Aktív témák
-
shtml
őstag
Ez sejthető volt, ha már a memtest86 sem indult el. Szerintem RAM-ellenőrzés egy jó gépben, feszmérés (BIOS-ban és multiméterrel is): ha mindkettő jó, akkor esetleg flasheld újra a BIOS-t (nem újabbra, csak égesd be újra a meglévőt, biztos le tudod szedni a gyártó weblapjáról). Ha ez sem segít, akkor alaplap a kukába.
Ez ugye az a fajta Netvista, amelyben a CPU-hűtőn nincs ventilátor, hanem a táp fújja a bordára a levegőt? -
shtml
őstag
Ha a gyártó megadja az UPS működési elvét, akkor ki lehet következtetni. Az ún. online-interactive a hálózati feszt adja tovább a kimenetre (AVR esetén két-három lépésben korrigálja a kimenő feszt azzal, hogy egy trafón más kivezetésre vált) és csak baj esetén kapcsol be a konverter. Az online szinuszos (ennek a pontos megnevezésében nem vagyok egészen biztos) az, amelyik folyamatosan a konverterről járatja a kimenetet. Ez szűr és automatikusan fix kimeneti feszt ad.
-
shtml
őstag
Csak azok az UPS-ek védenek a hálózati tranziensektől, amelyek állandóan a konverterről táplálják a gépet. Az egyszerűbb UPS-ekben a konverter csak akkor kapcsol be (egy fél hullám késleltetéssel), ha túl magas vagy túl alacsony lesz a hálózati feszültség. Vagyis ezeken simán átjutnak pl. a motorok ki-bekapcsolásából származó tranziensek. - De ha semmi nem változott az üzemben, plusz nálad a szervizben is resetelnek a gépek, akkor máshol lesz a baj.
Szerintem Norton Ghosttal mentsd le a mostani konfigurációt a biztonság kedvéért, aztán format c: után egy szűz telepítéssel próbálkozz. Amúgy meg nagy bátorságra vall a cég részéről, hogy Win98 alatt futtatja a könyvelést. Nekem Win98 alatt rendszeresek voltak a fagyások, resetelések, kékhalálok, majd amikor áttértem a W2k-ra, pontosan ugyanazzal a hardverrel, egycsapásra megszűntek mindezek a mizériák.
Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Le Mans Ultimate
- Okos Otthon / Smart Home
- Steam Deck
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest