- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Yettel topik
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
[MGC]Hege
tag
Üdvözletem! Egy gyors kérdésem lenne csak tud valaki segíteni? A kérdésem a következő lenne:
Vennék a gépembe egy W3680 as CPU-t és azt nem tudom ,hogy ebből a processzor típusból mindegyik szorzózármentes vagy csak az ES modellek...? CPU-Z screenshot-okat néztem neten de nem egyértelmű mert a cpu world sem írja. -
MontyCrew
senior tag
Na ilyen lett:
-
MontyCrew
senior tag
Na csak sikerült beszereznem egy kisebb 6 magos processzort,, említenem sem kell, hogy baromi jó áron!!
(37 000.-)Gyors kapott is egy lapot és memót
sikerült feltolnom 3300ra, csak sajna a memó frekikiosztása nem szerencsés itt :S 1700 ra és 1333 körülre jön ki. Elöbbihez olyan magas qpi fesz kell ami már nem egészséges így sajna még egy alternatívát kell keresnem, hogy minden okés legyen,. de nagyon jó áron lett egy 6osom.. Még teszt fázisban van, de a 60W tdp is baromi barátian hangzik nekem, azért is döntöttem mellette...
-
batman777
aktív tag
Egyébként boldog karácsonyt mindenkinek !
-
batman777
aktív tag
Szép eredmények.
1366-on ezzel könnyű a fejlesztés, csak procit cserélsz és kész.
Nekem a kis fogyasztás tetszik nagyon benne ( 60W ),
alig melegszik léghűtéssel és az alacsony feszültségű üzemelés 1.08V és kisebb alaplapi terhelés is jól jön.
Ha meg a legújabb játékok majd támogatják a 6 magot, akkor ez még mindig elég lesz, nem kell cserélni.
A socket 2011-es platform meg irdatlan drága még.
Igen renderelés alatt jön elő az előnye a 4 maggal szemben, játékok alatt még mindig VGA limites minden. -
helkis
veterán
válasz
batman777 #466 üzenetére
ez mind szép és jó, de ugye visszaérkezünk az alaptézishez, ki fogja/tudja-e használni majd a 6c/12c-t?
vagy ha azt veszed, hogy 6mag 3.0-3.3ghz, vagy 4mag 4.5-4.8ghz akkor melyik hajt ki jobban egy vga-t? illetve melyik gyorsabb valós alkalmazásokban?
játékok általában 4 magot használnak (a jobbak), nem tudom van-e ami lényegesen tud profitálni a 6magból (a render, és benchmarokon kívül)..gyorsan én is futtattam egy ilyen benchet 2600k-n:
kényelmes 4500mhz:vista-x64-es környezet, lehet win7 javíatna rajta még..
viszont az a xeon proci tényelg egy vaddisznó! ha 40-50k körül be lehetne szerezni, akkor nem lenne kérdés hogy érdemes kipróbálni hosszútávon, de ~70k-ért sokallom..
-
batman777
aktív tag
Erről beszéltem: ez az
-
batman777
aktív tag
válasz
MontyCrew #467 üzenetére
Nekem 4 magos Xeonom is van, ami 4.2 Ghz-re húzva nagyon melegedett, az alaplapon lehetett hallani a cicergés terhelés alatt, ezért inkább 3Ghz-en használtam csak, aztán vettem egy ilyen procit, beraktam a lapba, bios frissités, most tuninggal sincs semmi cicergés (fele akkora áramfelvétel, 120A helyett 50A ). 775-ös intel procihűtővel hűtőm lelassitott ventivel, nagyon halk lett a gép. Terhelés 54 fok, terhelés után visszaugrik 38 - 41 fokra. Indulásnál alapból 31 fok, szobahőmérsékle 22 fok ( gép szerint 30 fok ).
A 4 magosnál ugyanebben a lapban 38 fokról indultam, 70 fok volt teerhelés alatt és 48 - 55 fokra ugrott vissza a hőmérséklet figyelő progi szerint a proci.
Összefoglalva, baráti hőmérséklet, nagy erő, igazi 6 mag, olcsó proci. -
MontyCrew
senior tag
Nem rossz alternatíva, tetszik is.. Utánanézegetek
-
batman777
aktív tag
válasz
MontyCrew #465 üzenetére
Vegyél egy Xeon L5638-as procit. Én is eképp gondolkodtam és nekem bejött.
6 mag + 6 HT, alapon 2Ghz, tuninggal 3-3.2Ghz-en megy 1.087V-on, hűvös, alig kell hűteni, erős.
A villanyszámla meg csökken, mert 60W-os a proci, nem 130W mint a többiek.
Ha alaplap birja, akkor 16x220-ig lehet tuningolni. Baráti teljesitmény. Olcsó is a proci.
Ráadásul Xeon ! -
helkis
veterán
válasz
MontyCrew #461 üzenetére
egy kérdést tegyél fel magadnak: mire kell valójában?
a hsz-ed alapján egy 1.3 td-s ferrari kombit keresel..
egy célcsoportot látok jelenleg ehhez a platformhoz ilyen procival, kezdő renderelő emberkék, akiknek kell a teljesítmény, de nincs rá cash nagyon.. ellenben mindezt egy koleszban művelik ahol nem ők fizetik a villanyt..
-
MontyCrew
senior tag
Sziasztok,,, szerintetek érdemes még 980X be beruházni? Hosszú távra tervezgetek,,, alaplap proci terén legalábbis nemnagyon akarok már csereberélni.. kipróbáltam mindent csak ezt nem és annyira nem olcsó hogy csak vegyek és nagy bukóval eladjam a 2011 foglalat meg megint csak baromi drága,, De akkor meg már inkább abba kellene fektetni? Mi a véleményezés a prociról mindennapi használat mellett.. tuning és alulfeszelést mennyire szereti?
-
mpierre
veterán
válasz
pszichiater #458 üzenetére
Akkor felesleges, ssd mellett meg pláne.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
pszichiater #456 üzenetére
Úgy néz ki nálam is. Kopp-kopp.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
pszichiater #453 üzenetére
Nah? Nem jött elő a bibi?
-
Gyufaaa
veterán
válasz
pszichiater #453 üzenetére
Nálam úgy néz ki klafa. Eddig legalább is pöpec. Én használom az update-et így sp1 mihelyst elérhető volt fel is került. Nosza. Reméljük a tiéd is meggyógyult.
-
pszichiater
senior tag
Nálad megoldódott?
Már szinte mindenen túl vagyok. Első körben levettem az extrem hűtést, hogy ne legyen mínuszba a proci. Feltettem a gyári hűtést szinte 99%-ra vettem hogy az lesz a hunyó, de nem. Random fagyott. Ekkor cmos következett minden default, és úgyis fagyott. Utána speedstep enabled/disabled semmi változás. Következett az energiagazdálkodás/teljesítménycentrikus/processor hűtés/aktív/passzív játék, de így sem lett ok.
Utolsó előtti gondolatként rákínáltam a windows updatet service pack1 stb mindent... ( az auto update nálam alapból ki van lőve ) és tessék megy, lol, hát mitől lett ( lekopogom ) jó? Egyenlőre még nem hiszem el, hogy nem fagy szénné. Ja és Windows7 Ultimate 64-bit-est használok.
-
Gyufaaa
veterán
Hmm. Egyre inkább elképzelhető, hogy nálam ez okozta a bibit. Eszközkezelő sem látta a kártyát, csak egy felkiáltójeles ismeretlen eszköz szerepelt, bár érdekes mód ott volt mellette a hardver neve. Nah mind1. Úgy sem használtam. Kikaptam. Remélem megszűntek a random BSODok.
(#449) pszichiater: BIOS frissítést próbáltad?
-
Gyufaaa
veterán
válasz
pszichiater #449 üzenetére
Hmm. Érdekes anomália. Nekem is szokott random jelentkezni. Teljesen mindegy, hogy van tuning vagy nincs tuning. Most indítottam el a gépet és ismét fogadott egy. Érdekes módon terhelés alatt sosincs baja. Volt olyan, hogy hagytam pihizni, csak az asztal volt és arra ültem vissza a gép elé, hogy újraindult. Egyszer elcsíptem egy I/O hiba üzenetet, csak mire lefotóztam volna, addigra újraröffent. Szerintem nekem vagy a deszkám BIOSa vagy valamelyik frissített vezérlő okozhatja, mert ez mostanság jelentkezett, csak nem tudom melyik vezérlőtől lehet.
-
pszichiater
senior tag
Hátha olvassa valaki.
Vagy nagyon nagy a baj, vagy nagyon benézek valamit. Kb 5-10 perc használat után szénné fagy és csak reset-el indul újra. Processor i7 990xA hiba: Kernel Processor Power ( 35 )
Csináltam egy prt.scr
-
Sziasztok!
kérdeznék,mert biztos vannak itt olyan emberek akiknél már járt 1-2 jófajta 980X.
egy olyan képességü procihoz tudnék hozzájutni ami 1.13V -körül stabilan megy 4GHz-en valamint 1.47V-al 5GHz-en vantage fut minden probléma nélkül.
HT mindig bekapcsolva
a kérdés az lenne mennyire számit ez jónak... -
csomi1977
aktív tag
Sziasztok
Olyan hülye kérdésem van,hogy ha bekapcsolom a biosban a c-state funkciót akkor a windows 7 ben elszáll az Aero.Ez normális?
-
gunyo
tag
nagyon halott ez a forum
990X -rol alltalanos tapasztalata van esetleg valakinek ?
koszi
-
gunyo
tag
Udvozlet Holgyek / Urak,
S.O.S. vennek KP -ra 965x, 975x vagy 980x -es procit !!
Holnap mennek is erte !Ha van valakinek "felesleges", pls irjon privit !
Halas koszonet!
G.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Imperator999 #405 üzenetére
Mire jutottál? 1.25v-on? Mentél 4Ghz-nél feljebb?
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
Nah, visszatértem a klubba, úgy néz ki holnap megkapom a 980X-emet.
-
Imperator999
aktív tag
tesztelgetem, 4GHz stabilan megvan 1,25V-al
linx-el néztem 25 körig
-
mpierre
veterán
válasz
Imperator999 #403 üzenetére
Még azonos fpo-n belül is vannak eltérések, így a saját tapasztalat a tuti.
-
mpierre
veterán
válasz
Imperator999 #401 üzenetére
Procija és alaplapja válogatja. ~4,0-4,2GHz.
-
Imperator999
aktív tag
Sziasztok!
Mennyit mennek az átlagos 980x procik alapfeszen?
Nemrég sikerült hozzájutnom egy R3E alaplaphoz és egy 980x EE procihoz, 4GHz-ig húztam még csak alapfeszen, és stabilan megy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Eladó Intel i7-6700 Processzor Hibátlan Működés!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest