- Komoly akcióval érkezik Magyarországra a Honor Magic V5
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
totron #86497 üzenetére
Kimappáztam meg meg is néztem, másban jobb ez, másban a másik, de színhűségben és grafikai szempontokból jobb az AUO.
Amiken 30 pines eDP van azokba mehet mindbe. A kijelző jó, a gép nyilván egy kupac tehéntrágya, de külső egér és billel lesz szerencsére tolva nálam is ha minden igaz, szóval annyira nem zavar ha mocsok olcsó. Vagy kis moncsit berakok oda is, lehet ez lesz inkább. Hányingerem van az újabb TP-k anyagaitól.
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
válasz
MrSealRD #86461 üzenetére
Mármint arra gondolsz, hogy olyan hőtermelést akarsz biztosra kivinni abból a kis nyüzüge valamiből tartósan, amire a dupla ilyen vastag, duplán csövezett, 2db 3-4cm magas 5-6cm átmérőjű blowerek sem bírnak kitolni 30 deka rézből?
Azt fogom én megnézni
Csoda gépeket hagyjuk, igen, láttam már szobahőmérséklet alá hűtött húzott i7-et is a tuningos topikban. Ez a proci rendesen hajtva, tehát nem a szomszédnak belerakva, overkill.
-
Tikakukac
titán
Az biztos, hogy blend húzott ramot/procit mindig hamarabb kiköp, mint bármi más. A piac összes progijával teszteltem nyáron a gépemet, stabil volt. Blend 5 perc után kivéreztette. Azután stabil lett a tuning is.
De memtestelünk bent mi is meg mások is, 2 kör ha nagy a mócsing kihozza a szutykot a gép lelkéből. -
Tikakukac
titán
válasz
Gergő_ #86345 üzenetére
A frissítés ingyenes is marad.
Ügyes volt ez az időpontra írjuk és addig gyorsan mindenki tolja a gépére a 10-et dolog, az emberekben az "ingyen" szó speciális reakciókat vált ki. Az a büdös nagy harci helyzet, hogy tűzzel-vassal akarnak frissíttetni, ha akarod ha nem. Hidd el én örülnék legjobban ha végre nem lenne ingyenes és nem kéne trükközni a sok felugró hulladék ablakkal. De ez álom lesz úgyis
-
Tikakukac
titán
válasz
Gergő_ #86330 üzenetére
Hmm, na te aztán tudsz élni
Igen, hát végső soron a Lenovo fogja neked postázni, mert ezt serialra fogja neked kiadni a szerviz/képviselet/fogalmam sincs ki minek hogyan hívja magát, de a lényeg ez.
Simán USB-re netről meglepne, szerintem teljesen kizárt. Mondjuk elviekben egy sima win10 telepítőnek biosból tudnia kéne keyt olvasnia, elviekben megeszi most már instant a 8-ast is mind. Esetleg win8-as telepítőt még, ha, esetleg usb-ról tolhatnál neki.
-
Tikakukac
titán
válasz
Mohhoj1986 #86323 üzenetére
Első részt fogalmam sincs, megnézed 2-3 másik gépben és kiderül. Utóbbi meg elviekben definiálva van, meg kell próbálkozni itthoni dolgokkal, abban kevesebb a mutyi esélyesen mint a kínai kis barátaink által beadottban.
-
Tikakukac
titán
válasz
Mohhoj1986 #86320 üzenetére
Hardverapró, csak 4-5 kattintás innen
-
Tikakukac
titán
válasz
metal01 #86311 üzenetére
Olvasni-olvasni-olvasni-megérteni.
Nem azt írtam, hogy nincs 2 fajta hűtés, azt írtam baromi régen nem láttam. Ami elég true, tekintve, tényleg nem tudok most olyan gépet mondani az elmúlt 2-3 évből amiben mást találtam volna adott konfigok mellett.
Amikről te beszélsz az alsó hangon 5+ éves sztorik. 5 éve még konzumerben is volt olyan enyhén játékos gép amit 115k-ért lehetett venni. Ma örülünk ha van bármi amit ennyiért adunk nem gémingeset is.
-
Tikakukac
titán
válasz
metal01 #86309 üzenetére
Nem az a kérdés, hogy miért van olyan kevés, hogy miért olyan természetes, hogy ezt így legyinti mindenki. 2 fajta hűtéssel nem tudom mióta nem láttam notit. Ugyanaz megy a legkisebb i5-re mint a legerősebb 4 magos i7-re. És sajnos nem úgy, hogy a nagyot rakják a kicsikre is.
Ez van, legszívesebben néha tényleg hozzávágnám a gülüszemű PR-osokhoz a vackukat, amikről olvadnak, csak nem jók semmire.
-
Tikakukac
titán
válasz
metal01 #86304 üzenetére
Az én mondókám: a fagyinál is kifizetek mindent, a tölcsért is. Most akkor miért dobnám el a tölcsért?
Ha valamit egy gépbe beleraknak az kivétel az extrém nyúzást és tuningot működjön rendesen. Ha nem tud, akkor a válaszom erre az, hogy valaki idióta volt mikor ezt összehozta. Elég sok ilyen van, ja.
-
Tikakukac
titán
válasz
lambysv #86297 üzenetére
csak GoPro felvetelek,es fotok szerkesztesere(Photoshop Lightroom) hasznalom
Igen, másik topikban szoktak ilyen kis "csak" és "de" kitételek lenni. W-s TP ritka és drága, Dell fehér holló, HP-t találsz majd, 8560W-t kapsz 110 körül, az alatt ilyesmire nem bohóskodnék mást.
-
Tikakukac
titán
válasz
AxBattler #86294 üzenetére
Az eladónál van akkor a világ első olyan TN paneles X gépe, aminek a kijelzője transzformálódott IPS kijelzővé.
Mindenképpen hívja ki a szellemirtókat, lehet az egész lakás ilyen náluk.
SN alapján megvan a gyári konfig, ha nem cserélték az kidobja. Egyébként meg Aida, vagy 2 +4 csavar és tutira mentek. Ha lilul oldalról akkor meg mondanom sem kell. Szép, de főleg csodás TN nincs. Nagyon maxosan Mac és AlienWare, nyomokban ritka és eldugott típusok.
Amúgy ragaszkodjon is hozzá, hogy nem IPS. TN árban ad el IPS gépet, nekem évente van 1-2 ilyen szerencsém max
-
Tikakukac
titán
válasz
MrSealRD #86247 üzenetére
Legyen teljes rendszermentésed, de fullos. Főleg ha esetleg az időkiesés nálad pénz is. Nehogy egyszer a fél UI eltűnjön magától, aztán 4 mérnök informatikusnak kelljen nálad is csóválnia a fejét, hogy: na bazzeg, na ilyet még én sem láttam, pedig adtunk már ki mi is érdekes kódokat. És ez nem 10 éves gépen volt, hanem gyakorlatilag legújabb hardveren, amiben még wifi sincs és asztali.
-
Tikakukac
titán
válasz
#59070464 #86242 üzenetére
Termékpaletta áttekintőt akartam írni, mert itthoni is lett pár új típus és gatyába akartam rendezni a dolgokat kicsit a házunk táján.
Nem mernék olyan sorrendet felállítani. Típusonként meg konfigonként is baromi erősen változik. T450-et néztem, mert lenne 1-2 gép kb. olcsón. Megláttam azt a backlight parádét és sírva vertem be a tableten az X-et. E736 Fuji amit nagyon várok, 3 hét múlva kérek egyet, abban van minden bizadalmam.
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
válasz
sztikac #86154 üzenetére
Óóó, dehogy van az definiálva: milyen rádiókkal, milyen jelerősséggel, milyen fényerőn, milyen böngészővel, milyen futó programokkal, milyen háttértárral, milyen fájlösszetettséggel, milyen gyakoriságú frissítésekkel stb stb stb.
Amit keresel sacckb tesztekben olvasható vagy visszaszámolható akku kapacitásból. Nekem is van egy adott pontos metódus, ami lefut és ahogy merítünk battery eaterrel, mert ott lehet gépeket összehasonlítani. Egyszer próbáltam ki magamtól reprodukálni: 1óra 28 perccel lett kevesebb az akksi idő. Mert én állítgatom a fényerőt, megyek ki konyhába vele, elindítok esetleg valamit még, beindul egy vírusellenőrzés ilyesmi. Nem véletlenül tesztelnek a nagyobb oldalak is úgy, ahogy és max megjegyzésben írják fel, hogy miket tapasztaltak adott session alatt.
-
Tikakukac
titán
válasz
Zoli986 #86058 üzenetére
De, beépül és zabál. Proci kupakján asztalin a feliratot esélyesen soha többet nem látod már. Meg ilyen apróságok.
Nem véletlen a legfontosabb a foskazán Intel tokjai alá a berakása. Ott lehet, februárban garim lejár és én is delidelek, oda simán rakom. Blokk-kupak közé sima MX2. 2-3 fokokért nem fogok ilyenekkel szórakozni. Pedig csak a hűtés annyiban van nálam, mint szerintem fél tucat ember gépe, de nem éri meg egyszerűen.
-
Tikakukac
titán
válasz
MrSealRD #86052 üzenetére
Egyike a 2 fém hővezetőnek amit használni szoktunk. Legutóbbi laboros mérésnél 2 fokot nyertek egy MX4-hez képest. Ahol ez több, ott más baj is van. Grátisz vezet ugye elektronokat is nem kicsit, így laptopban ahol főleg nincs nagy kupak és bő hely, gyönyörűen lehet rövidzárazni
Mielőtt valaki azt hinné a fizikát át lehet tenni a palánkon, íme egy kicsit relevánsabb teszt. Mielőtt álomba ringatóznánk, csak belinkelem
Francia91: Nem ilyenkor szokott gond lenni. Az utána jön. 20 fok pedig túl sok, nálad más gond is volt.
-
Tikakukac
titán
válasz
Zoli986 #86011 üzenetére
Nyugodtan lehet darabos, nem az a célja, hogy folyós legyen, hanem, hogy miután kiment belőle az oldószer jól vezessen. Priviben egyik kollega havonta akarja a gépét pasztázni. Meg kell nyugodni, ez nem öngerjesztő
NewmanHD: Erősen nem ajánlom a liquidet arra amire te akarod. Olvass utána mivel jár az ilyesmi. Akinek annyiba fáj a procija, mint neked a komplett notid és kell a delid, na oda van értelme.
-
Tikakukac
titán
válasz
#59070464 #86004 üzenetére
Anno kigrammoztam, ilyen panellal, olyan gép, ilyen akkuval meg amolyan akkuval meg ilyen kiskutyával meg olyannal. Negyed kiló nincs köztük az betonfix.
Jó lenne még mindig csak na. Mire gatyába van rakva ott van mint egy x220, sőt. Ami azért ha kell sok tab és kell hajtani más dimenzió.
-
Tikakukac
titán
válasz
#59070464 #86002 üzenetére
Az X200s mitől könnyebb az X200-tól 250g-al?
Attól, hogy leírjuk
Anno grammra mértük őket többen is, messze nincs ennyi diffi. Pici baseplate, kicsi hűtés és ennyi. De nem negyed kiló. Szerintem 80 meg pár gramm talán.
Ha nagyon kicsit simogatod megy annyit. Egyébként azért rendes használattal egy mai U-s rendes gép rendesen használva netezve tud ennyit fényerővel, aktívan
-
Tikakukac
titán
válasz
#59070464 #85942 üzenetére
131. oldal simán gördítve 139.
-
Tikakukac
titán
válasz
donjohnson #85924 üzenetére
A gépnek mindegy, de bár fakóak emlékeim, de x200-ból is volt több billzet beszállító, tehát lazán lehet, sőt, hogy pattinthatod, csak majd pattan le vele a mechanika kis pöcke is.
-
Tikakukac
titán
válasz
#59070464 #85914 üzenetére
Hogyha nincs rajta a WACOM panel, ami az eladó képeinél látható, akkor az digitizer/glass touch panel mentes?
Nem törvényszerű, de esélyes.
Ha rajta van, miért kell levenni?
Mert 4mm-nyi plusz plexit elég nehezen tudsz betenni szerintem a mostani helyre
És hogyan?
Embere válogatja, volt aki késsel vágta végig, de a legjobb ha damillal vágod le a ragasztót.
Pontosan mit?
Plexit és ragasztószalagot mindenképpen, vezérlőt hátlapon nem feltétlen.
Mi az a damilozás?
A fentebb említett módszer.
Kissé kedved szegi, hogy ennyire nehéz beszerezni, amikor kapható. Már úgy értem, hogy a megfelelőt.
Sokan tudunk mesélni arról mekkora szívás panelt beszerezni, mert baromi sokat hazudnak az eladók. De mondom, kifogható elsőre is.
-
Tikakukac
titán
válasz
#59070464 #85901 üzenetére
Ezek a panelek alapból ugye érintővel vannak, de van olyan amikor még nem rakják rá és hamarabb lekerül a sorról. Na ezt érdemesebb, mert különben damilozni kell, ami nem vicces elsőre hidd el, de még 20 után sem.
A titok a sorok között van, amcsiban írják is: Contains 1 to 5 dead pixel(s)
Ezt sokan elfelejtik kiírni, még ha kérdezed is le tudják tagadni.A kövi ami szívós, ha mégsem ezt küldik hanem kompatibiliset, ami megint nagyon szokásuk, független a címtől. EU-ból rendeld meg, aztán ha nem az, küldd vissza, aztán megint, aztán megint, aztán megint. Előbb-utóbb megvan az az eladó aki teljesen true, ha mákod van elsőre vagy 1-2 alkalomra.
-
Tikakukac
titán
válasz
#59070464 #85877 üzenetére
jó hely új, eredeti akkuk beszerzésére?
Ha megvan oszd meg, ezren vágyak rá. Nekem utoljára 2 éve sikerült franciáktól szereznem egy cégtől megmaradt nem használt 1-5 ciklusos akkukat X200-ba. Azt mindenképpen el kell fogadnod, hogy mint egy autónál, itt is egy idő után annyira értéktelen a gép, hogy gazdasági totálkár pölö egy új gyári nagy akku berakása is. Meg igaz ez mondjuk egy IPS-re is. 3 éve havi 2 gép tuti volt összedobva, 1 éve olcsóbb lett a gép, mint a kijelző.
-
Tikakukac
titán
Akkor nagyon ügyesek vagytok, az 5 játékos méréssel ki is átlagoljátok azt a kb. 1-t, amiben számítana a memória.
Így igaz. Ha a 11 játékból amiből áll a paletta összesen ha jó kedvem van, kijön 2 ami hajlandó akár elérni 10-15%-os diffit azért, mert veszel másfélszer drágább ramokat, akkor pontosan, ebből az lesz, hogy semmi értelme az egésznek, nyugodtan lehet elfelejteni a csoda ramot. Ja ez asztali, laptopnál nyugodtan felejthető, úgyis lefő az egész hamarabb, mint eljönne a memória sávszél limit és egyéb hülyeség.
Az ingame bench az ingame bench. Nem izé rész meg nem kézi irányítás. Ingame bench.
Cinebench alatt is remekül kijön, igen. Meg kijön 3DMark alatt is. Bizony. Úgy kijön minden, hogy a bench alatti +55%-os pontértékekből a 11 AAA játékra leátlagolva kijött 2-3fps. Ugyanez igaz a videovágásra amire van a gép használva. Pont annyira nem veszem észre, hogy szutyokra húzom a gépemet, mint amikor nem. Laptopnál pedig nyugodtan merem állítani, az életben nem fogod megmondani mikor mi van a gépben. Én sem tudom, szerintem még ha magam cserélem át akkor sem.
-
Tikakukac
titán
Visszabújok: ha ilyet mérünk akkor 5 kör megy le, legalább 5 játékkal és csakis olyanokban ami ingame benchet futtat, elkerülve, hogy valami máshogy megy végbe.
Hogy egy olyan játék, ami egy kényszerfejlesztett hardverzabálóka volt 0. day korától valamint egy bench mit tud engem nem érdekel. Meg úgy mást sem kéne szerintem.
-
Tikakukac
titán
válasz
#59070464 #85837 üzenetére
Tanács, csak, hogy ne nagyon menjen rá a fél napod a keresgélésre: szerezz olyan ramot, amit kapsz jó áron és ennyi volt. Az asztalimban lehet játszani a ramokkal, 10k-val fizettem többet értük, a teljesítmény olykor a mágikus 1fps-t is eléri, vágásnál akár 0,2%-ot is hozhat. Ne foglalkozz időzítésekkel meg egyebekkel, vegyél jó áron, maradékot fagyira és boldog is leszel.
-
Tikakukac
titán
Ez van sajnos az én bajaim ilyenek. De majd bedugom a fogyimérőt, rápukkantunk (asszem most 18 gépből lehet csemegézni) mert gondolom azért csak ember vagy, ergo azért nem 1 fokot érzel meg, tehát csak el kéne fütölnie annak a modulnak 1-2 wattocskát. Ami azt jelentené egy újabb gépben, hogy rádobsz 30%-ot az összfogyasztásra, az nice. Amit te érzel az a kretén elhelyezés, nem az, hogy Paks3 indulna be 2 modullal.
-
Tikakukac
titán
Amennyiben van egy laborod, és érdekelnek ezred wattok meg ezred fokok, akkor valóban lehet jelentősége.
Ha laptopba dugod, akkor nincs, ne toljunk ilyen szövegeket, mert ez is úgy fog terjedni, mint a tripla árú szépre festett ramok, amiket beletesznek az észkombájnok a laptopba, hogy na majd most oda fog tenni rendesen.
Általánosban az ilyenekről: a tényleges tuning, 1600-ról 2400-ra, csak 1 időzítéssel fentebb lépve játékokban szinte mérhetetlen. Na akkor lehet gondolkozni mi értelme van laptopnál.
ahol egyedül a memória a hőtermelő kütyü
Igen
Megmondja a RAM a fizikának: na hallod ám te gonosz meleg ami jössz a többi komponensből! Te ide nem jössz be, innen csak én tolhatom ki a meleget! Engedelmeskedik is neki a termodinamika és innentől kezdve elhagyja a tudományt és átlép Narniába. Mi sem ezybb
-
-
Tikakukac
titán
válasz
newmoonlight #85427 üzenetére
3. mint tapasztalat: Windows 10 már elég jól skáláz csak néha hülye. A progik viszont pfuhuu. Natívban megvakulsz ekkora mérettől, 4k-t toltam 15"-on, még FHD-ra visszaosztva ami arányos felezés ugye sem sikerült mindig értékelhetőt adnia a rendszernek és progiknak.
-
Tikakukac
titán
válasz
newmoonlight #85401 üzenetére
Ha nem vagy panelfetisiszta, akkor nem halálos.
dying_star: Nem is az, de 11 darabot rendeltem mindenféléből az elmúlt 3 hónapban, pici diffi van, de nem érzik, hogy itt az LG lépne.
-
Tikakukac
titán
válasz
newmoonlight #85396 üzenetére
Ilyen, most másikra mentem rá, meglássuk.
-
Tikakukac
titán
válasz
newmoonlight #85392 üzenetére
A ghosting orgiájától is lesz, a legjobb panel amit lehet kapni is fosos.
Nem tettél jó lóra
-
Tikakukac
titán
válasz
newmoonlight #85385 üzenetére
Van olyan HP amire rendes wi-fi driver 2 hónapja nincs elviekben nem is lesz.
Ha hardveres gondod van cserélik, ha szoftveres és nincs megoldás akkor ennyi,
-
Tikakukac
titán
válasz
newmoonlight #85383 üzenetére
Hát pedig simán. Lásd kaptam a telót most is, hogy mit rakjanak kollegák x201-re mert nem megy a TL. Mondom új kábelt, mert x200 után sem tanultak belőle és csesztek áttervezni a dolgot.
Ez bezony így megy. A pénzed addig ér valamit, míg a küszöböt át nem léped kifele beváltva egy ilyen csinosságra.
-
Tikakukac
titán
válasz
newmoonlight #85381 üzenetére
USB hangkari. 2 hétig szórakoztam x230 alatt a hanggal, felejtős. Abból és abba normális hang nem megy.
-
Tikakukac
titán
válasz
macikos #85358 üzenetére
Hát kollega ha olvassa akkor lehet átküldeni neked gariban egyébként tök random mit fogadnak el ilyenkor és mit nem kihullós gombokra.
Cserét lehet találsz, 2k körül meglenne egy gomb esélyesen.Acer utánérzésem van ott vannak néha olyan szériák ahol a gombok elkezdenek hullani
-
Tikakukac
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Komoly akcióval érkezik Magyarországra a Honor Magic V5
- Azonnali fotós kérdések órája
- iPhone topik
- DJI topic
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Ingyenes magyar EPG szerver észrevételek
- Okos Otthon / Smart Home
- LEGO klub
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Lenovo T480 i7- 8650u / HU bill! / 8Gb DDR4 / 256Gb Nvme SSD / IPS full HD/ újszerű állapot / Win11
- Dell Latitude 5590 / i5 8350u / IPS FHD 15,6" / 8GB DDR4 / 256Gb SSD / Win11
- HP 640 G5 laptop - 14FHD/I5-8265U/8-16-32GB/256SSD/Win11-Win10 - 2 év garancia
- HP 650 G4 laptop - 15,6FHD/I5-8250U/8-16GB-32GB/256SSD/Win11-Win10 - 2 év garancia
- Garanciás ASUS TUF A15 gamer laptop/FHD 144Hz/Ryzen 7 7735HS/RTX 4050/16GB DDR5/1TB M.2/beszámolok
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 512GB 13.3" FHD magyarbill 1 év garancia
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS C246M i5 9400F 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 Super 6GB Zalman N4 Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest