- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Hirdetés
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
Közben beindult a tablet restaurálás is, érkezik pár új mókaság majd amivel tényleg pöpec lesz majd a dolog.
Ja és lesz egy AFFS panel eladó majd akit érdekel
-
Tikakukac
titán
válasz
katalin888 #59286 üzenetére
Szerintem magad is láthatod. Igazándiból egyik sem Thinkpad, E531 van most nálam, hát azért erősen érezni rajta a tejfölös pohár zúzdalékot.
-
Tikakukac
titán
válasz
Falcon C. #59025 üzenetére
Hát jó gépek. Igaz. Meg még sok más ezer is jó gép. Ez így egy nagy köd. Anyámnál is van T60 IPS ettől még nem lesz ügyesebb, sőt, haveromnak T430-at vettem, villamosmérnök, de ettől még tök sík az egészhez, hiába végzett kiválóval BME-VIK-en, ami azért nem egy sűrű dolog, én már csak tudom. Ez van. Ehhez ki kell sz*pni az utat bőven.
A gond ott van, nyomatékosítok, hogy amíg valaki tényleg nem rak le elém valami olyat, amit eddig még nem tudtunk, addig az csak egy tucatszöveg, amit mi is suttogunk mindig. Ha valami inside infó jött volna ki, hogy figyelj, itt ez meg az az akksi nem jó ennyi meg annyi felett mert a turbinális buzgantyút beszívja az űrgolyhók lézersugara na akkor igen. Na az valami. De ez így csak olyan, mint a 120k-s konzumer notik között mikor próbálunk jobbat-rosszabbat kihozni. Egyformán sz@r mind, csak más a csomagolás, nagy ritkán lesz valami ami miatt egyik jobb másik nem. A többi meg szemfényvesztés leginkább.
-
Tikakukac
titán
válasz
Francia91 #59018 üzenetére
Ennyi dettó. Ezen felül már annyira mindegy a jó akksi bírja a fos meg meghal. Mindegy mit táncolok körülötte.
Falcon C.:
Ha valaki eleve rámondja, hogy a TP az úgy egyben nagyszerű ahogy van, főleg akksira, akkor röhögnöm kell. Keress csak vissza mit szoptam én meg sokan mások mire talált egy értelmes akksit ami nem gyilkolja le magát attól, ha a polcon áll és évente 3-szor ránézel.
Kivonatban: túl sokat parázol. Vagy ráfekszel a témára és addig keresel egy rendesen összerakott és cellázottat, vagy beállítod a töltést és csá. Ha rossz akksid van, akkor úgyis meg fog halni rakhatod te 16.5 fokra, északi irányba állítva, háromszög alá, reggelente puszit adva rá.
Engem mindig kérdeznek mi legyen az akksival. Helyes válasz: rakj el pénzt másikra, a mostanit rakd bele, aztán hadd szóljon. Ha esetleg tudunk egy gyártó közeli emberről aki mondjuk villamosmérnök és kémikus egyben, na majd akkor megtérek, addig meg hiszek a 2 kicsi szememnek.
-
Tikakukac
titán
válasz
Pszihonaranc #59015 üzenetére
Ha ki és berakosgatod az akksit az akksitöltés határolót elfelejti a gép (talán most már nem), szépen csutkára vereted és lám, máris elértük, hogy felesleges lerakni 5000 karaktert, mert már az első pontot agyonvertük.
A HP-m akksi nélkül ment fél évig. Ennek oka a rossz akksi volt és az, hogy ez dokkban feküdt és soha ki nem volt véve. Most vettem asztalit, mellette van noti. Mindent a helyére.
-
Tikakukac
titán
válasz
Pszihonaranc #59009 üzenetére
Sokkal összetettebb ez a kérdés annál, mint egy akármilyen mérnök rávágjon egy választ.
Ott a remek manager az akksihoz, használd és kész. Akksi nélkül használni notit elég érdekes választás.
-
Tikakukac
titán
válasz
voyager4.4 #58987 üzenetére
Hát ennyi, kb. vagy jó vagy nem jó, kicsit jó helyzetben vagyok, mert ha gáz van tudok turkálni rendesen
-
Tikakukac
titán
válasz
voyager4.4 #58982 üzenetére
Az semmit sem ér, olyan cifrák is vannak el sem hiszed
-
Tikakukac
titán
válasz
voyager4.4 #58974 üzenetére
Volt 1 kupac DDR3-am ami pölö nem ment 3 x200-ban sem. Szvsz csak a modulod rossz a géphez.
-
Tikakukac
titán
Attól, hogy német az oldal még nem lesz német. Én akárhányszor voltam eddig dojcslandban mindig meglepődve tapasztalom, hogy Pest sem semmi, de ott aztán tényleg keresni kell az odavaló embereket. Annyi török mellett simán kifér, hogy egyszerű kufár az ipse, aztán tojik rá. Nem első eset lenne.
-
Tikakukac
titán
A gép volt Szegeden
Én is mindig igyekszem hozni amit ígérek, néha mondjuk kb. lehetetlen összehozni az egészet, de ha 1 nap akkor 1 nap. Vaterás, aki nem küldi a pénzt 3 napon belül azt negatívozom írás ami még bejön. Na ők küldték el a gépet 2 hónap után úgy, hogy a másikat meg közben eladták. Na ennyit erről
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
válasz
Peet91 #58703 üzenetére
Van bizony, annyira fogy, hogy hozattam még 5-öt
Egyébként, most tökön fogtok virtuálisan rúgni, de ebben a vacakban még egy 3G modem is jutott
Most csekkolom eszközkezelőt és némá, ott figyel
Akksiban 540 ciklus van, Sanyo, és 60%-ot tud. Így az öröm félig van meg. Szerintem ennyiért nem fogok reklamálni, bár lehetnék pofátlan...
-
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
Na végre összeállt az x200t, sikerült feljutnia hozzám, már szép tiszta. Hát 30 ropiból fogalmazzunk úgy, hogy jobb gépet ilyen paraméterekkel venni
úgy kb. nem lehet
-
Tikakukac
titán
Néztem közben heavy moddingokat is, amikor a régiféle drótozós/grafitozós módszerrel kötögetnek ide és oda ezt azt. Ha lesz időm majd megszülöm.
Remek kérdés viszont, hogy hol lehet a power on, ugyanis nekem feltett szándékom a kicsi szervert kapcsolhatóvá tenni, tehát WOL és AC-ra indulás annyira nem elegáns, kivezetni kéne őkelmét. Dokkportból is elvileg ki lehet hozni, meg a gépből is. Na ez az ami inkább érdekel most.
-
Tikakukac
titán
Látod, bátraké a szerencse, így kell ezt
Én is bevállaltam annno egy doboznyi alaplapot meg mindent, fostam, hogy nem megy el, most tartok ott, hogy van 1 szervernek való lapom, van 1 működőképes notim és 10k pluszban járok, és még mindig van mit eladni. Így megy ez. Venni kellett volna még 3-at anno bakker...
-
Tikakukac
titán
válasz
metal01 #58421 üzenetére
Gut, ez jól hangzik
xcds: Vannak furcsaságok. Volt olyan SL9300-as lapom ami pölö melegedett, de eléggé. Tehát ilyen 10-15 fokot tudott sima terhelés alatt, hiába cseréltem akármit rajta. Ezek ilyenek, marha sokat kell keresgetni amúgy, aki bevállal egy rakat lapot, az nyilván tud válogatni, aki nem az meg így járt
-
Tikakukac
titán
Örülnél neki, mi?
Túl sok ilyen csodagépet vettem amiről aztán sikerült kideríteni egyet s mást, ami nem gond, csak tudni kell illúziókat döntögetni
Más: nem tudom kinek mennyire érdekes, de ugye azt tudjuk, hogy olykor 3 féle billzet is lehet 1 típusban. Nos, elárulok egy újabb titkot: azonos FRU szám alatt többféle x200s hűtő is futott. A difi nem sok, de a réz vastagsága és a lemezek vastagsága is más, ezt kompenzálandó a ventinek a helye olykor 1.5mm-el is vastagabb, így kompenzálva a réz vékonyítását.
Érdekes na, nem gondoltam volna ezt (sem).
Mecharecskázók figyelmébe a gyárilag Sunon ventis változatot ajánlom (nem ebayest), az tűnik a legértelmesebbnek, szerintem akár még valós difi is lehet a másikhoz képest hőmérsékletben. De passz, töknek van kedve megint szétkapni szegény gépet, majd egyszer.
-
Tikakukac
titán
Közben jön a kérdés: legutóbb szereztem SL9400 lapot így az van most a gépben, viszont van egy csudiszép SL9300-as lapom is még de megy eladásra.
Fogyasztásban csináltunk már valaha ilyen összehasonlítást? Az fix, hogy az SL9300-at le tudod rakni 0.825-ig is vagy valami, itt 0.925 a minimum. Előbbi ott stabil, utóbbi kb. itt, de lentebb nem megy sehogy sem.
Mert akkor eladom az előbbit utóbbiért, kraft nem kell. Tesztelni most annyira nincs kedvem, bár lehet muszáj lesz.
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
válasz
bokorugró #58390 üzenetére
Nyugi vettem én is olyan használt gépet már, amiben volt vinyócsere, akksicsere meg kapott billzetet és dokkon ment, gyakorlatilag nem tudtam megmondani, hogy nem új (pedig én tényleg sok új gépet fogdosok). Most adok el épp olyan lapot ami olyan gépben volt ami tényleg nem ment, na ennek még illata van szétszedés után
Lassan az én gépem is tök új kinézetre, pedig 4 donorból van összecsapva. Megtévesztés
Soroksár nem tudom micsodánál kell keresni.
-
Tikakukac
titán
válasz
bokorugró #58385 üzenetére
Én mindent elhiszek, a te szaktudásodat sem akarom alábecsülni, de nagyon keményen megcsinálok egy lovat a Hősök tere közepén, ha te most bírtál venni egy újat ebből a típusból. A fél év gariról Alfa jut eszembe, aki jó gépeket szokott árulni, de egy venti szopósodás nem lenne az első eset egy használt gépnél.
Hasonló tapasztalat van minden gépnél, ezt úgy hívják, új ventilátor, 2 hét alatt eladtam egy rakat ventit, és pontosan ilyen jelenségek miatt vitték, tippelhetünk akkor, hogy mi lehet a gond.
A nem használt gépeken nem kopik ki a venti, vagy ez egy nagyon elsikerült gyári hibás lehetett. Szedd ki nyugodtan, alfa nem tépi le a fejedet érte, és lássuk a tengelyt. Ha nútos, akkor jössz egy tábla Milkával
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
válasz
metal01 #58174 üzenetére
Mert működik. Amikor infrával kiméred és hoz ugyanennyit akkor kell gondolkozni, gondolom láttál már samsung vinyót 25 fokos szobában 20 fokon. Na az hasonló butaságot tud: hibás szenzor, rossz kalibrálás stb.
Tökmindegy, 50-60 fok egy gépben olyan, mint neked kint a 20 fok.
-
Tikakukac
titán
válasz
metal01 #58161 üzenetére
Normális. Amekkora szar szutyok a legtöbb oldal, szegény proci elég keményen szokott menni terhelésen, így az a 25 fokos delta nudli.
Hűtés passz, 1-es ventin befixelem a dolgokat és viszlát, ha 60 akkor 60, cserébe kuss van, és efölé ritkán megy. De majd megnézem, úgyis elment még egy lap, letesztelem eladás előtt.
-
Tikakukac
titán
válasz
scarbantia #58091 üzenetére
Erre vannak a szakemberek, én nem tudok ebben bővebbet.
Villanyszerelésben is vannak olyan cuccok amiket kiskerben sőt nagykerben sem találsz, mert csak bizonyos cégeknek nyílik lehetőségük megvenni, ilyen ez.
-
Tikakukac
titán
válasz
scarbantia #58077 üzenetére
Passz nekem erre emberem van, mindent nem akarok tudni
-
-
Tikakukac
titán
válasz
scarbantia #58026 üzenetére
Van 2 Dragonom, szerver. Na azok mikor belaktam a vízhűtéssel darabjában nyomtak 56kilót. Na az nehéz volt. Ez a kis vacak nudli
-
Tikakukac
titán
Az a baj, hogy nincs esélyem sem kihasználni. A hév már így is elkapott, megvettem az alap i3 helyett asztaliba is az i5-ből a legerősebbet. Értelme semmi, 8510W-vel sem bírtam 60%-nál magasabbra tornázni a memhasználatot még ha direktben hülyéskedtem sem, x200s-ben meg hát lehet képzelni mikor sikerül. Kis szerverbe is megy 2 darab 1 gigás és csók, megvan ingyér a szemétből
-
Tikakukac
titán
Még ez remek kérdés hogyan lesz. Az is lehet, hogy a külső gépen csak 1 vinyó lesz rendes helyére bekötve, SD kariról menne a rendszer, a másik vinyó lenne a gépemben és így lenne egy backup a Time Machine-nak hálózaton keresztül.
Még gondolkozom rajta, sajnos kell egy 0/24 up gép a cuccokkal, de az asztalim mivel 4670K lesz kicsi sokat enne, plusz a vízhűtést sem akarom nyuzatni csak amiatt egész évben.
-
Tikakukac
titán
Amúgy a PCI foglalatok mit esznek meg x200-ban? Van 600 forintért szép forrasztható átalkító satára, ha bevenné mindkettő akkor oda mehetne is a téma. Gyanítom, ennyire nem lesz egyszerű az életem
-
Tikakukac
titán
válasz
rgeorge #57718 üzenetére
Meg még ki tudja miről
A teljes Lenovo paletta a fél ABC-t használja és van mindegyikből legalább 3 fajta alváltozat, de inkább több. Sokat nem vesztett a kérdező, a 12" gép nála amúgy sem játszik
Amúgy eszemben volt, csak néha mire félig megírok egy hsz.-t beleunok és vagy kilépek vagy elküldöm úgy... rossz szokás.
-
Tikakukac
titán
válasz
szoke12 #57698 üzenetére
Hát ha helyben keresel és ez kecskemét akkor ennyi, webshopokban amit látsz mondjuk mysoftban, az mind van, van választék. Latikat meg nagyobb TP-ket nyilván készleten nem tartanak, főleg nem kicsi boltok.
T-s Thinkpad megérné, mert jók, de mint rájöttél drágák. Ez van. Ezért mondtam a latit, az 5000-es széria olcsó, és relatíve jó minőségű, jobbnak tartom az edge-nél őket, gariban mindenképpen.
-
Tikakukac
titán
válasz
szoke12 #57691 üzenetére
E5530-at mondanám FHD panellel, i5-el, 220k körül. Kiváló gari, jó kijelző stb. Igaz, grafikus rész Intel only, ez van.
Lassan a Levonó sem tudja, hogy melyik modell mit takar, van itt minden bőven.
Van ugye B,G,Z,Y-->ezek sorrendben Ideapadok, sima konzumer gépek. Y-ok gémerek erősen, a többi ilyen sorrendben minőségi haladás felfelé. Meg van U az meg a szép ultrabookos vagy milyen, U510 van nálam, hát izé...
Vannak az Edge gépek leginkább E betűvel. Ezek ilyen fél üzleti cuccok elméletileg. Gyakorlatilag meg ilyen senki földje.
Sima TP-ből a T széria tuti az igazi, a W a munkaállomás. És ezeknek van tonna utóvége ultrabook, performansz ultrabook amit akarsz. Esetleg L amik meg ezek olcsóbb változatai.De mondom, akkora kutyulás van, minden héten találok már újat a nagykeres listában, nem semmi.
-
Tikakukac
titán
Kövi ritka gépem-alkatrész nehezen beszerezhető megoldásokkal- akkor lesz mikor a hó alapból sárga lesz. A mértéktelen szopó amit évek óta tapasztalok a spéci és ritka gépek körül, az ezt mondatja. De ha bevállalod akkor nyilván tudsz vagy érzel valamit. Én ültem már kukaüzemmódban lapra meg billentyűre várva mert fél évig nem volt belevaló. Elég gané érzés.
-
Tikakukac
titán
válasz
soldi3r #57495 üzenetére
Egy bontás lehet lesz, meglátjuk. De, hogy miért nem kaptam még meg a gépeket
Krix: Hát, én barkácsolok elég keményen, de ez a projekt már anyagbeszerzésnél bukik, nagyon-nagyon fanatikusnak kéne lenned ehhez, plusz azért itt kicsit nagyobb gondok vannak, mint egy dugó átrakása.
-
Tikakukac
titán
válasz
Colonel993 #57385 üzenetére
Ha az elméletet a gyakorlatra nem tudjuk átültetni akkor az egy olyan elmélet ami rossz. Egyetemen a gazdhumán tárgyaknál azzal indítottunk a legnagyobb témák előtt, hogy ezt tanuljuk, a valóság teljesen más.
Igen én is tudok rengeteg mindent, aminek úgy kéne működnie: nem úgy van. Innentől meg ha fejen pörögve eszek halászlevet sem lesz másképp
-
Tikakukac
titán
válasz
Colonel993 #57377 üzenetére
Hát igen, oskolában mi is tanultunk sokat mindenféléről, aztán kiderült, hogy itt a Földön nem úgy megy.
Nos, ott tartunk, hogy egy rakat akksi el sem jut a 300 ciklusig, másik fele ha igen, akkor már elég csúnya harapás van benne. Tisztelet a kivételnek.
Hát ennyit az elméletről kezdetben
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- Változatos hardverbokréta
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Apple asztali gépek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Linux kezdőknek
- Energiaital topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Lenovo T480 i7- 8650u / HU bill! / 8Gb DDR4 / 256Gb Nvme SSD / IPS full HD/ újszerű állapot / Win11
- Dell Latitude 5590 / i5 8350u / IPS FHD 15,6" / 8GB DDR4 / 256Gb SSD / Win11
- HP 640 G5 laptop - 14FHD/I5-8265U/8-16-32GB/256SSD/Win11-Win10 - 2 év garancia
- HP 650 G4 laptop - 15,6FHD/I5-8250U/8-16GB-32GB/256SSD/Win11-Win10 - 2 év garancia
- Garanciás ASUS TUF A15 gamer laptop/FHD 144Hz/Ryzen 7 7735HS/RTX 4050/16GB DDR5/1TB M.2/beszámolok
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183, 100% Akkumulátor
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- Eladó egy wittings steel hr sport hibrid okos óra dobozával töltővel
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3059
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest