- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Visszatérhet a Nokia 800 Tough
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Ulefone Armor 29 Ultra - súlyos érvek és ellenérvek
- A lengyeleknél már polcon volt a Motorola Edge 70
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Poco F7 – bajnokesélyes
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
DjKoxi #65200 üzenetére
Milyen T61-es? A 15 colos kijelzősbe másabb való, mint a 14.1"-es szélesvásznúba. Ha nem teljesen bele való és nem tudja pontosan szabályozni a gép a sebességét, akkor lehet hogy fel-fel pörgeti a ventillátort majd.
Itt van pár példa: [link]. Ha jól emlékszem a képemen jobb oldalt lévő az a 15-ös gépbe való. Szóval nem feltétlen gagyi, mint ahogy akkoriban írtam, csak a 14.1-es géppel nem szerencsés használni. Ránézésre olyannak tűnik az általad linkelt is.
Valamivel drágább az, amelyikből a 14-es gépeimbe vettem, viszont azok egyeznek a gyárival és jól működnek a géppel.
A ventillátor ki/beszereléséről volt talán még videós link is a topicban, azt érdemes megnézni. Pici fém fülek rögzítik magát a ventillátor keretet. Gyárilag a teljes hűtést egyben szokták cserélni, de óvatosan végezve csak a ventillátor is könnyen cserélhető.
Ha a régit kitakarítod, akkor a műanyag ház belső oldalán lévő mágnest is érdemes áttörölni, mert nekem oda rakódott fel sok kosz. A ventillátor műanyag részét csak a mágnes tartja a motoros részen, elvileg könnyedén le lehet róla emelni és nem ellenkezik. Legutóbb nálam hirtelen lett zajos a venti, mielőtt rendeltem volna utánpótlást. Így én is kitakarítottam, majd jobb hijján szilikon sprével fújtam be a tengelynél és a mágnesnél körben (mivel a kopás miatt ott hozzáért valahol). Azóta is hibátlanul megy, kétszer már kifújtam a port is belőle. Hosszú távon azért érdemes egy tartalékot is beszerezni, mert több hét a szállítási idő kínából.
-
válasz
DjKoxi #65200 üzenetére
Mivel ennél is szét kellene szedned a gépet inkább azt javaslom, hogy óvatosan szedd szét a jelenlegi ventilátort és némi alkohollal ecsetekkel...stb. Tisztítsd meg a lapátjait, a tengelyét pedig ezután kend be grafitos vazelinnel. A borda lamelláit is érdemes portalanítani. Nálam is pár hete vált esedékessé, a zaj és a hőmérséklet miatt is. Azóta 25xx rpm mellett nem hallani a hűtést...minimális szélzaj van csak.
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL Precision 7760 munkaállomás
- Lenovo Thinkpad L13, 13,3" FHD IPS, I5-10310U, 16GB DDR4, 512 GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( o
- Lenovo Thinkpad L15, 15,6" FHD IPS, Ryzen 7 Pro 4750U , 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év gara
- Új 0km es GARANCIAS acer nitro 15 rtx 4060 ryzen 7
- Új garanciás MSI Alpha ! R9 7945hx 32 ram 17 col 240hz qhd rtx 4070
- Lenovo P500 - 1650-2690 v3 akár 12 mag/24 szál, 32GB DDR4 RAM, 490W 80+gold táp, számla, 6 hó gar
- 145 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest