- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Aktív témák
-
gabesz82
őstag
Nekem Abit NF7 rev 2.0 alaplapom van és azon úgy tudom Realtek van, és nálam teljesen jól szól, Fujitsu Siemens 5.1-es hangrendszerem van hozzá és filmek alatt és zenehallgatásra is kiváló szerintem, nagyon tisztán szól!
-
Ijk
nagyúr
Nekem az nf7-ben az a realtek elég szarul szól, ráadásul semmilyen progit nem találtam hozzá konfigoláshoz. Már tervben van egy Audigy2.
-
HERR Z
veterán
Érdekelne az újgenerációs hangkeltők minősége...
Leginkább a VIA ENYV24 és a Realtek ALC850 érdekelne, és viszonyítási alapnak pedig a Santa Cruz lenne.
Nos akkor az integrált cuccok -e kettő jobb vagy rosszabb? Illetve mekkora a prociterhelésük.....? -
trbvszkij
tag
Azért messze nem kerül 100kba egy külső DAC. Én pl. a Sony Minidisc lejátszómat használtam erre, amíg csak sztereóztam, ami beszerezhető kb. 35kért. Most pedig egy yamaha házimozi erősítőt, ami komoly 25kba került.. Ez persze jó vétel volt, de van a yamahának kifejezetten számítógéphez tervezett dolby digital és dts dekódere, erősítő nélkül, ami persze elbír sztereó jellel is, reális ára 15-20k körül van használtan. Talán TSS-1 a neve. Imho ezerszer jobban megéri egy ilyen, mint egy audigy2, ha zenét is szeretnél hallgatni, nem csak játékra kell.
-
Cathfaern
nagyúr
Vazz, elolvastam a topiccímet a következőre: ''Integrált rákkeltők rangsora'' :DDD
-
Na megoldódott. Az alaplapi ALC650-emet használom, míg a CMI-ről csak a gameport megy. Hiába, ASUS alaplap, gond nélkül megy minden.
-
HaroWerks
senior tag
Végül is egy Abit AI7-re esett a választásom, holnap meglesz, akkor majd kiderül milyen a hangkari rajta.Remélem nem lesz sokkal rosszabb a SS-nál.
Drága buli egy Audigy 2... -
Furky
őstag
Nekem gigabyte 7n400pro 2 (rev2.0) alaplapom van, és ezen elvileg olyan ac97 van. Nos realtek cuccost telepít fel hozzá az alaplapi drivert, meg lesz még egy soundstorm-os beállítási lehetőség is, ahol olyasmit lehet beállítani, hogy fejhallgató, vagy 2 speaker, vagy 4 speaker, vagy 5.1-es rendszer... Na ehhez mit tudtok hozzászólni?
-
Nekem ALC650 van, meg egy CMI8738-as. Annyira meg voltam elégedve az ALC-vel, hogy alig akartam cserélni, de kellett a GamePort. Szóval most egy CMI van. Nekem is kissé botfülem van, meg amúgy is metált szeretek (bár a lágyabb változatait), szóval jó ez is. Csak 2 bajom van.
1: Soundbird Multuchannel 5.1-es hangfalkészletem van, az ALC-vel semmi bajom nem volt, de a CMI felcserélte a Centert a méllyel, és megcserélni szoftveresen nem tudom, és kábelesen (hardveresen) sem lehet, mert a mélynek nagyobb teljesítényű jele jön ki, és a centeré nem hajtja meg a mélyet. Szóval most Csálé, bár nem annyira feltűnő. (komolyan)
2: Mielőtt hangot adna le, az inícializálásnál mindíg reccsen egyet a hangfal. Winamp indításánál, film kezdésénél...
Meg lehet oldani azt, hogy a gameport a CMI-ről menjen, de maga a hangkari az integrált legyen? Ha igen, akkor megyek is vissza az integráltra. -
trbvszkij
tag
válasz
HaroWerks #53 üzenetére
Ha az NF7-S hangja megfelelő neked az analóg kimeneten is, akkor nyugodtan vedd meg az AI7et, biztosan nem lesz rosszabb. ALC650 vs. ALC658, nagy különbség nem lehet. Az AI7et konkrétan nem hallottam, de az IC7 és az NF7 (S, nem S, mindegy) hangja ugyanolyan. De.. ha korrekt megoldást akarsz, akkor külső DAC kell. Mindenképpen.
[Szerkesztve] -
Ash
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom megállni, hogy bele ne pofázzak. :)
Volt itt már szó 80e-es hangkártyákról meg Videoton hangfalakról...
Nekem egy akármilyen Realtek alaplapi kártyám van digitális (SPDIF) kimenettel. Egy optikai kábel néhány ezer forint és ha a 80e-et hankártya helyett egy normális erősítőre költi az ember, akkor _tökmindegy_, hogy milyen az alaplapi kártya, kristálytisztán fog szólni a cucc. Nálam is itt figyel a gép mellett és nem lehetett megmondani a különbséget a gép és egy középkategóriás (nem Tesco) CD lejátszó hangja között. Tessék elszakadni a gépben történő D/A konvertálástól!
Na, jöhet a flame :DDD
[Szerkesztve] -
HaroWerks
senior tag
Altec ACS56 ( [L]http://www.3dsoundsurge.com/reviews/ACS56/ACS56.html[/L] ).
Még 3 éve vettem, nagyon meg vagyok vele elégedve.
Féltem, hogy ezt fogom hallani, szóval iktassak be egy hangkártyát a keretbe?
Mert akkor már más a szempont az alaplapnál is, ha nem nézem a hangkártyát már sokkal több szóba jöhet.(pl: az AI7 helyett rögtön egy IC7)
[Szerkesztve] -
HaroWerks
senior tag
Most akarok venni új alaplapot és az integrált hangkártya is fontos lenne, mert most is azt használom.(NF7-S, HangVihar :) )
Mivel a legtöbb alaplapon az AC97-es förtelem van, igencsak problémás (P4/875/856PE) alaplapot venni ha az integrált hangkártya is fontos.
Éppen ezért most egy Abit AI7-el szemezek, ezen ALC658 cuccos van.
Van valakinek vele valami tapasztalata, hogy mégis milyen? Ez is ócska mint a többi, vagy még elmegy?
A mostani SS szerintem egész jó.
Vagy pedig hagyjam az integrált cuccokat a francba és vegyek egy Audigy2-t? (főleg, hogy egy 4.1-es hangfalrendszert használok) -
heihachi
addikt
válasz
viharhozo #45 üzenetére
A munkahelyi gépeinkben SounMax akármi''csoda'' van. Alapból zúg, de olyan hangosan, hogy öröm hallgatni. Ha mozgatom az egeret, akkor hangosabban, azt meg azért néha a munkahelyemen is muszály :) Ha teker a vinyó, akkor halkabban. Nem tudom mi a pontos márkája, meg ki gyártja, valami Inteles chipkészethez van.
Nah, ha valaki ilyet lát, akkor azt messziről kerülje el, mert nem kell még 1500Ft-os hangfal sem, hogy hallja a zúgást, a zenét meg ne. -
taltos
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a Gigabyte 7nnxp -ben SS van? :F
Mert ezt hallottam, de a manualjában sholsem találom... Vagy ez valamilyen típusú chip-hez csatolható? -
trbvszkij
tag
És mennyire így van. Ne hagyjátok magatokat megvezetni azzal, hogy SS ígyúgy. A digitális-analóg konverziót a realtek 650esek csinálják mindkét lapon, a hangja ennek megfelelően ugyanolyan az nf7snek, mint az nf7nek. Ha jó hangot akartok, a realtekeket ki kell hagyni a buliból, és az optikai kimeneten keresztül külső DAChoz kell kötni.
Mennyit számít, ha elhisszük, hogy jobb:) -
zeg
őstag
Íme az nf7-S (S!!)a ríltekkel:
http://www.ixbt.com/mainboard/images/nforce2-roundup/nf7-s-board.jpg -
zeg
őstag
Az NF7-S alaplap analóg kimenetéért a realtek alc650 felelős ugyanúgy, mint a sima nf7 esetén. Jah, hogy az S verzió esetén megy az nvidiás felület? Attól az még ugyanaz a ríltek van mindkét alaplapon. Volt nf7-s alaplapom, most sima nf7 van, analóg kimeneteileg a két lap tökéletesen megegyezik.
-
Strottler
tag
Valaki leirná röviden, hogy mi a különbség Realtek ALC650 és 655 között?
-
viharhozo
addikt
Erdekes ez a topic. Lovesem nincs, milyen integralt hang van az alaplapjaimon (NF7, KD7, K7S8X), de tippem szerint a legrosszabb lehet. Ezzel szemben egyik se rezonal, nem zavarja a vinyo, se a ventik.
Egyebkent meg egyszeruen nem hiszem el, h a 10000 forint alatti hangfalakon barmilyen kulonbseget lehetne eszlelni. A tulnyomo tobbsegnek pedig ilyen kategorias a hangfala. -
Fade_Away
őstag
Nekem is nagyon bejött az nf-7s en csücsülő SS
Korábban gondolkodtam egy audigy2ön de mostmár, hogy SSvan tökfeleslegesnek tartom. -
eziskamu
addikt
Ezek az ac3-as megoldások mennyire vannak hardveresen megtámogatva nvidiás lapoknál? Mert azt tudom, hogy valójában az ac3 kodekek, egy speckó buszra csatolt többcsatornás a/d-d/a átalakítók,melyek vagy egy hangkártyán egy dsp-re (jelfeldolgozó procira)csatlakoznak (mint pl: sb live/audigy1/2), vagy egy alaplapi vezérlőre, de valami olyasmit hallottam, hogy az nvidiás alaplapok esetén van valami dsp is, és nem teljesen szoftveresen kell megvalósítani bizonyos hangefekteket, 3d-s hangszabványokat , mint más alaplapok esetén.
-
TRitON
aktív tag
NF7-S-en Soundstorm van, ami azért nem egy utolsó hangkártya! Mit mondtál volna a Realtekre? Sikítás és futás vissza a boltba?
Nekem Realtek után felüdülés volt Illést hallgatni a Soundstormmal...nem is beszélve arról, hogy az EQ-ja is sokkal jobb...nekem semmi bajom nincs vele, pedig eléggé vájtfülű vagyok... :B -
zeg
őstag
Analóg vagy digitális kimenet alapján történik a rangsorolás? Mert nagyon nem mindegy. Anno azért vettem NF7-S (S!) alaplapot, mert hogy annak milyen jó hangkimenete van. Csak a vásárlás után jöttem rá, hogy többet kellettt volna olvasgatnom, jobban utána kellett volna nézni a dolgoknak. Az analóg kimenet hatalmas csalódás volt számomra. Egy nagy NULLA, eddig három live kártyám volt(4.1, 5.1, 5.1digital) de mind nagyságrendekkel jobban szólt, mint az NF7-S analóg kimenete. Az alaplap vásárlásától számított néhány napon belul vettem egy audigy kettőt, az alaplapi szutykot meg letiltottam a francba, csak felidegesített.
-
moonman
titán
ASUS P4G8X Deluxe lapon Realtek 5.1 szerintem kiváló.
-
TRitON
aktív tag
ALC655 szintén (az előző történet)
-
TRitON
aktív tag
Az előző GiaByte lapomon volt Realtek-cucc, no az olyan volt, hogy az U2VS-nek a fordulathangja behallatszott, ha a mikrofon be volt kapcsolva (ugyebár szabályozható hűtő, és eléggé idegesítő, mikor a 2x200W-os MOS400-as végfok koppig van tekerve, te meg hallod a hangfalból, hogy milyen fordulaton pörög a procihűtőd...na ezért vettem NF7-S-t Soundstormmal!)
-
Surfym@n
senior tag
Én is ugy olvastam a ph-cikkekben hogy az alc655 már egy fejlődést mutat... de az an7esen már alc658 van (+mcp-t=SS :)) )
na most ez megelőzi minőségben a live!-ot? vegyek külön hangkártyát, vagy jó az alaplapi cucc is? úgy hallottam a hangkártya nem látja kárát más erőforrás használatoknak...
igaz én nem tapasztaltam hangromlást más alkalmazások futtatása során, sőt Adobe Auditiont használva sem tudtam megfektetni a rendszert... :) -
Skica
őstag
Realtek 655-ös van a mostani lapomon, nekem megfelel.A Realtek 650-es sokkal rosszabb volt.A C-media sem volt megnyerő ,sőt driver gondok is voltak vele rendesen.Adi erős közép kategória.
-
hungeek
senior tag
nekem a7n8x deluxe-on van soundstorm-om.... nagyon odabasz a cuccos. Most quadro-ban megy a rendszer, 2db videoton front hangfal és 2 hátsó kicsi. Én hallottam haverom audigy 2-jét ugyan ilyen hangfalakkal, azt is quadro-ban, és szerintem egy szinten vannak, kivéve hogy audigy-ot több féle képpen lehet konfigolni.
Amúgy nagyon brutál, front-okból nyomatom a basszust ezerrel, a hátsókból meg magassabb hangon szól a zene
[Szerkesztve] -
nekem alaplapi ALC650esem van 2.1es MLi hangszórókkal de nekem semmi bajom nem volt vele soha. nem recsegett, nem zizegett, basszust yol adja.
sok viszonyítási alapom mondjuk nincs, azelőtt sb16vibra-m volt (isa-s) szintén csimpi hangfalakkal. havernál hallottam sblive 5.1et 5.1es Jazz 9929esen. és akkor rájöttem ,hogy én nem vagyok egy nagy hangbuzi, mondhatni botfülem van és belenyugodtam ebe.max annyi, hogy most még nem fogok audigy-t venni, csak ha ki tudom majd hajtani valamivel. :D -
erdoke
titán
Az előző lapomon Realtek ALC655 volt, a mostanin ADI 1985 van. Az utóbbi érezhetően jobban szól, és a zajszűrése is jobb, nem kerreg bele a HDD...:D
[Szerkesztve] -
Strottler
tag
Nekem Realtek ALC655 codec van az alaplapomon és meglepően jól szól. Nem tapasztaltam még ezeket a cincogásokat, recsegéseket amikről írtatok.
Kicsit megint kavarjátok itt az AC97-et... Nem csak egy minősítés ez? Eddig valahogyan így tudtam. -
ArGab
őstag
Azt tudja valaki miért jelentkezhet néha az a gondom a Live! 5.1-el, hogy a front hangszórók nem szólnak (de a hátsók viszont igen)? Ekkor egy újraindítás megoldja a problémát.
-
Keitaro
addikt
Tényleg csak egy érdekes dolog SB Live tulajoknak :)
Ha valaki csak két hangfalat használ, akkor 4 hangszóróra állítva a drivert a hátsó két hangszóró kimenetét használva sok kártyarevnél szebb hangminőség érhető el :) -
gado
tag
Nekem Integrált c-media kártyám van a lapomon, a hang amit kiad nem valami jó, használtam egy darabig, de egy idő után beszart. Akármilyen hangszórót kötöttem rá, a bal hangszóró nem szólalt meg. De váltottam SB Live! 5.1- re :) Sokkal szebb hangja van.
[Szerkesztve] -
ArGab
őstag
Személyes tapasztalatom CMI8738-al, és vmilyen Realtek-kel van (talán 650, vagy ilyesmi). Nos mind a kettő szörnyű. Recsegtek, ciripeltek, mikor a vinyó dolgozott, vagy görgőztem az egérrel Sőt, én valahogy olyan 'fémes' hatást éreztem a hangjukban. Úgyhogy végülis egy Live! Value-t használok, olcsón lehet kapni manapság. Szerintem a fenti kettőnél sokkal jobb a minősége.
Otthon van ugyan NF7-S, de mivel nincsen MIDI port rajta - és öcsém szintetizátorának kell - így ott egy Live! 5.1 dolgozik. Talán majd valamikor kipróbálom, hogy milyen. -
Frigo
őstag
Kiváncsi leszek,hogy az Intel új lapkészletén levő integrált hangkeltő milyen is lesz ,mert papiron levő specifikációk alapján még az Audigy 2-őt is felülmúlja.:C
[Szerkesztve] -
_Volkovy_
nagyúr
A sima NF7 hangkeltője nem egy nagy szám..
A SoundStorm jó,az AC97-től mentsen meg a jóisten :D -
Keitaro
addikt
szvsz ha minőség akkor Via Envy24, SoundStorm, CMI, Realtek (mondjuk CMI lehetne itt is, attól függ mit nézünk)
Sajna a másik kettőt én se ismerem
Ja és a SoundStormot azért nem kéne egy A2-vel hasonlítgatni, messze nem egy súlycsoport... szvsz
[Szerkesztve] -
sziszegő
senior tag
Ja előtte INTEL lapom volt azon valami Sound MAX cucc volt de a még egy sb 128 szintjét sem ütöttem meg annál még a realtec cucc a régi a7n8x-x lapomon is jobban szólt.
-
sziszegő
senior tag
A soundstorm tényleg nagyon király gyönyörüen szól bár én nekem 2 db 2.1 es hangrendzserem van egy ozaki va 403 meg egy SP688 de nagyon tutiak.
Azért tervbe van véve egy Audigy 2. -
Kh@oSz
aktív tag
Nekem egy a7n8x deluxe alapom van és ezen egy soundstorm !
Nemtudom lehet e leszedni vmi drivert csak a hangkártyára mert fülhallgatoval gyengé szol meg néha el is bazsodik a hang a gépemen -
Móci
addikt
Nekem az a7n8x-x lapon realtek hangcucc van. Kicsit gyengécske... De jobb, mint az sa 6-os, mer az valami recsegő sz@rság volt.
-
Surfym@n
senior tag
Alvin!
neked nf7, vagy nf7-s lapod van? az audigy (vol.1:)) ) mennyivel jobb a soundstormnál?
amugy az an7-es lapon már a legujabb realtek chip van (alc658) ami nekem egy altec l. 2.1 rendszerrel baromi jól szól.
csak most tervezek venni egy 5.1 es rendszert amihez szerintem kéne már egy creative kártya...
és mia helyzet a via chip-jével amit a vt8237es déli hídba tesznek? -
Esmein
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #2 üzenetére
kv7-esen mi is van ? Valami VIA megoldás. Szépen szól. Tényleg.
-
Surfym@n
senior tag
manapság egyre több az int. hanggal ellátott lapok száma.
gyártók előszeretettel szeretik reklámozni ezeket a feature-listákon (nVidia)
ezidáig eszméletlen sok hangchip látott világott (realtek, adi, via...) s vannak egészen jó megoldások is (pl. SoundStorm)
igaz hogy mikor egy deszka képességeiről olvashat vki, akkor megtud néhány dolgot a hangkeltő minőségéről, de - mint ami a Topic célja is egyben - összefoglalni ezeket.
kérdéseim, kéréseim:
vmi képzeletbeli rangsor felállítása a minőséget tekintve (csak 6 csatornásakat tekintve), illetve melyik a legjobb
összehasonlitás különálló hangkártyákkal (jó, tudom az audigy2 szintjét nem érik el, de egy live-osat csak megközelít valamelyik)
nagyjából ezek jutottak eszembe, várom a hsz-kat!
THX :))
Aktív témák
Hirdetés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Parfüm topik
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Gaming notebook topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Autós topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS PRIME X670-P WIFI ÚJSZERŰ - GARIS
- Crucial Pro 96GB Kit (2x48GB) DDR5-5600 CP2K48G56C46U5
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3108, 100% Akkumulátor
- Konica Bizhub C220 A3 fénymásoló
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest