- Yettel topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Apple Watch
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Ilyen lesz a Fairphone 6
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ulrik
tag
Egy megbízáson azt hogy lehet beállítani, hogy adjon el mondjuk 88 usd-rt ha annyira esne az ár (stop megbízás) és szintén adjon el mondjuk 95 usd-rt ha annyira menne fel (profit taker megbízás). Beállítani engedi mindkettőt, de a mikor jóváhagyom csak a stop megbízás marad meg a másik nem.
-
Ulrik
tag
Ki lehet kapcsolni ezt az automatikus deviza konverziót? Nekem rengeteg pénzt felszámolt az ilyen kis tételek eladásával korrekciójával. Tételenként 1 dollárt levon minden szarért.
-
Ulrik
tag
Nah ki hányszázezer mínuszban van?
-
Ulrik
tag
IB-n ha be van állítva limitáron vétel fix összegre pl. 500 usd mennyiségű részvényre egy vétel azt lehet úgy módosítani, hogy átváltom az összeget darab részvényre érték helyett?
-
Ulrik
tag
MÁK-nál kiutalásnál lehet másik MÁK-os értékpapírszámlára utalni (más személynek)?
-
Ulrik
tag
Magyar cégek papírjait érdemes IB-n venni vagy van jobb lehetőség esetleg máshol venni?
-
Ulrik
tag
A limites vásárlás működésével egy kérdés IB-n:
Ha beállítok egy részvény vásárlást limitesre mondjuk 4 USD-re és visszavonásig érvényben van. Mi történik akkor, ha a mai zárásnál 4,2 USD a részvény ára, de a holnapi nyitónál 3,8 USD. Megveszi a rendszer ilyenkor? Ha nem akkor hogy lehet olyan limites vásárlást beállítani, hogy 4 USD-rt vagy kevesebbért vegyen.
-
Ulrik
tag
MÁK-ból Revolutra lehet utalni forintot?
-
Ulrik
tag
Államkincstárból utalt már be vki direktbe IB-re? Én egyelőre úgy látom, hogy ott csak én lehetek a kedvezményezett és nem az IB bankja...
-
Ulrik
tag
Nekem is kiírta tegnap az IB, hogy nem vehetek kötvényeket. Aztán megcsináltam a szuper kvízüket amit magyarul sem tudnám megválaszolni max 1 vagy 2 kérdést nem hogy angolul, de hát AI tudja a helyes választ, így percekkel később visszakaptam a jogot. Nem is értem minek szenvednek ezekkel a kvízekkel, had döntsem már el én mibe fektetem a pénzem.
-
Ulrik
tag
Másnak is kb. 2 munkanap mire Revolute-ról átkullog a pénz IB-re jóváírásra?
-
Ulrik
tag
IB-n Commodity (ETC) vásárlással, tartással kapcsolatban van vkinek tapasztalata?
-
Ulrik
tag
TBSZ-el kapcsolatban a kérdéseim:
1. 2025-ben nyitok egy TBSZ-t és 2031-ben lejár, akkor mindenképp el kell adnom erről a számlámról mindent, akkor is ha ki akarom magamnak utalni és akkor is ha tovább akarom vinni?2. Az előző kérdéshez kacsolódik, ha tovább akarom mondjuk vinni, akkor ha eladtam mindent áttolom a pénzt a 2031-es TBSZ-re és újraveszek mindent, majd várnom kell megint 5 évet az adómentességre miután már egyszer megvolt?
3.Azt olvastam, ha lejár egy TBSZ akkor visszaaktiválódik sima érékpapírszámlává és után megint adózni kell. Szóval azt nem tudom megcsinálni, hogy letelt az 5 év és hagyom még benn mondjuk 3 évig és csak utána veszem ki. Nekem ebből a szempontból kérdéses, ha ez igaz, hogy inkább fizetek 15% adót, de akkor fogom eladni a papírjaimat amikor úgy gondolom, hogy jó árat kapok értük, mert mondjuk, ha 2031 egy Covid-hoz hasonló év lesz akkor például szívás lehet. Nektek mi a véleményetek erről?
-
Ulrik
tag
TBSZ-en tartott (végéig ott) osztalékfizető ETF után sem kell adóznom, ha mondjuk negyedévente kapok "nyereséget"?
-
Ulrik
tag
válasz
UberMutant #1596 üzenetére
Desktop felületet pc-ről.
-
Ulrik
tag
Sziasztok,
IB-n ha kikeresek egy ETF-et, hol látszik, hogy acc. vagy dist. illetve az ISIN számot hol tudom kikeresni? Elég béndzsó ez a felület, persze lehet csak én vagyok a béna. LY tényleg fényévekkel egyszerűbb.
-
Ulrik
tag
Tudna vki segíteni, hogy OTP bankon keresztül, hogy lehet beutalni forintot. Ha IBANszámot írok be nem engedi, mert menjek a belföldi forintutaláshoz, de ez nemzetközi utalás lenne vazze. Nem vágom...
-
Ulrik
tag
Sziasztok,
Teljesen új vagyok a témában, ma reggeltem IB-re.Lenne pár kérdésem, ami nem teljesen világos.
Base currency: itt forintot adtam meg, de ha dollárt vagy eurót utalok be ide (főszámlára), majd át a TBSZ-re azt devizanemenként külön vezeti? Vagy hogy tudom követni mennyi dollárom, mennyi euróm és mennyi forintom van? Azt tudom, hogy a TBSZ számlán mindent forintosít az adószabályok miatt, de ha jól tudom az csak kimutatásban forint.
Másik kérdés: Revoluton keresztül utalt be már vki pénzt? Mert ugye ott bizonyos előfizetői díjért korlátlanul lehet devizát váltani ingyen. Az elgondolásom, hogy beutalok ide egy nagyobb összeget átváltom ingyen majd tovább IB-re és ott már nem kell váltanom dollárt vagy eurót. Csak úgy hallottam, nem nagyon szeretik ezek a cégek az ilyen nagyobb összegek ki-be utalását, mert a devizaváltás adóköteles állítólag
. Kérdés, hogy mondjuk egy 2-3 milliós utalás át tud e menni ezeken a rendszereken anélkül, hogy rákérdeznének ennek eredetére. Vkinek van ilyen tapasztalata?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest