- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
Új hozzászólás Aktív témák
-
omfgk
veterán
válasz
Fücsök007 #208 üzenetére
bármilyen erősebb videókártyának
Erről volt szó.
Nem pedig az elspórolt x8-as kártyákról vagy az SSD-kről.Ettől még nyilván érdemes 4.0-át becélozni manapság, de nem azért mert egy erősebb vga ezt igényelné. Mert nem.
Az erősebb vga igényli az erősebb procit, amit pedig nem lehet 3.0-ás lapba berakni. -
omfgk
veterán
válasz
Fücsök007 #205 üzenetére
ma már kell is a PCI-E 4.0 bármilyen erősebb videókártyának amúgy is!
Ez a része még nem aktuális.
4090 is elvan 3.0-án. -
válasz
Fücsök007 #201 üzenetére
Magánvélemény, de én nem kukáznám a 9 és 10-et sem. Sokan használják még őket.
Igen, újra kell mérni, sőt, sok jó új bench is napvilágot látott már.
Nagyon szépre fel lehetne dobni egy ilyen cikket némi ráncfelvarrással.
Megérzésem, hogy hamarosan megteszik.
Nem zavar a "normál körülmények" kategória, tehát 1440, 4k high és ultra, extrém stb. mik vannak, csak legyen benne 720 is.
Aztán mindenki azt nézi amit akar. -
bteebi
veterán
válasz
Fücsök007 #175 üzenetére
Mondjuk az valóban egy érdekes helyzet lenne, amikor már 4K-ban full folyamatosan, leginkább 60+ fps-sel menne a ray tracing. Akkor már - legalábbis szerintem, legalábbis a játékok szempontjából - megállhatna a videokártyák fejlesztése, fejlődése (is). De ez nem 3 év múlva lesz. Szerintem alsó hangon 5 év, vagy több. De majd meglátjuk.
#185: Azért az elég kemény, hogy 7 évig 14 nm-en gyártottak.
Jól elment mellettük a világ.
-
bteebi
veterán
válasz
Fücsök007 #160 üzenetére
"Téged lehet nem érdekel, de ha túl drága a node"
Nem csak engem, hanem semelyik vásárlót, végfelhasználót se. Ez a gyártó/megrendelő baja, sara. Nyilván ez nem független a termékek árától, de az nekem pont tök mindegy, hogy úgy 150 dollár egy processzor, hogy 8, vagy éppenséggel 132 dollár hasznuk van rajta. (Hosszabb távon persze ennek is van jelentősége, de ne szaladjunk annyira előre.)
Én, akár csak te, magánszemély vagyok
, és ezáltal kevés egyprocesszoros gép tulajdonosa, amik lehet, hogy csak napi 1-4 órát, vagy annyit se mennek. Ha napi 18-20 órában renderelek majd, urambocsá' exaflopos szuperszámítógépet építek a kerti sufniba, akkor majd nyilván nem csak a beker költség fog érdekelni, hanem a fenntartási is, de egyelőre nem gondolkozok 0-24 renderelésben és szerverfarmokban se. Persze messze van még az év vége, szóval ez változhat.
"mivel 3nm-en még lehet 800-850mm2-es GPU-t/chipeket gyártani TSMC-nél, ez 2nm-en lemegy 400-450mm2-re ami nem kis eltérés!"
Szerintem 5-600 mm2-nél nagyobb kb. semmit se szoktak gyártani, már azok is brutál nagyok. Amúgy nyilván, csíkszélességből a minél kisebb a jobb, de jelentősége már egy ideje szinte csak a csúcshardvereknél van. Egy Raspberry Pi-nek nem kell 2-3 nm, mint ahogy a legtöbb egyszerűbb, vagy akár valamivel bonyolultabb chipnek se.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nintendo Switch
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Google Pixel topik
- Tudományos Pandémia Klub
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest