- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Realme GT 2 - aláírjuk
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
huskydog17
addikt
Igen 10. gen i3-hoz valóban nem árt egy HTPC kártya, oda tökéletes lenne az A310 viszont nem tudtam, hogy számodra kevés a HDMI 2.0b. DisplayPort-on sokkal nagyobb sávszélességet ad, DP-HDMI kábellel/adapterrel megoldható.
#11 ricsip: Nem értem a B60 hogyan kapcsolódik a témához. Az egy vállalati workstation termék, itt viszont otthonra szánt konzumer HTPC termékekről beszéltünk. A B60-at nem HTPC-hez szánták.
#13 thedioda: Akkor mást értünk HTPC alatt, én azt hittem a Home Theater PC leginkább otthoni mozizáshoz való, tehát dekódolásra.
-
huskydog17
addikt
Nem teljesen egyenlőek. jelenleg a piac legerősebb, legfejlettebb multimédia motorja a Lunar Lake IGP-jében van, viszont a Lunar Lake piszok drága cucc, az csak prémium, felső kategóriás notikban kap helyet. Az az egyetlen termék a mai napig, ami képes VVC-t dekódolni.
HTPC-hez viszont jelenleg talán még nem létfontosságú a VVC, inkább az AV1, HEVC és VP9 ami lényeges. Utóbbi három esetén pedig az olcsóbb IGP-k is brutál erősek. HTPC-hez dekódolás kell, ott ezek nagyon erősek.
Itt találod az Intel hivatalos media support táblázatát.
Itt pedig egy részletes táblázat a támogatott maximális felbontásról, mind dekóder, mind enkóder fronton.
Táblázat magyarázat, hogy melyik rövidítés pontosan mit jelent:
"BDW (Broadwell)
SKL (Skylake)
BXTx (BXT: Broxton, APL: Apollo Lake, GLK: Gemini Lake)
KBLx (KBL: Kaby Lake, CFL: Coffee Lake, WHL: Whiskey Lake, CML: Comet Lake, AML: Amber Lake)
ICL (Ice Lake)
JSL (Jasper Lake) / EHL (Elkhart Lake)
TGLx (TGL: Tiger Lake, RKL: Rocket Lake, ADL-S/P/N: Alder Lake, RPL-S/P: Raptor Lake)
DG1/SG1
Alchemist(DG2)/ATSM
MTLx (MTL: Meteor Lake, ARL-S/H: Arrow Lake)
LNL (Lunar Lake)
BMG (Battlemage)"Forrás: Intel Media Driver Github
Ahogy láthatod egy mai olcsó Intel IGP, például egy Raptor Lake IGP is gond nélkül elbánik a HEVC, VP9, AV1 trióval 8K felbontásig.
Az Alchemist/Battlemage/Meteor Lake ugyanazokat a kodekeket támogatja, mindössze egyetlen különbséggel: 8K helyett 16k felbontás a maximum.
A Lunar Lake pedig az egyetlen ami képes VVC-t dekódolni.
Tehát röviden, tömören: akinek elegendő a HEVC, VP9 és AV1 esetén a 8K felbontás, annak bőven elegendő egy Rocket/Alder/Raptor Lake IGP-je.
Egy A310 és B570 között viszont nincs különbség dekóder szempontjából.Sajnos nem értem, hogy a 200 Watt honnan jött és hogyan kapcsolódik a témához.
#8 thedioda: Encode HTPC-hez talán nem annyira fontos.
Új hozzászólás Aktív témák
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest