Új hozzászólás Aktív témák
-
Ligend
tag
válasz
MasterDeeJay #80 üzenetére
Nekem is vegyes érzéseim voltak a válasz után. Vajon cserélik, vagy adnak valami nem publikus tool-t, ami elvégzi a frissítést...? Mindenesetre nyitva tartom a szemem, hátha valamelyik fórumban megírja egy érintett, hogyan kezeli a gyártó.
-
Ligend
tag
A support válasza alapján a saját káryám nem sérülékeny::
"We have verified the provided serial number and it is not affected by SA-00812."
Próbálam érdeklődni, hogy miként lehet azonosítani az érintett példányokat, de a jelek szerint egyelőre nincs más mód, mint felvenni a kapcsolatot a supporttal:
"At the moment, the only way to determine whether the Arc GPU is affected by SA-00812 is to initiate a support ticket through our system. This will allow us to thoroughly assess the situation and provide you with the necessary information and guidance."Fucsa, hogy ennyire titokzatoskodnak, és ez engem csak még kíváncsibbá tett. Ha van köztetek olyan "early adopter", aki veszi a fáradtságot, hogy jegyet nyisson és sérülékeny a kártyája, megosztaná, mit javasol az Intel?
-
Ligend
tag
válasz
MasterDeeJay #75 üzenetére
"Contact Intel product support in your region for assistance with any Intel® Arc™ graphics cards A770 and A750 sold between October of 2022 and December of 2022."
Nem úgy tűnik, mintha ezt egy driver/firmware update javítaná. A leírás alapján olyan, mintha a később gyártott kártyákon már javítva lenne. Én februárban vettem a sajátomat, de a gyári szám alapján azt mondanám, hogy 2022 49. heti gyártású. Azt hiszem, nyitok egy support case-t, és megmondják, érintett-e.
-
Ligend
tag
Ezt most találtam:
Potential security vulnerabilities in some Intel® Arc™ graphics cards may allow denial of service or information disclosure.Csak alacsony illetve közepes a besorolása, de mindenesetre érdekes.
Kíváncsi vagyok, mi lehet az a komponens, ami miatt ez a sérülékenység csak bizonyos időszakban eladott A750 és A770 kártyákat érint? Ha a firmware lenne, azt elég lenne frissíteni. Másrészt furcsa, hogy nem lehet mondjuk gyári szám alapján ellenőrizni, hogy egy konrét példány érintett-e vagy sem.Van itt valaki, akinek ilyen korai A750/A770 kártyájva van?
-
Ligend
tag
válasz
MasterDeeJay #62 üzenetére
59 USD + postaköltség fejében nagyon baráti ajánlat, ha működik bármilyen (természetesen UEFI-s) alaplapban.
DG1 OpRom és firmware mellesleg van minden Intel Arc driver csomagban (Graphics\oprom és Graphics\fw könyvtárak), sőt, a driver telepítése során is mindig lefut a IntelGFXFwUpdateTool.exe is.
Majd írd meg, hogy mit jutottál vele, ha megérkezik, engem is érdekel az eredmény.
-
Ligend
tag
válasz
MasterDeeJay #52 üzenetére
Köszönöm a választ. Általában Cisco 730 headsettel használom a gépet én is, csak néha kellene, hogy a monitor hangszóróiból jöjjön a hang. Maradt hát a support ticket nyitása az Intelnél, illetve átkötés HDMI-re, mint workaround.
-
Ligend
tag
válasz
MasterDeeJay #49 üzenetére
DP-n keresztül nálad tökéletes a hang (a monitoron), szinkronban van a videóval? Vagy külső, USB-s hangeszközt használsz?
-
Ligend
tag
Nagy öröm, hogy végre nem kell UAC admin engedély az Arc Control indulásakor, de más különbséget nem tapasztaltam. A Release Notes elolvasása után sem találtam olyan javítást, ami érintene.
Használja még valaki rajtam kívül DisplayPort kimeneten az A770-et? Amennyiben igen, nem tapasztaltok audio problémákat? Vagy már mindenki USB / wireless headsetet használ?
-
Ligend
tag
Sziasztok!
DisplayPort kimeneten használnám az A770-et (16GB LE), azonban azt tapasztalom, hogy a monitor hangszóróiból a hang akár több másodpercet is késik a képhez képest. Nem csak játékokban, hanem akár egy Youtube video alatt is. A monitorom DP 1.2 verziót támogat, vissza lehet ugyan venni 1.1-re is, de ez nem befolyásolja a jelenséget, mindkettővel jelentkezik. Ha HDMI-re váltok (verzió: 2.0), ez az audió késés nem jelentkezik. Szintén nincs csúszás, ha USB vagy Bluetooth headset-et használók.A szóban forgó monitort (Samsung C34F791) használom 2007-óta GeForce és Quadro kártyákkal, DP-on, és nem volt ilyen probléma, ezért gyanítom, az Intel Arc lehet a ludas.
Két drivert próbáltam: 4314 (jelenlegi legfrissebb WHQL) és 4335 (legfrissebb BETA), nincs köztük különbség ilyen téren.
Tapasztalt más is hasonlót?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fotó állvány eladó
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged