- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roba
tag
válasz
Kocska89 #21084 üzenetére
1. Az fsb termination voltage-t állítsd be 1.2V-ra és (írtam, hogy nálam ez a standard, de be lehet állítani 1.1 V-ot is), teszteld le, de valószínűleg nem ez lesz a probléma. Esetleg a vid voltage-nek beállíthatod a valós 1.2375 V-ot, de lehet ez nem számít neki.
2. Minden beállítást hagyjál a régi szerint, csak a szorzót vedd le 8.5-re és teszteld. Ha minden oké, akkor bizony kevés a proci feszültsége. Ha alapfesz-ben gondolkodsz, akkor még 1 lépcsőt emelj rajta (lehet csak pár század vagy ezred Volt lesz), az még nem sok, de segíthet. Nálam is fagyott, de az a +0.008 V, ha pont az hiányzik, akkor sokat érhet. A másik megoldás elégedj meg 3.5 Ghz-cel és használd, ha profitálhatsz belőle.
-
válasz
Kocska89 #21084 üzenetére
Az én (nem polírozott) 9550-em 3,8Ghz, fsb450 1,3V Bios nem megy 72 fok fölé IBT alatt. Kicsit sok ez még mindig valahogy...
Viszont:
C1E-t, Spread Spectrumot és társait lődd le tuninghoz, aztán ha már stabil megpróbálhatod visszanyomni.
Ezenkívül:
FSB Strap: én 333Mhz-re tenném auto helyett (nem feltétlenül jön be, de ha nem háklis a lap, segít)
PLL 1,6
FSB Termination 1,2-1,25
DRAM 1,64-> ez az alapfeszültsége a Ramnak?
NB 1,2-1,25GTL egyelőre lehet auto, de ha feljebb mész nem hiszem. Majd Kicsipapucs megmondja a frankót; nekem nem volt ilyen lapom és sokat kéne gondolkodnom
Ja és miért nem tolod feljebb a szorzót? Minél kisebb az fsb annál kevésbé terheled a lapot s a proci is beéri általában kevesebb hővel
-
ozzy711
őstag
válasz
Kocska89 #21077 üzenetére
Nincs a 72 fokkal semmi probléma. Nálam a 9550-es is pont 72 fok max-ra van beállítva. Azért írtam a beállatást mert az easyTune-ben ( Gigab. EP 45 ) úgy állítottam be ( Mugen 2 rev.B ), hogy alapból 500 körül forogjon a venti ( gyakorlatilag zajtalan ) max terhelésen pedig 65 fok körül kezdjen meredeken emelkedni a venti fordulat. Mivel ez legtöbbször játéknál fordul elő, így nem zavar, ha kicsit hangosabb a venti, internetezésnél viszont nem zavaró a zaja.
Lényeg, hogy 72 foknál eddig sosem mértem melegebbet, mivel a venti fordulat emelkedés ezt megakadályozza. Gondolom a tiéd is hasonló pwm megoldás, így ez a hőfok a max, ami full terhelésen több óra alatt ( nyáron sem ) sem növekszik ( nekem legalábbis ilyen ). -
Roba
tag
válasz
Kocska89 #21076 üzenetére
Amikor 72-73 fokos a mag, akkor a kupakot hány fokosnak írja (pld. Aida 64 Extreme)? Nálam a 62 fokos magnál 43 fokos kupakhőmérsékletet mutatott.
Mivel szorzózár mentes a procid, mennyi a max. beállítható szorzó?
De örülnék, ha a max. 8.5-ös szorzóm helyett be tudnék állítani 9-es szorzót. Tudom ez lehetetlen. Végülis elégedett lehetek, mert tuningban vannak az enyémnél rosszabb QX9770-esek is.Egy kis polírozás tényleg nem ártana.
-
Roba
tag
válasz
Kocska89 #21074 üzenetére
Nagyszerű, mennie is kell. Nálam is ilyen értékek vannak, kivéve dram- (ddr2), fsb termination voltage. Cpu vid-et én nem találtam a biosban. Ellenben fsb termination voltage-ra min. 1.2 V a standard (ezt állítottam be), de be lehet állítani 1.1 V-ot is.
Ez előző tesztnél mi volt hibázás oka 3.6 Ghz-en, nem voltak manuálisan beállítva a fesz-ek?Ezzel az Alpenföhn Brocken procihűtővel miért ilyen magasak a maghőmérsékletek?
Jobbnak kellene lennie az én Arctic Freezer 13 Pro-mnál, ami 3.7 Ghz-en 22 fokos szobában 62, 54, 61, 53 fokra hűtötte le a magokat. Egy olyan házban van, amibe a hűtő magassága miatt nem tudom az oldallapot feltenni, emiatt nem olyan kedvező légáramlás.
-
válasz
Kocska89 #21064 üzenetére
Szerintem nagy hiba volt lecserélni a M2F-et, 775-ön semmit sem hoz a ddr3, de ez egyéni vélemény. MI lett a maxi sorsa?
FSB termination alapfesze 1.1, igen, a déli hídé és az északié is annyi. Alapból. Menjen le a Linx és utána mondok mindenhová értékeket, addig fölösleges, így úgysem marad soká.Na mi van még? Hűtőd: igen, ez bírni fogja a strapát, akkor nincs mitől félni.
Szerk.: most látom a képet. Elég melegecske a procid itt már, feszben sokkal többet nem szabad adni neki.
1,25V a legalcsonyabb fesz, amivel bírja a 8x425-öt? -
válasz
Kocska89 #21062 üzenetére
Szia!
Gratula először is a gépedhez. Nem volt olcsó 775-os időkben, az biztos.
Fontos dolog előzetesen: a feszeket fixáld, ne hagyd őket auton, mert így szarráfeszel a lap.Milyen hűtőd van rajta? Mielőtt bármit állítanánk, a mostani beállítások mellett futtass egy LinX-szet, miközben fut mellette egy CoreTemp és egy CPU-Z is. Amikor olyan 20 perce megy a Linx, akkor csinálj egy print screent róla, kielemezzük és nézünk okosat utána.
Csak nem akarom, hogy megfőzd a géped bármely részét te se.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Autós topik
- Futás, futópályák
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen videókártyát?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Microsoft Edge
- Fogyjunk le!
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest