- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Bemutatta a Huawei a Band 10 okoskarkötőt
- Apple Watch
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Aktív témák
-
Zed
tag
Hello!
Nekem is egy Inno3d FX5200-s kártyám van. + 1 VIA-s lapom.
Én is találkoztam ilyen fagyogatásokkal.
A kellemetlenségeket a következő kis beállítás szüntette meg:
Setup>Advanced Chipset Features>AGP&P2P Bridge Control >DBI Output for AGP Trans. [Disabled]
Nekem bejött!
Remélem segít neked is!
Üdvözlettel, Zed
[Szerkesztve] -
kvazar
tag
ajánlom mindenkinek '' USERS.HU'' radeont 9100ast 20k, 9500k-tól, ti, fx-ek is minden mennyiségben. hősökterétől 2percre.
-
inkab
aktív tag
Figyu tudok 2 elado G450-est, de lehet hogy G400-asak, csak meg kell néznem hogy dual headesek-e. Egy tervező cégnél lecserélték őket 2 9600pro-ra, hogy majd 2D-ben gyorsabban frissíti a rajzot.... :DD Egy hangyafasznyit sem gyorsult természetesen! Viszont kidobtak az ablakon 2x56000 Ft-ot. :C
Naszóval, ha érdekel valamelyik írj, addig utánajárok a dual-headnek meg az áruknak. A Matrox egyébként úgy oldja meg a TV-out - ot, hogy a 2.számú CRT kimenetre rádugsz egy CRT-Composit(RCA) átalakító kábelt azt kész. Azokkal a Matrox-okkal egyébként, amikkel nekem eddig dolgom volt, ott mindig benne volt ez a kábel a dobozban. -
Lomos
aktív tag
igeeeen, megvan a topic. Es ugyanez a problemam.
WinXp, es szemetelt, fagyott. Elso korben leszedtem a memoria frekit 400-rol 390re, es lass csodat betonstabil lett. Ha megnezed a bordat, akkor ilyen batar nagy, es ralog a memoriakra, de nem erintkezik, hanem van egy 1mmes res, ami igencsak kedvezotlen hutes szempontjabol. Visszavittem gariba, de nem csereltek ki, mert nekik nem szemetelt meg fagyott...hat igen, egy asztalra lerakott alaplapban valszeg nem nagyon reked meg a levego :)
Na, hazahoztam, borda le, es a chipnek kb a felen volt valami folyekony halmazallapotu feher dzsindzsa, jol letoroltem, bekentem szilikonnal, es borda vissza. Most 400on megy eddig a memoria, 2Dben meg nem jott elo a hiba, jatekra meg meg nem volt idom.
Ebben az egeszben csak azt nem ertem, hogy valszeg a memoriak hibaztak, es megis megoldodott a problema a chipset jobb hutesevel.
hmm -
vati
senior tag
Én nagyon bírnám, ha 72 centis TVn alul/felül 1 centis gyászkeretben nézhetném a videót... :)
Olyanra gondoltam, ne legyenek nyűgei hogy nehézkesen megy, ronda a kép vagy hang nincs vagy kép vagy nem tudok közben a gépen dolgozni.
Arra akarom használni, hogy én a normál VGA-displayen dolgozom alkalmazásokkal, míg közben a TV-outra kirakva megy a DVD film full screenben amit a család néz. Ilyet lehet egy Radi 9200-al? -
KTompi
aktív tag
Hi! Nekem volt ATI Radeon 9100 VIVO (Sapphire). Sajnos nem tapasztaltam a csúcs-hiperszuper TV kimenet előnyeit... A tapasztalat az volt hogy gyászkeret alul-felül (72 cm TV-n kb. 1 cm alul felül), amit sehogyan nem lehetett eltávolítani. Ezzel szemben a GF alapú kártyákhoz ott a TV-Tool (pl. most már a 8-as verzió). Az integrált TV enkódert használó kártyáknál még külön toolra sincs szükség, mert a Detonator (4x.xx) tudja az overscant.
A kimenet minősége a TV-n egyébként szemre azonos, a TV-toollal egy kicsit talán jobb is volt a GF. (GF4-Ti 4600UltraDeluxe)
Üdv: KTompi -
Polesz
addikt
Mivel egy deka smiley nem volt a hozzászólásodbamn (#15) ezért az inteles átnyergelésre értettem a jót nevetést. Egyébként szerintem is sunyi módon szabályozza az nvidia az intelhez pártolást. Attól, hogy egy kártya nem megy egy alaplapon még nem biztos, hogy a gyártója a hibás (VIA chipset). Sőt ebben Te magad is megerősítettél. A legszomorúbb és legnevetségesebb dolog amikor pl egyes gyártók saját lapjaiban nem mennek az általuk gyártott videókártyák.
Ha az egész félreértésen alapult akkor Peace.
Azt azonban továbbra is fenntartom, hogy ilyen mocsok módon nem szabadna kapcsolni az árukat egymáshoz. Ez csak a gyártót minősíti. Mondjuk egyik sem jobb a másiknál. -
Grafman
aktív tag
''És ismét jót nevettünk! Hahahhaahaaa...''
- Itt maximum a te komolytalanságodon lehetne irónikusan, de mindegy.
Amúgy mint írtam is feljebb CSAK BIZONYOS GRFKÁRTYA+ALAPLAP KOMBÓKBNA TAPASZTALHATÓ az inkompatibilitási jelenség.
Az a tény, hogy a VIA előbb jelent meg a KT266a-val mint az NVIDA az 5200FX-el, pedig elvileg teljesen beleillik abba a teóriába, miszerint valójában az Nvidia többé-kevésbé szándékos ''hanyagsága'' okozza a Geforceok inkompatibilitási problémályát VIA-s alaplapokban. És akkor még nagyon finoman fogalmaztam...
Amúgy meg nem is nagyon értem mi bajod van...? -
vati
senior tag
válasz
Flashcash #17 üzenetére
Na visszavittem az fx5200-at, bevették, aláírták, tényleg fagy, szervizes szavait idézve ''ez a kártya egy szar''. Nagyon meglepettnek se tűntek.
Most várhatok 2 hetet amíg a nagykeren keresztül visszacserélik, de már szóltam hogy mégegyszer olyat nem akarok látni, sőt semmilyen gf-et.
Említettem a G550-et mint jelöltet az árbeszámításos típuscserére. Azt mondta rá a srác, ''AZ NEM TV-OUT-os. Van rajta ugyan digit. videó kimenet, de azt csak külön kütyüvel fogom tudni TV-re dugni, amit nem igazán lehet kapni.'' Ez igaz??? Eddig úgy tudtam, a g400,450,550 dual head-esek mind egyben tv-outosak is. Mi az igazság a matroxok tv-outja körül?
A Radeonok közül ''9100 már nincs'', a 9200-ast ajánlgatta.
Nem igazán tudom ilyenkor mi van, tudtommal nem kérhetem a pénzt vissza: vagy adnak egy másik fx5200-at, vagy megengedik hogy árbeszámítással mást vegyek helyette (ez már szívesség) - ami nem biztos hogy nekem jó: Radeonból csak 9200-eset és afölött tudnak adni, Matrox G550 ugyan van, de ''nem javasolják''. (?) -
vati
senior tag
Akkor szavazatokat kérek:
- Matrox G550
- Radeon 8500LE
(esetleges további jelöltek: Matrox G450, Radeon 9000)
Ha Radeon, akkor: ATI, Sapphire, Gigabyte vagy Connect3D?
Szempontok: jó 2D képminőség, maximális stabilitás, kompatibilitás ECS VIA lapokkal, jó TV-OUT (gyászkeret, fekete-fehér, no-hang stb. ficsörök nélkül), igényes, atomstabil driverek.
3D-ből elég annyi, hogy az AOE2 eldöcögjön 8 player 200 unit körül is, de a játék nem jellemző használat:) -
PiSoft
tag
Hali!
Nekem most egy Inno3D Ti 4200 64MB TVout 8x kártyám van. De ez már a második, ugyanis az első egy teljesen halott kártya volt, nem tudott semmi mást, mint bekapcsolt állapotban fűteni... de azt nagyon. Kicseréltettem, igaz, hogy csak 64MB-osat tudtak helyette hozni, de ez elsőre ment, azóta sincsen gondom vele. Tudom, ez nem FX, de Inno3D, tapasztalataim szerint van pár selejtes darab, de egyébként tuti jól szaggat!
A TVoutjával semmi gondom sincsen, a 44.03-as detonatorral pl. tökéletesen megy...
Bocs, ha kicsit OFF voltam...
Üdv:
PiSoft -
Goose-T
veterán
Egy haveromnak volt ugyanilyen problémája. ECS K7VTA3 Via KT333 alaplap + Inno3D GF4MX440 ugyanezeket csinálta. Kicserélte a tápot 400W-ra, láss csodát, megjavult az egész. ECS+Inno3D úgy látszik, nagyon zabálja az áramot.
-
vati
senior tag
Az ECS szerintem a legjobb ar/ertek aranyu lap a piacon. Integralt LAN, hangkartya, raid controller, usb, usb2, firewire... es nekem atomstabil volt amig bele nem tettem ezt a xart.
Irtam, hogy nem vagyok gamer, egyedul a tv-out miatt csereltem le a 4 eves MatroxG200-at, amit imadtam. 4 evig szolgalt ugy hogy eszre se kellett vegyem.
Lehuzom a 45.20-at, ha attol se javul meg, gariban visszaviszem. -
Zsiba
senior tag
Mivel csak koaxod van a TV-n közbe kellene iktatni egy videót, amin van megfelelő bemenet. így már kirakhatod a TV-re a képet. Egyébként én is ATI-t ajánlok 8500, 9100 TV-outosok nagyon jók.
Nekem is van Snazzi digitalizáló kártyám és mellette egy 8500LE üzemel hibátlanul VIA-s alaplapban. -
Polesz
addikt
És ismét jót nevettünk! Hahahhaahaaa
Úgy látszik kifogtam az egyetlen VIA-s deszkát amiben alapból jól megy az FX5200-es kártya. Egyébként már megbocsásd, de a VIA hamarabb volt piacon a KT266-os chipjével mint az nvidia az FX-el. Talán nem ártana normális kártyákat gyártani. Nem kell, hogy gyors legyen csak normális. -
Grafman
aktív tag
Jah, és még valami:
Az hogy FX 5200-as egy dolog, lassú és pocsék a képminősége (de ez asszem az 5900-as kivételével minden FX-re igaz), de ezért a pénzért ez jár.
A fogyások (köztudott Nvidia vs. VIA chipset inkompatibilitás bizonyos alaplapok és grafkártya tipusk párosítása esetén) pedig inkább az Nvidia+Intel konspiráció sunyi VIA buster leekjének köszönhetőek!
A legujjabb alaplapoknál is előfordul néha (van amikor méregdrága ASUS grafkártyák nem mennek ASUS alaplapokban, ami elég komikus), és leginkább szerencse kérdése pedig a VIA nagyon próbálkozik!
De ha ártnyergelsz Intel-re, tuti nem lessz ilyen gondod!
Csak a rend kedvéért: Mégis inkább vegyél ATI-t !
Félreértések elkrülése végett: ÉN ÚTÁLOM AZ NVIDIA-t!
És hangsújozom: AZ ASUS ETTŐL MÉG MINDÍG AZ ÜBER, A FENT EMLÍTETT ESET CSAK EGY EXTRÉM PÉLDA VOLT! -
Grafman
aktív tag
Szintén Inno 3D FX 5200/128MB tulaj vagyok, és tapasztaltam hasonló dolgokat a KT266a VIA-s alaplapomban, lehet a kátyád is rosz példány (ahogyan az enyém is lehet, hogy az), de az álltalad leírt hibákért nem feltétlenül az INNO 3D-a felelős, de semmiképpen sem az hogy FX 5200!
Kezdjük ott, hogy a Geforce-ok (bármelyik GF1-Fx5900 ig) alapból nem működnek tökéletesen VIA-a alaplapokban!
Ezt gyakran még a videokártya/alaplap manual-jában is külön feltüntetik, és javasolják a 2X AGP-mód használatát!
4X AGP-vel nekem is gyakran fagyott, az előző kártyám (ASUS GF2MX) is produkált furcsa dolgokat ezen a szorzón.
Úgyhogy hajrá! : 2X AGP, Fast writes/Side band ki, 3Dmark!
Jah, amúgy ha tudod állítani az AGP-prt feszkóját a BIOS-ból (AGP Driving Value-ként is jelen van néha), lehet hogy segítene! -
Alvin_ti4200
félisten
Már ne haragudj, de senki se kérdezte, hogy milyen alaplapt vegyen a mostani helyett:( Ezt az alaplapot elég sokan hasznélják, de mivel te újonc vagy, ezt nem igazán vehetted észre, csak beírtad, hogy szar, mert ECS és mert olcsó. Hamar le kéne szokni erről a mentalitásról, mert nem minden szar, ami olcsó és nem mind arany, ami fénylik. Remélem világosan fejeztem ki magam.
U.I.: Egyébként valószínűleg gariban kicserélik, mert eléggé kártyahibának tűnik. Ilyet alaplap nem csinál... -
Chopper
csendes tag
Na figy.... elöször is az alaplapod az 1 nagy kaki ECS a lehetö legrossa márka meg VIA alaplap halod az is trágy nem jo..... neked nforce -os alaplap kéne vagy 1 jo asus ..mind1. a kártáyrol anyit bátáymnak ilyen van és inno 3d winxp alat semmi baja sincs minden tökéletes söt az enter the matrix még jobban is fut a kelleténél viszont én gépembe is volt a egy inno3d fx5200 kártya a 128 megás és ugyan ezek a hibák jelentkeztek driver stb...de full komoylan elveitem a és kiprobáltuk 1 másik gépben ot ahol vettem ot is xar volt kicserélék garisan és msot tökéletesen muxik szal valszinüleg rossz a kártyád de mondom alaplap sem a legjobb!!!!!!!!! Vidd visza garisan ki fogják cserélni én is ezt tettem na enyit tudtam segíteni..:DDD sok sikert ''PUFFy keep it real'' ja és addig is szed d le a driver .hu rol a 45.20 as drivert én azt felraktam és nem fagyotki nem irt driver hibát de ugyanugy szemetelt stb de még igy is jobb.....mintha állandoan fagyna!
-
greenface
aktív tag
Na ne hülyéskedj már... Lehet neked nem ment vmiért, de az nem azt jelenti, hogy senkinek nem megy... :)
Nekem 98 és XP alatt is tökéletesen ment. Nagyon jó, sőt jobb (gyprsabb) kártya a 8500/9100, de sokkal több a szívás velük! Rengeteg a hibás, gagyi (pl 64 bites). Ha nem játszik az illető, tutibb vétel a 9000. És az biztos, hogy passzív hűtésű.... -
törölt tag
greenface: nekem volt 9000resem, kb fél óráig. Egyszerűen nem lehetett feltenni a drávjerét, nem ment XP alatt, semmilyen driverrel. Se a gyári CD, se amit letöltöttem. Visszavittem a boltba, és azt mondták, hogy (!) XP alatt soha nem is fog menni. Kicserélték egy 8500re. Azt meg jól eladtam, és vettem egy 9100et, így kerestem az üzleten 3000et :D
-
törölt tag
Miért nem viszed vissza garoba a kártyát? Én egy ati 9100est vettem, és még aznap vissza is vittem, adtak egy újat, és az tök jól ment... Ami rossz volt, az meg szemetelt, lassú volt (az egész gépet lefogta), 3dben _örökké_ megfagyott, kaki volt. Az újnak ua. a gyártó, stb., és semmi baj vele.
-
vati
senior tag
1. Már verem a fejem a falba, mér' nem ATI9000-et vettem. u.i. az volt a konkurrens jelölt.
2. A táp 300W, úgy tudom illene bírnia.
Én úgy vettem meg a fx5200-at hogy egy ismertető alapján passzív hűtésűnek tudtam. (''0 decibel'' - marketing)
Aztán kibontva, jé, mégis ott figyel egy venti... Menet közben rájöttek, mégis kell? -
greenface
aktív tag
1. Hát az FX 5200 nem a legjobb választás... bát tudtommal inkább a sebessége (ami neked ugye nem számít) miatt szidják.
Javaslat: Ati 9000/9200 (ua.). Passzív hűtés, gyönyörű kép, jó TV-kimenet, és 3d-ben is még elfogadható a teljesítménye, és megfizethető is.
A 8500LE/9100 árban kb. ua., 3d-ben gyorsabb, de mivel neked ez nem igazán lényeges, inkább a 9000-et javaslom, kiforrottabb, valamint a TV chip a GPU-ba van integrálva, azaz tuti jó. A 8500/9100 szériában sok a gagyi, a 9000-esek viszont tuti jó vételek.
2. Tápod milyen? Elképzelhető ui., hogy az nem bírja a megnövekedett áramfelvételt. -
Bogyó bá'
nagyúr
Az utolsó kérdésedre válaszolnék: Ha Tv-den nincs vmilyen videobemenet (RCA, Scart, S-Video), akkor nem fogod tudni sehogysem rákötni a gépedre. Lehetne külső RF-modulátort használni, de az drága és nagyon (!) elrontja a képminőséget.
Egyetlen lehetőséged, ha van egy videomagnód a közelben, annak az RCA/Scart bemenetére kötöd a kártyád out-ját, a video AV-ra kepcsolva, igy az RF (antennakimenetéről tudod nézni Tv-n is.(mintha videót néznél). Bár a képminőség igy is pocsék lesz, ugyanúgy, mint külső modulátor esetén. -
vati
senior tag
Üdvözletem a tagoknak!
Nemrég fejlesztettem a gépemet -konfig lásd lent- amely addig atomstabil volt.
Egy PCI-os Snazzi digitalizáló kártya és egy Inno3D FX5200 vidkártya ment bele, utóbbi a jó öreg MatroxG200 helyére - amivel 4 évig semmi gond nem volt, csak hát nekem TVout-os kártya kellett.
Orrba-szájba fagy, szemetel, reseteli magát, hulla instabil lett az egész gép. W98SE és W2000+SP4 alatt egyformán.
- Első körben driver hibára gyanakodtam -szoftveres jellegű lehalásoknak tűnt a többség-, lehúztam hát a legújabbat, 44.03, ugyanúgy döglik.
- Második körben újraraktam mind2 windowst: tök kopasz win telepítésen, csak az alaplapi driverek felrakása mellett is (legújabb VIA dirverek), szemetel, dobálja el magát.
- Harmadik körben kiszedtem a régi modemkártyát és odébb raktam a Snazzit, eredmény semmi.
- Negyedik körben jobban körülnéztem az inno3d FAQ oldalon, fórumokon, látom hogy mások is ugyanezekkel szívnak, w2k alatt fagy, valahogy nem szereti a VIAs alaplapokat ez a hulladék. Végigzongoráztam minden itt, a support által ajánlott alaplapi beállítást (AGP downgrade 1x-re, cachelesek ki stb. stb.) eredmény semmi. Kicsit ideges is lettem az ott olvasottaktól (3 éves microsoft.com-os w2k diriver downloadokat ajánlgatnak _hátha_ megjavul tőle...) nem gondoltam volna hogy manapság ennyire trágya kártyákat csinálnak...:-((
Én eddig Matrox-hivő voltam, egyes egyedül a TV-OUT miatt cseréltem le a vidkártyát. 3D-s gamek qrvára nem érdekelnek, a gépet 25%-ban képfeldolgozásra, 25%-ban videoszerkesztésre, 25%-ban programozásra, 25%-ban ősrégi, kicsi 3D-igényű játékokra használom, amik vígan elmentek a Matroxon is.
Kérdések:
- Hogyan lehetne in situ eldönteni: a vidkártya egyedi hibás, vagy csak ''simán'' inkompatibilis az alaplapommal ezért nem is érdemes kicseréltetni inkább el kellene adni?
RAM hibára, alaplap hibára nem gondolnék, mert a Matroxxal teljesen stabil volt a gép. Túlmelegedésre sem, a szenzorok szerint most a kánikulában 48 fok van az alaplapon és stabilan 58 fok körüli a proci.
- Ha az fx5200 tényleg ennyire hulladék, mint mások írják: MIRE CSERÉLJEM KI? Egyedüli szempont, hogy legyen (működőképes) TV-outja, atomstabil driverei, szeresse a VIA-s ECS lapokat, minimális 3D képességek, tudja az 1600x1200x32bitet 85 Hz-en.
- van egy nagyon láma kérdésem is. Az én TV-men csak olyan parasztos koaxkábel bemenet van. Meg lehet ezt valaha az életben videokártyáról hajtani?
minden segítséget köszönök.
Aktív témák
Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Autós topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- weiss: Pant* rant
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest