Keresés

Aktív témák

• vati

senior tag

válasz KTompi #32 üzenetére

Én nagyon bírnám, ha 72 centis TVn alul/felül 1 centis gyászkeretben nézhetném a videót... :)
    Olyanra gondoltam, ne legyenek nyűgei hogy nehézkesen megy, ronda a kép vagy hang nincs vagy kép vagy nem tudok közben a gépen dolgozni.

Arra akarom használni, hogy én a normál VGA-displayen dolgozom alkalmazásokkal, míg közben a TV-outra kirakva megy a DVD film full screenben amit a család néz. Ilyet lehet egy Radi 9200-al?

• vati

senior tag

válasz Flashcash #17 üzenetére

Na visszavittem az fx5200-at, bevették, aláírták, tényleg fagy, szervizes szavait idézve ''ez a kártya egy szar''. Nagyon meglepettnek se tűntek.

Most várhatok 2 hetet amíg a nagykeren keresztül visszacserélik, de már szóltam hogy mégegyszer olyat nem akarok látni, sőt semmilyen gf-et.

Említettem a G550-et mint jelöltet az árbeszámításos típuscserére. Azt mondta rá a srác, ''AZ NEM TV-OUT-os. Van rajta ugyan digit. videó kimenet, de azt csak külön kütyüvel fogom tudni TV-re dugni, amit nem igazán lehet kapni.'' Ez igaz??? Eddig úgy tudtam, a g400,450,550 dual head-esek mind egyben tv-outosak is. Mi az igazság a matroxok tv-outja körül?

A Radeonok közül ''9100 már nincs'', a 9200-ast ajánlgatta.
    Nem igazán tudom ilyenkor mi van, tudtommal nem kérhetem a pénzt vissza: vagy adnak egy másik fx5200-at, vagy megengedik hogy árbeszámítással mást vegyek helyette (ez már szívesség) - ami nem biztos hogy nekem jó: Radeonból csak 9200-eset és afölött tudnak adni, Matrox G550 ugyan van, de ''nem javasolják''. (?)

• vati

senior tag

Akkor szavazatokat kérek:
    - Matrox G550
    - Radeon 8500LE
    (esetleges további jelöltek: Matrox G450, Radeon 9000)
    Ha Radeon, akkor: ATI, Sapphire, Gigabyte vagy Connect3D?

Szempontok: jó 2D képminőség, maximális stabilitás, kompatibilitás ECS VIA lapokkal, jó TV-OUT (gyászkeret, fekete-fehér, no-hang stb. ficsörök nélkül), igényes, atomstabil driverek.
    3D-ből elég annyi, hogy az AOE2 eldöcögjön 8 player 200 unit körül is, de a játék nem jellemző használat:)

• vati

senior tag

válasz Zsiba #18 üzenetére

A koax-al úgy látom nem lesz gond, úgyis van madzag a videóm és a gép között a Snazzi miatt.

ATI: most akkor 9000, 9100, 8500LE ?
    Nekem 1 hónapja azt mondták a boltban, 9000 már nem is lesz náluk.

• vati

senior tag

válasz Chopper #12 üzenetére

Az ECS szerintem a legjobb ar/ertek aranyu lap a piacon. Integralt LAN, hangkartya, raid controller, usb, usb2, firewire... es nekem atomstabil volt amig bele nem tettem ezt a xart.

Irtam, hogy nem vagyok gamer, egyedul a tv-out miatt csereltem le a 4 eves MatroxG200-at, amit imadtam. 4 evig szolgalt ugy hogy eszre se kellett vegyem.

Lehuzom a 45.20-at, ha attol se javul meg, gariban visszaviszem.

• vati

senior tag

válasz Bogyó bá' #4 üzenetére

A Snazzival nekem ne akadjon, az 3x annyiba fájt, és legalább müxik!
    Ha valamelyiknek menni kellene, az fx fog röpülni.

• vati

senior tag

válasz greenface #3 üzenetére

1. Már verem a fejem a falba, mér' nem ATI9000-et vettem. u.i. az volt a konkurrens jelölt.
    2. A táp 300W, úgy tudom illene bírnia.
    Én úgy vettem meg a fx5200-at hogy egy ismertető alapján passzív hűtésűnek tudtam. (''0 decibel'' - marketing)
    Aztán kibontva, jé, mégis ott figyel egy venti... Menet közben rájöttek, mégis kell?

• vati

senior tag

Üdvözletem a tagoknak!

Nemrég fejlesztettem a gépemet -konfig lásd lent- amely addig atomstabil volt.

Egy PCI-os Snazzi digitalizáló kártya és egy Inno3D FX5200 vidkártya ment bele, utóbbi a jó öreg MatroxG200 helyére - amivel 4 évig semmi gond nem volt, csak hát nekem TVout-os kártya kellett.

Orrba-szájba fagy, szemetel, reseteli magát, hulla instabil lett az egész gép. W98SE és W2000+SP4 alatt egyformán.
    - Első körben driver hibára gyanakodtam -szoftveres jellegű lehalásoknak tűnt a többség-, lehúztam hát a legújabbat, 44.03, ugyanúgy döglik.
    - Második körben újraraktam mind2 windowst: tök kopasz win telepítésen, csak az alaplapi driverek felrakása mellett is (legújabb VIA dirverek), szemetel, dobálja el magát.
    - Harmadik körben kiszedtem a régi modemkártyát és odébb raktam a Snazzit, eredmény semmi.
    - Negyedik körben jobban körülnéztem az inno3d FAQ oldalon, fórumokon, látom hogy mások is ugyanezekkel szívnak, w2k alatt fagy, valahogy nem szereti a VIAs alaplapokat ez a hulladék. Végigzongoráztam minden itt, a support által ajánlott alaplapi beállítást (AGP downgrade 1x-re, cachelesek ki stb. stb.) eredmény semmi. Kicsit ideges is lettem az ott olvasottaktól (3 éves microsoft.com-os w2k diriver downloadokat ajánlgatnak _hátha_ megjavul tőle...) nem gondoltam volna hogy manapság ennyire trágya kártyákat csinálnak...:-((

Én eddig Matrox-hivő voltam, egyes egyedül a TV-OUT miatt cseréltem le a vidkártyát. 3D-s gamek qrvára nem érdekelnek, a gépet 25%-ban képfeldolgozásra, 25%-ban videoszerkesztésre, 25%-ban programozásra, 25%-ban ősrégi, kicsi 3D-igényű játékokra használom, amik vígan elmentek a Matroxon is.

Kérdések:

- Hogyan lehetne in situ eldönteni: a vidkártya egyedi hibás, vagy csak ''simán'' inkompatibilis az alaplapommal ezért nem is érdemes kicseréltetni inkább el kellene adni?
    RAM hibára, alaplap hibára nem gondolnék, mert a Matroxxal teljesen stabil volt a gép. Túlmelegedésre sem, a szenzorok szerint most a kánikulában 48 fok van az alaplapon és stabilan 58 fok körüli a proci.

- Ha az fx5200 tényleg ennyire hulladék, mint mások írják: MIRE CSERÉLJEM KI? Egyedüli szempont, hogy legyen (működőképes) TV-outja, atomstabil driverei, szeresse a VIA-s ECS lapokat, minimális 3D képességek, tudja az 1600x1200x32bitet 85 Hz-en.

- van egy nagyon láma kérdésem is. Az én TV-men csak olyan parasztos koaxkábel bemenet van. Meg lehet ezt valaha az életben videokártyáról hajtani?

minden segítséget köszönök.

Aktív témák

Hirdetés