- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Magyarországról is elérhető a Xiaomi Pay
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Netfone
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
audi100td
nagyúr
Igen, akkor 4 cellás.
6 cell vs 9 (14" wide t61, t400)
-
audi100td
nagyúr
Nézz körül aprón, mindig bontanak, T42, T43-at.
-
audi100td
nagyúr
Igen, nem baj ha aszimmetrikus a RAM-ok mérete, mehet bele 2+1GB.
-
audi100td
nagyúr
válasz
somasz #29841 üzenetére
Vannak különbségek, egyéntől függ ki melyiket szereti, én az ALPS-ot részesítem előnyben, sokan az NMB-t, Chicony-t általában kevésbé. Hardware Maintenance Manual-ban meg tudod nézni a táblázatot (Parts List -> Keyboard), ott nincsenek feliratozva az oszlopok, de ez alapján, balról jobbra NMB, ALPS, Chicony.
-
audi100td
nagyúr
Szerintem sem érdemes a vezérlő korlátai miatt SATA2-ben gondolkozni, ahogy elnézem a piacot árban már nem igen van különbség, a jövőre nézve meg jól jöhet a gyorsabb SSD.
-
audi100td
nagyúr
válasz
#01758976 #29774 üzenetére
Az X60 max 1,5Gb/s átvitelre képes (gyakorlatban inkább 130MB/s körül), de mehet bele nyugodtan SATAII-es vinyó is, nem ez lesz a korlátozó tényező, a merevlemezek még az általa biztosított 3Gb/s sávszélességét sem képesek kihasználni, SSD-nél már más a helyzet, de abból is mehet akár SATA3-as, csak vissza lesz fogva.
Szóval a lényeg, gyakorlatilag rakhatsz bele bármilyen SATA csatolófelülettel ellátott 2,5-ös meghajtót. Ha esetleg érdekel, van feleslegben egy 160-as Toshiba vinyóm, részletek priviben.
-
audi100td
nagyúr
Tényleg, ha már X40 X41, lenne egy bontatlan 20GB 1,8" Hitachi vinyóm, olyan ami gyárilag való bele, részletek priviben.
Tim82: A Photofast kínál Garbage Collection-nel ellátott SSD-ket (pl: [link]), az árát ne kérdezd, gondolom a csillagos ég.
-
-
audi100td
nagyúr
válasz
mitulabattyi #29692 üzenetére
Hm, ez engem is érdekelne.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Integra #29652 üzenetére
Az X201 gyári panelje is vacak Tn+Film, igaz cserélhető AFFS-re, ezt leszámítva remek gép, a T61-gyel nem is említhető egy lapon.
X220 van IPS-sel, de azt nem ismerem.
Egyébként még ha panelt is kell cserélni a t61-ben, kis utánajárással szerintem kevesebb mint 20k-ból meg lehet úszni.
-
audi100td
nagyúr
Akkor a lista alapján T23-at kell venni.
Ettől függetlenül bármelyikkel lehetnek gondok, főleg ebben a korban. Minden esetre 15-20k körül nem igen lehet válogatni, T4x nem jön ki ennyiből, X40 néha akad 20k-ért.
-
audi100td
nagyúr
Üdv,
X201-nél azt tapasztaltam, hogy 11-es fokozat alatt csak kettesével lehet állítani a fényerőt (15 a max), ez eléggé zavaró, főleg amikor sötétben nem tudom 2 alá vinni. Másnál is így viselkedik? Frissen telepített Win7 x64-et használok.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #29539 üzenetére
Már nem emlékszem pontosan, hogy T60-on próbáltam-e, de több ThinkPad-en gond nélkül működött a dolog, viszont itt valaki szintén hasonlóval szenvedett: [link]
lapa: upgrade-elnék, csak az a gond, hogy kb. 50e Ft-ra felment az AFFS ára, annyiért már remek IPS monitorokat lehet kapni.
-
audi100td
nagyúr
válasz
mitulabattyi #29476 üzenetére
Ebayről 1-2$ egy csavarkit, amúgy kész botrány ami a szervizeknél folyik...
-
audi100td
nagyúr
válasz
brekiisti #29423 üzenetére
Nem vitatkozom mert már ezerszer ki lett itt tárgyalva, elég ha beírod a keresőbe.
szerk: ott van az általad linkelt hivatalos doksiban is: "Intel Chipsets 945GM and 945PM do not support more than 3GB system memory (RAM), even when a 64-bit operating system is installed."
-
audi100td
nagyúr
válasz
SzalaiG #29399 üzenetére
A múlt héten adtam el az enyémet 4k-ért, általában kb. ennyiért szoktak menni, gyári lenovo megérhet 8-10k-t is, de az sem tud többet, egyedül az összeszerelés minősége jobb valamivel, meg visszafogott zöld LED van rajta, nem a rikító kék mint az utángyártottakon. Ha itthon nem találnál, ebay-t tudnám ajánlani: [link]
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #29393 üzenetére
Ja, már értem, az nagyjából működik persze, csak az OSD visszajelzés nem, az újabb gépeken most már tökéletes, kivéve a lépték fényerőnél, a régi gépeknél meg eleve csak 7 lépcső volt asszem.
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #29391 üzenetére
Szerintem te még egy korábbi Linux verziót futtattál X41-en, egy bizonyos kernel óta nem működik az OSD régebbi ThinkPad-eken.
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #29389 üzenetére
Linux alatt pont a 60-as széria óta működik rendesen a hangerő szabályzás +OSD.
-
audi100td
nagyúr
válasz
MrSealRD #29273 üzenetére
Igazából nem volt betervezve, de elég jó áron találtam egyet aprón, így lecsaptam rá. Végül nem bántam meg, lényegében megmaradt az X200 minden előnyös tulajdonsága, amihez elég komoly teljesítmény társul (talán picit többet eszik, de az X61-nél kevesebbet), 2 év gari is van még rá. A billentyűzet minőségét viszont visszasírom az X61-ből, meg úgy összességében nagyon jól össze van rakva az X61, egy rossz szavam nem lehet rá. Mondjuk eleve átmeneti gépnek szántam, csak annyira egyben volt az a példány amit kifogtam, hogy gondoltam megtartom. Próbáltam magam meggyőzni az SXGA IPS modról, de túl költséges és nem veszélytelen mutatvány lenne, X201-be meg elvileg mehet simán az AFFS, X200 szalagkábellel és inverterrel, de ez a LED-es Tn sem annyira vészes (szigorúan CCFL Tn-hez viszonyítva).
-
audi100td
nagyúr
2x4GB 1066MHz, 1333-ast is tehetsz bele ha olcsóban találsz, de ugyanúgy 1066-on fogja járatni.
-
audi100td
nagyúr
X200 / X201 tulajoktól érdekelne mik a tapasztalatok a különböző billentyűzettípusokkal. Kinek milyen van, illetve mennyire van vele megelégedve?
Az enyémben NMB van, de valahogy nem az igazi, a gombok zörögnek, a TrackPoint gombjai meg nincsenek rendesen alátámasztva, ebből adódóan elég hangosan járnak.
eszizoli: ennyi pénzért ajándék az a gép
-
audi100td
nagyúr
válasz
CharlieDrop #29223 üzenetére
Nem tudom, de nálam egy videókonvertálás is felfűti a procit annyira mint pl. prime95. Nem tudom mivel tesztel az illető, lehet maga a program nem terhel folyamatosan és azért esik le az órajel.
-
audi100td
nagyúr
válasz
CharlieDrop #29220 üzenetére
Full terhelésen elvileg nem szabadna visszavennie az órajelet, kivéve ha túlmelegszik, de szerintem 80 fok alatt ilyet nem csinálna, sőt ebből kiindulva 100 fok alatt sem, de lehet rosszul értelmezem. Nem tudom mi okozhatja a problémát.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #29171 üzenetére
Hát, nem az igazi, de most ez van, 12,1"-on annyira nem vészes, valahogy bele lehet hegeszteni SXGA+ IPS panelt a tablet verzióból, de nem egyszerű feladat, elég sokat kell rajta moddolni, meg a panel is rohadt drága. De sokkal inkább a szokás szerint fakó Tn panel zavar a vacak betekintési szögekkel, a felbontás kevésbé. Ezt leszámítva a gép nagyon ott van, talán a legjobban összerakott X, ilyen szempontból ráver az X200-ra is (hozzátenném ott is csak a bill alátámasztásába tudnék elekötni), de elég sokat megy a venti. Akksi elég jól bírja, visszafogott használat mellett akár 7-8 órát is elmegy és még alul se feszeltem a procit, wifi nélkül talán még többet, 100%-os Sony van benne, ami nincs egy éves, eddig oké.
-
audi100td
nagyúr
válasz
snapdragon #29165 üzenetére
1680x1050 az aranyközépút
-
audi100td
nagyúr
válasz
snapdragon #29162 üzenetére
"amúgy tudom ,hogy hülyeség,de a t61p-be kiadtak fhd-s kijelzőt 15,4"-ba az nem alkalmas t61-be?"
Volt T61p-m ilyen kijelzővel, szerintem hosszútávon kész rémálom, hamar elfárad tőle az ember szeme, ha legalább IPS vagy AFFS lenne, talán valamit javítana a helyzeten.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Tizedes1 #29131 üzenetére
Abban az Edge-ben enyhén szólva nem valami izmos a proci, kb. Intel Atom szint (persze GPU-ban más a helyzet), el lehet vele bohóckodni, de nem munkára való. L412 hardverileg oké, de én sem értem miért nem nézel neki egy megkímélt T410-et vagy X201-et, de akár X200(s)-t (az is köröket ver az AMD-s Edge-re) anyagilag nem lenne több és simán találni garisat.
-
-
audi100td
nagyúr
válasz
salieri. #29117 üzenetére
Otthon T42-ben is ott lapul az IPS kijelző, mégis örülhetek ha el tudnám adni 40k-ért, egymagában a kijelző nem ér meg ennyit. Max 70-80k azt mondom még oké, mert IPS, bár SXGA+t részesítem inkább előnyben, ott még nem folyik ki az ember szeme és 60 körül lehet találni olyan T60-akat.
-
audi100td
nagyúr
válasz
salieri. #29115 üzenetére
"Szerintem meg nem drága én nem is olyan rég vettem egy T60p-t 100 k ért és abban HDD volt meg Yonah magos T2600"
Azért az elég húzós szerintem, T61p-t vettem 7-8 hónapja 80k körül fullos gyári akksival, brutál vga-val, WUXGA kijelzővel. Persze az UXGA IPS-től messze van, de 100k akkor is nagyon sok egy ilyen régi gépért.
-
audi100td
nagyúr
ok, semmi gond, azért köszi
mondjuk nem értem miért zabál ilyen rohadt sokat ez a gép, gyakorlatilag csak a böngésző megy az egyetlen aktuális füllel, meg a rendszer háttérfolyamatai és simán bekap 30W-ot, meg tolja ki a forró levegőt a venti
szerk: hm, egyik cpu-mag 100%-os terhelésen van, ha kilépek a böngészőből akkor is, körülnézek mi van itt...
gtk-gnash terheli folyton a procit, mindegy, megnézem mit mond rá gugli, nem akarok tovább offolni
-
audi100td
nagyúr
"elpártolsz tőlük, mész máshova"
Könnyen mondja ezt az akinek van ideje/türelme/energiája szervizről szervizre futkározni illetve közelebbről ismeri a különböző cégeket. Egy átlaguser nem igen tud mit tenni, nincs rálátása ezekre a dolgokra, meg nem mozog olyan körökben, hanem egyszerűen elkönyveli magában, hogy a lenovo-nak szar a szervizháttere és legközelebb mondjuk vesz egy latitude-ot.
lapa: +1
Én is maradok a használtnál, sőt 100k fölött semmit, vicc az egész.
-
audi100td
nagyúr
-
audi100td
nagyúr
Most ha veszek egy használt notebookot németországból magánszemélytől mit zavarja a lenovo-t illetve miért lenne attól lopott, hogy én azt nem újonnan vettem? Világgarancia minek van egyébként? Lassan az apple-nél is jobb a support.
(#28932) stifi: "ami egyébként a szervizes szerint nem is munkaállomás, a W a kijelző alatt csak dekorációs célokat tölt be."
Ez azért eléggé epic fail kategória, nem tudom milyen mint ember az a szervizes, de hogy egy ilyen kijelentés nem éppen jó szakember benyomását kelti az biztos.
-
audi100td
nagyúr
Amit itt leírsz nem épp valami userbarát felfogás, a lenovo hozzáállásával igen is komoly gondok vannak az utóbb néhány év óta. Az értékesítési helynek mégis mi köze van a lenovo support hozzáállásához? Nekik az lenne a dolguk, hogy szó nélkül intézzék az ilyen ügyeket, átlátható elérhetőséggel, stb, függetlenül attól, hogy ki hol vásárolta a terméket, világgaranciának ugyebár ez lenne a lényege, nem?
Illetve Ausztriában miért működik ez a dolog normálisan, nálunk meg nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Építő/felújító topik
- Xbox Series X|S
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motoros topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- LOQ 15IAX9 15.6" FHD IPS i5-12450HX RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 15 G2 - i5-1135G7 I 16GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest