- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
metal01
őstag
válasz
Francia91 #85184 üzenetére
Lehet, hogy benéztem. De nem éreztem hiányát annak a ~130-140Mhz-nek. Nekem az bőven elég volt, hogy hűvös volt a proci és minimális fogyasztása volt.
Illetve: Az IDA-t én nem használtam. Ha jól emlékszem anélkül vett vissza az órajelből. IDA-val sokkal magasabb VID értékeket kellett belőni. És úgy nem volt már baráti a dolog.
-
metal01
őstag
válasz
rgeorge #85178 üzenetére
Elvileg minden driver a helyén van.
suszti: Csak dokkon csinálja. Dokk nélkül nem. Ezért írtam, hogy X-akta. Nem értem miért csak a dokkon kezd el tekerni svchost. És ha manuálisan rákerestetek a frissítésekre nem talál semmit. És mégis tekeri a procit és eszi a memóriát. Windows... :/
-
metal01
őstag
Egy X-akta jelenség: T420, W7 X64. Dokkra téve az svchost.exe folyamatosan 25%-on tekeri a procit. Ha kilövöm a Windows update-et, akkor normalizálódik a helyzet. De csak dokkon van ez. Dokk nélkül nem. Mi köze a Win updatenek/svchost.exe-nek a dokkhoz?!
-
metal01
őstag
válasz
tothjozsi96 #85163 üzenetére
Szerintem is. (Ha nagyon meleg a proci.)
-
metal01
őstag
válasz
tothjozsi96 #85161 üzenetére
Nem is fogod. Undervolting csak C2D CPU-nál használható.
Szerk.: A turbó izzasztja a procit. Akkor használd, ha nagyon nem elég a balanced órajel.
-
metal01
őstag
válasz
AxBattler #85133 üzenetére
A T530 hűtéseit nem ismerem. FRU alapján érdemes rendelni. Bár az E-bay egyre lutribb. Az én hűtésemen amit kaptam semmilyen olyan matrica nincs amin az FRU rajta lenne, csak valami kis matrica van valami kínai macskakaparással. Eredetinek volt hirdetve, remélem nem utángyártott vagy ilyesmi. Bár hűtésből még nem hallottam olyanról. A lényeg, hogy teszi a dolgát. Halk és hűt rendesen.
Csináltam pár tesztet ma reggel is: Prime95, Cinebench R15.
-
metal01
őstag
válasz
MrSealRD #85126 üzenetére
Igen, két vékonyabb heatpipe van. A Cinebench kb. 5 percig masszívan terheli a CPU-t (renderelést csinál). Az egy csöves hűtéssel pár mp. alatt megszaladt 80 fölé. A két csöves 65 fölé nem ment. Nyomtam neki Primeot is. Az egy csöves hűtéssel 90 fok felett volt, a két csövessel 73 volt a max. Fél órát ment a Prime. Hozzáteszem, hogy MX-4 van kenve a procira. Az is számít. Én jobbnak érzem ezt a hűtést. De kíváncsi vagyok mások véleményére is.
soldi3r: Nem volt rossz. T400-nál is szignifikáns volt a különbség a kétféle hűtés között.
-
metal01
őstag
A T420-ba pakoltam 2 heatpipeos hűtést a gyári egy heatpipeos helyett. Eddig Cinebench teszttel a proci (i7-2620M) kaparta a 85-90 fokot is. Az új hűtéssel 65 fölé nem megy. Nem gondoltam volna, hogy ennyit számít...
-
metal01
őstag
válasz
Chaser #85064 üzenetére
Erről a panelben koszról nekem is vannak rossz tapasztalataim. Kétszer vittem vissza DELL monitort emiatt garban. Elvileg nem garanciális hiba. Ennyi "belefér" a gyártás során. Persze... Szerencsére cserélték.
A T400-am paneljébe meg anno belemászott egy tűhegynyi méretű bogár. Bele a két réteg közé. És ott mászkált. Brutál volt. Aztán bele is döglött. Pont a panel közepébe. Szerencsére még garos volt a lapos. Cseréltek benne panelt. Bugos volt
Valami ehhez hasonló volt
-
metal01
őstag
válasz
oliverthomas #84932 üzenetére
E-bayről talán. De elég lutri... Én T420-hoz rendeltem onnan panelt, ilyet: Lenovo LP140WD2-TLB1. És ilyet kaptam: LG Philips LP140WD2-TLD2. Ez utóbbi T430-hoz való, de kompatibilis a T420-al is. Panel esetén jobb, ha az ember személyesen is meg tudja nézni, de itthon kiskerekben horror árakon nyomják a paneleket. :/
Ha már szóba került a panel. A többieket kérdezném, hogy mi a lényeges különbség a fent említett két panel között? Én csak pár dolgot vettem észre:
- Maximális látható kijelző méret
- DPMS mód támogatás (ez abban amit kaptam e-bayről nincs)
- Gyártási idő
- Kontraszt (az e-bayről rendeltnek nagyobb)
- Pixel órajel -
-
metal01
őstag
válasz
Tikakukac #84780 üzenetére
A T400-as laposnak semmi szaga nem volt. A családban van T60-as, T61-es is. A T60 szintén szagtalan még terhelés mellett is. A T61-es már rendesen ontja azt a fura szagot. De a T420 először rendesen megijesztett. Olyan volt, mintha égne valami a gép belsejében. Aztán nemrég kipucoltam, kapott friss pasztát és most is jelen van ez a fura "égett" szag, de sokkal kevésbé.
-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
Hajaj. Annyira én sem. 1.37-en voltam. Az 1600-on használta a RAM-okat, jó volt minden. Az 1.46 a dokkal nem volt kibékülve. Gondoltam felteszem az 1.48-at, kipróbálom. És maradt is, mert azt az egy sort nem olvastam el az update előtt, hogy nincs downgrade
De nem baj, szerencsére működik rendben minden. (Kopp-kopp...)
-
metal01
őstag
válasz
levente88 #84730 üzenetére
Mikor volt pasztázva? Lehet, hogy egy kipucolás + MX-4 jól jönne neki. A Win update fullra hajtja a gépet. Simán lehet 70-80 fok is közben a proci. Meg a RAM-ot is fogja.
Szerk.: A TPFC-t neked kell kitapasztalnod, hogy hogy konfigolod. Függ a procitól, hogy mennyire fűt, a venti zajosságától, felhasználási szokásaidtól (mennyire, hogy hajtod a gépet), stb...
-
metal01
őstag
válasz
Pszihonaranc #84695 üzenetére
A .NET-et frissíteni fogja a Windows is majd csak légy türelmes. Órák (fél nap is lehet) ahogy Tim írta. A BIOS-nál érdemes megnézni, hogy mi az amit javítottak az előzőhöz képest. Ezt szintén a Lenovo oldalán tudod megnézni az adott BIOS update mellett egy text fájlban.
-
metal01
őstag
válasz
Pszihonaranc #84691 üzenetére
A System Update-et frissítsd manuálisan a Lenovo oldaláról. Van abból is újabb. Plusz a .NET Framework-öt. A Windows update-tel meg légy türelmes
-
metal01
őstag
válasz
thgergo #84657 üzenetére
Anno T400-ban mókoltam ezzel a rézlapos dologgal. A gap pad helyére tettem egy kis MX-4 rársaságában. Hát, kb. 1-2 fokot jelentett, vagy annyit sem.
Nem tudom, itt hozna-e valamit. Amúgy tök elbizonytalanodtam, hogy nekem melyik hűtés van most a laposban. Egy, vagy két heat pipeos. Vagy 2 hete tettem bele az i7-es procit, de konkrétan nem emlékszem a hűtésre
Emiatt meg most nem akarom kikapni a billzetet, hogy megnézzem. Pláne, hogy igazából sok difi nincs a két hűtés között teljesítményben
-
metal01
őstag
Azért kell az a Pana akku. Folyamatban van már
Jelenleg tényleg nem megy sokat akkuról a lapos, de nyáron fog. És akkor jó lenne, ha nem halna meg rögtön. Az LG sorsa nem tudom mi lesz még. Vagy megy eladásra, vagy marad tartaléknak.
Igen, érzek némi különbséget a két proci között. VirtualBox-ban megy Windows Server 2012 Core + grafikus is + Windows 8.1 + néha linux is. És ott van ugye a gazda oprendszer is, a 7. Azért itt már kell a kraft.
T400 után nekem jelentősen melegedősebbnek tűnik a T420, de a plusz kraftnak ez az ára.
A két heat pipe-os hűtés még érdekes lehet az i7 miatt. Majd egyszer lehet, hogy beruházok rá. Egyelőre jó ez így is. Nem hajtom szét annyira a gépet.
Ami még mindig meg van "problémának" az a sleepben jobb oldalon sipolás akkuról. De csak akkuról. A bekapcsoláskor néha nem kapcsol be dolog megszűnt (kopp-kopp). Egy ideje nem csinálja.
-
metal01
őstag
válasz
Chaser #84617 üzenetére
Tuti biztos, hogy az volt (bal oldali) eredetileg a gépben. A másik (jobb oldali) az sokkal komolyabb hűtés. Egy bontásra ítélt T400-ból került hozzám anno. Súlyra is nehezebb volt, a venti is "finomabban" pörgött, semmi hangja nem volt. Meg hát egy heat pipe-al több is van rajta. FRU alapján simán létező és nem utángyártott az sem. Szóval passz. Lehet, hogy gyártottak ilyet is, olyat is.
Szerk.: A kérdés még mindig az, hogy T420 esetében van-e elehtőség komolyabb hűtésre?
-
metal01
őstag
válasz
Chaser #84606 üzenetére
T400-nál volt többféle hűtés. Nekem a jobb oldali (is) volt. Erősen érezhető volt a különbség. Mind hangjában, mind a hűtés teljesítményében. P9700 volt anno a T400-ban alul volt ugyan feszelve és MX-4-el volt kenve, de Primeban nem ment 65 fok fölé.
Hát akkor a T420 hűtése ilyen és ez van... Jóval melegebb ez a gép mint a T400, de a hardver is más, így érthető. De a hűtés lehetne jobb.
-
metal01
őstag
válasz
Chaser #84602 üzenetére
Akkor jól gondoltam. i5-2540M és i7-2620M között 100Mhz órajel és + 1MB cache a difi. Nekem ez is számít, mert virtualis gépeket futtatok, van mit melóznia a procinak. Turbón egyszer próbáltam terheléses tesztet, ott verte a 90 fokot. Az felejtős. Nem is tudom, hogy lehetne rendesen hűteni olyan órajelen ezt a procit. Szerintem sehogy...
-
metal01
őstag
válasz
Chaser #84597 üzenetére
Egyelőre szerintem hagyom ezt így ahogy van. Bírja azért még. Majd ha elhalálozik akkor mindenképp egy Pana akkut szerzek majd.
Ha már szóba került a hőmérséklet; tettem a T420-ba egy i7-2620M procit. Turbó nélkül használom, azaz 2,7Ghz a max. órajele így. Erős terhelés alatt 80-85 fokot is produkál (Prime, Cinebench), idle meg 35-40 fok. Frissen pasztázva MX-4-el. Normális ez a 80 és afeletti hőmérséklet fullos terhelésen ennél a CPU-nál?
-
metal01
őstag
válasz
Chaser #84595 üzenetére
Most kicsit elbizonytalanodtam az akkut illetően
Egyelőre működik és az alább írt konfigommal is elmegy 4-5 órát közepes fényerővel netezés közben. Attól tartok, ha ez megdöglik pl. 1-2 év múlva, lesz-e még akkor olyan állapotú Pana amit még érdemes megvenni? Vagy esetleg most kellene beinvesztálni...
Bár ahogy írtam, egyelőre nincs gond vele és nem is nagyon használom akkuról.
-
-
metal01
őstag
válasz
Chaser #84577 üzenetére
Természetes, hogy a Pana viszi a pálmát az akkuk terén. Anno T400-ban nekem is 9 cellás Pana volt. Bírta is rendesen. Pedig nem kevés ciklus volt benne. Jelenleg azért van a 9-es LG, mert az üzletben ahol vettem a lapost csak ez az egy 9 cellás akku volt, a többi 6 cellás volt. Egyik sem Pana. Így emellett döntöttem. Akkor amikor vettem 3% volt az elhasználódottság. Poénból nyomattam neki egy resetet, hogy vajon mennyi a tényleges kapacitás. Rögtön 10% lett az elhasználódottság. Azóta a reset nálam ördögtől való
De valószínű akkor is 10% volt amikor vettem, csak a reset után mutatta a tényleges értéket. A 10% meg szerintem még egy használt gép/akku esetén teljesen rendben van. Amit írtam, hogy 4-5 órát bír, azt 80%-ról kezdve értettem. A PM annál feljebb nem engedi tölteni. 100%-ról indulva szerintem itt is meg van a 6-7 óra simán. Még SSD+HDD+16 giga RAM+i7-2620M mellett is. Az meg bőven jó. Azért tartok tőle, hogy cellazárlatos lesz, vagy drasztikusan esik majd a kondíciója idő előtt... Kellene az a Pana.
(#84578) HSM: Akkuról nekem is ritkán megy. Annyira, hogy kb. havi szinten 1-2 alkalommal, ha pl. vonaton utazom, vagy ilyesmi. Dokkon megy leginkább külső monitorral. LG akkuval mi a gond, hogy nem preferálod?
(#84580) Tim82: Te mennyire van kibékülve az LG akkuval a 20-as szériában? Nekem nem tűnik vészesnek.
(#84590) Füge007: A POST után tovább sem megy a történet? Csak bekapcsolod és villog a kép? Ennyi?
-
metal01
őstag
válasz
Chaser #84571 üzenetére
Nekem most egy 9 cellás LG van 10% elhasználódottsággal a T420-ban. I7-2620M ketyeg benne + SSD + vinyó is. Ha a WIFI be van kapcsolva 4-5 óra kb. az üzemidő. Pana akkunak jobban örültem volna, de hát ez volt
Ez sem olyan rossz, mint pl. a Sanyo.
Szerk.: Lehet, hogy be kellene tárazni egy jó kis pana akkuval?
-
metal01
őstag
válasz
parkasz #84568 üzenetére
Mindenképp HD+. A kisebb felbontás nagyon gáz. Akkuból ki kell fogni egy jobb fajta 9 cellás LG-t pl. Átlagos használat mellett elmegy vele a gép 4-5 órát is. Az s-szériát én nem nagyon komálom. Jobban melegszik és nehezebb szétkapni is. Ellenben könnyebb kicsit, de nem sokkal.
Szerk.: Tim82 megelőzött
-
metal01
őstag
válasz
Bakicsak1van #84440 üzenetére
Amit még megpróbálhatsz: vinyó, ODD, RAM, akku ki (csak tápról kapcsold be). Lényegében próbálgatásos teszt. Ha így sem ad életjelet, akkor gyanús a lap halála. Az, hogy külső monitoron sincs kép elég gyanús :/
-
metal01
őstag
válasz
Bakicsak1van #84438 üzenetére
Próbáld meg külső monitorral. Ha ott sincs kép akkor valószínű, hogy meghalt az NV chip. Ez a T61-nél típushiba.
-
metal01
őstag
válasz
FoxiestFox #84269 üzenetére
Mint írtam ezzel a BIOS-szal sincs egetverő probléma, csak szívesebben használnám a régebbit. Nincs semmilyen opció a downgradre innentől kezdve? Egy mod-BIOS felmenne vajon? Utána a hivatalos 1.37? Vagy ez már nem járható út...
-
metal01
őstag
válasz
donjohnson #84267 üzenetére
Eddig az 1.37 volt fent. 1.46-ról downgradeltem pár hónapja. Az 1.37 lekezelte az 1600Mhz-es RAM-ot 1600-nak. Valamint a ventiszabályzása is jobb volt. Most feltettem az 1.48 (legújabb) BIOS-t és cumi, mert vissza nem lehet már lépni. És valóban ott van a leírásában, hogy innen már nincs vissza. (Csak nem vettem észre). Ezzel a BIOS-szal sincs gond, de a RAM és ventiszabályzás miatt kicsit jobb lenne az 1.37...
-
metal01
őstag
BIOS downgradenél ez a hibaüzenet:
Mi lehet a gond? Eddig minden OK volt.
-
metal01
őstag
T420-ból átpakolva a panelt T430-ba kék színű a panelen a kép bekapcsoláskor is már és Windows alatt is. És durván pixeles, olvashatatlan. A panel (LP140WD2-TLB1) a T420-ban tökéletes. Mi lehet a gond a T430 esetében (az előző panelje repedt a T430-nak, de a kép normális, nem olyan mint a másik (csere) panellel.)
-
metal01
őstag
Valami hasonlót én is mókoltam anno, azóta nincs MS-rinya, hogy telepítsem a 10-et.
Ma ahogy átolvasgattam a híreket azért jön a sok fos a MS részéről.
A klikk és hatásvadász címektől eltekinteni érdemes...
Csinálhat bármit, a Windows 10 tovább kémkedik
Sokaknak nem fog tetszeni: mostantól akkor is letöltődik a Windows 10, ha nem akarja
Nem tudom, ki hogy van vele, de én egyelőre marandék a 7-nél, bármennyire szeretné a MS, hogy ne tegyem.
-
metal01
őstag
válasz
soldi3r #83642 üzenetére
Az addig rendben van. De valószínű, hogy hasonlóképpen fog érkezni, mint az a frissítés ami a tray-be tette a W10 upgrade lehetőségét (KB3035583). Jó, biztos ki lehet szűrni, de könnyen bele is lehet szaladni...
Szerk.: Csak linkeltem be, mert jó ha tud róla az ember. Nehogy meglepetés érje.
-
metal01
őstag
válasz
beloadjoker #83640 üzenetére
A Windows 7 alap frissítéseit én nem szeretném kikapcsolni. Jelen esetben le fog töltődni a full W10 és a telepítő el is indul majd. Ha akarod, ha nem. Max. azt nyomod, hogy nem. De hihetetlen ez az agresszív "válcsá hülye júzer" kampány. :/
-
metal01
őstag
Microsoft is now aggressively pushing Windows 10 upgrades
Jaj, de jó. Ezt a szart nem lehet sehogy már kikerülni?
-
metal01
őstag
válasz
BobChemistry #83437 üzenetére
Pont a napokban vittek el tőlem egy T400 (ATI-s) hűtést...
"ciripel, berezonál,"
Ezzel sokat nem tudsz csinálni. Elvileg (ha olyan típusú a hűtés) szét lehet kapni a ventit és grafitos szilikonzsírral vékonyan megkenni a tengelyt, illetve a perselyt, de hosszú távon szerintem nem megoldás. Inkább E-bayen, vagy aprón egy másikat venni. Az kevesebb görcsöléssel jár.
A pasztázás meg természetesen sokat jelent. Kell is időnként. MX-2, vagy MX-4 paszta mehet neki.
A művelet meg nem bonyolult. HMM, vagy Youtube videók alapján kb. 20 perc, fél óra.
-
metal01
őstag
válasz
Tikakukac #83393 üzenetére
El sem tudom képzelni, hogy mit lehet kommunikálni az ügyfeleknek ilyen esetben
(#83395) Chaser:
Nekem is volt egy Pana akkum még T400-hoz több száz ciklussal nem sok elhasználódással és bírta rendesen. Most a T420-ban LG akku van, egyelőre nem tűnik az sem rossznak. De a régi jó világnak már vége az tuti. Nem csak akku viszonylatában. Nekem muszáj lapost használni a munkám miatt mert több munkahely között mozgok és muszáj, hogy tápos is legyen a gép. Virtualizáció minden mennyiségben, stb... A céges laposok meg hát nem arról híresek (legalábbis nálunk), hogy táposak lennének
PM-ben hogy oldod meg, hogy csak az akkuszabályzást kezelje? Le lehet valahogy tiltani a default sémákat, hogy csak az akkut tudjam állítgatni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Chrome
- World of Tanks - MMO
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi haladó szinten
- Bluetooth hangszórók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Milyen autót vegyek?
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- HP Elitebook 850 G8 15,6' fullHD i7-1185G7 32/512GB + Notebook táska, Garancia
- Dell Latitude 5310 i5 10310u I 16GB I 256SSD I IPS 13,3" FHD I HDMI I W11 I jó akku
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD Magyar
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest