- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
Annak, hogy megkérdezem, házi módszerrel érdemes-e egyáltalán ennek nekiállni bohóckodni, mi köze van pl. egy nem forrasztott cpu-s géphez?
Meglepően sok. Egyfajta indikátora, hogy milyen szinten vagy tisztában azzal amit csinálsz. A WD40 után egy ilyen kérdés instant riasztás
Csavar, csavar, kipattint, kábel leszed, kipucol, pasztáz... összerak. Szimpla droid munka, 3 tál rizsért megcsinálták Kínában anno. Semmi különösebb hozzáértés nem kell hozzá, csak egy videó, meg némi türelem.
Jep. Legalábbis szokta ezt hinni az egyszeri ember. Egész jól meg lehet élni az otthon elb@szott hasonló projektek duplán kiszámlázásából, a nem jól elrakott kábelek későbbi anomáliáiból stb. Úgyhogy hajrá, kövi héttől megint számlaképes vagyok, jöjjenek a vasak
Értem én, hogy adott esetben ezt képes vagy nagy etvászként előadni egy kuncsaftnak, aki életében nem látott ilyet, de felesleges pózőrködnöd.
Pákával cserélnék CPU-kat az qrva élet, hogy még cigánykereket is vágnék a nappaliban az ügyfelek előtt. De még az ügyfelek is bakker
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #118087 üzenetére
El.
-
Tikakukac
titán
válasz
konyi79 #118061 üzenetére
Hmmm, beszéltem rendszergazdival, hogy fosikázik az új gépektől, pedig most már tutira cserélni kell a flottát.
Meséltem neki a type-c dokkokról. Na onnantól egészen pánikba esett. Megértem. Ma egyik moncsim eltűnt aztán vissza. A másik meg néha kapott csíkokat. Egyszer vezetékes LAN is rekt. Sokadik gép, sokadik dokk. Ez ilyen, 2023, szevasz.
-
Tikakukac
titán
válasz
szabozsolt87 #117920 üzenetére
Ezt benézted, ja.
-
Tikakukac
titán
válasz
zsolti75 #117880 üzenetére
Én is így voltam vele, aztán rájöttem, hogy 14" alatt Dell is 1 slotot ad.
Amúgy a sima irodista gépeink 8 gigával futnak, érzésre jövőre kell emelgetni a ram mennyiséget, most még jók vagyunk.
barnam_: Ügyfél megvette a gépet, mert olcsóbb volt jóval mint nálunk, aztán nyilván elhasalt a csodavas. A csereigazolással meg nem tudott mit kezdeni a bolt és indult a himi-humi. Csodás évek voltak, annyira beleláttam akkoriban, hogy tényleg mekkora posvány ez a hazai kereskedői élet, hogy hihetetlen.
Most másban vagyok nyakig, de itt is csak azt látom, hogy gatya, megint váltanom kell -
-
Tikakukac
titán
válasz
zsolti75 #117872 üzenetére
Az ÁFA jellegű és egyéb cégből kiokosításnak azért vannak jó sztorijai. Tudunk olyat, vagyis, hát szerintem sokan ismerjük azt az embert, aki a parlamentbe szánt gépeket vette meg harmadáron majd mentek ki a rendőrök vagy olyat, amikor xy kollégát keresték az irodaházban, mert voltak bajok a gépe eredetével
Most épp orosz piacra szánt gépeket tolnak ki több helyen is, piaci ár tizedéért. Jó biznisz elsőre, de átgondoltam és nope, nooope.
-
Tikakukac
titán
válasz
Lasersailing #117866 üzenetére
Sors fintora, hogy igen, ezekről régen én írtam és papoltam a topikban, aztán jött a kedves úriember, nos, hát aki hasonló shady dealekben utazik és hagytam a pcsába az egészet
Tehát a sztori ezy: SN ellenőrzés. Ha magyarra szánták a gépet, akkor az itthonról is van. Ami sokat nem jelent az amúgy a cég bevétele és ideje amióta megy, ex munkahelyem ment 10 évig és utána dőlt be, az egész hálózat ahogy van van. A laptopok tiszták voltak, de stikában adott ki számlákat telefonokra is, és azon megbukott a sztori.
De itt sincs gond, mert mint mondtam, a gépek magyarok voltak, ugyanúgy le lett minden szervizelve, szépen a gyári helyen. Ezen a szinten mindegy honnan veszed.
zsolti75: Kellene egy 5420. Kinéztem egyet. Emberem írja nincs rá gari. Mondom hogyne lenne, max 1 évesek ezek a gépek. SN-t elküldi, hopp, tiltva van. Többit rád bízom.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #117847 üzenetére
Biztos 9.5mm.
-
Tikakukac
titán
válasz
Tim82 #117839 üzenetére
Tudom...
van egy hegyomlás ilyen vackunk, ma baze 7 éve nálunk tanyázó még aktív terminálokat kapartam ki egy szekrényből költözés közben ez ilyenkor úgy néz ki, hogy majdnem egy teli munkanap csak nyomozás, hívás, írások ide-oda és megint nem haladtam semmivel...
De most sikerült szerezni több segítő kezet is, így már talán kimászok ebből. Hidd el, nekem sem volt ez annyira kényelmes, majdnem hagytam is a fenébe. -
Tikakukac
titán
Papíron van dupla erős az asztalim mint a laptopom, de vakteszten nem elmebeteg szinten veretve dolgokat tutira meg nem mondom, hogy melyiken vagyok. Különösen úgy, hogy általánosan hulladék pár gyakran látogatott oldalam, ahol végképp nem tudom szerver vagy net vagy vas gond van.
-
Tikakukac
titán
válasz
"_Maverick_" #117773 üzenetére
Minden kijelző kalibrálható, ez csak egy színprofil.
Más kérdés, hogy 2 órát is pörgethetem a kolorimétert az x260-on, abból színhelyes, well, nehezen lesz
-
Tikakukac
titán
válasz
hiddenroth #117745 üzenetére
Ami ilyet csinál az lehet bármi. Ezzel ez a gond.
Van egy Latim, sőt egy másik HP 2in1 is van, ami szintén ilyet produkál csak pöcökegérrel. Lehet itt alaplapon méricskélni mi enged át mit és mire, csak nem éri meg.
-
Tikakukac
titán
válasz
hiddenroth #117743 üzenetére
Hegyekben van olcsó TP töltő. Egyet veszel, rádurrantod, ha azzal is gatyusz, akkor úgy látom ma ez alaplapos T440p nap lesz.
-
Tikakukac
titán
Az elmúlt 2 hétben nem apróztam el, vettem vagy 8 gépet
De ami a csúcs, hogy ilyenkor rendesen dühös vagyok, mert most rakom az x200t-re a rendszert és anyám, hogy ehhez képest mekkora ótvar gané a bármilyen újabb gép trackpointja...
-
Tikakukac
titán
Emeljük!
Tehát a hibajelenség: dokkoló használata mellett az altatásból felkeltés, maga az alvó állapot és a dokkról hajtott eszközök meghajtása hektikus.
A reprodukcióhoz 1 darab USB-C kábel bedugása szükséges, a többit intézi a szeméttelep hardver és szoftver kombó.Ebből bármi kijöhet, ahogy jön nálam úgy másnál is. Wifiről vezetékes netre és vissza működés: néha megy, néha nem, néha maga sem tudja miről is kéne IP-t kapni vagy melyiket kéne lekapcsolni.
Alvás. Ez ugye dokk nélkül is teljes káosz, ennek már külön regénye van lassan. Na, de dokkal egészen érdekes permutációi jönnek elő. Alszik, de amúgy azonnal felkel. Nem is alszik. Felkel, de nem ad képet a monitorokra. Felkel, ad képet a monitorokra, de csak úgy, hogy a kijelző fel van nyitva és úgy kerül lecsukásra és a helyére vissza.És a teli fekete kijelzős laptop ami csak pörög magában úgy random. Ha szerencséd van, akkor legalább tápon volt és nem nullázott akksit. Ha nincs, akkor lefőzte magát és mellé akku nullázás, ha van, akkor ugye csak sima teli restart. Ami mondjuk ha szeretnéd megmutatni a modellt, amit az irodában rajzoltál egy másik helyen és kezdődik 2 perc szarakodás restart-Fusion indít-terv megnyit-újra betölt akkor nem szívelem a dolgokat.
És ez mind úgy néz ki, hogy oda-vissza bátran kereshetek rá redditen vagy simán guglin, Lati-HP-Thinkpad, mindre ugyanúgy jönnek a találatok, hogy igen, én is ezzel szívok, mi a megoldás.
Nyilván az, hogy gépet cserélsz és egy másik logós gép fagy előtted vagy szeded elő nullás akkuval -
Tikakukac
titán
A T480s-em minden éjszakára altatom Linux-al, és előfordul, hogy néhány hónap után besokall a wifi, és újra kell indítanom. Fekete képernyő? Ne viccelj.
Nem viccelek, tényleg nem használhatok Linuxot. Vagyis használhatok, de akkor te jössz megoldani a Mac és Win gondját 40-50 embernek.
Szerintem itt első körben az a fő gond, hogy a felhasználási szokásainknak nincs metszete, ezért azt hiszed a Linuxot futtató x gépről, hogy világmegváltó. Azzal a rendszerrel lehet. Csak ezzel sem én, sem több ezer sorstársam nincs kisegítve.
-
Tikakukac
titán
Igen, azt már tudom, hogy csupa jó és szép a T460, T470, T480 meg T14 is, csak amúgy bár ne pont ugyanezzel szívnának azok a gépek is, plusz dokkolási szopók, mint a Dellek vagy HP-k. Örülök, hogy neked bejöttek, de mikor kerestem a nyomorból való menekvést és csak úgy poénból kicseréltem a típuskódokat mit ad Isten: ugyanúgy kapja a thinkpad is a fekete kijelzőket ledokk és alvás után, után, nem tudja melyik hálózatra menjen stb.
Nyilván bátran ugranék bele bármelyikbe is, de így sok értelmét nem látom.
-
Tikakukac
titán
Szemléltetek:
Marha jó az 1000 lovas Evo VI. Csak amikor az üzemórás gépeddel állsz a csáposon lehet örülnél egy szívó dezső Saxxonak is.
Ugyanígy vagyok ezzel laptop fronton. Egyértelműen agyonvág minden mást a Latim, mint ami otthon van még? Igen. Hogy azok sokkal lassabban, de azért tudtak prezentálni bárhol-bármikor? Igen. Na a Latim az nem. Minden kinyitás és dokkolás egy új nyereményjáték.
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
válasz
elmepocok #117596 üzenetére
Mert egyszerűen nem tudnak laptopot gyártani sok-sok éve.
Ma mire mentem be dolgozni? Üvölt a gépben a venti, kijelző semmi reakció. Ennyi. Elaltattam tegnap este dokkon és erre mentem be.
Asztali ilyet nem csinál. Az stabil, mint a beton. Nameg csendes és tudja az órajeleit napestig tartani.
-
Tikakukac
titán
Há' de álljon már meg a nászmenet. Mindig le vagyok hurrogva, hogy mit csivitelek itt olyanokat, hogy a business class is már egy vödör szemét. Pedig bazeg, alapvető, kérdést sem érő funkciók nem működnek már itt sem.
Van most nálam egy fullos 5320, tényleg atom, olyan a kijelző, hogy daaaang. De ezen kívül 3 lapot telefirkantok olyan hibákkal amiket 2005-ben is kerekedett szemekkel vettem volna be.
-
Tikakukac
titán
Visítva röhögök az egészen, annyira qrva szánalmas ez, hogy tényleg nem is tudom mikor ilyen tízezres flottával nyomuló cégekkel ülnek le beszélgetni a termékmenedzserek akkor ott mi hangzik el? Ja igen srácok, nézzétek, a legújabb gépünkkel már tudod szeletelni a paradicsomot is, de képtelenség elaltatni, bocs, dolgozunk rajta...
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #117502 üzenetére
Még kirakom az X-es tablet sort, aztán nekem is vége. Így is ugye nálam van Fuji-HP-Dell-Apple is. Hadd ne mondjam mennyire nem rentábilis. Vagyis de, ha azt nézem minden évben legalább 20%-ot nő a brigád értéke, de ha valami megkotlik, ami benne van, az ortó szivacs.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #117500 üzenetére
Volt ott is igen.
Engem nem zavar a 16:10 tekintve, hogy csak főbb alkatrészben egy kisebb vagyont ér
-
Tikakukac
titán
Na meg is van a T60p telepítés amit tegnap hoztam a flottába.
Patika állapot, magyar gép, abszolút csúcs konfig, a kedvencem, hogy a "hiba" amiért 2 vödör szotyiért eladták, hogy AHCI driver nem volt a srác telepítőjén és azt hitte vezérlő hibás a gép mert nem látta a vinyót.
A legszebb, hogy T7600G procis a gép. Ergo nagyjából a piaci ár tippre 5%-a volt a vételi ár -
Tikakukac
titán
Ne legyen messzebb, nem áramtalanítok, nem kezdek elektronikákat építeni, kasztnit 3D printelni stb. stb.
Ez egy qrva dokkoló. Rádugom a gépet, megnyomom a gombot és bekapcsol. Ez a minimum. 2022 van bazeg, nanotechnológiával szórakozunk és egy laptopot nem tudunk bekapcsolni egy dokkolóról? Na ne vicceljünk már
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #117418 üzenetére
Azt merd megcsinálni, koppintok a kezedre.
-
Tikakukac
titán
válasz
Veron #117187 üzenetére
Az a baj most keverünk időszakokat és gépsorozatokat is.
Persze, hogy nem lesz x gépben 10. genes proci, mikor az még nem is létezett
A150k meg, nos, igen. Csodát nem tudok tenni a piaccal.
200k már más. Ott mondjuk már 5420-akat is megcsípsz, az meg toronyra aláz mindent ami itt van hardverben. -
-
Tikakukac
titán
válasz
Veron #117176 üzenetére
Same shat mind a kettő, a titok a krémben van, avagy, hogy a TP mint olyan milyen zseni érzékkel pusztította le a szoftveres előnyöket és az ergonómiát úgy, hogy dekával nem lett olcsóbb.
Dellből söpörni tudom a kínálatot, mert van és jóval olcsóbb, TP ugyanitt aranyában van, de inkább fölötte.A cserét én nem javaslom, mert sokat nem nyersz vele. Az igazi ugrások a fiatalabbakban vannak hardverben, de az meg gondolom pénzben sok neked.
-
Tikakukac
titán
válasz
Graphics #117171 üzenetére
BIOS-ban hiába próbálnám rákényszeríteni mondjuk csak integrált vagy csak diszkrét grafikára, visszaáll mindig alapesetbe.
Te írtad.Nyilván a driver gondokat az előző tulaj szalagkábelt kezdett instant cserélni nem drivert
Döntsd el akkor mi a gond, mert ez így eddig a szokásos driver fel, megáll, majd egyszer omlik gép. Igen van ilyenem is, tudom
-
Tikakukac
titán
válasz
imyourfriend #117109 üzenetére
Ha van gyári szólj mi a lelőhely. Meglepne sajnos.
-
Tikakukac
titán
válasz
donjohnson #117066 üzenetére
Igen ez már egy dupla csavar.
-
Tikakukac
titán
válasz
Tim82 #117056 üzenetére
Hozom kedvencemet.
Eltelt 15 év és pont ugyanitt tartunk, sőt. -
Tikakukac
titán
válasz
#45469952 #117049 üzenetére
Lehúztam egy majd évtizedet a popszakmában, de akkor engem átvertek, mert szerintem meg az üzleti kategória pont arról szól, hogy ne kelljen nonstop kompromisszumokat kötni. És boi, azt ne mondja nekem valaki, hogy egy RJ45 annyira nem kell már sehova, mert felénk napi szinten kell 1-1 gépet madzagolni. Ha más nem, diagnosztika miatt egymilliárdszor egyszerűbb így az élet.
-
Tikakukac
titán
válasz
Tim82 #117045 üzenetére
Táska, tok, zseb, mellény, hasitasi, felhajtható spéci bőrredő, csempészrekesz a hajamba vágva stb stb stb stb. NEM OPCIÓ.
Az, hogy valaki egy irodaházban vagy egy lakásban esetleg műhelyben meg tudja oldani, minden további nélkül elhiszem. Elhívlak egy napra, mikor komoly méretben tolunk egy rendezvényt és abban a másodpercben megérted, hogy amit szeretnél és úgy hiszed egyszerű és megoldható valójában miért ortó szopó
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Tim82 #117035 üzenetére
A keresett szó: életszerűség.
Tehát ha mondjuk eljössz velem egy szezonra és megnézed mi és hogyan történik hidd el, egy perces időráfordításod sem lesz és olyan igazi veretes mélytorkos szopórollereket fogsz amiatt az adapter miatt meghajtani, hogy égni fog az aszfalt.
Igen ezek súlyos dolgok. Lehet bagatellizálni, de amikor akció van, és tényleg világot váltasz meg éppen másodpercek alatt mert éppen ott áll kint 500 ember és nem tudod őket beengedni a területre mert az adaptered a táskában van a terület totál másik végében vagy a zsebedben vagy a bárhol, mert valaki elrakta a tasit, mocskos gyorsan értékelnél egy rendes RJ45-ös dugót
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Vicces képek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elektromos autók - motorok
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- További aktív témák...
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 12GB DDR4 / 1TB M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5560 Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Lenovo IdeaPad S10-2 netbook jó akkumulátorral eladó
- Eredeti Lenovo külső akkumulátor eladó: T470 / T480 / T570 / T580 / L470 / L480 / L570 / L580 / P51s
- i7 Gamer konfig bővítési lehetőségekkel! - GARANCIÁVAL
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3055
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest