- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steve198310
őstag
Nem. Nem volt vele ilyen még. Most jelengel teljesen jól megy . De a tegnapi bugja a tedd fel tedd fel. De már 2x is feltoltam. Aztán gyalultam a drivert aztán felettem tisztán. Utána pillanatok alatt indult nem kellett várni rá. De igen kicsit furcsán is üzemelt. A GPU-z nem írt adatokat. Illetve a Riva tuner sem közölt semmit.
Szóval nem egyedi volt a hiba. -
Steve198310
őstag
Vártam rá egy ideig mire elindult a telepítő ablak. Hat volt vagy 10-15p. Már majdnem idegroncs lettem
. Aztán egyszer csak megjelent. De vártam elég sokat. Igaz nemtudom mire.
mára viszont befejezte a baromságait . Folyamat jött az értesítés ,hogy friss driver van rakjad felfelé. De befejezte. Most rendben van . Elméletileg. -
Vigneau
félisten
Ezt egy picit elkiabáltam. Beraktam az Asszony gépébe és az Eszközkezelő csak normál Microsoft megjelenítőként látja. Az a muris, hogy a HWinfo64 szolgáltat róla adatokat az érzékelők alapján és még a GPU-Z is mutat róla ezt-azt.
DDU volt előtte, kábelek, csatlakozás rendben. A telepítő kitömöríti a fájlokat, aztán hibaüzenet nélkül leáll a folyamat. A telepítő ablak sem jelenik meg. Tanácstalan vagyok. Mivel kifogytam az időből és az ötletekből, mérgemben visszaraktam az RX 6600-at.
-
Vigneau
félisten
-
Steve198310
őstag
H lapok elég gyengén "bútorozott". Gondolom ott is gyártója válogatja miket dobál bele. Mire lesz keret.
Volt annak idején H lapom. Nem is kellett rajt sok mindent állogatni. Mert elég kopár volt a a H61... Volt B illetve Z Intel.
De gondolom a gyártó nem ugyanaz a két lapodnál. -
Steve198310
őstag
Hu várj. Mert lehet most ketté vált a dolog/beszélgetés.
Energia gazdálkodás miatt volt egy linked. Azt ugye az előző lapnál valami miatt már amúgy is aktiv volt. Viszont a Rog Strix-lapon nem volt alapból bekapcsolva [ez alapjánamit linkeltél] . Most minden fasza megint.
Anomália mentes eddig a friss driver.
A fogyasztás csökkentés működött a Z390 lappal is.
A váltás azért volt mert már rá untam az Intel procira. Először próbáltam felzárkózni a Z390 lappal. De keves volt a i5 9600k 5-5,2Ghz a 770 mellé. Aztán így jött a váltás. Most az 5700x kinyomja a 770 szemét rendesen. Nincs henyélés. Az intel oldalon a 14400 lett volna a választás. De rohadt sokat zabál. Ahhoz meg aztán egy igen stabil lap kell. Z790. De az meg soksok pííííííz. Jelenleg a család egy része Ryzen prociba szállt be pár napja. Mindkét fiam azt intézett magának
. Persze öreg Inteleket váltottak.
-
Vigneau
félisten
Ehhh, egyelőre nincs siker se a FanControl-lal, se az ARC OC Tool-lal, egyelőre feladtam. Ott egye meg a rosseb.
Viszont 90W-on is elketyegett az A750, szinte semmi CW. Most 125-130W-on tesztelgetem, ott azért Time Spy alatt már volt némi ciripelés. Igaz, nekem a tápcsatim daisy-chain, de eddig nem volt más gondom vele.
-
-
-
Steve198310
őstag
Az utóbbi driverek energiagazdálkodás terén fejlődtek. ( már valós a lekapcsolás szinte 1-2 w idle fogyasztás)
Ez a 750 elég hogy mondjam. Az ostya elég szar helyről van kivágva. Olyan mint a 7870XT volt annak idején. A 7950 gyengébb változata. (7930)
Azt is alulkellett feszelni ,hogy normális hőlérsékleti adatokat lehessen vele elérni. -
Steve198310
őstag
-
-
-
-
Steve198310
őstag
Volt benne valami HDMI fw azt írta. Sokáig villodzott meg minden. Aztán állogathattam be. Bár nem sok mindent szoktam tekergetni.
Jelenleg az alap venti vezérlést használom. Ami most úgy néz ki, hogy elég jól működik nálam. Terhelés után vissza hűti 48 fok körülre. Aztán ott vegetál és nem is melegszik hűl még 46-47 fok böngészés közben. Ha monitor off-ol akkor vissza hűl 37-38 fokra és venti így is kikapcsolva marad. Amíg nem megy 50 fok fölé nem is megy a venti.
Játék alatt volt idegesítő mikor 49,5=>50,1 fokra ugrott akkor be indult olyan "böszme" módon. 0=>13XX valamennyi. De miután már el ért 52-53 fokot onnan állandó lett az 1400 körüli érték. Valahogy ez már jobban tetszik mint januárban mikor vettem. De ez még nem az igazi.
Ha azt akarom ne kapcsoljon ki a venti csak manuál 33% aztán akkor megy 1360-1500 között. De ott a hullamzás ami idegesíti az embört. -
Steve198310
őstag
Van 144hz monitor itthon. De valami hiba van a driverben vagy kutya tudja miben és nem megy 60hz fölé.
Olvastam róla többen jelezték, hogy nem kezeli valami miatt.
Amúgy igen a 60hz használom többet.Volt itt egy ismerős. Csak multizik. Az Indiana játékot mutattam neki ami kimaxolva fix 60fps futott 144hz monitoron. Viszont annyit mondott hogy ez biztos nem 60hz mert az bántja a szemét nagyon érzi a kettő közti difit. Viszont itt nem vett észre semmit de a rendszer 60hz írt.
-
Igen azt én is kinéztem magamnak, de az eladó közölte, hogy velem semmiféle formában nem hajlandó üzletelni.
Az értékeléseimet láthatod, az illetővel soha nem beszéltem, üzleteltem semmit, rákérdeztem de nem reagált, arra, hogy mi a baj velem.
Van még egy 106-ért de az már túl van a limitemen. -
-
-
Steve198310
őstag
-
Várj te is Intel arc-kariról beszélsz? Ha igen a tiéd is sparkle?
Érdekes nekem ilyen sosem volt. (igaz intek karim is csak egy) Pár tucat vga járt már nálam de ilyen ugrabugrát nem tapasztaltam. pedig elég háklis vagyok a venti működésére és nálam alap, hogy alacsony hűmérsékleten álljanak.Ha minden Intel karinak efféle problémája van akkor le is mondok róla szerintem.
-
-
Steve198310
őstag
Szerintem FW nem lesz sűrűn cserélve. Amióta meg vettem ugyanaz a bios van rajt. Pedig lenne mit csiszolni. Jó volna hozzá egy "bios editor" .
Ha ilyen sűrűn jön FW akkor nem kellene félni attól ,hogy benne lesz a driver-be. Temperature hysteresis ebbe nyúlnék bele elsőnek. Látom hogy éppen megmozdul a hőmérséklet a ventilátor azonnal dolgozni kezd. Elékszem a HD ilettve R9 sorozatra. Volt egy fasza "bios editor" . Azzal szépen be lehetett lőni a kártyát egyedileg. -
Steve198310
őstag
Szia
Jelenleg 15-25W között ingadozik. Ha kikapcsol a képernyő 13,53W ir ha újra megmozgatom . Eddig a régi konfig 25-35W körül állt meg. A 2D órajeleket is vihetnék lejjebb. Felesleges ketyeg 600/2187Mhz-n. Nekem legalábbis.Volt meleg a dobozban látom. Nekem nem ilyen szűkős a kuckó. Igaz nem is férne el benne a csepp"karcsi".
-
Vigneau
félisten
Hát ez most nem tartott sokáig, már itt is a 32.0.101.6653 driver.
Visszanézve, rendesen jönnek a frissítések, meg kell hagyni.
-
mpierre
veterán
Még nem rendeltem meg a pwm to voltage átalakítót (ha hívhatom így), de hibátlanul működik a vga. Szőrősfánkkal sem sikerült felforralnom a gpu-t. A ramok megállnak 60-62°C körül az eredeti kék zalman bordával, úgy hogy csak a bordáról lefújt levegő hűti őket. (Az igaz ugyan, hogy felette ott a 240-es slim radi, 2 db 700-800 rpm pörgő ventilátorral.)
-
mpierre
veterán
A fene esne bele, de tényleg a korral jár.
Most épp ezen törpölök: [link] Most a fix ellenállásos hosszabbító elvégzi a munkát, de ez olyan meh... Stílusosabb lenne a pwm jelet feszszabályzássá alakítani, mint a legelső vízhűtéses gépem esetében. Annak az átalakítója még meg is van, de az A4H2O-ba nagy lenne. 6 db 3 pines ventit tud vezérelni pwm jel szerint. Ez egyet.
-
https://github.com/doitsujin/dxvk/releases
letöltöd ezt:
dxvk-2.2.tar.gzMajd kicsomagolod a dll fileokat a játék exe mellé.
-
Nem hiszem hogy átlagban rx7600 szint lenne. Oké nyers számításokban lehet, de ennek játékokhoz nincs köze. (azaz dx12-ben RT-vel esélyes hogy le is hagyja)
Lásd A770 is RXT3070-3070Ti ellenfelének készült aztán csak pár esetben hozza ezt a szintet, leginkább alatta van jóval. Driverben mindig fejlődnek valamit.
Az árán múlik majd minden. -
Szerencsére én még a ma már réginek számító monitoromon (dell 2311h) is DVI után DP portot használok azt meg akár mivé lehet alakítani.
Részemről a DP port az ami a leginkább bejön, azt rakják a workstation kártyákra és monitorokra is. Hdmivel nekem voltak gondjaim kompatibilitás terén. (Pl: Rpi4 hdmije alapból nem működött a tv-mel)
Legacy hiánya kissé zavar, nekem több gépem is cmos clear után legacy only videoval megy default szóval be kell raknom egy régi kártyát ha valamit babrálok. (Supermicro x11 lga3647, asrock x299, dell t5810) -
Ligend
tag
Nagy öröm, hogy végre nem kell UAC admin engedély az Arc Control indulásakor, de más különbséget nem tapasztaltam. A Release Notes elolvasása után sem találtam olyan javítást, ami érintene.
Használja még valaki rajtam kívül DisplayPort kimeneten az A770-et? Amennyiben igen, nem tapasztaltok audio problémákat? Vagy már mindenki USB / wireless headsetet használ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest