Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz thgergo #115077 üzenetére

"Sarkairól lejött a festék, látszik a fém kb ennyi."
    Erre gondoltam. :K Ezzel a műanyag megbocsájtóbb. Elvileg be is tud horpadni, de ezt nem próbáltam. De látványosan merevebb, mint a kívül műanyag/belül rollcage-es T14.

A forrasztott ram az egyik oka, hogy nekem a sima T14 lett a T480s utódja, nekem 16GB kevés, a 32GB-os T14s meg ritka és rendkívül drága.

"Külön töltőcsatlakozó szerintem felesleges lenne"
    Annak számomra az lenne az óriási előnye, hogy fizikailag jóval ellenállóbb a csatlakozó, illetve a gépben lévő aljzat kb. 1000Ft-os, alaplaptól függetlenül cserélhető alkatrész: [link] . Ha pedig "beletörted" a Type-C-t, akkor buktad a dokkolhatóságot, videokimenetet, töltést, és szerencsétlen esetben csak alaplappal együtt cserélhető, ami felér egy gazdasági totálkárral. A Type-C kényelme persze vitán felüli.

"Mechanikus dokk kérdése USB-c korban meg felesleges, egyszerűbb egy kábelt beledugni."
    Papíron igen, hiper-szuper az USB-C, ez a része nekem is nagyon tetszik, poénból én is bedokkoltam egyszer a telefonom is. :)
    A dolog problémás része a kompatibilitás (irónikus módon ennek kéne a legnagyobb előnyüknek lennie), mivel a Type-C-s dokkok mindenféle trükkel és USB-s hardverekkel (pl. usb ethernet, usb audio, és mellé DisplayPort Alt. Mode) érik el működésüket, így sokszor homokszem csúszik a gépezetbe. Az első nagy gond, hogy sok olcsóbb/régebbi dokkon kb. lehetetlen Type-C-n kihozni két monitorral FHD@60Hz feletti felbontást. 10 éve még színvonal volt két FHD-s monitor, 2020-ban ez viszont szvsz elég fájdalmas. A másik gond pedig a szoftveres gubancok. Nálam pl. a HP Type-C dokkom tökéletesen működött a T480s-el, de a T14-el ha néhány óránál hosszabb időre kikapcsolom a gépet, akkor bekapcsoláskor nem látja a dokkot, nagy élmény áramtalanítani majd pár másodperc múlva újra áram alá rakni a dokkot, hogy be tudjam írni a jelszavam minden egyes nap.... A mechanikus dokkok szoftveresen nem tudnak bugozni, mivel a gép fizikai portjai vannak kivezetve rá, nincs "alt mode" meg extra USB-s perifériák és a mindezekkel társuló szoftveres gubancok. Ezen jó tulajdonságukat szerintem sokan visszasírjuk. :K

Új hozzászólás Aktív témák