Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz Frawly #101734 üzenetére

Nem teljesen értem ezt a macbook utánzatozást. :F
    A T440-nél értem, ott volt egy komolyabb váltás, és nem sikerült valami jól. Ugyanakkor továbbfejlesztették, és már egészen kiforrott lett. Nem egészen értem, miért baj, hogy egy gép nem csak masszív és jól használható, de vékony is. :F Nálunk itthon van T460 és T460s is, kollégáknál volt lehetőségem T480-ast is megvizsgálni közelebbről, és teljesen rendben vannak. Nyilván picit más célközönségnek készültek, a sima modell inkább ellenálló, vízelvezetős billentyűzetes, kívülről műanyag, míg a vékony modell abszolút a súlyra és minimális méretre megy, de azt kell mondjam, meglehetősen masszív annak ellenére milyen vékony. Korrektek a hűtéseik, az elrendezésbeli hiányosságokat leszámítva szuper a billentyűzet, jó a trackpoint (bár az s-ben kicsit gyengébb és más kupakos, sajnos), a tapipad mérete pedig nem zavaró, ha kikapcsolod, és minek bekapcsolni egy jó trackpoint mellé. ;]

Én elég "kemény vonalas" klasszikus Thinkpad rajongónak gondolom magam, ugyanakkor látom a modern gépek előnyeit is, a 480-as szériáig biztosan. Évekig egy közel full kiépítésű T420-ast használtam, van itthon T430 is, de ezek után is abszolút elégedett vagyok a T460s-el. Igaz, sokkal jobban kell rá vigyázni, mint a régiekre, de ezért bőségesen kárpótol az egy kilóval kevesebb súly, amit hurcolni kell. A T460-ast meg már babusgatni sem kellene, mert az kívülről már fém helyett masszív műanyag, mint a régiek. Szerintem nem rossz gépek ezek sem. :N

A 490-es nekem elsőre már furább irány. Lehagyott SD olvasó, ethernet port és full forrasztott ramok az S gépen, lehagyott kivehető akku a normálon. Ezek elsőre nem annyira szimpatikus változások, ez tény.

Új hozzászólás Aktív témák