- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Macrodroid
- MIUI / HyperOS topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
Aktív témák
-
parandroid
félisten
válasz
#54715584 #48 üzenetére
jó kis kártya ez.
emlékszem mennyit nyomtam vele annak idején az nba live 2001-et meg a porsche unleashed-et. :) először egy celeron 366-on, aztán egy celeron 800-on, ami 1066-on ment. azok voltak a szép idők. sőt, annak idején, amikor a 2100-es celeront megvettem, ami 2800-ra lett húzva, egy ideig még mindig ezt használtam, amíg nem kaptam kölcsönbe egy gef2mx-et. azért érezni lehetett a váltást, mit mondjak... aztán vettem egy gef4mx440-et, ez az, amit most neked is ajánlani tudok, ha nagyon kevés pénzből ki akarsz jönni. ideális minimálkártya, és ha sikerül használtan szerezni, azt 6-7k-ból megúszod. boltban olyan bruttó 10k körül van jobb helyeken. amúgy ha kicsit többet szánnál rá, akkor teli van a ph! használt ti4200-kkel 15k környékén. régi, de még mindig combos kártya. ha mindenképpen újat akarsz, akkor radeon9600, vagy fx5600, csak arra kell figyelni, hogy 128 bites memóriái legyenek. de ez már sajna 20k fölött van kicsivel. úgyhogy gondold meg és sok sikert hozzá. (lassan úgyis karácsony, kezdd el puhítani az ősöket. :D) -
parandroid
félisten
válasz
parandroid #39 üzenetére
hát, sokkal többet 800*600-ban sem lehet kisajtolni belőle, így 1150 pont.
csak viszonyításként. én most el egy időre, este majd vissza. próbáld meg azért te is lenyomni a tesztet... -
parandroid
félisten
válasz
#54715584 #37 üzenetére
folyamatban... :D
szerk: kénytelen voltam levenni mindent 16 bitre, ami default test-ben 32 bit, mert csak így viszi el a kártya.
elöljáróbana tesztkonfiguráció:
tualatin celeron 1100 mhz
matsonic 7177ct alaplap
256 mb samsung pc133 sdram
quantum 7,5 gb
és természetesen az utolérhetetlen, az egyedüli, az überkirály, aki mindent visz:
az NVIDIA TNT2 M64 16MB!!!
természetesen szigorúan csak passzív hűtéssel...
hehe, dolgozik szegény, mint állat, persze nem csodálom, maradt a teszt 1024*768-ban... :D
és meg is van: hihetetlen 1058 pont.
na, aszsem nyomok egyet 800*600-ban is, mégiscsak így lesz ez fair... :D
[Szerkesztve] -
parandroid
félisten
válasz
#54715584 #13 üzenetére
az agp aperture size NEM a videókártyának ''adott'' memóriamennyiség, ezt minden alaplap biosában lehet állítani, és bár valóban a remdszermemóriát terheli (csökkenti) ez is, ez valami mást jelent, mittomén pontosan mit.
a 3dmark2003 lefuttatásához ha jól tudom geforce2-nél nagyobb vga kell, tehát tnt-vel biztosan nem fog működni, és szerintem a savage4 is esélytelen. a demo az nem teszt, csak, mint a neve is mutatja, bemutató, hogy hogyan is ''kellene'' a teszt készítői szerint annak lefutnia.
úgyhogy nézz 3dmark2001 pontokat, ha hazaértél, az nagyjából belövi, hogy az integrált vagy az inno kártyával érdemes továbbmenni... -
parandroid
félisten
nem hiszem, hogy megéri a dolog a kétmonitoros kavircolással, mindenképpen tiltsd le az integrált vga-t. igen, ezzel nyersz annyi memóriát, amennyit eddig az használt, mert a rendszermemóriából foglalt.
szerintem egyébként még a sima tnt2 is hozza a savage4 szintjét, ha meg ultra, akkor meg főleg, úgyhogy mindenképpen érdemes lenne erre váltani. ha meg geforce2, akkor meg mindenképpen. egyébként az ultra mindkét változatból a jobbik verzió és mindkettő nvidia kártya. a tnt-k után jöttek a geforce-ok, onnét meg a számozást kell figyelni, annyi kivétellel, hogy az 5-ös helyett fx-et használtak jelölésként. némileg leegyszerűsítve ennyi. -
parandroid
félisten
nincs. bár lehetm hogy valaki kitalál valami extrém esetet, amire használható egyszerre a kettő, de alapvetően vagy egyik, vagy másik. ha az inno-t beteszed, le kell tiltani biosban az integráltat. ez azért jó, mert nyertél 32 mb memóriát a gépnek (amit eddig a vga lefoglalt magának). amúgy szerintem az inno csak jobb lehet, mint egy integrált savage4, legalábbis ha minimum geforce2-es..ami valószínű...
Aktív témák
Hirdetés
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Acer Predator Helios Neo 16 - 16"WQXGA IPS 165Hz - i9-14900HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3 év gari
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest