Keresés

Aktív témák

• <Adamsky>

nagyúr

válasz jani0625 #21 üzenetére

Tényleg müxik a dolog kipróbáltam.

Szóval a(z) ''ipconfig /all'' paranccsal megtudod nézni az adott kártya MAC address-ét. A megjelnő listában a ''Physical Address'' melletti érték lesz az
    pl: 00-02-56-4C-E5-72

Azon a gépen, amin megszeretnéd változtatni a hálókari MAC-jét, megkeresed a rendszereszközök között a kártyát, jobb klikk ''Properties'', ''Advanced'' fül, és itt megpróbálsz vm. olyat keresni, hogy ''Network Address” vagy ''Locally Administered Address''. Ha megvan, akkor a ''Value''-ban szépen megadod az új MAC címet kötőjelek nélkül. Kész.

[Szerkesztve]

• <Adamsky>

nagyúr

válasz BFeco #20 üzenetére

Nagyon szépen köszönöm a segítséget! :R

• <Adamsky>

nagyúr

válasz BFeco #15 üzenetére

''...még jó hogy nem engedte ki az internetre a nem regisztrált hálókaris gépet...''

Hmm... ez tényleg így működne? Ha én most kicserélném a hálókártyám, akkor nem menne a netem? Na majd utána nézek/érdeklődök ennek.

Egyébként most jövök a havertól, akinek meg Invitel-es ADSL-je van. Egy switch-re dugtuk rá a ketyerét, és rögtön működött. :Y Neteztünk rajta egy-két percet, aztán leállítottuk, és kihúztuk a LAN kábelt. Kisvártatva gondoltam egyet, kipróbálom még egyszer, mert az előbb nem hittem a szememnek. Sajnos többet már nem ment fel a netre. :(

Amit észrevettem, hogy azon egyetlen alkalommal mikor működött, akkor rögtön ''kivágta'' a két kis monitor ikon-t az óra mellé, jelezve, hogy van hálózat. Azóta viszont rengeteget szüttyög, és csak 30-40 sec után teszi ki ezeket az ikonokat.

Azért sem adom fel, próbálkozom...

• <Adamsky>

nagyúr

válasz BFeco #12 üzenetére

''Installáld ezt (Update your ThinkPad drivers and software automatically)''

Ezt nézegettem már én is, de legelőször mikor próbáltam felküldeni a netre (Fibernet - kábelnet), akkor nem ment. Nosza gondoltam leszedem a szükséges driver-eket, újrahúzom a rendszert (angol XP volt rajta, és magyart kellene rátenni) majd ha már minden OK, újra megpróbálkozom a nettel.

Egy gondolatra visszatérve az előző hsz.-emben leírt problémára: megoldódott. Az a Director vagy mifene, amiről azt gondoltam, hogy tartalmazza az SB Bus driver-t változatlanul nem megy fel, viszont az amerikai IBM oldalon találtam egy chipset driver-t (ilyen szerintem nem volt az EU-s oldalon), ami elvileg megoldotta a problémát. Így úgy tűnt, hogy mindennek megvan a megfelelő driver-e, mert nem volt egyetlen felkiáltójel sem a Rendszereszközök között.

Na akkor gondoltam irány a net. Hálókábel bedug, de se kép se hang (a Fibernet-es internetnél nem kell semmit beállítani). Most nem írom le, hogy hányszor tettem fel újra az oprendszert, ill. hogy hányfélét próbáltam, de egy a lényeg, hogy nem változott semmit a helyzet. Végül a tanácsodra megnéztem, hogy van-e amolyan rendszer backup a gépben. Volt. Fel is tettem (elszüttyögött vele vagy 1-1&1/2 órát). Gondoltam mostmár az emberi hűlyeség (én :D) kizárva, mert ez most feltesz mindent, és OK lesz a dolog, de nem :(((

Amit még kipróbáltam, hogy egy cross-link kábellel összekötöttem a PC-m a notival, és szépen látták is egymást. A lényeg tehát, hogy egymást látják, a PC-ről megy a net, de a notebook-ról nem. :F

ui: Nem nagyon értek a notikhoz, úgyhogy lehet, hogy valamit nagyon elnéztem.
    De, mit?

• <Adamsky>

nagyúr

Sziasztok!

Egyik ismerősöm szerzett be használtan egy ilyen gépet. Természetesen telepítő CD nuku. Szóval nekiálltam leszedni a szükséges driver-eket. A telepítésnél viszont az egyikkel gondom akadt. Ez (Bővebben: link) az IBM Director 3.1.1 sehogy sem akar fölmenni, és a köv. hibával szál el: Bővebben: link
    A rendszereszközök között van egy ''SM bus vezérlő'', amihez szvsz. ez kellene. Lehet, hogy nagyot tévedek, de egyszerűen nem találom a megfelelő driver-t, vagy ha ez az amivel próbálkozom, akkor nem akar feltelepülni és nem tudom, hogy miért.

Válaszokat előre is köszönöm!

ui: Amivel próbálkoztam: angol és magyar WinXP SP-1

[Szerkesztve]

Aktív témák

Hirdetés