunk garanciálisan?
Sajnos nem.
Az alábbi forrásból származó készülékek garanciális ügyintézését vállaljuk:
- EU-n belül értékesített készülékek (az országok listája: http://hu.wikipedia.org/wiki/Európai_Unió)
- Schengen-i övezet államaiban értékesített készülékek (az országok listája: http://hu.wikipedia.org/wiki/Schengeni_egyezmény)
Az alábbi forrásból származott készülékek garanciális ügyintézését semmilyen módon nem vállaljuk:
- A magyarországi szolgáltatók (T-Mobile, Vodafone) által értékesített készülékek
- EU-n kívüli szolgáltatók által értékesített készülékek
A készülék forrásának az első értékesítési pont minősül, viszonteladótól származó vagy szervizben már cserélt készülék esetén is. A készülék a bevizsgálás során hibásnak minősül (produkálja a panaszolt hibát), akkor egész egységben cseréljük. Átlagos szerviz munkaidőn ez esetben is 2-3 munkanap."/részlet az iStyle oldaláról/
Ez alapján egy esetleges itthoni probléma megér egy garis próbálkozást, ugyanis UK az EU-n belüli ország.
-
Ck.
addikt
Értem, köszönöm a kimerítő választ.
No nem baj, ezt a kis kompromisszumot hajlandó vagyok az árért cserébe bevállalni, mivel ingyé osztották az 5-ös szifont.
Na akkor még 2 kérdés:
Mi van a garival, ha szolgáltatónál hivatalosan függetlenítem? Utána vihetem APR-be?
Szolgáltatós iPad-re sincs ezek szerint világgari? -
Ck.
addikt
válasz
Tibee86 #21736 üzenetére
De miért? Más gyártóknál ez sose így volt, a szolgáltató is nagyon sok esetben a gyártókhoz küldte és ezt a plusz kört meg lehetett spórolni ha én vittem be közvetlen.
Adott egy kint vásárolt szifon, jelenleg kint is elek. Ha pár hétre hazajövök és netán itthon szarna be, akkor nem tudom gariztatni, csak miután visszautaztam? Akkor mi értelme az EU garinak? -
Ck.
addikt
Egy garancia kérdést szeretnék tisztázni. Szolgáltatónál vásárolt szifont lehet-e bármilyen iStore-ban gariztatni, vagy csak az adott szolgáltatóhoz lehet vinni?
-
Ck.
addikt
Szevasztok,
Tudtok-e vmi megoldást arra, hogy rendbetegyem vhogy a kontaktjaimat? Egy részük egy régi sim kártyáról került át, ahol fel volt cserélve a vezetéknév/keresztnév és most össze-vissza vannak a nevek, van aki a keresztnevével kezdődik, van aki pedig a vezetéknevével. Ezt szeretném tisztába tenni, de 500 nevet egyenként átírogatni nem túl hálás dolog.
-
Ck.
addikt
válasz
manchester85 #13729 üzenetére
Ő magánakciózott, én már csak oltani próbálom a tüzet. Egyébként nagy kár nem ért, mert a használati értékéből mindössze annyi veszett oda, hogy 1-1 frissítés előtt alaposan utána kell járni, hogy fel lehet-e tenni maradandó következmények nélkül.
Maga a telefon egyébként hibátlan, karcmentes, fóliás, zsírúj állapotban van. De akkor is bosszant, na. -
Ck.
addikt
Átkúrta a páromat az eladó...ennyi a sztori és a sok kérdezgetés miértje. Egy T-s telefont vett, ami aztán kiderült, hogy egyrészt szoftveresen függetlenített, másrészt sose volt köze a T-hez, egy külföldi darab. De akkor majd keresgélek másfelé. Használni szeretnénk legalább, ha már így jártunk. Ennyi az egész.
-
Ck.
addikt
Van-e lehetőség basebandet nem frissítő, custom iOS 6-ot csinálni?
Cél a 3GS korábbi baseband-jének a megtartása. De megelégednék azzal a megoldással is, hogy felrakom az iPad basebandet, majd onnan downgrade-elem. Ezeket sajnos iOS 6 alatt eddig nem sikerült összehoznom, sem a megszokott Redsn0w-val, sem más progival. -
Ck.
addikt
Ha van mentett SHSH-m, akkor a 3GS-t tudom downgradelni iOS6-ról 5.1.1-re, ugye?
-
-
Ck.
addikt
Hogyan működik pontosan az iOS-ben a multitasking? Elolvastam az erre vonatkozó írásokat az iPhone specifikus oldalakon, de valami mégsem tiszta. Az világos, hogy a nem használt alkalmazásokat a memóriában tartja és a dupla home-ra előcsalogathatók, hogy mik voltak megnyitva, ez oké. Több alkalmazás megnyitásánál a memória felszabadítása érdekében az előzőleg már nem használt appokat kilőheti a rendszer. Ez tapasztaltam is, van amikor a korábban addig azonnal felugró appot már nem tartja a memóriában, hanem elkezdi újra betölteni a rendszer... viszont annak ellenére, hogy a memória felszabadítása miatt kilőheti automatikusan, a listában ugyanúgy ott van az app és én még szintén ki tudom lőni manuálisan. Kérdés, hogy ha kilövi magától a rendszer, a listából miért nem tűnik el? Van bármi értelme egy rendszer által kilőtt alkalmazást manuálisan is kilőni, vagy ez csak bug?
-
Ck.
addikt
válasz
Tibee86 #13513 üzenetére
Tudom, hogy google a barátom, ott is szoktam kezdeni. Már lassan egy hete, hogy keresgéltem, szifon.com, appline, iphoneclub, stb. de konkrétan ezt valóban nem találtam meg. Mindenhol ugyanúgy írták a DFU/pwned DFU-ba való rakást is, ezért nem voltam biztos benne, hogy ugyanaz-e, vagy különböző.
Köszönöm mindkettőtöknek a válaszát.
-
Ck.
addikt
Hali,
Mi a különbség a Pwned DFU és a "sima" DFU mód között?
-
Ck.
addikt
Egy nagyon láma kérdés:
Van-e különbség a DFU és a pwned DFU mód között? Ha igen, mi?
-
Ck.
addikt
Hali,
Nem tudom megoldódott-e már a problémád, most nincs időm tovább olvasgatni. Nálam is különböző hibaüzeneteket írt ki az iTunes, aztán megpróbáltam ugyanazt a custom ipsw-t feltenni recovery módban. (kikapcsolt állapotban csatlakoztatod a kábelt a homegomb nyomtavartása mellett). Nekem így végigfutott hibaüzenet nélkül.
-
Ck.
addikt
Láma kérdés, de az értesitéseknél mik azok a jelvény alkalmazasikonok? Próbáltam mar ki/bekapcsolgatni, de nem vettem észre különbséget.
-
Ck.
addikt
válasz
vadászcsiga #11994 üzenetére
Próbáltam wifi-vel és mobilnettel is, de semmi.
Kommy:
Az idő automatára van állítva és már rengetegszer próbáltam ki/bekapcsolgatni a keresés, helymeghatározást, de semmi. A Find my iPhone se látja. Van aktív internetkapcsolat. Minden más pedig működik.
-
Ck.
addikt
Sziasztok,
Tudom, hogy a problémámmal sokaknak már tele van a virtuális hócipője, ugyanis már lassan egy hete sírdogálok, viszont nem akarom feladni... ezidáig számos fórumon próbálkoztam, de a legtöbb esetben még válaszra sem méltattak a különböző iPhone-specifikus oldalakon, ill. a nagy fan site-okon, szifon, stb. még egy normális fórum sincs.
Adott egy iPhone 3GS, amin iOS 5.1.1 fut, jailbreakelt és hacktivált. Tudom, hogy már most most rosszul kezdődik, de nem, nem akarok warezolni, én is így vettem!
A gondom a következő:
Hiába van bekapcsolva a telefonon a helymeghatározás, hiába van engedélyezve az "iPhone keresése", ha iCloud-ba bejelentkezek, nem tudom nyomon követni a telefont, azt írja ki az iCloud, hogy "nincs elérhető helyadat". Tehát a beállítások jók, mégsem működik.
Sokan azt mondták, hogy valószínű a hacktiválás miatt nem működik ez a funkció...Viszont mind a GPS, mind a mobilnet, wifi, push üzenetek tökéletesen működnek, tudtommal a hacktiválás pont ezekbe kavarhat be...De ha minden más működik, akkor mégis okozhatja azt, hogy csak ez az egy funkció nem oké? Ti mit gondoltok, hol lehet a probléma? Vmilyen "fix" csomagot tudtok ajánlani amit Cydia-n keresztül fel tudok tenni? Tuti köze van a hacktiváláshoz? Vagy máshol keressem a problémát? Használ itt egyáltalán valaki hacktivált telefont, vagy csak én vagyok egyedül ilyen fekete bárány, aki elkövette ezt a nem bocsánatos bűnt?
A gugli semmi ilyen problémára nem adott találatot... A telefon külföldi, nem fogom tudni eredeti sim-mel aktiválni.
Biztos egyáltalán, hogy a mókolt aktiválásra vezethető vissza a dolog? Sok mindenen agyalok, akár azon is, hogy egy itthoni szolgáltató vajon függetlenítené-e, ha van adásvételim a telóról?Minden megoldásra nyitott vagyok, de ezt a variációt szeretném a legvégére hagyni.
Köszi szépen előre is az ötleteket!
-
Ck.
addikt
Eztán ha vmi "szakmait" meg akarok tudakolni, inkább megkérem párom, hogy regisztráljon be, hátha hasonló sikere lesz.
-
Ck.
addikt
válasz
stick007 #11688 üzenetére
5.1.1-re is van mar untethered jailbreak. Működik a hacktivalas ellenére minden, net, gps, push üzenetek, stb, egy dolgot kivéve: iPhone keresésénél az iCloud nem találja meg, pedig minden be van hozzá kapcsolva. Innen gondolom, hogy a hacktivalas lehet az oka, amit egy pushfix megoldhatná. De ez csak találgatás. Szerintetek?
-
Ck.
addikt
Használ-e vki hacktivalt telot iOS 5.1 alatt?
(Mielőtt kapnék érte, nem akarom se függetleníteni, se hacktivalni...így vettem és pushfix megoldasok érdekelnek.)
-
Ck.
addikt
Tegnap este óta ha App Store-bol le akarok tölteni valamit, azt írja ki, hogy "cannot connect iTunes Store". Keresgélni tudok, csak a letöltés elindításánal dobja ezt fel. Nálatok szokott ilyen lenni?
-
Ck.
addikt
Hogyan működik iCloud a készülékek keresése? Az iPhone-on be van kapcsolva a helymeghatározás és engedélyezve is van a készülék keresése, mégis azt írja ki az iCloud, hogy "nincs elérhető helyadat"...
És még egy:
Én úgy rakom rá a zenéket, hogy iTunes-ban Ctrl-al kijelölgetem a számokat, majd ráhúzom a telefonra. Viszont a számok elején lévő pipák mit csinálnak? -
Ck.
addikt
Megkérdezem mégegyszer, hátha tudja valaki:
Miért van az, hogy ha iTunes-ban szinkronizalom a Gmail kontaktokat, akkor minden oké, de ha telorol exchange fiokból, akkor rengeteg nevjegyhez nem társit számot? -
-
Ck.
addikt
Ígérem nem fogok a nyakatokra járni sokáig, de még az ismerkedés fázisában vagyok.
...és felmerült közben pár dolog:1. Gmail szinkronizáció beállításakor mi a különbség a sima gmail és az exchange lehetőség között azon kívül, hogy az utóbbi képes a kontaktokat is leszinkronizálni? Ill. azt már korábban is kérdeztem, hogy ha iTunes-ból szinkronizálom a gmail kontaktokat, akkor mindent rendben berak, de ha telefonon keresztül az exchange fióknál, akkor pár névhez nem ír ki telefonszámot, csak annyit ír helyette, hogy "kontaktmegosztás". Ez miért van?
2. Ha file-okat akarok a telóra másolni, pl. pdf-ek, word, excel, filmek, stb., akkor azt hogy kell? A netes leírások alapján, ahol az iTunes --> phone --> alkalmazásokba való behúzigálást írják, az nálam nem működik.
Egyébként nagyon tetszik az iOS, kár hogy csak most váltottam Android-ról.
-
Ck.
addikt
Nézzétek el nekem ezt a láma kérdést, de csak pár napja ismerkedtem össze az iOS-el:
Hogyan tudom megállapítani, hogy szükséges-e pushfix-et rátenni Cydiából? Egyáltalán a push funkció konkrétan itt mi?
(A telefonról annyit tudok, hogy az előző tulaj hacktiválta nem eredeti simmel mielőtt hozzám került, ezért kérdezem.) -
Ck.
addikt
válasz
Blaise #11049 üzenetére
Azzel kezdtem, de nem segít, ugyanúgy nem látja...próbáltam a különböző kompatibilitási módokat is, xp sp2, xp sp3, majd ugyanúgy rendszergazdaként, de nem látja egyik program sem a felcsatlakozott telót... iTunes tökéletesen látja, Sn0wbreeze is, csak a Redsn0w és a Tinyumbrella nem. XP-s gépen tökéletesen mennek, de most win7 64 bit alatt kellene ezt sürgősen megoldanom.
-
Ck.
addikt
Win7 64 bit alatt megy mindenkinek a Redsn0w, ill. Tinyumbrella? Sem DFU, sem más csatlakoztatott módban nem érzékelik a telót. A windows pittyeg, hogy csatlakozott, csak az említett két program nem látja a telót (iTunes tökéletesen látja).
A kompatibilitási módoknál hogy állítjátok be?
-
Ck.
addikt
Hogyan tudom 5.1.1-re restorolnom a telot, ha megvan az SHSH, de vmiert mindig elszáll 1601-es hibával az iTunes? Több gépen és több rendszeren is próbáltam, de az eredmény ugyanaz. Nem tudom, hogy a tinyumbrellanal lesz-e a probléma, vagy valahol máshol. Se recovery alatt nem, se DFU alatt nem állítja vissza, minden esetben az iPhone előkészítése/visszatöltés Apple általi ellenőrzésénel all meg, majd kidobja a hibakódot.
-
Ck.
addikt
A tinyumbrella vmiért nem látja a telót... Maga a gép felismeri, sajátgépbe is bekerül, itunes is látja, de az umbrella nem. iTunes-ból természetesen kiléptem, de hiába csatlakoztatom, semmit nem lát. Hol lehet a bibi?
-
Ck.
addikt
Van a telon olyan app, amit az előző tulaj tett fel és jött rá ki frissítés, de app store-bol nem engedi az én id-m alól frissíteni. Feldobja a régi tulaj id-jár, hogy onnan frissítsem. Ezt nem lehet megoldani?
-
Ck.
addikt
Azt lehet tudni, hogy az iOS6 milyen basebandet tesz fel?
-
Ck.
addikt
Ha felteszek egy újabb firmware-t, adott esetben az iOS 6-ot, ott ugyebár frissebb basebandet is tesz fel.
Viszont tudomásom szerint basebandet nem lehet downgrade-elni. Ha van lementett SHSH-m az 5.1-ből, akkor annak ellenére vissza tudom tenni a rendszert, hogy már az 5.1 basebandjénél újabb van fent? Vagy az SHSH a baseband downgrade-et is megoldja? -
Ck.
addikt
Miért van az, hogy ha beállítom exchange fióknak a telón a gmailt, akkor a kontaktjaim csak egy töredékét szinkronizálja le, de ha iTunes-on keresztül csinálom, akkor mind a 430 átjön?
-
Ck.
addikt
válasz
vadászcsiga #10594 üzenetére
Azaz nem csak én vagyok a béna, tényleg nincs olyan, igaz?
-
Ck.
addikt
válasz
HUNPSP #10584 üzenetére
Ahaaa...ismerkedek még nagyon az új rendszerrel, legalábbis Androidhoz képest új. Ott megszoktam, hogy hosszú oldalaknál ha izmosan meglendítem, akkor másodpercekig csak görgött magától, akár az oldal 3/4-éig is el tudtam görgetni egyetlen lendítéssel...itt ilyet nem lehet?
vadászcsiga:
Kipróbálom, thnx!
-
Ck.
addikt
válasz
Ragnar95 #10548 üzenetére
Köszönöm a gyors válaszokat, sikerült mindkettőt megoldani.
Más:
Viszont a Safari-val kapcsolatban is felmerült egy kérdés: Hogyan lehet az oldalakon "nagyot' görgetni? Pl. egy hosszú fórumnál...mert a böngészőben elég piciket görget, nem lehet úgy "meglendíteni", mint pl. a kontaktokat. Valamint az oldal legaljára el tudok egyből jutni? -
Ck.
addikt
Sziasztok!
Új iPhone felhaszánlóként kettő kérdésem lenne hirtelen:
1. Ha csak ingyenes appokat szeretnék letölteni Appstore-ból, akkor is minden esetben ki kell tölteni a bankkártya, stb. adatokat az első használatkor?
2. Benne maradtak az előző tulaj accountjai, de nem akarok full resetet csinálni, mivel JB-s és állítólag nem gyárilag független. Csináltam egy összes beállítás törlést, de ugyanúgy feldobja az előző tulaj accountjait is...hogyan tudom ezt teljesen kitörölni és egyáltalán melyik pontban kellene, hogy megtaláljam a tárolt accountokat?
-
Ck.
addikt
Sziasztok,
Adott egy jailbreake-es teló, amit szeretnék róla eltüntetni. Olvastam, hogy szigorúan tilos iTunes-ban az update-re nyomni, mert a JB miatt megkergülhet.
A Restore viszont tökéletesen a gyári állapotba hozza. Azonban az a szerencsés helyzet állt elő, hogy 5-ös iOS van most rajta, és a Restore-nál kapásból a 6-osat akarná feltenni. Ettől nem kergülne meg a JB miatt? -
Ck.
addikt
Sziasztok,
Szerintetek ENNEK mi a lehet a baja? Az is lehet, hogy klón? Most azonnal elhoznám, de mielőtt autóba ülök és levezetek 100 km-t, kikérem a véleményetek.
-
Ck.
addikt
Dupla.
-
Ck.
addikt
Sziasztok, par napja irtatok, hogy hasznalt 4S-t mar 80 korul is lehet kapni, kerdem en, hogy hol? Apron 110-tol felfele lattam csak, gsm boltokban ugyszinten.
-
Ck.
addikt
Üdv, két kérdésem lenne:
1. Az iPhone-okra is olyan garancia van, mint pl. az iPad-ekre, azaz nem javítják, hanem adnak helyette egy refurbished-et?
2. Ha Angliában veszek egy zsírúj gyári függetlent, akkor itthon is tudom gariztatni? Úgy hallottam, hogy az iPhone-oknál nincs olyan világgarancia, mint egyéb Apple termékeknél.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Xeon 5650X / GTX 1650 / 24GB DDR3 / 250SSD+500HDD
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest