- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
citkar
addikt
-
-
citkar
addikt
Megérkezett a hátlapom és küldtek hozzá (további pénz igénye nélkül, de az én kérésemre) egy rózsaszín tapadós kis bizbaszt, egy piros hal (csontváz) szerű izét és egy tűszerű dolgot, ha lesz kedvem valamikor kicserélem a hátlapom.
-
citkar
addikt
Korábban felmerült, hogy az alsó 3 gombnak lehet-e fizikailag háttérvilágítása.
Annyit vettem észre a nyári erős fényben, hogy az alsó három gomb rajza adott szögben, erős fényben kirajzolódik.
Nem hiszem, hogy csak felfesteni szerették volna, mint a Hongminál (mert itt alig látható), de az is igaz, hogy háttérvilágítósat le láttam még, de ennek tükrében akár lehetne... -
citkar
addikt
válasz
bodnarzoltan #636 üzenetére
Köszi!
Ha nem lesz eszköz hozzá megrendelem, de ráér. Eleve azon is gondolkodtam rendeljek-e hátlapot, mert annyira nem zavaró, hogy repedt, de csak rászántam magam. -
citkar
addikt
válasz
laci laci #632 üzenetére
Akkor nem a SIM-mel, hanem a foglalattal van a baj?
A WiFi-vel mi a baj, azon kívül, hogy meríti az akkut? Írtad, hogy nálad szoftveres gond volt, de azt is, hogy aktívan használja.Többen panaszkodtak arra, hogy a foglalat vagy tálca könnyen sérül, amikor néhányszor cseréltek SIM-et.
Más:
Iocean Z1, ha lesz 5 colos kistesója, full HD-val, gyengébb SoC-cal, de az X8-nál jobb kamerával még talán cserélnék is
Örömmel látom, hogy az X8 dizájnt nem vetik el.Megint más:
Múlt héten az iOceant megkérdeztem, hol rendelhetek hátlapot, írták, hogy ők postáznak 20 USD-rt és megkértem őket tegyenek mellé egy eszközt, amivel le tudom szedni a régit, remélem értették és azt a tapadós gumicuccot nem kell keresnem majd, hogy hol kaphatok.
-
citkar
addikt
Nekem szeptember óta van meg, sokszor esett kőre, aszfaltra, így a hátlap megrepedt, mert soha sem volt rajta tok és semmi más baja nincs, nagyon jól bírja az enyém.
(#619) KEViN007:
"Telefon" (nekem ilyen néven fut az appok között a tárcsázós/telefonkönyves gyári app) -> "Beállítások" -> "Beszédhívás" -> "További beállítások" - > az érintett SIM kiválasztása -> "Hívásazonosító" -> Szám megjelenítése" vagy amit szeretnél.
-
citkar
addikt
Örülök, hogy összességében pozitívak a tapasztalatok.
Ezt én nem értem tisztán:
"- a V-on kártyához nem tudtam beállítani a telefonszámomat, valamiért mindig sikertelen
- a SIM eszköztár-t elindítva kiválasztom a V-on kártyát, és kiírja, hogy az alkalmazás eltávolításra került".
Én csak simán telefonálok, akkor megkérdi melyik SIM-ről kezdeményezze a hívást.
Ennélfogva Viberes témában sem tudok segíteni. Ez utóbbi valószínűleg abból ered, hogy az android ezen verziója alapvetően nem dual simes környezetre lett kifejlesztve (vagy, hogy is mondjam), ami a későbbiekben talán majd változik, de ezért sok hívás- és sms-kezelő nem is képes két sim kezelésére. Gondolom a Vibernél is ez lehet a probléma forrása.Próbáld ki a fényképezőjét is, biztos érdeklődnek majd ez irányú tapasztalataid iránt is.
UI: a tok hasznos tud lenni, én is kaptam hozzá, de olyan jól néz ki a telefon, hogy sose hordtam. A következménye, hogy többször esett, betonra is a készülék és a hátlap megrepedt, bár még mindig a repedtet használom
-
citkar
addikt
válasz
KEViN007 #556 üzenetére
Örülök, hogy tetszik. Sajnos nem tökéletes, de mindenképp szép, elegáns készülék és összességében valóban nagyszerű. Reméljük a jövőben a minőség ellenőrzés-javul náluk továbbra is.
Bár a tetszetős X7 dizájnja után az X8-é szerintem még jobb lett, az újaké, az X9-é nem igazán jön be, de talán az X8-as esetében (talán még az X7-esében is) folytatja újabb hardware-ekkel...sajnos erre utaló jelet még nem láttam. -
citkar
addikt
Hangot nem is vettem még fel vele, ezt nem tudom nálam milyen. Beszélgetésnél nem panaszkodtak még sose.
A led viszont elégséges nálam, este zseblámpának használtam többször, bár tény ezt nehéz a kínaiaknak megmagyarázni, ha gyenge, hogy rossz. Egyszer egy akciókamerát rendeltem, ők eredetit ígértek és clone-t kaptam, de hetekig tartott a vita, hogy én nem ezt vettem, ami nem érdekelte őket, mert hát a clone is működik, részükről ennyi volt. A működésen túl a minőségbeli különbségről nem akartak tudomást venni.
Az akkuval nálam nem volt gond, nem is tudom mi okozhatja...
A hátlapon gondolkodom, kicsit repedt az enyém (többször leejtettem betonra).
(#547) Keeperv85:
Az X9-ről nincs híred? Újabb Sony szenzort kap vajon, vagy marad valami hasonló az X8-éhoz.
-
citkar
addikt
Helló!
Milyen hibái maradtak a telefonnak?
A hátlapot mennyiért adnád tovább?
Én sosem használtam vírusirtót (X8 mini pro), de alapvetően elégedett vagyok a ROM-mal, nem is frissítettem, a tavaly őszi van rajta, amivel kaptam. Majd ha esetleg jön 5.0 és bevált többeknek, akkor kipróbálom, de semmiféle problémám sincs a mostanival.
Az 1949deallel nem garanciáztattam, csak a Minideallel, apró probléma volt, de rendben történt minden.
-
citkar
addikt
-
citkar
addikt
Itt egy link videókról. Eleinte 3G nélkül, autóban, felhők alatt viszonylag lassan találta meg magát, kb 2 perc kellett hozzá, de a szokásosnál hosszabb idő, lehet az autó is zavarta kicsit, de miután megtalálta a helyzetét nem s gurultunk tovább nem vesztette el.
Here-t is kipróbáltam, akkor már gyorsabban meg is találta a pozíciót. Illetve egy helyen az IGO-n belül a műholdak is megtekinthetőek.Nem mondom, hogy tökéletes és veri a céleszközöket, csupán annyit, hogy használható még így is, hogy valamiért lassabban indult be. 3G-vel alapvetően motoron másodpercek alatt pozicionál, akkor nincs ilyen várakozási idő.
Egy ingyenes applikációval történt a felvétel, ami 3 másodpercenként leállt, ha nem veszi meg az ember, azért van több file.
-
citkar
addikt
Talán vasárnap tudok készíteni, általában motorral közlekedem, azon nehéz, de ha nem romlik el az idő, akkor vasárnap autóval kiruccanunk a közelbe túrázni.
Vagy van esetleg olyan program, ami "videóra veszi" azt, ami a képernyőn van?
Vagy ha Pesten a Népliget közelében meg szeretnéd tekinteni az is megoldható.
-
citkar
addikt
Ajajj, még egy elvakult ember, aki szerint mindenki hazudik, aki mást gondol (adott esetben lát a saját kezében), mint ő maga.
Nos, nem akarlak meggyőzni, egyszerűen csak továbbra is használom a telefonom, többek közt navigálásra is, szerencsére az enyém elvisz oda, ahol még sose jártam és vissza isTermészetesen senki sem haragszik meg rád, ha visszatérsz a Sony-hoz.
-
citkar
addikt
válasz
Keeperv85 #510 üzenetére
Hát a tyúkokat nem szabad a paprika és az eper közé engedni
Részemről gravírozhatják is, csak legyenek
Bár ha jó a telefon, megfog és nem is drága valószínűleg nem a fizikai gombok hiánya tartana vissza.
A kamerák terén csinálhatnának valami kiemelkedőbbet, nem rosszak egyébként ezek sem, de mégis...vagy vízálló telefont is csinálhatnának. Hátha egyszer megkérdeznek téged mit hiányolnak a vásárlók
-
citkar
addikt
válasz
Keeperv85 #508 üzenetére
És ha később kirakod?
Információ a Lollipop bevezetéséről, illetve az új telókról a Rock-ról vagy az X9-ről? Ezeknél vajon csak azok a virtuális gombok lesznek, amiket te preferálsz vagy lesz az alsó kereten a megszokott 3 "valódi" gomb is?
Az azért jó hír, hogy az első készülék az X9-es szériából 5 colos lesz és nem nagyobb (legalábbis nekem). Bár a 64 bitesek közül ők is 5.5 colossal jöttek ki előbb...
-
citkar
addikt
A GPS terén voltak/vannak problémák, de a többség jól teszi a dolgát. Az X8 mini prom nagyon is jól navigál, a régebbi X7 elég ratyi volt szó mi szó. De ha Mo-n veszed, próbáld ki vásárlás előtt és elkerülhető ez a probléma
-
citkar
addikt
Az iOcean X8 mini pro gyors, sőt a mini is elég jó. A rendszerrel nem lesznek problémáid ezzel kapcsolatban, de még játszani is lehet rajta sok mindennel.
"Amire használom/használnám:
- waze navigálás
- viber üzenet és telefon
- telefonálás
- ritkán (napi 1-2 alkalommal) weboldal nézés."Ezeket talán mind egyszerre is elbírja
A dual ebben a készülékben dual standby módban valósul meg, ami azt jelenti, ha nem beszélsz egyik SIM-en sem akkor olyan, mintha mindkettő a hálózaton lenne (ezt gyakorlatilag úgy éri el, hogy rendkívül gyorsan váltogatja a kettőt), de ha az egyiken beszélsz, akkor a másik a beszélgetés idejéig (és csak addig) nem lesz elérhető (de ha akarod átirányíthatod), ennyi. Hasznos, ha két SIM-ed van beszélgetni vagy akkor is ha az egyik csak netezni kell (különböző szolgáltatóktól akár). Olyat még nem hallottam, hogy valakinek két különböző SIM kell és mindkettő netezni, de mindenhol vannak furcsa emberek
.
-
citkar
addikt
Az előző X7-es széria is nagyon tetszett, már lassan 3 éves X7 youth (nemrég óta tőlem átkerülve) egy ismerősömnél jó szolgálatot tesz a mai napid. A GPS benne ratyi, de minden más jó, a fényképezője szerintem teljesen rendben van, azért is reméltem, hogy az X8 szériának jobb lesz, de szerintem hasonló, lehet kicsit jobb vagy rosszabb, de nagyságrendi különbség nincs.
Azért is cseréltem, mert az X8 széria külseje nagyon tetszett, de sajnos szerintem is kicsit javíthatnák az iOceannél a minőség-ellenőrzésen, nem jött volna ki régen olyan sok rossz GPS képességű telefon (és néha mai napig is előfordul, de már sokkal ritkábban), illetve más probléma is ritkábban jelentkezne, ami sokat dobna rajta.
Viszont a support korrekt volt szerintem és a rendszerük sem fagy, jól működik. Ha a hardware-s átlagos minőség javulna az növelné a népszerűségét az biztos. Az előző X7-t megközelítőleg bő 2 éve én is garanciáztattam, ami rendben meg is történt. -
citkar
addikt
Ez sajnálatos, nekem az X8 mini pro-val ilyen problémáim nincsenek. A navigáció nagyon jó, a fényképező rendben, jól hallom a hívót (vagy hívottat) is, valamint néhányszor le is ejtettem, de előlap leválás sincs (bár nem is kerestem).
Szerintem az árához képest hozza az elvártat, beleértve a külsőt, az némi felár, mert hasonló kínaiaktól valóban némileg drágább, de esztétikusabb is. Én például kifejezetten a külseje miatt vettem meg.
Az előző iOceanemnél nekem is a GPS volt a problémás, de ennél teljesen rendben van, garanciáztatáson nem gondolkodtál? -
citkar
addikt
válasz
laci laci #435 üzenetére
Ha a Pingdigitálnál vetted az ő ROM-juk lehet rajta. Ha kínai webshopnál, akkor valószínűleg iOcean-es.
Nekem a WiFi-vel soha semmilyen bajom nem volt, még csak nem is gyenge az antennája. Ha másik ROM-nál is problémás garanciáztatnám.Recoveryt nem is néztem, semmit sem csináltam vele, csak a ROM cseréhez szükséges videót néztem meg, ha netán rá kerül a sor akkor láttam, hogy simán cserélhető, de ők a smart phone flash toolt használták azt hiszem, nem recoveryből telepítették.
Ezt a navigációs billentyűt nem értem
-
citkar
addikt
Nem tudom milyen ROM érdekel, azon túl, hogy X8 mini prora szeretnél. Ha nem ragaszkodsz a Pingeshez kipróbálhatod az iOceanét, az oldalukon is van fent (szinte minden készülékükhöz).
"X8mini pro 1108 Version Android 4.4
Upgrade the system by connecting the PC.
(compatible with 16GB & 32GB version)" -
citkar
addikt
De igen, beállíthatod, hogy mikor kapcsoljon ki, illetve mikor kapcsoljon be.
Régen kipróbáltam (X7-es szériánál) ott működött, ha nem kapcsol ki vagy be, akkor lehet a ROM-nál van valami hiba.
Nekem az X8 mini pro esetében volt némi gond a ROM-mal, de egy gyári beállítások visszaállítása megoldotta, egy próbát megérne, esetleg egy újabb ROM. Ha ezután sem, akkor érdeklődni ott, ahol vetted vagy az iOceannél. -
citkar
addikt
Én nem vagyok szakértő, más említette, hogy mikor kézbe vette az új mobilját úgy tapasztalta az első néhány töltésnél irreális %-ot mutatott, ami megszűnt napokon belül, de lehetséges, hogy más állt a dolgok hátterében.
Ha valaki azt mondja tuti nem ez áll mögötte én meggyőzhető vagyok, személy szerint nem tapasztaltam ilyesmit. -
citkar
addikt
Nem tudom, az én kezemben egy van/volt, annak átlagosnak mondanám a hangszóróját.
Néhány töltési ciklus után fog normálisan működni és kijelezni a reális %-ot. Ha tartósan megmarad a probléma, akkor érdemes jelezni a szerviznél, de valószínűleg az normalizálódik majd, átlagos a kb. 2000-es akkujával, a többségnek nem okoz gondot.
-
citkar
addikt
Óvatosan cseréld a SIM-eket. Párszor cseréltem én is mikor váltottam előfizetést, akkor még nem is olvastam a problémáról, de óvatosan cserélve gond nélkül ment.
Ha itt vetted és mégis gondod lenne akkor közel tudod gariztatni.Magyarországon kicsit drága, de jó kis telefon és igazán elegáns.
Csak lenne kicsit jobb a fényképezője (bár így se rossz). -
citkar
addikt
válasz
Mr.Grincs #359 üzenetére
Már az elején ilyen lett, sőt az sem kizárt, hogy így kaptam, tényleg nem feltűnő, a működése rendben van, a problémás gomb felén is. Összesen annyi, hogy a gomb fele kicsit benyomható könnyedén, eddig nem kapcsol, aztán kicsit erősebben tovább nyomva besüpped addig, míg a másik fele is be tud süppedni és itt működik is már.
Olyasmi, mint a fényképezőn a gomb, félig benyomva fókuszál (vagy valami) majd amikor a képet akarom készíteni tovább nyomom.(#360) Riverboy :
Hát nem tudom, másik ROM-ot biztos kipróbálnék.
-
citkar
addikt
válasz
Keeperv85 #354 üzenetére
Arra vonatkozott a kérdésem, hogy ez átlag felhasználónak kivitelezhető-e, vagy olyan módon helyezték bele, hogy valamiféle műszer is szükséges lehet?
De, ha jól értem, akkor cserélhető viszonylag könnyedén.
Bár ebben az esetben nem értem, miért álltak át 16-osra. Árban alig van különbség a 16 és a 32 GB-os SD-k között, míg az átlag felhasználónak sokkal vonzóbb a nagyobb háttér, úgy, hogy nem kell "ügyeskedni".#352) Riverboy:
De a többi alkalmazás, telefonálás stb közben tökéletes a hang? -
citkar
addikt
válasz
Keeperv85 #351 üzenetére
Akkor nem láttad a gomb belső részét.
Ha az X7-hez hasonló, akkor ki tudnám cserélni, lehet írok az iOceannek, mert ilyen apró hibáért nem gariztatnám.
Csak olyan tapadóm nincs, lehet rendelni kéne egyet.A végét nem értem tisztán, úgy érted a beépített SD kártyát ki lehet akár cserélni és a lementett képfile-t ráhúzni az új, immár nagyobb SD-re s kész? Már ha cserélhető a beépített SD.
-
citkar
addikt
válasz
Keeperv85 #348 üzenetére
Ez milyen ROM, az általad fejlesztett?
Néztem, van pár akció az iOcean készülékekre, egyre olcsóbbak, megéri az árát, de már a 16 GB-os változatok, amik persze nem bővíthetőek...ami sajnálatos.
Van egy kérdésem hozzád, mert te szedtél szét több X8-t vagy minit. A power gombom felső pereme kicsit lötyög. Tényleg kicsit, nem is látható, de mikor megnyomom egy picit (milliméternyit vagy annyit se) könnyen besüllyed és csak ezután kapcsol, míg az alsó fele és a hangerő szabályzóké "keményebb". Arra gondoltam a külső gomb vagy a mögötte lévő műanyag elem cseréje megoldhatja ezt a kis problémát, mert akkor megkérdem a webshopot vagy az iOceant nem küldenek-e alkatrészt s vagy én vagy valaki kicserélné (Pécsett laksz ugye?
).
-
citkar
addikt
válasz
Keeperv85 #337 üzenetére
A 16 GB-ossal az a baj, hogy ha ott sem lesz bővíthető, akkor már biztos eltántorít pár embert, legalábbis én már nem vettem volna meg, a 16-t keveslem (legalábbis ha teszek rá zenét, navigációs programot térképekkel, pár játék és már bő 10 GB-nál tartok).
Melyik ikonra gondolsz? Nekem 5 van lenn alul (ami minden oldalon megvan), de egyebekben normál méretű fér el egy oldalon és működik a mozgásérzékelő.
-
citkar
addikt
válasz
fulcrumakos #334 üzenetére
Alsó világító gombsorral még nem láttam, gondolom nem is képes rá (de csak feltételezem).
Ilyen mozgás (vagy távolság-közelség) érzékeléses problémám nem volt, de egy factory resetet kipróbálnék, hátha segít.
Illetve nem tudom mikori ROM-od van, gondolom nem Mo-n vásároltad. Néha frissítgetik a ROM-ot és néha ilyen-olyan hibák belecsúsznak, amit majd javítanak, ha (külföldi) fórumokon vagy a facebookon érdeklődsz és másnál is van akkor talán épp egy ilyen hiba (de elsőre a gyári visszaállítást kipróbálnám). -
citkar
addikt
válasz
Mr.Grincs #322 üzenetére
Nekem gombokat (a megnyomandó elem mögötti műanyagokat), GPS antennákat küldtek, meg valami egyéb apró elemeket, amikről azt se tudom mire jók.
Lehet ezért tettek fel elég hamar videót a szétszedésről, mert többen cseréltek SIM tálcát.Összességében a supportjuk (garanciális ügyintézéssel) korrekt volt velem és ahogy olvastam mással is, akinek nem küldtek alkatrészt segítették, hogy honnan szerezheti be.
Melyik része sérül: a kihúzható tálca, vagy ami belül fogadja?
-
citkar
addikt
Látom bekerült a magyarországi forgalmazóhoz is a mini pro, esetleg készült hozzá magyar, "saját" ROM, amit érdemes kipróbálni?
/Elsősorban Keeperv85-nek írtam
/
-
citkar
addikt
válasz
Mclarenöcsi #256 üzenetére
Kipróbáltad a Play adat törlését, az accountod törlését és újra megadását?
-
citkar
addikt
válasz
Mclarenöcsi #251 üzenetére
Igen, próbáld ki.
Valamint eszembe jutott, hogy barátnőmnek volt valami baja a Playből feltelepítendő alkalmazásokkal, nála a hibakód alapján rákerestem a neten és azt írták, a google accountod töröld a telóról, tedd be újra s jó lesz (közben a Google Play alkalmazásnál is kitöröltem az adatokat), lehet neked igazából ez az utóbbi segíthet. -
citkar
addikt
válasz
Mclarenöcsi #248 üzenetére
Formázd le a memóriáját s utána jó lesz valószínűleg.
-
citkar
addikt
Ha meg tudsz hívni vagy van rá mód kipróbálhatom az Ingress-t, bár nekem X8 mini prom van.
Egy helyben kiállított, megtekinthető és az országunkban garanciáztatható termék nyilván sokkal drágább, sok a járulékos költség és az adó. Illetve ők is élni akarnak valamiből, bár szerintem is jobb lenne, ha közelítene az X8 ára a 80-hoz, de ha utánaszámolok, 250 USD-ral és a 27%-os ÁFÁ-val is közel 80 ezerre jön ki. Plusz jön a kiállító terem az emberek költsége, a helyi garanciát is bele kell kalkulálni és ő is szeretne hasznot húzni rajta.
-
citkar
addikt
válasz
Keeperv85 #230 üzenetére
Ha készül mini prora jó ROM, ahol könnyen (MUT-szal) bekapcsolható az alsó három gomb, illetve ezzel együtt eltűnnek a szoftveresek, akkor érdekelhet.
Hátha a kamera is javul kicsit újabb ROM esetében.
Az iOcean oldaláról leszedtem mindent, ami kell a ROM cseréhez, az enyémnél van újabb ROM, azt is leszedtem, de lusta voltam cserélni, alapvetően teljesen jól működik ez is, a jobb kamera miatt kipróbálnám, vagy ha hazai készítésű, azért az csak más
Azért rendes tőlük, hogy mindezt feltették.Egy magyar iOcean forgalmazó oldalán olvastam:
"A javításokat minden esetben a Telemax GSM Szerviz Kft. (2040 Budaörs, Kinizsi u. 2/B) szakszerviz végzi. Minden készülékünkhöz tart alkatrészt készleten, így a javítást három munkanapon belül elvégzi. "Az X7-m egyik SIM slotjánál az egyik kis érintkező lábat eltörtem. Máshol vagy elhajtottak, vagy azt mondták 4500 Ft a bevizsgálás s utána beszélhetünk.
Megnéztem, hogy kell szétszedni egy X8-t vagy minit, megnyugtató, hogy az akku cserélhető. Mondom jó, nem is bonyolult, de mindenki tart magánál olyan "cuppanós" vackot, amivel le tudom húzni a hátlapot?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 9Pro 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest