- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
shtml
őstag
Ez sejthető volt, ha már a memtest86 sem indult el. Szerintem RAM-ellenőrzés egy jó gépben, feszmérés (BIOS-ban és multiméterrel is): ha mindkettő jó, akkor esetleg flasheld újra a BIOS-t (nem újabbra, csak égesd be újra a meglévőt, biztos le tudod szedni a gyártó weblapjáról). Ha ez sem segít, akkor alaplap a kukába.
Ez ugye az a fajta Netvista, amelyben a CPU-hűtőn nincs ventilátor, hanem a táp fújja a bordára a levegőt? -
shtml
őstag
Ha a gyártó megadja az UPS működési elvét, akkor ki lehet következtetni. Az ún. online-interactive a hálózati feszt adja tovább a kimenetre (AVR esetén két-három lépésben korrigálja a kimenő feszt azzal, hogy egy trafón más kivezetésre vált) és csak baj esetén kapcsol be a konverter. Az online szinuszos (ennek a pontos megnevezésében nem vagyok egészen biztos) az, amelyik folyamatosan a konverterről járatja a kimenetet. Ez szűr és automatikusan fix kimeneti feszt ad.
-
shtml
őstag
Csak azok az UPS-ek védenek a hálózati tranziensektől, amelyek állandóan a konverterről táplálják a gépet. Az egyszerűbb UPS-ekben a konverter csak akkor kapcsol be (egy fél hullám késleltetéssel), ha túl magas vagy túl alacsony lesz a hálózati feszültség. Vagyis ezeken simán átjutnak pl. a motorok ki-bekapcsolásából származó tranziensek. - De ha semmi nem változott az üzemben, plusz nálad a szervizben is resetelnek a gépek, akkor máshol lesz a baj.
Szerintem Norton Ghosttal mentsd le a mostani konfigurációt a biztonság kedvéért, aztán format c: után egy szűz telepítéssel próbálkozz. Amúgy meg nagy bátorságra vall a cég részéről, hogy Win98 alatt futtatja a könyvelést. Nekem Win98 alatt rendszeresek voltak a fagyások, resetelések, kékhalálok, majd amikor áttértem a W2k-ra, pontosan ugyanazzal a hardverrel, egycsapásra megszűntek mindezek a mizériák. -
shtml
őstag
Legalábbis furcsa, hogy mindkét gép szinte egyszerre kezdte el a resetelést. Én nem hardverhibára gyanakodnék.
Egy másik topicban nemrég valakinek hasonló gondja volt, de neki állandóan fagyott. Ott az volt a baj, hogy a konnektorban laza volt egy vezeték, időnként szikrázott is, ha jól emlékszem. Nem vettetek az utóbbi időben valami új elektromos eszközt vagy nem szerelték a villamos vezetékeket?
Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Xbox Ultimate előfizetések
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest