- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gondwana
addikt
válasz
scarbantia #48032 üzenetére
Vótmá', pont T61 nincs, de W500 WUXGA kellene, hogy legyen
-
Gondwana
addikt
(Amíg a Lapától kapott fóliát rá nem tettem, nekem is az volt - igaz, országon kívül, eggyel délebbre... A csillogóssága egyáltalán nem zavart, csak rengeteget ceruzázok a kijelzőn, a karcoktól féltettem.)
Szerk.: Shatterstar: előfordulhat, hogy picit jobban görbült a hőcsöved, mint ahogy azt szereti, és kiszusszant? Csak mert az jár ilyen tünetekkel.
-
Gondwana
addikt
Én csak a GPS miatt tettem HSDPA modemet az X201-be. (9c akku + kétes eredetű énmegyeknyóc, autópályán időnként altatva, Szeged-Essent végigbírta) HP un2420 felíratos Qualcomm Gobi 2000, amivel neten még nem jártam, csak egy lejárt SIM van a gépben. (Whitelist-mentesített BIOS, meg főzött driver (From Russia with Love), illetve az Access Connectionst már én főztem neki, hogy a Fn+F5 kapcsolgassa is)
-
Gondwana
addikt
válasz
Tikakukac #47881 üzenetére
Csak ha annyi ramot pakolsz a gépbe, hogy ramdrive-ra klónozhatod a HDD-d teljes tartalmát, illetve okosan lekezeled a visszaírásokat is, hogy azért mégse pörögjön fel minden apróságért a HDD... Pl. dolgozol egy akár 50-60MByte-os szöveges dokumentumon, amit rendszeresen mentegetsz, de ez a mentés a TurboMemoryra történik, mindaddig, amíg egy vis maior miatt (olyan adat kellene, ami még nincs a turbomemory-n) mégis fel kell pörgetni a HDD-t, és ekkor ha már...akkor alapon ki is írja = aktualizálja a HDD-tartalmat. Fontos apróság, hogy az intel-féle SW bugzik a ki-be kapcsolgatás körül: feltelepítés után működik a gyorsítótárazás, ha viszont kikapcsolod egyszer is, onnantól kezdve a visszakapcsoló SW-opció nem történik meg, hiába kerül vissza a pipa a megfelelő helyre.
Szerk.: Igen, SSD mellett inkább lassítja a rendszer működését.
-
Gondwana
addikt
-
Gondwana
addikt
válasz
Chaser #47791 üzenetére
Szerintem egy hardverapród nickjét ennyire koppintani khmm... maradjunk annyiban, hogy illetlenség. (Csalási szándékot nem is feltételezek)
-
Gondwana
addikt
válasz
FoxiestFox #47610 üzenetére
... de legalàbb vàsàrlàs utàn is hasznàlhatòk maradnak...
-
Gondwana
addikt
válasz
FoxiestFox #47596 üzenetére
Li-ion + bikázás = én az épületbe nem engedném be, ahol egyébként vannak vagyontárgyaim... (Tudom, ez a videó pont nem túltöltést vagy túlmerítést mutat, de az is hasonlót produkál, de nem csak rövidzárlatkor, hanem egyszerű töltéskor is...)
-
Gondwana
addikt
Már volt róla párszor szó, csak nem egyértelműen visszakereshető. Intel-bug, ha két különböző RAM modul van a gépben, mindig így viselkedik. (Kikapcsolt virtualizációval állítólag ritkábban történik, de nem szűnik meg)
Megoldás: vagy két egyforma kapacitású RAM modult teszel bele, vagy az egyik slotot üresen hagyod.
Lényeg: NO PARA -
Gondwana
addikt
válasz
metal01 #47450 üzenetére
...hülyeség...
Arról bezzeg bőszen hallgat az iromány, hogy by default a win az összes elérhető processzor összes elérhető processzormagját befogja bootolni, ezzel csak csökkenteni lehet a használatban lévők számát.
(Viszont apámnak van olyan vize, amiből ha iszol, leszarod, hogy mennyi idő alatt bootol be a win7, almából főzte...) -
Gondwana
addikt
válasz
scarbantia #47385 üzenetére
Ilyent vettem (a postaköltség miatt kettőt is, de közel nem ennyiért!), JMB368 drivert külön kellett hozzá vadászni, a gyártótól nem lehet letölteni, de natív IDE-ként kezeli a CF-eket. Az olvasó 0.5mm-t lóg ki az X201-ből (a másik meg a T60-ból), ha meg kártya is van benne, annak a fele kívül van. Külön tetszik a becsúszó lábvédelme..
-
Gondwana
addikt
válasz
scarbantia #47358 üzenetére
...Az lehet, hogy 2007-es gép rev. A2 legyen?...
Lehet, pláne, ha még a típuskódja sincs a visszahívottak listáján - vagy már az első tulajnál garanciálisan kapott új alaplapot. -
Gondwana
addikt
válasz
Schuby #47293 üzenetére
Modem belemehet, de csak whitelist-mentesített BIOSszal, meg lehet, hogy egy kicsit mókolnod kell a driverekkel. (Nálam HP eredetű qualcomm gobi2000 van az X201-ben, főztem hozzá Access Connectionst, úgyhogy kapcsolgatni is tudom, illetve egy orosztól kaptam hozzá főzött drivert, mert a HP driver azért sír, mert nem HP a gép, a Lenovo driverben meg nem elég az inf-ben átírni a HW-azonosítókat)
CPU: ha neked megéri a komolyabb fűtés meg az árkülönbség a bizonyos alkalmazásokban elérhető akár 10% teljesítménynövekedés, akkor előre. Én nem biztos, hogy cserélnék. (A T60-ammal is leállítottam a FrankenPad projektet, mert a T61 lappal nem nyerek annyit, amennyibe kerülne, meg hát azért bukom az IrDA-t is, ami egész jó játék a Palm m515-ökkel, amikből nemrég vettem 15€-ért egy marékkal, Lightroommal 10MPix CR2 fileokkal elviselhető ( = 3-5sec lapozási idő) sebességgel használható, akkor meg már minek... Egyébként is fényképezőgépet kell venni, még egyet...) -
Gondwana
addikt
válasz
szektamokus #47167 üzenetére
A touch cucchoz tartozik egy VID(kettőspont)PID páros (lsusb vagy valamilyen device properties alatt keresed, wacomnál 0x056A a VendorID, a ProductID-ből meg már guggli is kidobja, hogy tényleg multi-touchos, vagy mégsem - a multisnak tudtommal telejsen más a kijelzőkábelje, mint a single-touchosnak, mert a multitouchvezérlő modul egy külön elektronika a kijelző közepén, függetlenül a szélén lévő ceruza-érzékelőtől, tehát csak úgy nem cserélhető fel a két panel egymással.)
Szerk: bazz, fórummotonak minden smiley, ami kettőspontot tartalmaz?
-
Gondwana
addikt
válasz
spyspyspy #47072 üzenetére
Itt a powermanagement körül nàlad valami még nem gömbölyű: nàlam x201 ugyanilyen (csak elhasznàltabb) 9c akkuval intenzìv lightroomozva (affs kijelző, 66% azaz 14/15 fényerő) 4 òràt szépen végigdolgozik, ha meg sìma szövegkezelőst melòzok, akkor is majdnem 9h, pedig az i5 éhesebb, mint egy àtcimkézett Pentium M.
-
Gondwana
addikt
válasz
scarbantia #47041 üzenetére
(Lehet, hogy van az a pénz, amiért eladnám, de gyanítom, hogy e-bayről olcsóbban megúsznád)
-
Gondwana
addikt
... első kérdés: a T41-ből származón lesz-e egyáltalán EDID chip? (amiből a gép i2c buszon kommunikálva lekérdezi, hogy milyen kijelzővel is van dolga) Csak mert T43-ig a panelfelismertetés a szalagkébel jumperelésével történt, ezért tartozott minden felbontáshoz külön szalagkábel.
-
Gondwana
addikt
válasz
audi100td #46901 üzenetére
WDC WD7500BPVT, Lenovotól származó Win7x64 Prof telepítőlemez, install alól formatálva, az első adag update lefuása után nincs Windows Update többet - amígnem...
-
Gondwana
addikt
válasz
Tikakukac #46903 üzenetére
4500-as? A hivatalos intel errata szerint a semi-dual-channel működéstől kergül meg, azaz a külömböző RAM moduloktól, a bekapcsolt virtualizációtól csak gyakrabban jön elő a hiba. (esetleg 3GB RAM nálad is? X200Tablettel szívtam 6GB=2+4-kor.)
Szerk.: lassabban gépelek?
-
Gondwana
addikt
Figyelem! 750GB vagy 1TB WD HDD-t (advanced format) ne tegyetek Win7 ThinkPadbe!
Egy T500-ba meg egy T61-be tettem egyet-egyet. 6h szopatás után azért csak sikerült működésre bírni a T500-ban, de a kipróbált 47 féle Intel Rapid Storage Driver közül fogalmam sincs, melyik hordozta a megfejtést.
Most egy kicsit hosszabb szenvedéssel lett egy valamilyen Josip Broz Tito idejéből való, a HP oldaláról származó hackelt IRST driver, amivel végre úgy tűnik, mintha működne.
A legszebb az összefüggéstelen hibajelenség: a Windows update nem megy, még a letöltött servicepackot se lehet telepíteni. (Igen, azóta sikerült utánaolvasni, és tényleg csak WD 4k blokkos HDD-kkel csinálja és pont ez a szivatása) -
Gondwana
addikt
1x ki lehet íratni a recovery partíció tartalmát egy bootolható lemezkészletre (create recovery media amit keresel), a partíciótologatás alapvetően jó ötlet, egyedül azt szokták tömegesen elfelejteni, hogy nem árt egy olyan bootszektor is, ami tudja, hogy ha nyomtál neki egy F11-et (vagy egy kék gombot), akkor honnan is kezdjen bootolni. Erre persze létezik visszaállító utility, de én akkor is a recovery-készlet kiírását és fiókbasüllyesztését tanácsolnám.
-
Gondwana
addikt
válasz
Francia91 #46807 üzenetére
Volt 3 kábelterelő a zsanér tövében, amiket letéptem, meg a T60 eredeti leszorítóját, ami a VGA+chipset fölé ment, nem tudtam visszatenni. Határozottan halkabb!
(ja, és a gyári paszta helyett MX2-t kapott, úgy emlékszek, hogy a gap-padekből jóformán semmit nem hagytam, a VGA-ra direkt fekszik, a chipseten meg hűtő - MX2 - 1mm rézlap - MX2 - chip a sorrend) -
Gondwana
addikt
válasz
Francia91 #46781 üzenetére
Én T60-ba komplett W500 hűtőt tettem, még nem bántam meg. (mondjuk, a rögzítésnek fontos komponense lett a billentyűzet is, a VGA-n lévő kockát az szorítja le, kb. 1mm-t emel az SDF blokk környékén) Ventikenésre szerintem grafittal adalékolt zsír az ajánlott, lévén kopott csúszó felületek pórusainak eltömése a cél.
Licensz-dilemma olvasnivaló -
Gondwana
addikt
válasz
FoxiestFox #46683 üzenetére
... meg a kijelzőt lezàrò retesz!
-
Gondwana
addikt
Lehet búkmárkóni!
Most még épp pakolom fel, annyi kiegészítés, hogy a T520-nál nem szerepel, hogy szintén FullHD, mint a W510 panelje, amiket ha pl. összevetsz egy UXGA IPS panellel, akkor csak a kezdő linearitásban jobb a T60 IPS panelje, mer' ugye, az okos fotósnak akkora színtér kell, mint Trianon előtt közben meg még soha fel se tűnt neki, hogy a nyomtatási technikák nagy része nem tölti ki rendesen még az sRGB háromszögecskéjét sem (a maga sokszögletes hullámos szélű színtérábrázolásával - ezen még szűkítenem kellett, mert a fotópapírok még ennyit sem tudnak rendesen.).FONTOS! A legjobb eredméynt minden esetben a saját monitorod kalibrálásával kapod. Ezekkel az icc-kkel már a sokat panaszkodott kékülést jól szét tudod csapni. (pl. X201-em eredeti LED TN paneje, illetve a többin is látszik, mennyit kell alulhúzni a kéken egy normális szürke eléréséhez - amivel pedig én maximálisan egyetértek, mármint, hogy ilyenek az új panelek, mert idővel úgyis sárgulnak)
Szerk.: közben azt hiszem, felért minden, ha közben találok még itt-ott ezt-azt, majd felrámolom.
(szerintem a 21:9 nem luxus, hanem pazarlás, onnan meg már a következő lépés újból felfedezni az Ericsson GA628-am egysoros kijelzőjét - a marketingesek majd megmagyarázzák, hogy nekünk az jó lesz) -
Gondwana
addikt
Màr akartam neked ìrni (csak telefonròl 20anként elfelejtődik), nekem volt hasonlò bajom két T60 billentyűzettel is, alul, ahol kèt csavar +1 lemez szorìtja össze a fòliàkat, ott nekem rendszwresen kell masszìroznom, ha szétkapom a T60-at (1x a fiam picit ràlépett), csavarkilazìt, nyüstöl, beszorìt a szertartàs.
AFFS: nàlam van rajta Brando fòlia a ceruza miatt.
-
Gondwana
addikt
válasz
cadeyrn #46180 üzenetére
Billentyűzet gyártójra eddig a legmegbízhatóbb információforrásnak az UR-kód (vagy RU vagy ahogy olvasod a fordított R-t az U mellett) bizonyult: az alatta lévő szám a gyártó egyedi azonosítója, valahonnan hipotalamusz előtt kicsit balra nekem úgy dereng, hogy 96000 vagy valami hasonló volt az NMB, ez alapján hasonlítsd össze a billentyűzeteidet.
(Ezen a mennyire hajlik a HDD-nél, meg ki kell-e ott tömni dispután engedelmetekkel jót mosolyogtam: a nyílás eleve magasabb mindig, mint 9.5mm, talán még a 13mm-t is eléri, mégse jutott eszébe senkinek, hogy hdd felett is ki kell tömni, ráadásul eddig az összes 2.5" hdd-n láttam olyan feliratot, hogy DO NOT PRESS, tehát valószínű, hogy nem látták elő teherhordó vázszerkezeti elemként vaó használatra, ráadásul a két gumibakot soha nem a hdd tartja, hanem a fémkeret, azaz üresen is berakhatod a keretet, nem fog mozogni,
ha meg mégis zavar a tudat, tömd ki wcpapírral. Az meg, hogy hű de hajlik a Mg-ötvözet a HDD-nél nálam szintén a nemrendeltetésszerű használathoz tartozik.)Szerk.: T43 napi árfolyamon - az nem P4 lesz, hanem Pentium M, illetve nem írtad, hogy intel, vagy Ati X300, milyen kijelző...
-
Gondwana
addikt
válasz
cassius.clay #46110 üzenetére
(sanyo: 10 - 150 ciklus, pana: 100 - 500 ciklus
Szerk: ez statisztikai sacciometria, mert mindig akad egy hangos kisebbség akinél màrpedig a sanyoval sincs semmi baj, plàne, hogy immàr a sanyo is a pana tulajdonàban van) -
Gondwana
addikt
válasz
cassius.clay #45928 üzenetére
Ha rossz helyen van a bevágás a dummy-kártyán, kb. 2-300mA is lehet iddle valami tervezési ökörség miatt a fogyasztása, persze, ha csak benne van, de a presence-detect kontaktot épp nem nyomja, akkor benne ülhet. (Ezért nem feltétlen jó ötlet a µSD adapter dummyként való használata)
-
Gondwana
addikt
válasz
MrSealRD #45853 üzenetére
(Hát, 12k+postáért, garantáltan Pana cellásat én is vennék egyet májusban...)
Szerk.: 80€ volt a mostani 9c SANYO nbwn-től. Újan tudott (na jó, kiírt) 88Wh fölött is a 86-ból, most 46 ciklus, 72,87Wh
A max.tölthetőség mindkettő ugyanonnan olvassa ki, a ciklusszám, a gyártási dátum és az első töltés időpontja se biztos, hogy PM-only feature. -
Gondwana
addikt
Ha lesz egy legalább párszázalékos akku a gépben, a 65W-ossal is győzni fogja szerintem (nálam T60/T7200/X1400/UXGA, szépen teszi a dolgát 65W tápról is - igaz, hogy 90W-t kaptam hozzá még 2007-ben)
Szerk.: a sárgulásról nem tudom, mennyire nehéz megállapítani, hogy a matt műanyag felületén van csak kicsapódva, vagy mélyen az anyagában, lehet, hogy egy felpolírozás is megoldaná (én először pici vatán tiszta etanollal próbálnám meg valamelyik szélénél áztatni, majd rendes microfiber ronggyal, szintén alkohollal síkálni - láttam már meglepő dolgokat öreg PC-házakról eltűnni, mondjuk, volt, amit nitróval mostak le, de én azzal azért nem mennék neki kijelzőnek)
-
Gondwana
addikt
Ez megvolt?
...there will be a new FHD 13.3 inch external LCD called LT1423 monitors that will come out with:
- IPS - FHD - ten finger touch - wacom pen - wireless (i.e. widi) or wired connection (usb 3.0).
Spring of 2013 @ 449 USD.Eddig nem vettem otthonra tabletet (pedig azért piszkálta a Nexus 7 a fantáziámat), amikor meg már ilyen vehetek, akkor meg minek... (Tudom, hogy nem 100% ugyanaz a felhasználási terület, de amire én használnám...)
-
Gondwana
addikt
válasz
Schuby #44982 üzenetére
Ahogy a kérdést feltetted, tehát a T4#-ből kivett ODD/HDD-keret belepakolható T6#-be is, viszont a T6# tud fogadni ugyanitt soros/párhuzamos portot is és akkut is (amikor belenézel, T4# csak balról tartalmaz csatlakozót az UB lyukban, a T60-am meg középen a soros+párhuzamos portét, jobbról meg az akkuét)
Szerk.: esztétikai megjegyzés: a T6# már sík függőleges előlapos, a T4# még törtvonalú, ferdealjú, de ez semmilyen funkcióban nem korlátoz.
-
Gondwana
addikt
válasz
mitulabattyi #44543 üzenetére
A különbség csak kivett akkuval jelentkezik, ha akku van és terhelés-impulzus, kiharapja az akkubòl.
Szerk.:Lightroom - rengeteget szàmìt a korrekciòk sorrendje, pl. X201/i5/8GB csak expozìciòt/WB-t tologatva 1-2sec/kép, ugyanez lenscorrection+noiseseduction 3-5sec (7D, 10MPix, ha 18MPix, néha 10-12sec/kép is előfordul)
-
Gondwana
addikt
-
Gondwana
addikt
válasz
CharlieDrop #44135 üzenetére
Nálam 5.93 utáni (azaz 5.97 és 5.98, mert előtte 5.93 volt az utolsó, amire a napokban sikerült visszatérnem) TVAccessConnections és az Intel WiFi driver produkált belassuló bootolásokat (illetve néha boot után nem volt kapcsolható a WiFi rádiója, csak a BT), ezért visszakerestem a régit (a szenyák megváltoztatták a régi, jól bevált módszert, hogy csak a betűk után álló számból írok be kisebbet, és máris ott az előző verzió - g1c751ww.exe), azóta nincs vele gondom.
-
Gondwana
addikt
-
Gondwana
addikt
válasz
metal01 #43905 üzenetére
(Fotós cégnél dolgozok, itt is policy, hogy ügyfelet el nem hajtunk, de amikor jön a fáraó népe, hogy holnapután lagzi, meg két kamerás is kellene, akkor a normál ár kap egy 4-5x szorzót meg egy előre fizetendő előtagot. Szerintem itt is csak annyi történt, hogy van az a pénz, amennyiért beszerzik azt, amire odaírták, hogy nem beszerezhető)
-
Gondwana
addikt
válasz
Tikakukac #43884 üzenetére
Szerintem a legszállíthatóbb Think-töltő a kéteres betápkábeles 65W-os kiskocka. (Ilyenem nincs, de 90W-os beretvakábeles már van, és már az is látványosan kisebbre csomagolható a Mikiegeres hajókötélhez képest, amiről még akár termoakkumulációs kályhát is lehetne táplálni...)
Ez az UltraSlim is jópofa, az USB csumájának szerintem csak always-on USB port nélküli gép mellett van értelme, illetve, ha tényleg csak telefontöltésre kell, a másik bajom vele, hogy ha már van egy akkora táskája is (amire alig találtam meg, hogyan is lehet karabínert tenni - kiegészítőtáskáknál ez nálam kötelező alaptartozék: amint kiveszem a kistasakot a táskából, máris akasztom a táska fülére, tehát esélytelen elhagyni), akkor még legyen benne egy STP RJ45 madzag, egy hozzá való hosszabbítódugasz, meg akkor melléfér még egy DP-DVI-D átalakító, azon meg fixen rajta tarthatom a DVI-HDMI átalakítót, meg fér még mellé egy µUSB kábel, meg egy EC-SmartCard olvasó, ja és egy EU-UK tápátalakító, hátha egyszer hirtelen utazni kellene, így meg a laptop tápja nehezebb, mint a laptop, amihez hurcolom (de mégis ezt hurcolom, na).
-
Gondwana
addikt
válasz
karamblo #43656 üzenetére
Amikor én 16GB Transcend 300x CF-et tettem HDD helyett az X31-be (majd átkerült az X32-be, visszakereshető itt, 2008 novemberében vettem az X31-et - szerk: és kb. annyiért jött a CF Szingapúrból, amennyiért az X32-t vettem), akkor is már a határán volt, hogy megéri-e, vagy kevésbé. SATA gépbe egyenesen hülyeség! Egy 80GB-os X-18M áráért vehetsz 1x 16GB jóféle CF kártyát, ami csak kicsit lassúbb írásban, feleannyit tud olvasásban, meg kb. 10%-át élettartamban.
-
Gondwana
addikt
válasz
mitulabattyi #43614 üzenetére
... és ODD se lesz az új vasakban, ami inkább a +1 UB-HDD buktát jelenti. (Marad a mSATA + 7mmHDD)... Azért lehet, hogy keresek jövőre egy multitouch X220Tabletet, legyen majd mit mutatni a fiamnak, amikor nagyobb lesz, hol volt az ipari formatervezés lejtőjének végén a letörés. (A nemgumigombos ZX Spectrum + még megvan itthon!)
-
Gondwana
addikt
válasz
JAGER 10 #43413 üzenetére
(Nem szenyaságból, de én meg lefotózhatnám lassan az én ilyenemet, amit az X200 Tablettel vettem, hogy néz ki egy év után, ha tényleg rendesen van használva, azaz gyakran volt X200T + T60 egyszerre hordva benne, meg hasonlók. Szóval az oldalán a gyöngyvászon kikopva, a pántja 2 hónap használat után kezdett szétfoszlani, zipzárlbehúzó-leesések voltak, amelyik az elején a piros pöttyös, azt kb. 1-2 hét után talltam meg melóhely előtt a fűben, most úgy visszaszereltem. Tudom, mert már 1001x ki lett itt tárgyalva, hogy nem a lenovo intézi a garanciáját, hanem talán Targuséktól kell hozzá RMA-t kérni, és intézik, de szerintem nekem Szerbiába nem fogják kiküldeni a cseredarabot. Mondjuk, újabban Kata táskával is volt zipzár-bajom, úgyhogy az én szektámban továbbra is minden csak második lehet a kommersz Deuter mögött)
Szerk.: Peter M táskaélményeiről akad még itt ez-az, ha jól emlékszek (mert kereséshez most lusta vagyok)
-
Gondwana
addikt
Ha elmegy-visszajön-elmegy majd egy idő után megszűnik a háttérvilágítás, akkor fénycső (néha vörös begyújtással indul, majd kifehéredik). Ha - mintha baltával elvágták volna - hirtelen megszűnik, akkor inverter, rendszerint a kis trafó előtti FET unja meg a kapcsolgatást (durván 50-90kHz), itt, Szerbiában több helyen javítják is (ezt az után tudtam meg, miután nekem is megérkezett a csereinverter a hugom X31-ébe)
-
Gondwana
addikt
válasz
audi100td #43338 üzenetére
... és a statikus kisüléstől megdöglő USB-host, ami először csak 1.1 sebességen üzemelget.
Szerk.: ha egy Ati9000/9600-asba való hűtővel megtámogatod a T4x-et, tovább csökken a RHoS-pestis valószínűsége az ati 7500-as példányoknál is. (Bezzeg az X32! Ati7000-rel, gyárilag PATA HDD, rázkódásvédelem nélkül - mondjuk, nem túl rég kb. 1.5€-ért szereztem hozzá dokkolót Palm m515-höz, meg a napokban érkezett egy csomagom Beogradból, 3db m515 meg egy Zire71, összesen 20€, ki kell találnom valami intelligens-ház projektet hozzájuk, amit tudok, hogy egy megy a Ladába motordiagnosztikának/board-computernek, anyám meg majd kap helyette valamit, lehet, hogy mégis egy cerkás X200s-t...)
-
Gondwana
addikt
válasz
Shatterstar #43327 üzenetére
Ha CCFL háttérvilágításost veszel, és napi szinten 60-70% feletti fényerőn használod (pláne, ha 100%-on), 5-7 év körül ne érjen váratlanul a cső vége - ebben talán jobbak a LED-megvilágított panelek, de villogtasson magának 200Hz-en akinek muszáj.
-
Gondwana
addikt
válasz
Shatterstar #43323 üzenetére
Ha ilyen gépet veszek az nekem minimum 10 évig működőképes legyen!
Bocs, de akkor marad az abakusz, más típusoknál ez már nem garantált... -
Gondwana
addikt
Webcam: a csatlakozója minden X200(s) szalagkábelen ott van, annyi külömbséggel, hogy ha nem volt benne gyárilag a kamera, egy sárga fóliával le vannak ragasztva a kontaktok, amit nem túl egyszerű levarászolni onnan (türelem kell hozzá, meg N-hexán - vagy nem tudom, milyen néven árulják felétek azt a benzint, amelyik nem ciklo-oktán a kútról, hanem kisüveges, gyógyszertárból). A másik meg ez a miniPCIe adapter: innen a D+/D- és a GND rendben vannak, de a +3.3V-ot a slot egy másik lábáról kell levadásznod, vagy pedig innen csak a D+/D- madzagját húzod fel a kijelzőbe, a +3.3V/GND-t pedig a webkamerától húzod (mert ott eleve nem 5V a kamerához)
-
Gondwana
addikt
válasz
cellpeti #43293 üzenetére
Én azért ellenőrizném, hogy rendesen helyükön vannak-e az antennakàbelek! (ami még marad, az a 9ch-t zavarò mikròsütők és a 11ch felett nem üzemelő Usankàba szànt cuccok, de szerintem nàlad nem ez van - azt a hülyeséget meg fel se vetem, hogy fix IP-re lett téve a wifikàrtyàd, bàr làttam màr ilyent)
-
Gondwana
addikt
válasz
ponti_ak #43274 üzenetére
T60, 14" akármilyen felbontáson = nem IPS
T60 15" 1400x1050 vagy 1600x1200, ha nem volt cserélgetve = IPS
15" T42, T43 SXGA+ és UXGA felbontással szintén IPS, viszont az Rxx-ek nem mind azok.
Amitől még néha összenyálazom a touchpadet, az egy QXGA (igen, 2048x1536) felbontású IPS panel, amit R50p-ben árultak csak, de igazán jó helyen a T60-amban lenne!Szerk.: AFFS - BoeHydis (újabban csak HyDis) márkaneve az ő IPS-megoldásukra, ez gyakorlatilag egyféle 12" panelt jelent (3 féle felületkezelésű polarizátorral, mielőtt még valaki szólna a -100/-110/-120 miatt), ami mechanikailag is és elektromosan is illeszthető X200(s) és X201 gépekbe.
-
Gondwana
addikt
válasz
Dr. Akula #43245 üzenetére
Végülis... Csak partícionálni kell az USB flasht, vagyis írni az elejére partíciós táblát, meg áttolni egy HDD-ről a hozzávalókat egy legalább 16GB flashre. Még akár működhetne is, mert a recovery lehetséges forrásaként is kezel USB drive-okat, de benyeli-e, hogy a target-drive nem ugyanaz, ahonnan bootolt.
-
Gondwana
addikt
válasz
Francia91 #43229 üzenetére
Az olajozással még a bicikliláncról van egy abbéli elég roszz tapasztalatom, hogyaztmondja: amilyen könnyen befolyik, ugyanolyan könnyen ki is folyik, tehát tartós megoldás csak olajadagolós/önkenős (pl sebességváltó) rendszerben lehet értelme. Én a zsírokat preferálom, ahol Mg-ötvözettel érintkezhet, Li-menteset, ahol már érzékelhető kopás van jelen, oda pedig grafittal dúsítottat, tehát ventillátortengelyre is ilyent tettem, amikor kentem, illetve másnak is ezt ajánlanám!
(Bickili: vannak olyan sprék, amik kifújva habzanak, kúsznak, nedvesítenek, majd 1-2 perc alatt elpárolog belőlük az oldószer, ami után sűrű kenőanyagként viselkednek, a kezemről is alig bírom lemosni, láncra csak ilyent használok.) -
Gondwana
addikt
Szerintem te is félreérted, mert nem ismered az eredetileg kimoderált hozzászólást: eddig itt tökéletesen működött, ha valakinek volt valamije ThinkPad-specifikus, amire 99% csak innen talál vevőt, akkor ide beírta. (Ha visszakeresném, legalább 7-8 dolgot így vettem innen, nagy részéhez még hirdetés se tartozott).
Az egyhozzászólásos hirdetőket meg eddig is hatékonyan moderáltattuk, tehát tudtommal nem volt itt semmivel se gond, más már írta, hogy így foglalható össze ez a probléma. Részemről csak annyi lenne a kérésem, hogy mielőtt egy ilyen hozzászólást kimoderálnak innen, keressenek már rá az illető nickjére, hogy milyen minőségben van itt jelen.(Azt a kérdést meg fel se vetem, hogy lehet-e valahol moderálás ellen fellebbezni - ami nem úgy kezdődőik, hogy forum.index.hu vagy hasonlók)Uff, én, mint vevő is hozzászóltam!
-
Gondwana
addikt
válasz
Dr. Akula #43176 üzenetére
Azt meg lehet oldani hogy pendrivera rávarázsolni az előtelepített TP-s oprendszert, de úgy hogy arról lehessen bootolni is?
Röviden: nem. Hosszabban: Windows nagyon háklis arra, ha Removable-ként mutatkozik be az eszköz, amiről bootol épp. Ez nem csak USB flashre telepítésnél gond (1ébként a lassú kisblokkos olvasással jobban megszivatnád vele magad, 3-4 perc alatti boot-időre én nem számítanék), hanem akkor is, ha CompactFlasht használsz rendszeralapnak. Transcend CF-ek tudják, hogy ha ATA buszra kerülnek, akkor Fixed-ként mutatkozik be, SanDiskekhez állítólag létezett egy com-file, amivel át lehetett kapcsolni, de USB flash-re még nem nagyon hallottam eféle megoldást. IBM MicroDrive-okhoz létezett olyan WinXP ATA driver, aminek ez nem jelentett gondot, de szintén vadászós, meg szerintem W7-hez felejthető.
(1h elmúlt, mióta megírtam, hátha most béfogadja a szörvör)
-
Gondwana
addikt
válasz
Wolfskin #43171 üzenetére
Régen volt már, amikor X200T-m volt, de emlékszek, hogy ez a forgatós feature kikapcsolható volt, másmilyenre átprogramozható volt, gombra tehető volt, illetve gyro-szenzor alapján automatikusra is tehettem, de így viszont olyankor is forgatott, amikor csak egy picit oldalirányban mozgattam a gépet.
A tablet-gombokhoz rendelt funkicók (van, ugye, külön a press meg a long press = press and hold) tudtommal betallózható, paraméterezhető EXE-k, nálam így indult a Far Manager is - ezzel az volt csak a bajom, hogy Shortcut (LNK) file-t nem fogadott el, tehát a default Command Prompt ablakparamétereit kellett olyanra állítanom, amilyenben a FAR-t akartam használni.
Szerk: ja, az intel Alt+nyil forgatásaitól falra tudtam mászni, pláne amikor Photoshop alatt egyszer csak úgy döntött...
-
Gondwana
addikt
válasz
Francia91 #43088 üzenetére
Konkrétan Acronist még nem használtam, XP költöztetést régen Ghosttal intéztem (BartPE bebootolva, onnan indítva), de újabban átszoktam a live-linuxra (Ubuntu 10.10-et használok, mert a 10.04-ben még a 2.2 libparteddel a Gparted nem kezeli elég jól az SSD-ket, 10.10-től meg a 2.3 már igen - az align miatt). Azért tetszik, mert semmiféle mókolás nincs az új filerendszer létrehozásakor az összes UUID meg egyéb randomgenerált azonosító marad az előző értékén! (Windowsos imagereknél nem vagyok ebben teljesen biztos, mert azok rendszerint előre legenerálják a filerendszert, és abba irkálják be egyenként a fileokat, így meg még - kikapcsolt TRIM vagy hdd esetén - a törölt fileok is átköltöznek az új rendszerbe.)
Konkrétan dd a parancs, megadod, hogy melyik lemez tartalmát másolja bitről bitre, hova írja a végeredményt, és mekkora adatblokkokat mozgasson (ha túl kicsit adsz meg, vagy az alap 512 Byte-t hagyod, akkor a seekelés miatt nagyon lassú lesz)
sudo dd if=/dev/sdb of=/dev/sda bs=4M
Értelemszerűen nagyon oda kell figyelni, hogy a nálam sdb-nek és sda-nak írt forrás és céldrive nehogy összekeveredjen, mert az üres lemez tartalmát fogod a mostani rendszered tetejére írni - ahonnan ugye, nincs vissza. Én erre is a gpartedet használom (is, mert klónozás után a partícióméretváltoztatásokat is vele csináltatom, illetve akkor már kijavítja azt is, hogy az előző partíciós tábla a lemez új fizikai végétől távol végződött. Nekem eddig arra is bejött, ha kicsit odébb kellett tolni a partíciókat, mert SSD-re ment a költözés, és nem jó helyen kezdődtek a clusterek - ilyenkor a boot-particiókkal kell egy kicsit vigyázni, de ha van grub a gépen, neki könnyű megmagyarázni, hogy mostantól egy kicsit máshol kezdődik pl. a Win7). Palimpsest is megfelel a célra (valamiért újabban SSD-k SMARTját gyakran nem hajlandó kiolvasni), megszokás kérdése, lényeg, hogy ne legyen összecserélve.
Külön történet, ha nagyobb lemezről költözöl kisebbre: a nagobb lemezen előre be kell tologatnod a partíciókat, hogy egy se végződjön a kisebb lemez utolsó blokkja címén túl, mert azt nagyon még fdiskkel se lehet visszahozni (na jó, lehet, de az utolsó partíció adatai biztosan sérülnek, úgyhogy inkább mégse lehet). Remélem, mindent leírtam, hátha valakinek hasznos lesz. -
Gondwana
addikt
válasz
RumbachSándo #43009 üzenetére
Ja, ha mic nem kell, akkor bàrmilyen hangkidròt jò, a hegye a bal, eggyel visszàbb a jobb, jacktöve a gnd, közöttük meg a mikrofon (azt hiszem, min. 2kOhm kell, hogy legyen, hogy aktivàlja)
-
Gondwana
addikt
válasz
RumbachSándo #43007 üzenetére
Tudtommal a 3.5mm-es telefon-headsetekkel kompatibilis (kivéve egy rakat nokia-deafsetet, de ilyen szabványkövetés mellet meg is érdemli a gumicsizmagyár a sorsát)
Létezik persze 2-3$ átalakító is, ami az 1db 4pólusúból 2db 3pólusút csinál (persze, a stereo mikrofonból csak az egyik oldal van bedrótozva ilyenkor).Szerk.: én Jawbone Icon HD-t használok, gond nélkül kapcsolódik mindenhez, talán csak a mikrósütőhöz meg a fridzsiderhez nem.
-
Gondwana
addikt
válasz
Shatterstar #42903 üzenetére
(Ha debian-alapú, akkor előbb egy
sudo apt-get update
utána pedig egy
sudo apt-get upgrade
letudja az update-t - aptitude-hoz is van ilyen varázslás, meg a többi linuxhoz is) -
Gondwana
addikt
A vég kezdete? Emlékeztet a Palm->PalmOne+PalmSource történet kezdetére.
(Illetve a ThinkPad Edge megszűnése most akkor várható vagy továbbra is azt tekintik a biznyicklassz aljának?)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Hardverkemping június végén
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- MSI Cyborg 15 A13VF - 15.6"FHD 144Hz - i7-13620H - 16GB - 512GB - RTX 4060 - Win11 - 1,5 év garancia
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- 5520 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1185G7 MX450 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged