- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dyno
veterán
válasz
Georg17 #7057 üzenetére
Bár szerintem ezzel a proci lényegét veszed el.
EIST-t bekapcoslva hgaynám, csaka gyökér turbo boostot kapcoslnám ki mert engem nagyon idegesít, és nekem akkor ugrik fel 1,2V-ra mikor lemegy a 3-4 magról a terhelés és az egyes kettes magnak 24X-t állítja be.Amúgy olyan 1,17-8V körül vana fesz.
Amúgy idle: legmelegebb mag 40-43°C load GTA4 alatt 65-68°C, de még mielőtt alúl feszeltem 76-78°C volt. Mással meg nem játszok csak rfactor, ott max 58-60°C.
És a turbo boostot a fesz miatt akarom kikapcsolni, akkor az lenne hogy 150-es bclk-t adnék neki, alapból 3ghz a feszt meg belőném 1,1V környékére és még ennyire se melegedne, de még is gyorsabb lenne.
De ez egyenlőre nem megy mert a abrom tb-t nem tudom kikapcoslni.
EIST megmaradna, mert jó az ha nem terhelem vissza veszi a szorzót, de ha terhelem fix 20 legyen ne állítgassa magát, mert idegesít, főleg az hogy még plusz feszt is kér, ami holott totál felesleges.Elvileg van még a BIOS-ban valami Loadline Calibration dolog is. Ott is lehet állítani, hogy alulfeszelt legyen-e a proci, ha jól tudom.
Nem az alúl feszeléssel van problémám, az nálam simán cpu vcore és bevan kővé hogya vid-hez képest -0,0875V.
Ha nem a TB-t akarom deaktíválni, de a EIST kikapcsolása nélkül.más:Még egyszer belinkelem hátha majd tud valaki valami ötletet adni.
-
Dyno
veterán
válasz
Georg17 #7051 üzenetére
Így is teljesen nyugodt vagyok, de a Turbo Boost miatt ,rohadt sok feszt alapból a CPU-nak, főleg akkor amikor a 3-4magról lemegya a terhelés 1,28V-t adott neki, így hogy alúlfeszeltem, max 1,2V, és jó 10°C-al hűvősebb.
Az a legnagyobb bajom hogy ezt a rohadt TB-t nem tudom kikapcsolni, nem tudom hoyg hol van....?! Inkább mauálisan űllítanám be akkor legalább tudom hogy nem feszeli amgát túl és nem ugrál feszültség se ilyen mértékekben, 0,768-1,200V....
Továbbá nincs pénzem most hűtőre mert kiköltekeztem magamat és addig nem akarom hogy a CPU károsodjon a magas hőmérséklttől.
És nem akarom hoyg a amgok 70°C főlé mennyenek.Valaki még valami ötlet, egy kis segítség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- zebra_hun: Hűthető-e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- E-roller topik
- Milyen széket vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nyaralás topik
- 3D nyomtatás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest