- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
donjohnson #115321 üzenetére
Anno befaragták a srácok az AGP-s VGA-t is PCI-E slotba, itt meg csak simán levágsz 3 centit
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #115316 üzenetére
Van egy tucat ilyenem, kalapsúlynak jók
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #115314 üzenetére
Nem megy ez sehova
-
Tikakukac
titán
Sokat elmond az életemről, hogy épp otthon pakoltam a szülői házban ilyen tavaszi jellegűt és találtam még egy 1200-as kocka T60-at
Egész csúnya méretű lesz lassan a flotta.
-
Tikakukac
titán
válasz
donjohnson #115298 üzenetére
A második hiba esélyesen emiatt van. De én azt mondanám itt most 2 külön jelenségünk van. 1 ami "szoftver" és 1 ami hardver.
-
Tikakukac
titán
válasz
donjohnson #115296 üzenetére
Az a gép ami random csak úgy kikapcsol, az nem szoftverrel lesz megjavítva
-
-
Tikakukac
titán
válasz
RoryBreaker #115268 üzenetére
Akkor te nem vásárolsz ezek szerint Lenovo termékeket.
El sem hinnéd milyen sokat, épp most lesz gyanúsan a main gépem megint TP, csak legyen még meg mire felérek PestreMindennel lesz problémád. Mindennel. Paviliont meg azért ne, valami szintet azért húzz meg.
Azt kell eldöntened milyen problémát szeretnél és milyet nem. Én már alacsonyra tettem a szintet, úgyhogy elvárásaim azok minimálisak -
Tikakukac
titán
válasz
stranger2006 #115264 üzenetére
Leírtam. Ha a topikban rákeresel, hoy T470, T570, SSD, meghajtó, eltűnik, forrasztás, hiba akkor máris megnyílik előtted a világ. Google ugyanez.
A review-k az előtt vagy az után készülnek miután kiderülnek a típushibák? Akkor szerintem már érted miért nem veszünk használt gépet csak olyan írások alapján, amik egy zsír új piacra dobott típusról készülnek.
-
Tikakukac
titán
válasz
stranger2006 #115262 üzenetére
Mert ha egy ennyire nívós gyártó elfelejt egy időben forrasztani és olyan munkát végez, mint én 8 évesen apám sufnis szovjet pákájával, onnan én semmit sem vennék.
-
Tikakukac
titán
válasz
donjohnson #115241 üzenetére
2 dolgot nem csinálunk: fizetés nélküli bétateszt és leírásban nem megtalálható dolgok javítása random BIOS flashekkel. Ezt így sok-sok-sok-sok év tapasztalata után mondom.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
MrSealRD #115121 üzenetére
Ezek a wall of text-ek... Atyaég... és alig van használható tartalom benne... Egy csomó halandzsa és ferdítés.
Gondolom a tiéd nem az, igényes, minőségi tartalmak, röviden, mindig törekedve a reflexióraTudod, más szemében a szálkát...
A te feladatköröd te ismered a körülményeit. A te felelősséged, hogy a munkaeszközeid rendelkezésre álljanak. Ez engem itt nem érdekel és mást sem.
Tökéletesen látod, az én felelősségem. Ha van egy max 2 órás melóm, az akksim pedig 6 órát bír még, akkor nem viszek töltőt. Ha a kocsiban félig a tank, nem megyek tankolni 100km miatt. Érzed a diffit aközött, hogy kinek milyen szerepe van a sztoriban vagy megy a write only tovább?
de amíg úgy írsz mintha Andersen és Tolkien szerelemgyereke lennél, addig ne legyenek nagy elvárásaid.
Tehát akkor lehetnek működő dokkal való igényei az embernek csak legyen kormányablakosan karótnyelt ügyintézősen fogalmazva?Itt hagytam abba, ha ilyen beszélgetést akarok akkor felhivom a Lenovo PR felelősét és majd ő jól megmondja, hogy rosszul fogom vagy töltöm. Vagy valami. De a lényeg, hogy a user a hülye. Off end.
-
Tikakukac
titán
válasz
MrSealRD #115115 üzenetére
Jó, beszéljünk. Nekem 75-85-ös töltési beállításom. Én is rohangálok le-fel a töltőről... Szóval lehet, hogy van némi hasonlóság. Nálam még nem volt ilyen incidens, pedig közel sem mondható fiatalnak a gépezet. Igaz 154 ciklus van benne, ami nem kifejezetten sok...
Leírtam, hogy eddig nálam sem. Most akkor döntsd el, hogy az én állításaimat igazolod a földbe álló minőségről vagy semTe az a fajta ember vagy aki nem gondolkodik előre, csak megy csukott szemmel és hátratett kézzel bele a világba, aztán sír amikor beesik egy gödörbe...
Mi?
Igen, én aztán az a fajta ember vagyok. Egyfelől sz@rt se tudsz rólam, másfelől én vagyok az az ember, akit a főnökségnek nonstop le kell lőni a projekteken, hogy oké túlgondoltad, most már vulkánbiztos a sztori, itt azért húzzok meg a határt. Eltévedtél kicsit.
Én meg nem indulok el ügyfélhez töltő nélkül, mert preventíven gondolkodom, és minden élethelyzetben arra törekszem, hogy ne szopassam magam. Mert minek?!Te úgy indulsz el, hogy 3 laptop, 5 töltő, tartalékban még 2 alaplap és páka, ón, tartalék Ethernet csati, ha esetleg gond lenne vele. Van a preventív gondolkodásmód és van az, amikor a te gondolataid mentén benzineskannával a kocsidban indulsz el a szomszéd városba, mert a benzinszintjelző 50%-nál már necces, hogy mutat-e amúgy 5 liter benzint.
Ha lett volna nálad töltő akkor kb ez a történet is úgy ért volna véget, mint a Gyűrűk ura rövidített kiadása: - Frodo elviszed a gyűrűt? - Nem! Vége!
Ha lett volna nagymuternak áramszedője és 50 tonnásra nő és sárga, akkor ő lett volna a közlekedési eszközöm.Arról már nem is beszélek, hogy kvázi értő userként saját magad számára sem tudsz beiktatni mondjuk 6 havonta egy kalibrálást...
Há' minek ment oda?! Meg amúgy is, ilyen rövid szoknyában buliba menni. Nem b@szod, nem fogok csumára meríteni egy kvázi új gépet x időnként. Tudod ez a mondad hogyan nézne ki úgy, hogy ne legyen classic áldozathibáztatós és szerecsenmosdatós? Miért kapcsoltam ki a BIOS-ban azt az opciót, hogy a gép ilyen felhasználás mellett logol és amikor úgy érzi elég, akkor egy ájszaka lefuttat egy teljes merítés-töltést? Látod, ez megoldás lenne, bár újfent írom, sosem kellett ilyet csinálnom manuálisan se. Ezzel nincs gond, még el is fogadná,. Csak totál másról beszélünk.
A hajadra kenheted mind a 15 éved, ha ennyi idő alatt még mindig azt várod, hogy mások oldják meg a te problémáid.A köcsög rohadt user nem írja meg magának a BIOS-t meg a drivereket rendesen, sőt, még a barom állatja a forrasztásokat sem csinálja meg újra, hát mindent a gyártónak kell megoldani?! Szólj ha komoly vagy, mert ez eddig mondjuk viccnek jó.
A gépeknek vannak adottságai...kellően sok típus van a piacon amiből választani lehet.
Török Gábor elemez.
Ha most 2022-ben nem találod, akkor te mész rossz irányba az autópályán.
Ez lenne a konkrét és valós segítség? Leírtam mit szeretnék, hajrá. Ne gyere akkor az autópályákkal nekem innentől. Vagy mutasd meg abban a felsorolásban, hogy mi a nagy elvárás. Most, szépen, konkrétan 2022-ben mutasd meg melyik elvárásom magas abból a listából, amit egy ThinkPad nem tud megugrani.
Részemről csak annyi a probléma, hogy már évek óta sírod tele a fórumot minden egyes kérdésnél amikor valaki érdeklődni próbál. Totál leviszed az életről...
Igen, én viszem le az életről, nem az a gyártó, akinek a gépét kétszer-háromszor kell dokkolni mire működik, hogy menjen, vagy konkrétan használhatatlan beviteli eszközt tesznek egy munkagépre stb. Igazad van. Én viszem le az életről, nem a sz@r minőségű gépek amiket aztán megvesz egy vagyonért -
Tikakukac
titán
Tisztasor, nincs is ezzel gond, mint írtam, tudom, ismerem, láttam, tapasztaltam.
Az időbeli lefolyás most amiről beszélünk. Az évek csontra kisütve eltöltve a fagyos raktárban vs. melegen, töltőn többynire, azért havi 1 komolyabb merülést beleszámolva és feltöltve az qrva nagy szégyen lenne, ha ez így működne amúgy. De mindegy is. Az, hogy ez úgy bukjon ki, hogy resetelnem kell a gépemet, mert nem tudja a hálókártyáit kezelni, az sokkal-sokkal ostobább és primitívebb sztori.
X280-akat nézem most, meg, hogy azokban éppen mi az, amitől agyérgörcsöt fogok kapni és vannak finomságok szerencsére ott is
-
Tikakukac
titán
válasz
ivana #115106 üzenetére
A gyártó max. arról tehet, hogy engedi, hogy marhaságokat állíts be.
Nem, nem lehet. Az alsó és a felső limit is megszabott, nem tudsz extrém értéket beállítani. Mármint úgy extrémet, hogy feleslegesen hülyét.
Líthium akksit olyan 70-80%-ig érdemes tölteni, hagyni lemerülni terhelés nélkül 40-ig meg csak megbolondítja az elektronikát.
Hogy mit és meddig és mit bolondít meg a micsoda? Itt egy dolog fog megbolondulni, méghozzá én. Ezt hogyan kell elképzelni amúgy? Csak azért, mert ilyen megbolondulást nem nagyon tapasztaltam még az elmúlt másfél évtizedben és akkor tanulok már valamit.
Tök felesleges, ez nem ni* akksi ahol ilyesmi számít. Itt a töltési idő számít csak, az, hogy hányszor kapcsoltad rá nem nagyon. Ezért sem szabad túlzottan tölteni, mert az utolsó néhány %-ért sokkal tovább kell.
Szerintem te a memóriaeffektusról szeretnél beszélni, ami tök jó. Csak én totál másról csipogok ittHSM: Életben nem volt ilyen bajom. Soha. Amikor ilyen történt, az vagy utángyártott akku volt, vagy utolsó merítés történt és akksi kuka. Az összes gépemet nagyjából hasonlóan használtam, mindig jól működtek
Te most a kalibrációról beszélsz. Tök jó, hogy ilyen van és tényleg így működik, de ennél az esetnél nem tűnt el az akku kapacitásának fele, sőt, gyakorlatilag semennyi, 10-2-1-2+4-2+2 stb. ennyit kell játszani és megmondani éppen hol vagyok a 10-hez képest. Mikor megvettem a W500-at, 5 kalibráció kellett mire valós eredményt kaptam. Az akkuja éveket állt. Ez tiszta sor. Az a gép, ami max 2 napot áll egy héten, azt is töltőn, azt sem csumára merülve vagy fullig töltve nem csinál ilyet, sosem csinált. Egyik gépem se, legyen az Lati, Thinkpad, Elitebook vagy Fuji
-
Tikakukac
titán
Jelen munkaköröm úgy néz ki, hogy a gép fix dokkolón van, ha valamiért onnan lekerül akkor 5-10 perc és vissza is kerül. Ez is hetente van mondjuk 2-3 eset. 40%-tól tölt, 90%-ig, ez jelenleg a töltési profil. Ezzel a tempóval pedig volt vagy fél tucat rendes merítésem, meg még kb. ennyi amikor épp beesett 40% alá és elindult.
Gondolom így tiszta a szitu. Kicsit rohadt erősnek érzem, hogy akkor az én felhasználásom akkor 2022-ben úgy néz ki, hogy egy táblázatban írom mikor volt csontra merülve a laptop, mert ha nem volt már x ideje akkor ideje lemeríteni. Ezt ki ne találja nekem valaki, mert kiröhögöm, de durván
-
Tikakukac
titán
válasz
thgergo #115096 üzenetére
Mennyire látod ezt a ciklus pakolgatást reaálisnak egy munkaeszköznél?
Ha csak ötvened ennyi karbantartása lenne egy szerszámgépnek, amit megvettél és használtad finoman 6 hónapot apró, mm nagyságú darabokra szednék szét a mesterek a gyártókat IRL is
Nonszensz, nevetséges, egyszerűen értelmezhetetlen
Amit írsz az a kukából kiszedett céges gépeknél történt és fogadtam el. 3 év állás után egy olyan pincében, amit amúgy egyben kellett volna felgyújtani kb.
-
Tikakukac
titán
válasz
MrSealRD #115091 üzenetére
Beszéljünk. Elmentem terepre, a nagyjából 20 ciklusos akksival rendelkező tüftig gépem 52%-nál azt mondta, hogy 5% és akkor most ő kikapcsol. Én meg ott állok ügyfélnél, hogy hát hölgyek és urak, bevallom, töltőt nem hoztam, mert mégis minek 1 órás melóra, hoztam elég szerszámot, arra nem gondoltam, hogy az alapvető funkciók hiányán felül már ez is gondot okozhat. Ja igen ez a restart után jött, mert szerencsétlen nem tudja kezelni a dokkos ethernet, saját ethernet és a wifi kari közötti váltásokat. Mert ez olyan megugorhatatlan dolog. Bezzeg a kártya konfigja alatt 12 oldal van, olyan funkciókkal, amiket a google is alig ért meg, de kellettek. Mind.
Mit tegyek? Legyen az mint szervernél, hogy 2 gyártó cuccait hordom magammal és mindegyikből kettőt-hármat, redundancia rulez? Az érdemi megoldás?
Gyerünk, adj akkor komoly és valós segítséget: itt vagyok b@zdmeg lassan 15 év tapasztalatával, ülök a qrva székemben és az van, hogy 12-13-14" méretben, egy szutykos 4 magos U procis gépet szeretnék, ami működik dokkról, nem főzi le a kv-t, nem hullik szét, a kijelzője tud annyi fényerőt, mint egy random nyomorék konzumer 10 évvel ezelőtt, a gombok nem hullanak le, stb. stb. szóval ezeket a roppant magas igényeket kell megoldani. Régen 70k-ból vettem gépet, aztán lett 150, most 250k. Mennyi legyen a keret ezekhez a brutális elvárásokhoz használtan?
-
Tikakukac
titán
válasz
donjohnson #115083 üzenetére
Nekem amikor nem kell számla igen, ez a bejáratott módszerem.
-
Tikakukac
titán
Greencell tapaszalatok, mert kérdés szokott lenni: 4 akkuból 1 éven belül eddig 2 csont halott. Mind a kettő egyik pillanatról a másikra dobta el magát.
-
Tikakukac
titán
válasz
Graphics #115063 üzenetére
Nem gondolod, hogy majd ettől változás lesz
. Nem. Viszont ez napestig mehet.
Bayer vagy tököm tudja melyik gyógyszeres volt az a cég, ahol sikerült megvenni minden főfejesnek az első genes Yoga masinériákat. Miután 1-2 kivételével az összes kuka lett nagyon rövid időn belül megindultak a dolgok és nincs annál szebb, amikor repkednek a tízezres rendelések a kukába és indul már nemzetközi szinten a megoldókulcs, hogy na, ezt hogyan rakjuk helyre.
GameStop és Reddit. Egy hülye fórumnak gyakorlatilag példa nélküli eseményláncolatot sikerült kirobbantania. A Right to Repair és hasonló kezdeményezéseknek is csak az a baja, hogy nehéz széllel szemben pössenteni. És ahol száz dolcsisokat pössentenek, ott sokan ráfekszenek a hullámokra.
Mint írtam, jó dolog ragaszkodni a régi dolgokhoz, de Te is tudod legbelül, hogy az általad elgondolt dolgok nem fognak visszatérni, hiába példálózunk a kettes Golfokkal, meg a galvanizált 80-as Audikkal.. Volt nincs.
Én egyre biztosabb vagyok benne, hogy de. Annyira szutyok minőségű minden használati tárgyunk lassan, hogy kezd jól megtelni a kiskancsó az emberekben. A mostani fiatalságban is már megvan az a klímaszorongás, hogy ne akarjon fogyasztani és fogyasztani (nyilván a hülye még mindig több aki tesz rá) ami kombinálva, hogy lassan már semmilyen matematikai művelettel sem lehet kihozni jól, hogy Indiába meg Afrikába depózni a veszélyes hulladékot az amúgy megoldás, egyszer muszáj lesz kimondani, hogy van más út is.
Ezt a biciklit választottad, ezt kell tolni.
Dehogy kellNyilván aki úgy érzi, hogy tart a falkával a fa tetején és nem akar lejönni, nyugodtan tarthat. Akkor viszont tényleg Idiocracy lesz a kifutásunk
-
Tikakukac
titán
válasz
ivana #115060 üzenetére
A kijelző rollcage marha sokat segítene azon, hogy ne legyen foltos nálunk pölö lassan az összes gép. Vagy lásd X sorozat, pár havi rezsimet kitermelte a megnyomott kijelzők hada anno.
Legyen szigetes a bill, nekem nyolc. Nyomáspont és út is legyen mellé. Meg mondjuk valami touchpad, amit nem épp egy Toshibáról koppintottak le. Vagy Acer volt, a tököm tudja, mikor ez bejött még keringtem a raktárban, hogy vajon melyik csóró konzumer fosról lett ez berakva. Az Y-os Lenovokon amúgy jobb volt a billentyűzet és a touchpad is, vérkomolyÓ igen, az unibody kaszntik megtévesztése. Persze, itt nem lesz nyikorgás anyag az anyagon. Hogy amúgy jobban fog élni bent a lap és a többiek, ez már messze nem biztos. Ha kap valami akkor meg vagyon a csere és egy merő szopó? Na ez viszont tutifix.
-
Tikakukac
titán
válasz
Graphics #115058 üzenetére
Használati értékben annyit ad, hogy amikor elmész egyeztetni a termékmanagerrel és éppen ott tartasz, hogy a harmincadik barom nem működő feature jön fel, mint érv, hogy miért is x-et kéne venni pár tíz miskáért, akkor előveszed a tasiból a régi szemetet és megmutatod, hogy látod testvérem, ezt a gépet dokkra rakom, kimegy a kép, leveszem és visszajön. Ha lehajtom a fedelet elalszik, ha kinyitom felkel.
Ha ezt mindenki eltolná talán nem haladnánk affelé, hogy konkrétan használtatlan szemetet gyártunk és utána izzadok én meg pár száz/ezer kolléga, hogy na mégis hogyan lesz ez a szemétdomb rendben tartva. -
Tikakukac
titán
válasz
Tim82 #115052 üzenetére
Mivel X270-en szintén megvan mind a régi töltőcsati, mind a type C csati, konkrétan miért az X270, mint modell ellen hozod fel ezt érvnek?
Majdnem. Azért hozom fel, mint ellenérv, mert megint ott tartunk, hogy egy üzleti gépnél betérdelünk ilyen dolgok mellett is. Jó, hogy van? Király, zseni. Mint valami plusz, tehát olyan dolog ez, amit kiemelendőnek kéne tartani, becsülni, tisztelni, odatenni, hogy hát de ez amúgy huha? Abszolút nem. Ez 2-3 hete borított ki, hogy meg lettem dícsérve, milyen rendben vannak körülöttem a cuccok és nem vagyok melóval sem elúszva (saját projektjeim romokban, de ez az én bajom). Ezek nem ilyen alapkövetelmények, mint az, hogy ne kelljen kidobni minden cuccodat gépváltásnál?
Alfa meg nem a Borároson volt, bár nem volt messze a Laptopsystem üzlet onnan, szóval nyilván az én hibám, hogy nem vagyok hajlandó a "nem Moszkvában, hanem Jerevánban, nem osztogatnak, hanem fosztogatnak..."-típusú nagyon valid megjegyzésekkel mit kezdeni.
Még magán az oldalon is ott virított nagy rózsaszínnel, hogy a BorárosnálMindegy, ezen nem veszünk össze, volt itt már 3-4 telephely, meg vagy 3 nick váltás azóta, jogos.
Én meg nem írtam mást, minthogy a saját szubjektív szempontjaim szerint az X270 bevált. A szempontjaim meg nyilván nem azonosak a tieiddel, amivel részemről pont nincs semmi gond.
Én meg azt írtam objektíven, hogy a minőség a bányászbéka segge alá süllyedt kettővel és 2009-ben volt olyan Acer gépe havernak még koliban, amiről úgy hullottak gombok, mint ezekről a csodákról.Alapvetően gondom semmivel sincs, amíg működik. Na most azon gondolatot a kobakban tárolni valahol mélyen, hogy éppen mikor repül el a nullásom és honnan lesz másik billzetem és mennyiért kicsit méltatlannak érzem.
-
Tikakukac
titán
válasz
Tim82 #115047 üzenetére
Mivel Dellről jöttem előző gép miatt és ott nem nagyon volt ezzel probléma generációkon át, így nekem természetes volt a dolog, hogy na, itt a csati meg a régi is, helye van, mert elfér, működni működik mindkét módon, király.
Ha a kopasz helyett Alfát mondok, az már lenyomozható és ismerősebb, ad némi hivatkozási alapot?
-
Tikakukac
titán
válasz
Tim82 #115037 üzenetére
Tökjó, hogy megy type-c meg sima töltővel is, a gond megint az, hogy ezt ki kell emelni. Fel sem merült bennem mikor új gépet vettem és HP-Lenovo-Dell vonalon mozogtam, hogy amúgy ez gond lehet. Gondolatban sem volt, ez ugye classic Apple megoldás, hogy na csatlakozók le, majd megmondom mi lesz.
Aztán ja, jöttek ezek az 1 RAM slotok és előző generációkkal kompatibilitásokAz megvan, hogy a billentyűzet olyan trágya minőséget képvisel ezen trióban, hogy Budapesten konkrétan már unott hangon mondják be a szervizek, hogy nem, nekik sincs xy gombjuk vagy mechanikájuk, annyi keresett tétel? Tippre nem lett ötvenszer több ezekből eladva, mint egy 30-as sorozatból, hogy indokolná a számokat.
Megint ugyanolyan érzésem van, mint amikor kijött a T440 és az akkor még Borároson működő kopasszal nézegettük, hogy édes Istenem, ez mégis mi a tököm.
-
Tikakukac
titán
válasz
ivana #115033 üzenetére
Az x270 baja az, hogy egy lyukban van. Ki lett adva, de értelme sok nem volt.
A T440 pedig sajnos egy szégyenfolt még mindig a márkában és a T sorozatban is.
Épp minap kellett nyomtatót telepíteni a cégnél, és van még 2 darab belőlük, amíg nem pusztulnak el, addig maradnak. Hogy ki és milyen állapotban mondta azt a prototípusoknál, hogy ez a billzet és ez a touchpad jó lesz, nem tudom, de fixen a pokolra fog jutni. És ez csak a kezdet.Én elhiszem, hogy csereberések benne még a dolok és ezért nekem térde kéne zuhannom, de maradjunk annyiban, egy IBM név alatt ez a cég idepad lett volna, max B sorozat.
-
Tikakukac
titán
x220 volt nálam legutóbb, venti átfaragás történt. A jelenség kicsiben volt hasonló, eltérő FRU-s ventik voltak, námileg más házzal. Az első fokozatot csak fentről le tudta, lentről fel már nem.
Nyilván ha piszka van utólag lehet para, de szerintem leolvadás előtt a tpfancontrol is felküldi a ventit. -
-
Tikakukac
titán
Nope, a jelenség ugyanaz vele, a gépet hiába altatod, marha lassan de leáll, aztán a pillanatban indul is újra. Igen vicces jelenség. Dokkra rakva pedig még csontra be is fagy a kijelző, amin csak a force restart segít.
És tényleg ott tartunk, hogy a bekapcsolás-kikapcsolás-altatás és dokkolás az egy ultra komoly leküzdendő probléma, amihez funkciókat kell kikapcsolni és moddolgatni. Szégyenérzetem van egyszerűen már attól is, hogy ilyen korban kell léteznem.
-
Tikakukac
titán
válasz
azbest #114952 üzenetére
A megoldás hasonló és majdnem. Fast startup kikapcs sem javítja meg sajnos.
C states BIOS-ban kikapcs.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Power
Ide kell rakni egy dword bejegyzést 0 értékkel "PlatformAoAcOverride" néven.Aztán mehet a futtatás powercfg /a és megy is az S3 a gép pedig úgy fog aludni és kelni, mint a kisangyal. Hozzáteszem nekem volt előző rendszeren olyan, hogy így sem akart megoldódni. Most lekopogom, friss BIOS és ez a metódus bevált.
-
Tikakukac
titán
Valamelyik NP300-as Samu volt talán a csúcs. Fél tucat volt bent, engedte magát frissíteni, de a VGA driver teli kuka volt. Volt aki adott 20k-t csak próbálgassuk. Nem sikerült, de nyertünk 20 ropit. Eszetlen volt az egész basszus.
HSM: Ráment 1,5 napom, de most már megy. Örömteli, egyszerre volt bennem az, hogy ez mennyire király, hogy megvolt és, hogy basszus ez a gép 450k körül volt újonnan és kvázi olyan funkciónak örülök, amit tud a 97'-es mac itt a sarokban
-
Tikakukac
titán
válasz
WaterWave #114944 üzenetére
Ó, de még mekkora béta.
És tényleg soha, senki sem tanul ezekből. Anno amikor a Win10 kijött a fő profilja a boltnak a gépek visszaállítása és az adatmentés majd újrahúzás volt hetekig, hónapokig. Hármasával mentek a vasak és pörgött vissza a rendszer, mert valamiért muszáj kísérleti egeret játszani. A nyertes pedig: az MS, akinek ingyen megcsinálják azt a melót, amit amúgy ki kéne fizetni a tesztereknek
-
Tikakukac
titán
válasz
WaterWave #114939 üzenetére
Szerintem A4-es oldalakat meg lehetne tölteni vele, hogy mennyi oka lehet. Ezeknek a nagy része tőled független, gondolom nem írsz otthon BIOS-t, ergo megjavítani sem tudod a hibáit, ami miatt belefutsz az ilyen hardresetekbe.
Nekem az, hogy 2022-ben rendesen aludjon a laptopom és felkeljen és ne randomizálja magát, na az 7 hónap küzdelme után jött el. Van még kérdés mekkora trágyadomb jelenleg ez a szegmens? -
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
válasz
WaterWave #114933 üzenetére
Passz, egy ideje nem mozgok tűzközelben, az 100% biztos, hogy messze egyszerűbb lenne a dolgod, ha tudnád igazolni te ki és mi vagy és a gép honnan és merről.
Újfent előjön, hogy az ár nem minden, én már kifejezetten magyar gépet kerestem, rá is ment vagy 4-5 hónap mire meglett a patent darab. Itt nincs kérdés, nincs para, monitor, laptop, dokk, bármi gond volt, repült a telefon és másnapra minden csere vagy javítás. Volt HP-m amiről kiderült, hogy amúgy klónApám na ott mekkora izgalmak voltak, na az már erősen szürke szinten lett garizva is, ott mondtam köszi, nekem ennyi nem ér meg a dolog
-
Tikakukac
titán
válasz
WaterWave #114928 üzenetére
Igen, persze, ez így érthető is lenne, csak mint mindent, kicsiny hazánkban ezt is túl kell/kellett tolni és a nepperek százasával tolták át garikon a saját vagy épp klónos SN-el a gépeket ilyen formában, és amikor már tényleg hegyekben hozták a központból befele az alkatrészeket akkor mondták, hogy oksa, buli stop. Első gari oké, utána honosítás. Vásárlási adatok bekérve, számlával. Ha megvan, semmi gond. Ha okosba' megy a dolog akkor pedig köszönjük szépen, ennyi volt.
Apróbetűs részeket és jogszabályokat érdemes ilyenkor a fenti írás mellé odarakni. Én tapasztalhattam még testközelből, milyen az, amikor minden külföldi gép mellé automatikusan kellett a számla, mert pár kolléga nyugodt kijelentésekkel mondta, hogy amúgy a fizetésüket megkeresik ismét a hulladék RAM, SSD, HDD stb. visszaküldésekkel és utána a cseredarabok eladásával
Na ennek az egyik következménye (az akkori büntetések és kirúgások mellett), hogy a hazai láncolat nem fogja puszira benyelni a kinti gépedhez a javítást majd agyalni azon hogyan fizetteti majd ki. -
Tikakukac
titán
válasz
WaterWave #114925 üzenetére
Részigazság. Egyfelől valóban SN alapján egy gép gariztatható, másfelől viszont korántsem biztos, hogy a valódi értékesítési időpont már be lett jegyezve, ahogyan az sem feltétlen igaz, hogy a kedves vásárló adatai fel lettek dobva már a rendszerbe. Ez ugyanis nem automatikus dolog, alapból a gari kezdőideje is csak a leszállítás ideje, nem az, amikor te megveszed a kiskerből/átveszed a cégnél a flottamenedzsernél.
Szóval ja, első körben biztosan kérni fogják, aztán onnantól kezdve indulhat a puhítás, hogy amúgy ez honnan van, ki vagy és mi vagy stb. Ha magyar lokalizációs a gép annyira nagy para nincs. Ha nem, akkor jól fogsz szórakozni.Telefon fel és holnap hívd fel őket. Ha nem kapcsol be egy gép, az fődarab cserés lesz.
-
Tikakukac
titán
válasz
WaterWave #114920 üzenetére
Kollegina ugyanígy: de tegnap este még bekapcsolt! Mondom okés, de nem értem miért olyan fura, hogy ma meg már nem. Emberek is képesek egy ilyen mutatványra, szegény gép miért ne távozhatna át a túlvilágra álmában.
[link] innen kiválasztod a neked szimpi helyet és mehet a menet. Elnézve milyen időpontokat kaptam mostanában, bátran keress egy tartalék gépet. Ezt úgy általában is szoktam javasolni mostanság.
-
Tikakukac
titán
válasz
fungi #114916 üzenetére
Az a baj, hogy ez nem az utólag befrissített driverek miatt van, hanem... hanem mert egy Vantage felküzdése többször volt már rendesen működőképes állapotában 1,5 nap.
Win7 fel, minden ehhez passzoló körítés fel és öröm. Pont ugyanaz lesz, mint a frissítésmentes Win10 biztonségi oldalról, viszont nem akarom a falhoz vágni a gépet, mert hiába rakok fel minden kompatibilitásban, az a nyomorult Vantage még mindig nem képes az akksimat kezelni.
-
Tikakukac
titán
válasz
gyuri81 #114913 üzenetére
Minden, amit ki tud dolgozni az alap driverekkel a gép, az rendben lesz. Afölött megindul a káosz, és indul a regedit nyitogatás.
Nálam ami Win7-re jött ki, az Win7-et kap. Elegem volt a meglepi dolgokból és a 2-3 órás "na ez most kompatibilis lesz és megy végül a Vantage?" szopásokból.
-
Tikakukac
titán
válasz
fattyu #114911 üzenetére
1db RAM slot és nem tudom érintett-e az 5490-esek repedéses problémáival így ház ügyileg. Elég ritka gép, anno nem nagyon néztem utána pont emiatt.
Ezen kívül viszont patent, kijelző zsír, mérete meg fogása is okés, egy 8350U-val nem lehet rossz. Melegedni viszont mivel még kisebb benne a hűtés fog, az tuti ha meghajtod. Dell meg elengedte a gyeplőt, szóval thermal throttlingig veretheted neki. -
Tikakukac
titán
válasz
RoryBreaker #114909 üzenetére
Nekem valami fogalmam van azért róla, azért mondom
Nyilván ha csak pocsék kijelzőket láttál eddig, akkor akár még ugrás is lehet egy 900p-s ilyen atomhulladék, na majd ha most veszel gépet és meglátod milyen dolgok voltak amúgy már pár éve a piacon, csak a Lenovo úgy érezte, nem szükséges a kijelzőt látni, elég nézni is
-
Tikakukac
titán
válasz
RoryBreaker #114902 üzenetére
Hacsak nem volt egy durva kijelzőmod a gépedben én ezt a kijelentést óvatosan használnám. Talán a Thinkpad történelem legokádékabb 900p-s "premium" kijelzőjét sikerült annak a sorozatnak villantani.
-
Tikakukac
titán
válasz
RoryBreaker #114895 üzenetére
T480 alatt már semmit. Mármint a köz emberének. Nyilván én vásárolgatok mindenfélét, de indulok egy mérföld előnnyel.
-
Tikakukac
titán
válasz
Graphics #114867 üzenetére
SATA Express. Ez nem Thinkpad specifikus dolog, ez egy szabvány, régen is volt használatban és még ma is van pár helyen, nekem voltak olyan meghajtóim amik ilyen csatisok voltak és ezzel etettem laptopokat amikor sok adatot kellett átvinni.
Az x260-akkal az a baj, hogy pont lyukba estek. Kívülről rendesen etetni nem tudod, mert type-c nincs, külső sata express meg ugye kidőlt vagy 7-8 éve a notikról (és akkor is ritka volt), belül ugyanez a felállás, hogy a már finom csatolok és dupla meghajtózások kiestek, van 1 darab RAM slot, szóval a GPU is elesett a kis sávszél miatt...
Tehát igen, biztos jó valamire, de amikor ezzel indulunk a sztorinak és megy a faragás ritka adapterekkel és társaival az mondjuk nekem 16 évesen fun volt és élveztem, mára meg már tudom forintosítani az időt és tudom min mekkora a bukó ha el kell adni.
-
Tikakukac
titán
válasz
Graphics #114863 üzenetére
Tuti, hogy 80-ast.
Mondjuk ha SD kariról töltöd a gépet, akkor meg végképp kezdem a fonalat elveszteni.
Videó összefűzés meg kb. SSD művelet.
Oké, sávon összefűzni lehet, de azt utána ki is kell renderelni. 80-as TP és 4 magos proci. Ez alatt legkevesebb gondom lenne, hogy elméletileg mit az SSD-m és hány adapterrel lesz ebből esetleg több. -
Tikakukac
titán
válasz
Graphics #114808 üzenetére
Nem vagy kötekedés tárgya, túlizgulod
Én csupán szeretném újfent visszacsendesíteni a tuti vásárláskor lázba jövő kollégákat, akik ilyenkor hatványozottan indulnak bele a tölcsérbe. Ennyi történik. Mivel már volt az üzemeltetéssel ebből nem kicsit durva vitám, így megpróbálom kicsiben. De amúgy igaz, tenni kéne rá magasra, van más dolgom
-
Tikakukac
titán
A titok, hogy rohadt sok márka, marha sok gépét kell karbantartani és akkor nincs gond
Felülről szívó HP-k. Azt pumpázd, felejtős. Stb. stb. stb.
Nálunk van fesztiválos géptől kezdve 1 helyben éveket működő elzárt, azért mondom teljes a paletta, de rengeteget számít, hogy milyen gépről beszélünk. És minél újabb, annál rosszabb szerelés és mocskolás szempontból is.
-
Tikakukac
titán
11 éves a T420 is. Nézz meg akár csak akkorban egy X-et, de főleg egy mai gépet. Nyomhatod a körtepumpát amíg a kezed leszakad
Másik gond, a gép belseje ettől függetlenül állni fog a mocsokban, ha jó a konstrukció akkor még a felülről beleszállt és ejtett cuccok egy része is be tud jutni. Eredmény az, hogy évente a cégnél a teljes flottát szétkapom. Laza egy hetembe kerül és marokra szedem ki a szemetet.
-
Tikakukac
titán
válasz
ivana #114792 üzenetére
Én tudom. Betép csatit le kell venni. Ehhez van egy csavar ami tartja a helyén a lefogatót. Na ehhez ha tökig kihajtod a kijelzőt és adsz neki szöget ki tudod tekerni.
Ehhez kell ész és finomság, különben a kijelző alsó keretét a fedlapnál meg tudod karistolni vagy el tudod nyalni a kereszthornyot. Nem egyszer üvöltve anyáztam már, és lett a 40 perces melóból 1,5 óra, mert valaki spórolt magának egy keveset és a balos zsanér sem engedte meg egy kicsit, hogy egyenesen odaférjen a csavarhúzó, csak megdarálta és kész is.
Érteni értem a miértet, nyilván ahogy autószerelésnél is van sok shortcut, úgy laptopban is, csak innentől kezdve tudd mit csinálsz. Sokan nem tudják és mostanában főleg, hogy minden szolgáltatás drága lett találkozom saját vagy család részre vett laptopoknál azzal, hogy eladás előtt a kedves úriemberek nekiállnak rendbevágni a masinákat és csak több kárt okoznak, mint hasznot.
-
Tikakukac
titán
Nem tudom mennyire jó most belemenni, a baj, hogy még kiszedett hűtést sem lehet egy rakat gépnél kitakarítani ház szétszedés vagy hajtott műanag bevonatos aludrót nélkül, mert úgy feltapadnak szépen lassan a dolgot a ventiházakra és a kivezető részen a csőre, hogy nem bírod lefújni se körtepumpával se épeszű szintű levegővel. Biztos modellezhető lenne az oka, az fix, hogy legutóbb macen volt az, hogy makulátlan volt a hűtés elsőre és kiszedtem fél marék poros hajszálat a teljes felső részéből a hűtésnek, amit nem érsz el se levegővel se semmivel default.
-
Tikakukac
titán
válasz
Rossi #114780 üzenetére
Ha fél szétszedni az gond, bár tegyük hozzá, rendszeresen azt hiszi mindenki, hogy amúgy a cégben dolgozó IT-sok mindent tudnak mindenről. Nekem nyilván nem gond, mert ebből kerültem át, de velem meg mondjuk szervert nem fogsz építtetni és üzemeltetni, mert ahhoz vagyok hülye.
Ha a gép rendesen kapja az ívet, akkor szét kell szedni. A befújunk levegős sztori mindig mosolyogtatós, jobb esetben nem vereted vele szét a ventit, rosszabb esetben ez is sikerülhet. De, hogy rendes eredményed nem lesz az biztos. Volt eset, amikor emberem hozta a gépet bővítésre és mondta, hogy amúgy szokta fújkálni levegős sprayel.Okés, gép szétszed és belül állt a por, a venti házának szélén meg a porcica felkenve végig.
Van kutyakozmetikás ügyfél, neki 3 havonta gép szétszedés van. Van laboros, ott meg 2 év után csak ránéztem és patyolat volt a gép. Teljesen felhasználás és környezetfüggő mikor kell egy gépet bontani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- Mobil flották
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Lenovo Ideapad L340 Gaming
- Acer Nitro V 17 AI Gamer Laptop!Ryzen 7 260/RTX5070/32gb Ram/2tb Ssd/2560x1440-165hz IPS!
- 17" SNSV - N3450 proci, 12GB RAM, 256GB SSD - patika állapot, kitűnő akku!
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest