- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
válasz
vicze #121936 üzenetére
"Nagyon nem mindegy, hogy miért van az esetleges hiba..."
Persze, mashogy fogsz mosolyogni, ha mas toolkittel tortek meg.Ha utana olvasnal, hogy a match on chip mit jelent, akkor ertened, hogy egy bit a lenyegi informacio, ami fel van dusitva es a vegen szinten egy bitben fog vegzodni, miszerint vagy lesz loginod, vagy visszadob. Ezert is emlitettem neked a chain of trustot, ami papiron mar 30 eve tok jo, csak eppen szinte senki sem tudja hibatlanul implementalni, mert a megoldasnak sorozatgyarthatonak, javithatonak, cserelhetonek stb. kell lennie. Olvassal meg nehanynak utana, hogy teljesen kirajzolodjon neked a kep. (Es ezert is emlitettem neked a TPM-et is, mert a MoC FP olvaso lenyegeben egy szenzor+TPM).
A bugokat leszamitva pedig egy kepzettebb tolvajnak meg oriasi segitseg az FP olvaso mert valoszinuleg az ujjlenyomatodat is megtalalja a gepen, csak reprodukalnia kell, ami nem egy urtechnologia.
-
Reggie0
félisten
válasz
vicze #121919 üzenetére
Lenyegtelen, hogy OEM hiba-e vagy nem, ha altalanos jelenseg. PC-n eleve ritka, hogy a chain of trust a procitol(+mem+hattertar) az OS-ig hibatlan es bugmentes, talan az applenek sikerult ez tobbnyire. Innentol kezdve elvi szinten is badarsag a periferiatol kuldott egy bitnyi informacioban megbizni. FYI TPM is bugzer.
-
Reggie0
félisten
válasz
Graphics #121905 üzenetére
MoC chipek nem megbizhatoak. A hivoszo az, hogy az OS/proci nem tud az ujjlenyomatrol, mert a chipben tortenik az azonositas (Match On Chip), de ennek az a hatranya, hogy a proci fele csak egy igen/nem valasz megy az azonositas sikererol, emiatt ezen a ponton meg lehet kerulni. Nemreg volt is ezekrol cikk: [link], de amugy eleg regikeletu problema
-
Reggie0
félisten
válasz
FoxiestFox #121885 üzenetére
Ez az ujjlenyomatosdi eleg nagy biztonsagi res.
-
Reggie0
félisten
válasz
thgergo #121881 üzenetére
Hat ez sokmindentol is fugg. Nalam pl. egyik apt-get upgrade utan a kulso monitor radugastol/lehuzastol fagy a grafikus felulet/gpu (semmi extra, alap bookworm). Attertem wayland-ra, ugy hibatlan mukodik. Vissza xorg, tovabbra is szar. xorg purge, minden konfigot eltuntettem, ujra fel es megint fagy. Ha dokkolom lenne biztos arra fognam
-
Reggie0
félisten
válasz
donjohnson #121711 üzenetére
Detto. Azt kell frissiteni, ami nem megy jol. Ha minden jol megy, akkor nem kell megjavitani.
-
-
Reggie0
félisten
válasz
lezso6 #121643 üzenetére
En sokaig HP gepeket nyuztam, elotte Compaq(aztan HP-Compaq, amig le nem zullott). Szoval a szurke nekem nem problem
Viszont ott is kemeny a hanyatlas, mamar az uzleti gepet el is lehet felejteni, azaz igazabol mi gonolkodunk rola mashogy. Lehet a helyes neve a koder gep lenne, mert vegulis uzleti dolog az is, hogy az iranyitasra hasznalt funkciogombokat telefonkezelesre cserelik le, csak hat az ilyen manager dolog. Meg az ugyis hulye, azt se tudja mi az a processzor, igy cserelni se fogja. Memoria detto. A szamitogepet hasznalo uzleti szfera gyikosodott el, elvegre mamar a prostik futtatasahoz is celszeru egy laptop.
Nalam a lenovo is mar csak egy futottak meg kategoria, legkevesbe szar a sok szar kozott. Es ez szomoru.
Viszon en lefele megyek meretben. Most az one-netbook egesz jo gepeket dobott ki 1130g7/1160g7 procikkal, meg 16G ram. Ha a lenovo is teljesen foldbeall akkor rafanyalodom azokra, legalabb van belole 7" es 10", csak a kijelzo ne lenne fenyes...
-
Reggie0
félisten
válasz
FLD1987 #121627 üzenetére
A karterites nem fogadas, hanem feleloseg egy jogellenes szituacioban.
A garancia pedig csak egy onkentes vallalas, hogy felrohatosag hianyaban is helytall, azaz ennek hianyaban is jogszeru a szituacio.
Azaz a karterites a jogrendszer egy alappillere, a garancia pedig nem. Tehat a karterites az nem uzlet, a garancia pedig igen." Nekem a nem vagyoni károm sem lett helyreállítva, pedig gyerekkoromban kaptam több millió forint nem vagyoni kártérítést. "
Ezek szerint de. -
Reggie0
félisten
válasz
FLD1987 #121618 üzenetére
Nem is ertem, hogy ezzel mit akarsz mondani. A karterites azert van, hogy ha valaki masnak kart okoz, akkor azt megteritse, azaz a vagyoni es nem vagyoni viszonyok helyreallitasra keruljenek a karokozas utan. A garancia es kiterjesztese pedig csak egy szolgaltatas, amiert vagy fizetsz, vagy nem, de se azzal, se nelkule nem leszel rendezetlen helyzetben, foleg nem olyanban, amit te ne tudnal magad rendezni. Lenyegeben csak egy fogadast kotsz, amivel vagy te nyersz vagy a gyarto. Marpedig az extra, azaz onkentes, fogadast hulye lenne ugy kotni barmelyik ceg, hogy ne ok jarjanak vele jobban, mint a juzer.
-
-
Reggie0
félisten
válasz
Remekelek28 #121015 üzenetére
Ha van jotallasi jegyed, akkor eleg az.
-
Reggie0
félisten
válasz
FoxiestFox #120916 üzenetére
Konkretan attol is vezeti. Ha nedvesseget veszit, akkor a terfogata is valtozik. Ha a terfogata valtozik es ezzel nem tud linearisan csokkenni a magassaga, azaz pont annyival jobban raszorulni a hutoborda/egyeb, akkor logikusan ureg kelet kezik.
-
Reggie0
félisten
Viszont, ha nem oskovulet gepet szeretnel hasznalni, mert mondjuk proci, akkor az ujabbakban mar csak 50-60Wh van maximum, vagy batar kijelzoset, amit helybol macerasabb hordozni. 14-es gepbol a t480 volt kb. az utolso, amiben sok akku elerheto.
#120838grabber: T480-ba lehet rakni T490-es kijelzot szerencsere.
-
Reggie0
félisten
válasz
zsolti75 #120510 üzenetére
Sajnos mostanaban a kisebb HP gepek billkiosztasa nem tul programozobaratok amiota szetcsesztek a home, insert gombokat es helyette igen hasznos hivaskezelessel kapcsolatos gombokat kapott... (Bar G9/G10-nel nem volt szerencsem megprobalni, de linux alatt olyan tobbszoros scancode-t kuld a bill, hogy nem is lehet egyszeruen remappelni ide az insertet es a homet).
-
Reggie0
félisten
válasz
atesss #120459 üzenetére
nalam itt talalhato minden: /sys/bus/acpi/drivers/battery/PNP0C0A:00/power_supply/BAT0
A PNP0C0A:00 helyett lehet mas konyvtar lesz neked a battery-n belul, abban lesz a power_suply es a BATx.
manufacturer, serial_number, model_name, energy_full_design fajlok az erdekesek neked elso korben.
-
Reggie0
félisten
válasz
vargas0502 #120417 üzenetére
Ismeros
Foleg, ha utazni kell akkor nem az akkun sporolok:
Battery #2 : present
Remaining capacity : 25080 mWh, 100.0%
Design capacity : 71100 mWh
Last full capacity : 25080 mWh, 35.27% of design capacity
Capacity loss : 64.73%Persze van belole meg egy tartalek, meg egy 24Ah-s slim is, meg egy 30Ah-s akkuban is.
-
Reggie0
félisten
válasz
vargas0502 #120415 üzenetére
En azt vettem eszre, hogy ha nem toltom 100%-ig akkor sokaig nem veszi eszre a kapacitas csokkenest a BMS.
-
Reggie0
félisten
válasz
fatpingvin #120380 üzenetére
Azert viccess a free software-t es a xilinx-et egymas mellett latni
De mondjuk ott van a pinebook is kisse komolyabb procival.
-
Reggie0
félisten
válasz
vargas0502 #120235 üzenetére
De tudom, csoportosulnak a kulonbozo projektekhez tartozo oldalak. Nincs ertelme bookmarkolni, mert azt meg torolgetni kell, ezekbol pedig bezarom azt a csoportot amivel vegeztem.
-
Reggie0
félisten
válasz
zsolti75 #120230 üzenetére
A 4W alatti akkor volt amikor bebootolt az OS es nem csinaltam rajta semmit, 20%-os kijelzo fenyero mellett, wifivel, bluetooth-al es 64G ram a gepben. Most 6-7W, hogy a bongeszot hasznalom, a tobbi progi hatterben. Ha olyan oldal van nyitva ami eszi is a procit 23.5%-ra, akkor 9.3W.
-
Reggie0
félisten
válasz
donjohnson #120215 üzenetére
Tehat nem igaz az, hogy le lenne/volt korlatozva... Kulonben utolag sem menne bele a 64G. Remelem azert nem gondolod, hogy a lenovonal nem tudnak errol es azt sem vettek eszre, hogy eltelt 5 ev, de valahogy nem sikerult szintet lepniuk hivatalosan, mikozben a procik mar tudjak hivatalosan. Igy erted mi a gond?
(Mindekozben az M2-est mar 96-tal is meg lehet venni.) -
Reggie0
félisten
válasz
vicze #120207 üzenetére
Hat, akkor az en T480-amat biztos megaldotta a pápa, hogy 64GB-vel megy a 8650U CPU es dGPU sincs benne...
Az, hogy nem volt modul es mivel reklamozza a gyarto mas kerdes. 4TB SSD-vel se reklamoztak, megis megy vele. Ez ugyanilyen. Ha most beleforrasztananak 512GB SSD-t, akkor annak se orulnek es hiaba mondanak, hogy de a sokeves doksiban meg nincs benne ugyse a 2 vagy 4 TB. Azert a 480 ota kijott 5 generacio es meg mindig le vannak ragadva 32-nel.
-
Reggie0
félisten
válasz
kopi72 #120195 üzenetére
Sajnos mar nem. A szomoru igazabol a visszafejlodes, korabbi gepekbe menet a 64 is.
"mukodes kozben cserelheto akku hianya" ????"
Regebben ket akku volt a gepben: egy belso es egy kulso. A kulsot ket pocok oldalra huzasaval lehetet cserelni, mikozben a belsorol ment tovabb a gep. -
Reggie0
félisten
A bitlocker kulcsat tudja tarolni a TPM. A TPM pedig kiadja ezt a kulcsot, ha nincs beallitva, hogy kerjen jelszot(pin kodot). Ezt azert csinaljak, hogy tavolrol elinditott/ujrainditott stb. rendszert is el lehessen erni(pl. tavmenedzselt ceges gep), de nyilvan szinte semmilyen vedelmet nem ad, ha csak nem csak a HDD-t lopjak ki a gepbol.
-
Reggie0
félisten
Akkor torheto fel konnyen, ha nem ker jelszot a TPM. De ha a supervisor jelszo-t is ugyan igy hasznalod, azaz nem adsz meg neki jelszot, akkor azzal is konnyen torheto
Rosszul hasznalva minden vedelem rossz. Ha teszel egy ajtot a lakasra, de nem raksz bele zarat, akkor nem az ajto lesz a hibas.
-
Reggie0
félisten
válasz
FoxiestFox #119887 üzenetére
Ezert volt stabilan rossz es nem intermittalt
-
Reggie0
félisten
válasz
szkristof05 #119852 üzenetére
A mobil18 az valami kulso usb-s eszkoz? Mert ha nem, akkor az az.
-
Reggie0
félisten
válasz
szkristof05 #119850 üzenetére
Es az eszkozkezeloben?
-
Reggie0
félisten
válasz
Danubius L #119810 üzenetére
Nekem a T480 eddig barmivel elindult.
-
Reggie0
félisten
válasz
t72killer #119772 üzenetére
Pontosan. En is igy csinaltam egy ideig, de azert eleg macera, mert rangatni kell kulon a kulso akksit, nem mozog a laptoppal egyutt. Mar azon gondolkodtam, hogy patex-el raragaztom a kijelzo hatuljara
A laptop szempontjabol ez kulso toltonek minosul, tehat az AC-s teljesitmenybeallitasokat kapod, ha nem biralod felul, pl. tlp-vel.
-
Reggie0
félisten
A leves atpakolasa nem jar lenyegi veszteseggel, cserebe higieniat es kenyelmet kapsz, mikozben semmibe sem kerul. Az akku toltese akkurol pedig nem valami jo hatasfokot eredmenyez, plusz az akkuk gyorsabb degradalodasat es extra melegedest.
Amugy kisebb edenybol lehet enni, foleg ha egyedul eszel. -
Reggie0
félisten
válasz
vargas0502 #119653 üzenetére
Regen mi is mondtuk ezt az ugyfeleknek amikor nem tudtak csatlakozni az ftp szerverhez. Persze a problemat nem oldotta meg, de par napig nem jottek vissza
-
Reggie0
félisten
válasz
FoxiestFox #119523 üzenetére
Nincs sok, osszen 8.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Delta Force (2024)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- Xbox tulajok OFF topicja
- Stellar Blade
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest