- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpierre
veterán
válasz
mefistofeles #275 üzenetére
Semmit nem kellett állítani. Kapásból magyarral kezdett. Vélhetően az Intel DSA miatt -> [link]
Persze ez egy újabb, kis programocska, ami forgalmat generál és erőforrást foglal.
-
mpierre
veterán
válasz
mefistofeles #273 üzenetére
Mert már az igcc része a drivernek. Legalább is a kettővel ezelőtti whql-ben benne volt. [link]
-
mpierre
veterán
válasz
Steve198310 #252 üzenetére
Ismerős helyzet. A Sparkle ilyen biost írt a karihoz. Én egy zalman vf900-zel oldottam meg a problémát. Az is tény, hogy egy a380 nem termel annyi hőt, hogy gond legyen belőle.
-
mpierre
veterán
A legutolsó whql driver feldobta az új igcc-t, meg fw-t is frissített a karin. (Fw frissítésem még nem volt, pedig pár telepített driverben volt már egy-két akció ilyen téren.) És lőn világosság!
1., Felismeri a monitort és annak a beállításait.
2., Megkerült a 10bit beállítás - igaz igcc-ben - és kiválaszthatóvá is vált. Mi több a képformátum is állítható lett.
3., Az új igcc nem vágta át telepítés után a felbontást 4k-ra.Besza' -behu'...
Kérem a téteket megtenni, hogy ha átrakom 10bit-re, akkor menni fog-e?
-
mpierre
veterán
Még nem rendeltem meg a pwm to voltage átalakítót (ha hívhatom így), de hibátlanul működik a vga. Szőrősfánkkal sem sikerült felforralnom a gpu-t. A ramok megállnak 60-62°C körül az eredeti kék zalman bordával, úgy hogy csak a bordáról lefújt levegő hűti őket. (Az igaz ugyan, hogy felette ott a 240-es slim radi, 2 db 700-800 rpm pörgő ventilátorral.)
-
mpierre
veterán
A fene esne bele, de tényleg a korral jár.
Most épp ezen törpölök: [link] Most a fix ellenállásos hosszabbító elvégzi a munkát, de ez olyan meh... Stílusosabb lenne a pwm jelet feszszabályzássá alakítani, mint a legelső vízhűtéses gépem esetében. Annak az átalakítója még meg is van, de az A4H2O-ba nagy lenne. 6 db 3 pines ventit tud vezérelni pwm jel szerint. Ez egyet.
-
mpierre
veterán
Megtörtént az átszerelés. A vf900 majdnem simán felkerült a helyére. (A beszerzett példány nem 100%-an 53×53 mm osztású. Picit nagyobb volt annál, de kis alakítgatás után fel ment.)
Ez volt az eredeti:Ez lett belőle:
Hőmérsékletek az indítás után:
Most 60°C körül mászkál 40%-os venti fordulat mellett. -
mpierre
veterán
Meglett a kiszemelt aftermarket hűtő az A380-ra. Egy Zalman vf900, plusz némi Alphacool borda, ha elfér, ha nem, akkor a szép kék Zalman bordák kerülnek fel.
-
mpierre
veterán
válasz
MasterDeeJay #220 üzenetére
Kalibrált a monitor.
Amúgy látható a 8 vs 10 bit 27 colon. Persze a marketing anyagok eltúlozzák, de látható.
Sajnos én is csak találgatok.
Azóta már beszereztem egy dp hdmi átalakítót, de nem változott semmi. Ugyanakkor kiderült az A380-on a hdmi és a dp is natív, tehát az legalább kicsukva, hogy emulál valamit a vga. -
mpierre
veterán
válasz
MasterDeeJay #216 üzenetére
Nem 8bit + színközelítéssel, hanem 8 bit (éppenhogy megvan) színközelítéssel. Ez látszik is a monitoron megjelenő színeken.
-
mpierre
veterán
válasz
roseA580 #213 üzenetére
Az intel féle graf vezérlő telepítése teljes káoszba fullad. Alapvetően ez generálja a legfőbb problémát, meg, hogy nincs 10bit.
- whql arc meghajtó fent.
- felkerül az igcc
- az 1440p-s monitort átállítja az igcc 2160p-be, amit semmilyen módon nem lehet visszarakni 2560×1440-be. Még a kiválasztható üzemmódok közül is eltűnik. (Teljesen mindegy, hogy az DDC/CI be- vagy kikapcsolt állapotban van.)
- a 10 bit megjelenik"Szerintem az Arc A380 8 bites beállításon van nála." -> Ha itt arra gondolsz, hogy az igcc-vel átállítható 10bitre, akkor lásd előző bekezdést.
MasterDeeJay: Igen 8bit+frc. A 6800XT-vel van 10bit. Driverből és win 11-ből is. Az A380 mellett nincs. Öööööö.... valami így nem stimmel.
-
mpierre
veterán
El is felejtettem, hogy amíg a 12600k igpu-ja volt használatban ugyanezzel a monitorral, akkor volt 10bit 120Hz-en. Az arc A380-nal nincs. Monitor és a kábel is ugyanaz.
-
mpierre
veterán
Ha feldobom az igcc-t, akkor kapásból átvált 4k-ra a kijelző. Közben csak 2560×1440-es. És onnét már nem lehet lejjebb venni a felbontást. Így megvan a 10bit igaz csak 60Hz-en, közben a monitor meg 144Hz-es.
A felbontást csak úgy lehet a natívra visszarakni, hogy DDU-val mindent is leszedek, majd felrakom az arc drivert.
A win11 alatt azt tudja mondani a monitorra (Acer XV272U; 2560×1440; 10bit; 144Hz) hdmi-n hajtva, hogy max 8 bit; 2560×1440; 144Hz.(59,95-től 144HZ-ig.) A monitor drivere is felkerült már w11-re, hátha segít. Nem nyertem vele semmit. A hdmi kábel 2.1-es. Ugyanezt a monitort egy 6800XT simán meghajtja 10bit, 2560×1440-ben, 144Hz-en. Igaz az DP-n.
Valójában 2 db számítógép van a monitorra kötve. DP-n a nagyobbik munkagép, HDMI-n a kicsi böngészős. Nincs kvm switch.
-
mpierre
veterán
Végül is az... egy kis aprósággal. Kb 40-41°C nem mozdul a venti. Efölött kezdődik a "tánc". Kb 10-12 másodpercenként leáll 2-4 másodpercre, aztán újraindul. A gpu meg 38-45°C között táncol.
Amúgy a fenti diadalittas - megoldottam vazzze - érzést épp elrontotta a kártya, mert most ~15 percenként áll le a venti 2-4 másodpercre.
Mondjuk már ez is sokkal jobb, mint a 12-16 másodperces "ciklusidő"...
10bit: Köszönöm, van néhány újdonság. Ha más nem, annyi mindenképp, hogy még mindig nincs megoldva az intel részéről. Kicsit olyan turbo boost 3.0 érzésem van. Tudjuk, hogy van, de nem megy. Ha nincs fent a driver, akkor keresi és ismeretlen eszközként kezeli a win.
Nos igen. Honnan tudom, hogy melyik hdmi out a natív a vga-n? És melyik hdmi in a natív a monitoron. -
mpierre
veterán
Sziasztok!
Hátha van valakinek ötlete: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Építő/felújító topik
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Renault, Dacia topik
- A Perplexity felvásárlását fontolgatja az Apple
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest