- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Yettel topik
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
metal01
őstag
A T400-as gépemen vettem észre az utóbbi napokban, hogy kissé furán áll a fedlap. És az LCD bezel is minimálisan hézagos az egyik oldalon. Valamint lecsukott állapotban is van egy minimális hézag szemből. A zsanérok tartanak rendesen, nem lötyögnek, nem törött, stb. Mi lehet itt a difi? A műanyag kezd vetemedni, az hajlik?
-
metal01
őstag
válasz
FoxiestFox #76679 üzenetére
Itt is marad.
-
-
metal01
őstag
válasz
dmagyar17 #76564 üzenetére
Annyira szerintem nem vészes a helyzet. Legalábbis én nem szembesültem ilyennel. A gond inkább az, hogy azok a szériák amiket érdemes venni (20-al bezárólag) már nem nagyon garosak. Max. ha van rajta kiterjesztés. A 20-as széria felett elég botrányos az összeszerelés és a minőség.
-
metal01
őstag
válasz
Orionhilles #75812 üzenetére
A Lenovo System Update-et töltsd le, telepítsd fel, futtasd le. Minden driver-t megtalál és fel is teszi.
Szerk.:Itt a link.
-
metal01
őstag
válasz
fecske13 #75786 üzenetére
Az így nem lesz jó... Nem kellene neki addig menni. Nincs egy Hiren's Boot CD-d? (Ingyenesen le lehet tölteni). Nálam mindig van. Azon van egy rakat HDD teszt szoftver is (többek között). Pl. HD Sentinel. Secperc alatt megmondja neked, hogy kakukk-e a vinyó.
-
metal01
őstag
válasz
fecske13 #75782 üzenetére
Nem frissítettél valami drivert előző nap kikapcsolás előtt? Próbáld meg bekapcsolás után az F8-at nyomkodni és a megjelenő menüből a legutolsó helyes konfigurációt válaszd. Ha nem OK, akkor Wndows lemezről az indítás javítása.
Szerk.: Ha a vinyó halott akkor persze ez nem segít
-
metal01
őstag
Nem valószínű, hogy helyben megcsinálják. Be kell a gépet vizsgálni és az alkatrészeket megrendelni. Nem biztos, hogy van nekik helyben raktáron. Anno amíg a T400-am garos volt én a Deltához vittem mindig. Max. egy hetet volt bent, de volt, hogy 2-3 nap múlva vihettem. Változó...
-
metal01
őstag
válasz
FoxiestFox #75476 üzenetére
A próféta szóljon belőled
Egyenlőre jól muzsikál a T400-am, de már 6 éves és érzem néha, hogy jól jönne már egy újabb generációs CPU, stb... De a gép "összerakási" minőségéből nem szívesen engednék. Na, meg a jó kis T60-as billentyűzet
-
metal01
őstag
válasz
FoxiestFox #75473 üzenetére
Kár, hogy nagyon elkúrták az új szériás TP-ket. Pár év múlva versenyfutás lesz a még normális konstrukciók után
-
metal01
őstag
válasz
FoxiestFox #75430 üzenetére
THX, átállítottam, kíváncsi leszek.
-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
válasz
Intruder2k5 #75256 üzenetére
Fn+F5 -> itt tudod ki-be kapcsolgatni WIFI-t és a bluetooth-t is.
-
metal01
őstag
válasz
Intruder2k5 #75249 üzenetére
System Update? Az megtalál minden drivert.
-
metal01
őstag
válasz
kraftxld #75179 üzenetére
Az ilyen szürke sűrű takony szerű izé a gap-pad. Azért van ott mert a borda és a chipset között van némi hézag amit a paszta nem tud kitölteni. Valamint a chipset-en lévő kondikat is hűti. Nem tudom, hogy T61p-ben mekkora a vastagsága a gap-nek, általában 1mm szokott lenni. Ránézésre nem tűnik még elhasználódottnak, de le lehet cserélni. Én tőle szotam venni 6W/mK-s gap-et. Fasza cucc. Anno kísérleteztem rézlappal a T400-ban, de sokat nem hozott a hőmérsékleten. (Színtiszta rézlapból csináltattam egy haverral, aki valami gyárban melózik ahol fémeket munkálnak meg). Most a fent írt gap van a chipseten/bordán és nincs gond vele. Még asszem van vagy 2-3 db. ilyen 1mm vastag rézlapom, ha érdekel
-
metal01
őstag
válasz
tothjozsi96 #75044 üzenetére
A 6 mega cache pl. És az órajel is magasabb. P9700-at tudom ajánlani. Nekem is az van a T400-ban.
-
metal01
őstag
válasz
tothjozsi96 #75028 üzenetére
Alul van feszelve?
-
metal01
őstag
Ez még egy jó széria. Amennyiben teheted nézd meg személyesen is a gépet. Zsanérok állapota, törés, repedés, pixelhiba, ilyesmi. Valamint néhány teszt, az is jó, ha a ThinkVantage Toolbox tesztjét látod. És azért legalább 1-2 hét gar.-t érdemes leboltolni, ha netán valami hiba előjönne.
Szerk.: Ja, és egy újrapasztázás (pl. MX-4) használt gép esetén csodákra képes
-
metal01
őstag
Szeretnék egy új külső monitort a T400-am mellé. A jelenlegi 1280x1024-es felbontású és 4:3-as. Mekkora az a felbontás amit a 4500MHD elbír?
-
metal01
őstag
válasz
SPeti1984 #74475 üzenetére
SSD-re érdemes tiszta telepítést csinálni. Ha USB-ről telepíted és a pendrive FAT32-re van formázva akkor BIOS-ban secure boot ki, UEFI mode maradjon bekapcsolva, kapcsold be a CSM support-ot. Ha NTFS-re van formázva a pendrive, akkor szintén secure boot ki és a legacy boot legyen bekapcsolva.
-
metal01
őstag
válasz
pilóta #74433 üzenetére
Töltsd le a System Update-et, az minden drivert letölt és fel is telepít. Nem kell külön-külön.
-
metal01
őstag
válasz
Toobee #74370 üzenetére
Gyanús, hogy nem fekszik fel rendesen a hűtés. Lehet, hogy nem tetted jól vissza. Meg persze a paszta. MX-4 sokat dob rajta, valamint a rácsokat és a fan-t is kipucolni. Ha ez sem segít akkor még a heatpipe lehet a ludas. Megrepedt, stb., akkor meg csere.
Windows 7-el próbálkozz. Sokan panaszkodtak már itt a W8-ra a driverek miatt. Windows 7 fel, utána a System Update-et futtasd le. Az leszed neked minden driver-t ami kell.
-
metal01
őstag
A T410 hűtésén nincs gap-pad? Szedtem már szét T410-et de nem emlékszem a hűtésre. Bár gap-pad-et az IGP-hez szoktak tenni.
Ha a gap gallyra ment attól tud rendesen melegedni a cucc, valamint ha nem jól van feltéve vagy nem megfelelő a vastagsága akkor meg eltarthat és nem fekszik fel rendesen a hűtés.
Toobee: MX-4-et neki. Előtte tiszta alkohollal (ha nincs izopropil) tisztítsd le a dzsuvát a CPU-ról és a GPU-ról is, valamint a bordáról is.
-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
T400-ban van valamilyen számottevő különbség a Samu 850 EVO és 850 Pro között? A SATA2 ugye a szűk keresztmetszet a T400-nál...
-
metal01
őstag
Ilyet még nem csináltam...
A palmrest-em oldalt megrepedt és kitört egy kb. 1 cm x 2 mm-es darab. Nem akarom, hogy tovább repedjen, vagy törjön. Ezért akarom cserélni. A fullos palmrest kissé drága amiben a FPR is benne van meg minden. A váz amin csak a helye van meg a gomboknak és a FRP-nek olcsóbb. Ezért gondoltam, hogy ha át lehetne gond nélkül applikálni a FPR-t akkor gond megoldva.
-
metal01
őstag
T400 palmrest-ről át tudom valahogy szerelni az elektronikát egy másik, elektronika nélküli palmrest-re? Olyanra ami csak a műanyag váz és a lyuk van meg a touchpad gombjának és a FPR-nek. Ahogy nézem a palmrest-en vannak fekete felfogatások, amik gyárilag vannak "odaforrasztva". Át tudom tenni egy másikra valahogy a FPR-szenzort?
-
metal01
őstag
válasz
ReFleXx #72717 üzenetére
E-bay. Csere nem túl bonyolult. Leírás, videók alapján meg lehet csinálni könnyen. Más megoldás nincs erre. Vagy legalábbis értelmetlen.
De a T61 is pont az a széria a T400 és T500 mellett aminek sajna fog is egy idő után lötyögni a zsanérja. Típushiba :/
Szerk: dying_star: megelőztél
-
metal01
őstag
Valaki látott, hallott már testközelből ilyet? Kellene egy jó kis füles/headset és véletlenül találkoztam ezzel.
-
metal01
őstag
Mennyi ciklust bír ki egy akksi? Egy 9 cellás pana akkuról van szó. 540 ciklus van benne, 25%-os az elhasználódottsága. Fogja ez még bírni vagy hamarosan kapufa?
-
metal01
őstag
válasz
rgeorge #71450 üzenetére
Nálam átlagosan 2-3%-al "javul" az akku egy-egy ilyen reset után. Bár lehet, hogy nem valós értékek ezek, csak a szoftverek látják így... Ritkán használom akkuról a gépet, de havonta, kéthavonta tolok neki egy resetet. Most 5 éves a 6 cellás Sanyo és 27%-os az elhasználtsága. 2,5-3 órát még bír.
-
metal01
őstag
válasz
Mohhoj1986 #71445 üzenetére
Próbáld meg a Power Manager-ben reset-elni az akkut. Ez feltölti neked teljesen, lemeríti, majd újra feltölti. Azaz rak bele egy ciklust. Érdemes vagy kétszer ezt megcsinálni. Kalibrál is valamit az akkun. Ha ezután ugyanaz a helyzet, akkor valószínű, hogy kuka.
-
metal01
őstag
Fel kellene telepíteni és lefuttatni egy System Update-et. Hátha az felteszi a megfelelő driver-t.
-
metal01
őstag
válasz
FoxiestFox #71384 üzenetére
Szakmámból kifolyólag ez nálam is alap
De ez így van jól.
-
metal01
őstag
válasz
FoxiestFox #71382 üzenetére
Grammar nazi
-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
válasz
bicajoskema #70967 üzenetére
Én alfa156 kollégát ajánlanám. Illetve az ő boltját. Jó áron, jó gépek vannak és garancia is van a gépekre + számla. A Windows felrakása egyszerű (Windows 7 esetében legalábbis. 8-nál vannak driver gondok). Felteszed a Windows 7-et. A Lenovo oldaláról letöltöd a System Update-et, az leszed neked minden drivert és fel is teszi.
A P8600-ban 3MB cache van, a T9400 és P9600-ban 6MB. Valamint az utóbbi kettőnek némileg nagyobb az órajele is.
-
metal01
őstag
válasz
bicajoskema #70899 üzenetére
Upsz
Minden menni fog amit írtál
-
metal01
őstag
válasz
bicajoskema #70897 üzenetére
Gyakorlatilag minden kérdésedre a válasz: IGEN
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest