- CES 2025: A Garmin Instinct is AMOLED-re váltott
- CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- CES 2025: Ötletes és bivalyerős külső akkut hozott az Anker
- CES 2025: Piacra kerül végre a kifejezetten vékony Velia okosgyűrű
- CES 2025: Vagy rúd, vagy morzsa, vagy robot, de mindenképpen porszívó
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CES 2025: Ötletes és bivalyerős külső akkut hozott az Anker
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Netfone
- Az Oppo is rápróbál a kompakt csúcskategóriára
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Voltam az akkuboltban, gyorsan visszakaptam a penzem, korrektek voltak. A toltoaramkort kiprobalom majd a masik X40-nel a cegnel, attol fuggoen vagy gyari akku, vagy szerviz a kovetkezo beruhazas
“All nothings are not equal.”
-
Nekem is vígan szaladgált még 2 és fél, három órákat Wifivel együtt. Ezért is ütött akkorát, hogy hirtelen meg se mozdítja a gépet, sőt ugye tölteni se tudom...
Viszont az új "remek" akkut meg azonnal elkezdte tölteni...
Ezért is mondom, hogy nem értek semmit
-
Köszi az eddigi válaszokat, holnap akkor majd visszaviszem. Hogy deríthetném ki robbanásveszély, illetve szervizbe adás nélkül, hogy most akkor a laptopomnak lett-e baja?
Meg egyáltalán reális az, hogy a régi akku így haljon meg? Sajnos nem volt eddig lehetőségem kipróbálni másik X40-esben. Legrosszabb esetben majd holnap.
-
válasz Napfénysüti #1951 üzenetére
Pontosan... Lehet hogy alapból az volt (ld. melegedés és kisülés), de most már biztosan az (ld. másik X40, pöcörgés)
A nyitott kérdések között ott van az is, hogy most a laptopomnak mennyire van vége. Azért nem szeretném szervizben hagyni egy hétig, hogy kiderüljön - annál hamarabb kellene vissza.
Esetleg nem tud valaki egy olyan szervizt, ahol azonnal bevizsgálják, és nem basszák át a fejem (jobban)?
[ Szerkesztve ]
-
Hali!
Sürgős segítséget szeretnék kérni, mert elég kritikus helyzetben van az X40-es ThinkPadem, és nem tudom már, hogy mi a helyzet, vagy hogy mit tehetnék benne.
Van ugyanis egy X40-em, most áprilisban járt le a garanciája, teljesen korrektül ment, egészen addig, amíg a (6,x Ah-s nagy) akkumulátora meg nem adta magát - azt állítja, hogy 74%-ig van benne töltés, de amint lehúzom az adaptert, a gép PUFF kikapcsol. A Battery Reset nem csinál vele semmit, átvált töltésikonra, aztán egy perc múlva visszavált. Linux alatt se tudtam rávenni, hogy használható legyen, sőt egy rokonom multiméterre kötötte, és tényleg 0-n van. Öreg akku (233 ciklus, eredeti kapacitás feléig lehetett tölteni), de ez az állapot számomra érthetetlen.
Ma botor voltam, és vettem a Li-Ion Kft-nél egy új utángyártott akkut, combos összegért (a csábító igazából az volt, hogy készleten volt nekik...). Elvittem, munkában rádugtam töltőre, és örültem, mert elkezdett tölteni. Másfél óra után azt vettem észre, hogy tűzforró az akku! Sűrű kézfújogatás és kurv...zás közben átraktam máshova, hogy levezethessen legalább egy kicsit a hőből, amikoris észrevettem két dolgot: 1) az akkutöltöttség 0%-ot mutatott 2) az akkuból ilyen monoton, pöcörgő hang jön ki.
Eztán csináltunk pár tesztet, aminek az eredményét összefoglalom mindjárt.
Tehát amit tudok:
- A régi akku nem hajlandó egyáltalán töltődni ezzel a géppel + adapterrel.
- Az új akku másik töltővel ugyanúgy pöcörög, és nem is tartja meg a töltést.
- A gép egyébként kitűnően működik adapterről (nem is romlott el).
- Egy másik X40 akkujával bekapcsolt és el is tudott indulni. (adapter nélkül)
- Az utángyártott akku a másik X40-ben is pöcörgött, amikor töltőre került, és nem tartotta meg a töltést (bár csak fél percig volt rajta, de azért egy kihúzást szerintem ki kéne így is bírnia).
- Felhívtam egy szervizt, egy töltőáramkör-csere 16-18k körül van, ha ez lenne a baj...Amit tudok most tenni:
- Holnap visszaviszem az akkut a céghez. Hogy mi sülhet ki belőle (visszaveszik-e?) arról fogalmam sincs...
- ????
- EPIC FAIL.
- Használom a laptopot zsinórról, és lenyelem a 26k-s veszteséget.Elnézést a hosszú postért, de ezt nem nagyon tudtam volna rövidebbre fogni.
Bárminemű segítséget, támpontot, ötletet előre is köszönök![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amazon Kindle
- Autós topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Politika
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 3410 (i5 10 th gen, 8 GB, 250 GB SSD, FHD) AkciÓÓ!
- Új Precision 5690 16" FHD+ IPS Intel Ultra 7 165H RTX 1000 ADA 64GB 512GB ujjolv gar
- Legion Y540-17IRH 17.3'' FHD IPS i7-9750H GTX 1660Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- HP ProBook 640 G5 laptop (14,1/i5-G8/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/Win11) - 1 év garancia, 27 % számla
- Green Cell Asus R510C R510L R556L X550C X550L töltő ÚJ
- Lenovo ThinkPad T560 laptop notebook i5-6300U, világító HU bill., FullHD IPS, dupla akku
- Gyári HP töltő 45w / 65w / 120w
- Lenovo Yoga 530-14IKB ALKATRÉSZNEK!
- ASUS ROG Zephyrus M15: i7-10875H / RTX2070 8Gb MQ / 32Gb (RTX4060 Low Profile buildet beszámolok)
- Új HP 15 FHD IPS Matt Ryzen3 7320U 4.1Ghz 4mag 8GB DDR5 256GB SSD Radeon 610M Win11 WiFi6 Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest