- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
CBoY
csendes tag
Az IS7-E semiképpen nem tudj kezelni a Celeron D-t, ehhez mindenképpen kell az IS7-E2, de amúgy az IS7-E úgynézki mégiscsak tudja a Prescott magot.
Mindjárt le is írom, hogy mi történt velem Pénteken az alaplapcserénél.
Nos, Pénteken berontok barátaimmal együtt a számtech boltba, ahol vettem az alaplapot. Máris nekiszegeztem a pofának hogy mivan, ő pedig látván hogy nem vagyok egy lamer, kicsit érdekesen nézett, hogy hogyan is lehetségesek az elmondottak. Ő ugyanis a prospektusban úgy látta írva, hogy az IS7-E tudja a Prescott magos Pentium4-et, csak a Celeron D támogatás nincs benne. Kérdezte, hogy néztem-e a hivatalos ABIT honlapot. Mondom igen! Ő a biztonság kedvéért megnézte a dolgokat előttem. Nos, majdnem megállt bennem az ütő, amikor a lapon tényleg ott volt a Nortwood/Prescott szekció. Hát mondtam is neki, hogy ez nemrég még nem így volt, a kézikönyvben pedig tényleg nincs feltüntetve (ez utóbbi igazolt) tehát lehet hogy ez már egy v1.3-as revízió. Nos, tovább fejtegettem neki a dolgokat, közben pedig olvasta, hogy egy BIOS frissítés megoldja a régebbiken a dolgokat. Egyből mondtam is, hogy ez már megtörtént.
Hálistennek, az illető a normálisabbjából való, így közölte nekem, hogy mivel neki teljesen mindegy hogy melyiket adja el, ezért kicserélheti E2-re. Már kezdtem örülni hogy sikerült. A gond nem is itt jelentkezett. Hanem amikor hazavittem.
Beszereltük tesómmal, mindent ugyanúgy összeállítottunk mint a másiknál, és már csak a bekapcsoló gomb hiányzott. És mi történt? Semmi. Ugyanaz mint a másiknál: pörögnek a ventillátorok, világít a led... én meg majd felrobbanok. Axem érzékeltettem. Maradt a próbálgatás: egy dolog ugyanis kimaradt, mégpedig az, hogy a videókártyákat cseréljük csak meg. Elképzelhető ugyanis, hogy mivel az ASUS Radeon 9600XT-je több áramot vesz fel, mint egy átlag AGPs kártya, illetve a Proci is igencsak zabálja az áramot, ezért kevés neki az a 300W-os táp.Ez igazolná is azt, hogy mért fúj ki a táp olyan rohadtul meleg levegőt ha minden indul. Ez meg is történt, viszont az eredmény csak holnap reggel várható.
Természetesen a lapot visszacserélem a régire, mert ez közel 2000ft-tal olcsóbb, de pénzt nem tudott adni, mert a könyvelési hónapon kívül vagyunk. Apropó: Ati Radeonoknak van bejelentkező szövegük? (A BIOSuknak?) Pl. mint az NVIDIAmnál: Inno3D Tornado GeForce4 MX440 SE2 xyMB Ram stb. Kb. 7ig vagyok netközelben úgyhogy ha válaszoltok akkor most. Köszönöm!
A fent írtakat tehát az IS7-Enél visszavonom, csak a CeleronD-vel nem működik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest