- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Hová lett 1000 mAh?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fattyu
veterán
válasz
FoxiestFox #97772 üzenetére
2520 a proci benne.
nemtom. kihangosítva videóhívni a stock fotókon meg a reklámokban néz ki jól. valójában basznám tarkón aki így csinálja. kb mint egy népcsoport zenehallgatása bkvn....
persze értem bosszankodtam is rajta egy csomót. ez ilyen. pont
-
fattyu
veterán
válasz
FoxiestFox #97768 üzenetére
business gép. nem szempont. nem volt.
aztán majd rájössz hogy hát a 2520 melegedősebb kicsit. mész 230tabletre. ott meg rájössz hogy ez már tök fasza gép, csak ez a hat cellás zsír ujan sem üzemidőbajnok ellenben egy 9 cellással milyen jó lenne. a tablet funkciót és a touchot meg szökőévente használom ugyis.
jó lesz a 230
-
fattyu
veterán
válasz
FoxiestFox #97764 üzenetére
a 220 tablet szörnyű hangjával csak a 230 tablet vetekedett. mocsok halk is volt mindkettő de legalább halkan is szarul szólt. szerintem engedd el.
-
fattyu
veterán
válasz
fattyu #97551 üzenetére
nálam két különböző volt. akartam szeretni. nem ment.
tudod mennyire? hogy most egy hp x2 1012t használok kb ugyanazzal a speccel mint a 370ek. 7200u 8gb 256nvme és a hp nem váltotta ki az utálatot a gyagya tablet klavija ellenére (ami amugy klasszisokkal jobb és merevebb a lenovo x1 tableténál)
-
fattyu
veterán
a faszomat a lenovóba.
Hát már a t580ról is lehagyták a dokkolókimenetet.
-
fattyu
veterán
válasz
azbest #97430 üzenetére
majdnem.
Értem én hogy alap tdp ugyanannyi watt.
csak amígy egy 3520m 700mhznyi turbót akart pörgetni és 2.9 az alap órajele ( amihez képest valljuk be a 3,6 turbó már kb mindegy is. ) addig egy 8650u 1.9 alapról 4.2 re ugrana fel. érted. 2,3 ghz a amit a turbó ugrat rajta.
Ne akarjuk már elhinni hogy az belefér ugyanabba a tdp keretbe és ugyanúgy fogja bírni.
vagy ha ugyanugy nem akkor a base órajel KEREK 1 ghz hiány ne legyen már jobb.
értem hogy az még 35w proci volt. és más litográfia meg minden. de érted mit akarok?
az 6 magos i7 turbó órajelen tuti eltüzelne 45 wattot. csak a hűtése van 15re méretezve.
-
fattyu
veterán
válasz
Mr Bond 007 #97426 üzenetére
Komolyan nem értem mit nem lehet érteni azon hogy 6 mag i7nek van egy hűtéskövetelménye hogy le tudja adni amit tud(NA).
az hogy a seggfej egységsugarú nép megveszi mert fickósabb este az ágyban attól hogy neki i7 meg i9 van a papírvékony szarában.
én spec már a 4magosakat sem feltétlen értem ultrabook kategóriában. Most várjuk az első adagot 480ból és 580ból is. i5 8350u i7-8650u respektíve. Vannak kétségeim a hűtésről. ja meg az x380 yoga is. szintén 8350uval. Az tuti sikersztori lesz mert már a 7300U-val is visít a hűtése kb nulla terhelésre.
-
fattyu
veterán
válasz
Mr Bond 007 #97424 üzenetére
azt tudod hogy a felhasználó még mindig dönthetne felhasználi profilban a csendes és takarékos megoldás mellett?
Zavar engem az összes gépnél. nem véletlen ragadtam meg 5 évvel ezelőtt de főleg asztalinál.
-
fattyu
veterán
válasz
Mr Bond 007 #97422 üzenetére
Lehet innen is nézni.
meg onnan is hogy egy 2 centi vastag házban akár lehetne olyan hűtése is amivel stabilan tudja hozni a max turbót mert sosem éri el a kritikus hőmérsékletet.
-
fattyu
veterán
válasz
Mr Bond 007 #97418 üzenetére
kicsit lehetne vékonyabb ha már hatmagos 45wos procit teszünk bele. feleseleges a hely a hűtésnek. almának is bejött.
-
fattyu
veterán
miért nem ultrabase az Xekhez?
-
fattyu
veterán
válasz
Fateys #96971 üzenetére
beletehetsz 2x8at is. ha RÉGI bios van rajat akkor 1866 is megy ujabakkal 1600.
nekem 2x8 van benne
msata csatorna csak sata 2 a hdd bay sata3 szabvány. elméletileg tehát lassabb az msata való életben elhanyagolható. nekem 250 sima ssdn van a rendszer 500 msata a tárhely benneklavira nem tudok mit mondani
-
fattyu
veterán
sziasztok,
adott egy t410. 2x.2gb ram 320hdd volt benne w7el. működött.
tuning: MŰKÖDŐ tutira konfigból átjött 2x4gb ram és egy ssd.gondoltam feldolgozza a win hogy át lett rakva egy másik alaplapra de nem. sebaj. viszont nem tudom telepíteni.
látja a pendrivot. el is indul a boot róla, de olyan 5 másodperc mulva restart. konzisztensen. ugyanez win 8 win10 linux, és bármelyik usb port.
ezután visszadugtam a régi hddt azzal a winnel amivel ment de megakad a betoltésnél és semmi.
ram okozna ilyet? esetleg azért mert utálja a lap? t530ban gond nélkül ment.
A pendrive másik gépben csont nélkül felhúzta a rajta levő oprendszert.
az ssd és a hdd is pont ugyanott hasal el és akad meg. mifene? chipset?
-
fattyu
veterán
válasz
donjohnson #96149 üzenetére
type-c töltő. 3 yogából a type-c csati kettőn kontaktos fél év után...tölteni még jobbára csak csak de a port replikátort már köszöni nem. jó lesz
-
fattyu
veterán
válasz
MrSealRD #96095 üzenetére
annó amikor jött a negyedik generáció.
akkori cégemnél dell 6xxx széria volt stabilan. mi mint it cserélgettük mindig a legfrissebbre.
6410 6420 6430 6330 6220 6230 ezek mentek át a kezemen. aztán megjüve a 6440 a helyes kis 4300ujával ott húztam be a féket hogy jó nekem a 6330 köszönöm. azóta is így vagyok.
-
fattyu
veterán
válasz
szupersanyi #96077 üzenetére
de van. sok a full hd akkorában. bele kell nagyítani kb a windows scalingbe is ha nem sas volt a jeled oviban. eszerint én ha választhatnék akkor hd csak, és nem fhd
-
fattyu
veterán
-
fattyu
veterán
válasz
Donki Hóte #95865 üzenetére
igen másképp.
mivel 20ról 30ra változott a billentyűzet. -
fattyu
veterán
Esetleg egy x220 w10 driver pakk van valkinek? vagy a 420é rámegy? chipset pl?
-
fattyu
veterán
az miért van hogy serial alapján lenovo oldala nem azonosítja a helixemet? ugyanaz van biosban serialként ( igaz az asset tagnél no info van ) meg wmic-el kiolvasva meg a matricán. alaplap szériaszám alapján se találja.
-
fattyu
veterán
válasz
Donki Hóte #95504 üzenetére
csak pl a világítós klavinak olya lakkos csúszós idegesítő a felülete hogy ihaj. azonnal cseréltem amiben tudtam a mattabb nem világítós klavira. köszönöm jobb a thinklight.
-
fattyu
veterán
helix1 el mik a tapasztaltok. gondolkodom egy i7 8gb kombón.
köszi
-
fattyu
veterán
válasz
bigrock #95361 üzenetére
12 colon nem isten ellen való vétek. erőst felesleges a 1080 akkorában SZERINTEM. de kérhető azzal is. Privát vélemény.
Ethernet átalakítót pedig kapsz a dobozban typec ->eth. ad egy a vékonyításnak áldozata, másrészt nem nagyon látom hogy egy ultra portablenél miért lenne vétó hogy csak átalakítóval van vezetékes net.nem mondom jó vagy kéne
de nem ezekért :d
-
fattyu
veterán
válasz
Tikakukac #95355 üzenetére
írtam múltkor hogy a hp sem mentes ezektől. 840g2 w7 és win10 ltsb legfrisseb drájvercsomag mellett tavalyelőtt év közepén olyan törvényszerűleg kékhalálozott el kidokkolásnál mint annak a rendje. utána mikor az megszűnt olyan törvényszerűen fagyott rommá az office és szűnt meg szinkronizálni szerverrel hogy csak restart...
g3 prociárényékolását cseszték el. Közel raktál egy monitort és eldobálta a monitorkimeneten a képet. esetleg restart ha csörgött is.
zbook g2- usb driverei is akkora trágyák voltak vagy 4 frissítésen át hogy ihaj. dobálta el a fenébe a dokkolón őket. g3 thunderbolt dokkolójába bele se kezdek. tervezőmérnökök kértek inkább 840et meg BÁRMIT csak zbookot ne.
A certifikációs csapat blogján töbszázas bejegyzéshalmaz hogy LENOVOT akar a nép vagy bármit csak a hp-t ne. az IT-soktól is.
én nem szerelek, nem szervizelünk. én csak azt látom hogy egy oltári halmazban melyik géppel mennyi baj van. szóval továbbra sem vitázom veled. nem vitatom sem a tudásod sem a tapasztalataid. máshonnan másik szegletét látjuk az üzemeltetést.
De abban amugy egyetértünk hogy lenovo már nem az ami volt. csak nekem 30as generáció még oké.
-
fattyu
veterán
válasz
Tikakukac #95352 üzenetére
én is éltem ezen azon. 840 g1 g2 g3 figyel nálunk szolgálatban több száz darab. g2 g3 volt nálam fél fél évet.
Értem én hogy ha gond van vele egyszerűbb olcsóbb fenttartani helyrehozni. de ez nem az élmény része. Neked ez a prioritás. erre írtam hogy kinek mi.
Nekem más.
stabil használat támogatás oldali tapasztalat, miből mennyit gariztatunk mennyi a hivatalos javíttatás ára milyen az ellátottság stb. 410 420 510 520 530 460 470 x220 x230 x240 yoga 370 570 840 g1 g2 g3 zbook 15 g1 g2 g3. Többszázas darabszám mindegyikból.
Köszönöm ebből mindent egybevetve nekem az én preferenciáim szerint az én x230m mindent ver. És ha még egyszer rá is kell költenem az árát ha elhal a panelja az sem érdekel. mert minden szempontból veri felhasználási élményben az összes többit. Nekem. nem térítek nem akarok meggyőzni senkit.
de mondom kinek mi.
-
fattyu
veterán
válasz
donjohnson #95171 üzenetére
se. nálam amíg a 230él vagy javítható az marad.
-
fattyu
veterán
Halihó.
Nincs valakinek elfekvő felesleges 135ös vagy 170 es adaptere ami NEM a w530 belógópöckös csatija hanem a sima t420/30stb?
-
fattyu
veterán
-
fattyu
veterán
válasz
FoxiestFox #95082 üzenetére
hát ha a teljes bill alatt numpadot is értett akkor nem.
t540től fel 560ig.
570 már csak egy hely van. nincs külön m2 slot hanem adapterrel megy a 2.5 helyre az nvme -
fattyu
veterán
válasz
azbest #95020 üzenetére
a tápkérdéshez
t420 utólag 2820qmesíve. 90 wattosról nem tölt. 135 ösről elvan szépen. mesterségesen terhelve tudtam azt hiszem 85 fokig küldeni. normál használatban kellemes hűvös. nincs most itthon legközelebb mellette leszek csinálok egy 5ös sor cinebenchet.
w530 nvidia gpu és gyárilag 3740qm. 135ös alatt ez sem moccan meg. gémelés alatt sem melegszik vészesen de nyilván a gpu azért érezhető plusz.Annó mikor az x230at vadásztam erősen agyaltam hp 2570p-n merthogy socketes az alaplap és gondoltam majd jól belekerül egy izmosabb négymagos. csak az már a i7-3520m-el is szenvedett és izzott...
plusz oltári trágya kijelző és klavi szóval maradtam a 230nál. ami amugy a 3520m-el nettó reszponzivitás és felhasználói élményre kb a leggyorsabb gépem evör
-
fattyu
veterán
válasz
Madara-san #94919 üzenetére
nem. még synaptyc driverrel se lehet a két uj koppot beállítani. a legjobb megoldás talán a jobb alsó zóna tappingot beállítani.
-
fattyu
veterán
válasz
Dalion #94703 üzenetére
mire nem elég az a kérdés?
van itthon olyan is. meg 2820m-es is.
Cégnél nyomkodok elég sokat top speces zbookokat 67xxqmekkel meg már mobil xeonos verziókat is.
egyáltalán nem érzem normál használatban fikarcnyival sem gyorsabbnak. tényleg hacsak nem spec felhasználás amihez kell az ujabb proci utasításkészlet akkor használd amíg él.
uj kedvencem a t420 a 2820qmel. atomerőmű kb, csak a sandy proci szívja az akkut mint állat
-
fattyu
veterán
válasz
sketchifun #94433 üzenetére
ha eleget görgetsz lefelé bármit megeakaszt a face.
-
fattyu
veterán
x220 a legmasszívabb és hibabiztosabb.
cserébe legrégebbi hw. melegedősebb proci többet is fogyaszt kicsivel.
230 rosszabb klavi mint a 220 de jobb mint 240. hw szerintem a legjobb a háromból. 240 már Us proci. 230at meg lehet találni i7 3520mel is ami nagyon bivaly.
240. meh.cégesként használtam egy ideig. trágya ócska szar. 1 memória slot. egypálcás műanyagérzet. nincs váza. leszeded a hátlapot hajlik mint a párizsi. előnyei: üzemidőben veri a többit az Us proci és a két akku miatt.230->220------------>240 a sorrend nálam. de 240 előtt vennék dell 6220 6230 6320 6330 sőt talán még hp 2170p-t is bár annak a kijelzője botrány.
-
fattyu
veterán
válasz
Kiki18 #94380 üzenetére
gyárilag nem fogsz msatasat kapni azt neked kell küön bele.
Nekem is ez (is) van amugy. x230 i7-3520 16gb ram 500msata 500 ssd ips panel.
Az enyémben a panel trágya. ghostingol keményen. úgy ottmarad a böngészősáv fehérje mint annak a rendje.
mondjuk ezzel tudok élni mert főleg netezek rajta tehát nem zavaró. Amugy pedig nekem ez a világ legjobb gépe. úgy hogy van itthon x220 x230 t420 (i7-2820qm el ) w530 meg egy yoga 370
-
fattyu
veterán
válasz
donjohnson #94350 üzenetére
az nem x az tuti, t430 lesz az
-
fattyu
veterán
hehe most raktam egy 2820qmet egy t420ba cuki
-
fattyu
veterán
van valakinek cucca coreboot installhoz? lenne t420 amit megpróbálhatnánk. Felelősség az enyém
-
-
fattyu
veterán
hm. jogos. a mérés mindig nyer, mégha ezek a konnektorosak nem is hitelesített mérőeszközök, de azért jóság látni.
monnyuk hálisten találtam egy 130ast melóban, az jó lesz lengő töltőnek, a 170es meg dokkolóval.
amiről jut eszembe megnéztem 4338 al megy csont nélkül a W530. ennek mondjuk már a tápcsatija is a nagy tépon levő bemaráshoz pöcökhöz illik.
-
fattyu
veterán
válasz
Madara-san #94077 üzenetére
w530at használok otthon, megnézem melyik dokkolóval megy. gyanítom azzal kell az 520nak is.
-
fattyu
veterán
válasz
Tikakukac #93807 üzenetére
Megesik. Kár amugy mert én tényleg rajongásig imádom az enyémet.
Más: most már használom prá hete a yoga370et is. i5-6300u 8gb 256nvme wan kártya
Kifejezetten szerethető. Stabil nincs hiba nem szivat. Alvásból felkelés dokkoló ( 3 monitor ) ki be mindent viszonylag zokszó nélkül visel.
Nem fagyott le nem kékhalálozott semmit. 4g modeme faca működik. Forgatás tapcsika minden hibátlan. valami korábbi graf drivert folyton eldobált de frissítettem elmult és ezt leszámítva hibátlan.
Az nvme ssd miatt iszonyatosan gyors. nagyon pattogósan nyitja a dolgokat.
Üzemideje is kifejezetten impresszív. Irodai használat nem terhelve 6-7 óra megvan.
Széthullot a z800amban a raid tömb és mivel már úton az utódja nem szarakodtam vele ezt használom fő gépnek melóban. Nincs panaszom rá a z800 után sem sebességben
Az x230am nem adnám érte de jó. 4 van itt használatban eddig ( 3 IT-s meg egy user ) és mindenki elég happy vele. Nyilván még fiatalok idővel kiderül de használni jó.
-
fattyu
veterán
válasz
J3LLyF!sH #93803 üzenetére
a billzet szokható, illetve ha van pici barkács érzék ( tényleg minimál ) akkor palmrest és bill csere meg némi láb takarással feltehető a 220 bill a 230ra. nekem is az volt a tervem oszt végülis messze nem olyan trauma hogy foglalkoztam volna vele érdemben.
Gyári ips panellal ha találsz jobb dolog. Utólag nehézkes ips panelt találni bele pláne jót. enyémbe is beégős pl a browser címsora ami sötét háttére váltva zavaró. restarttal tűnik el.
Van egy mondás amugy. if it works dont fix it. a 230 egy nagyon szerethető jó gép.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-12.gen. 30+ típus!!!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- AKció!Fujitsu 15,6"FullHD IPS,i5 8265u(8x3,9Ghz)Vil.bill,4G LTE,8-32GB RAM,SSD
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest