Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
jani0625
aktív tag
bocs ha hülye kérdés lesz,de akkor meg lehet csinálni hogy mondjuk egy laptopon átírom a mac adresst az otthoni gépére és akkor azzal használom az otthoni chellot? mennyire bonyolult ez egy majdnem laikus embernek? köszi a segítséget
ez nem járhat vmi hátránnyal? és meg lehet ez minden gépnél csinálni? esetleg később visszaállítani? -
BFeco
aktív tag
SMAC is a MAC Address Modifying Utility (spoofer) for Windows 2000, XP, and Server 2003 systems.
Bővebben: link
How do I change a MAC address?
Bővebben: link -
<Adamsky>
nagyúr
''...még jó hogy nem engedte ki az internetre a nem regisztrált hálókaris gépet...''
Hmm... ez tényleg így működne? Ha én most kicserélném a hálókártyám, akkor nem menne a netem? Na majd utána nézek/érdeklődök ennek.
Egyébként most jövök a havertól, akinek meg Invitel-es ADSL-je van. Egy switch-re dugtuk rá a ketyerét, és rögtön működött.Neteztünk rajta egy-két percet, aztán leállítottuk, és kihúztuk a LAN kábelt. Kisvártatva gondoltam egyet, kipróbálom még egyszer, mert az előbb nem hittem a szememnek. Sajnos többet már nem ment fel a netre.
Amit észrevettem, hogy azon egyetlen alkalommal mikor működött, akkor rögtön ''kivágta'' a két kis monitor ikon-t az óra mellé, jelezve, hogy van hálózat. Azóta viszont rengeteget szüttyög, és csak 30-40 sec után teszi ki ezeket az ikonokat.
Azért sem adom fel, próbálkozom... -
<Adamsky>
nagyúr
''Installáld ezt (Update your ThinkPad drivers and software automatically)''
Ezt nézegettem már én is, de legelőször mikor próbáltam felküldeni a netre (Fibernet - kábelnet), akkor nem ment. Nosza gondoltam leszedem a szükséges driver-eket, újrahúzom a rendszert (angol XP volt rajta, és magyart kellene rátenni) majd ha már minden OK, újra megpróbálkozom a nettel.
Egy gondolatra visszatérve az előző hsz.-emben leírt problémára: megoldódott. Az a Director vagy mifene, amiről azt gondoltam, hogy tartalmazza az SB Bus driver-t változatlanul nem megy fel, viszont az amerikai IBM oldalon találtam egy chipset driver-t (ilyen szerintem nem volt az EU-s oldalon), ami elvileg megoldotta a problémát. Így úgy tűnt, hogy mindennek megvan a megfelelő driver-e, mert nem volt egyetlen felkiáltójel sem a Rendszereszközök között.
Na akkor gondoltam irány a net. Hálókábel bedug, de se kép se hang (a Fibernet-es internetnél nem kell semmit beállítani). Most nem írom le, hogy hányszor tettem fel újra az oprendszert, ill. hogy hányfélét próbáltam, de egy a lényeg, hogy nem változott semmit a helyzet. Végül a tanácsodra megnéztem, hogy van-e amolyan rendszer backup a gépben. Volt. Fel is tettem (elszüttyögött vele vagy 1-1&1/2 órát). Gondoltam mostmár az emberi hűlyeség (én) kizárva, mert ez most feltesz mindent, és OK lesz a dolog, de nem
Amit még kipróbáltam, hogy egy cross-link kábellel összekötöttem a PC-m a notival, és szépen látták is egymást. A lényeg tehát, hogy egymást látják, a PC-ről megy a net, de a notebook-ról nem.
ui: Nem nagyon értek a notikhoz, úgyhogy lehet, hogy valamit nagyon elnéztem.
De, mit?
Aktív témák
- Apple MacBook Pro 14 M4 Max (14C/32C)/36GB/1024GB
- MacBook Pro Retina 13" M2 Chip 16GB RAM / 512 SSD / Magyar / 60 nap garancia
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 12GB DDR4 / 1TB M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5560 Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- Bezámítás! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12RAM 1024GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2048, 96% Akksi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest