- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
Dhampir #64178 üzenetére
Első blikkre az AUO FHD. De nyilván IPS jobb lenne, csak árban is más. Ha AUO-t itthon nem tréfálják meg 22-23k körül van.
szerk: Francia91: T43 16V, utána levőek már 20V-osak. Épp ma esett le nekem is egy multi töltő miatt. Egy 16-os és 19-es fejet szerzek mellé tényleg multi lesz
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #64167 üzenetére
Talán az OS? Nálam w7 x64-ek vannak SP nélkül. SU-s inteles updateket se rakom fel.
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #64154 üzenetére
Eddig ezzel nem volt gondom. Megnéztem T510-nél itt is ok.
-
Chaser
legenda
válasz
soldi3r #64139 üzenetére
Még mindig azt mondom Isten őrizz a HP és Dell féle grafikus OSD-től
SU-ban is csalódtam napokban, mikor 500-510-nél már nincs a listában a pwm és hotkey, eddig ott voltak. Mondjuk HP SU-ja az odavert, két uo. gépnél egyikből semmit nem ismert fel, másikból 3 dolgot, csak 10 kellett még mellé
Mindez elitebooknál.
-
Chaser
legenda
válasz
simonjoe #64137 üzenetére
"ThinkPad-ot mindenkinek alanyi jogon! " A régebbi szócska kimaradt a mondat elejéről, egyébként helyes
Divatmajmolnak, trendeket követnek. TP-nek épp az volt a lényege hogy létrehozott egy trendet amit követtek az emberek...elb@szták az alapot és csak egyre rosszabb. Mondjuk sw-esen még mindig a legjobbak, de már az is butul lefele.
-
Chaser
legenda
T500-SL500 kijelzője ugyanaz? Méretben látom 15.4", CCFL. 1680-ast kellene 1280-as SL500-ba rakni. Kábelcsere vajon kellhet?
-
Chaser
legenda
válasz
Blue Eagle #63885 üzenetére
Frankó, 1-2 hónapja még meg voltak ezek. Jó, T61 zizsebb, ott vga, cardreader külön kellett, T500-nál mindent felrakott, x200-nál is. 510-nél is csak a wlant kellett manual telepíteni.
stojesz: már az is pendriveon van innentől a T500 telepítőmben
Visszafele fejlődünk már ebben is.
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #63864 üzenetére
Egy füst alatt elintéznél vele mindent
-
Chaser
legenda
A 15.4-es T61-es és a T500 fedlapja ugyanaz? Ránézésre úgy tűnt külön nézve a gépeket, de egymás mellett nem tudtam megnézni őket.
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
válasz
rgeorge #63799 üzenetére
A hangsúly nem ott van, adott pl egy intel 5100 wlan, ami xft, FRU-val 1.5-2x ft. Vagy ott van a DVD. Kommersz uni DVD, rácsavarozva egy kis bizbasszal, lenovo matricákkal, FRU-val, 2-3x áron. Nem mintha a többi gyártó nem ezt csinálná
Tikakukac: Kértem tőle aida64 képet
-
Chaser
legenda
válasz
fgordon #63796 üzenetére
Nincs hátránya. Picimacit nem befolyásolja, oda nem kell FRU-s cuccot rakni. Csak a wlan és 3G helyre, whitelist mentes BIOS- után már oda sem. USB-t sem érinti. Ennek az a lényege, vedd meg ugyanazt az alkatrészt a lenovotól kb 1.5-2x annyiért, mert különben nem működik vele a gép.
-
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #63783 üzenetére
Az nagy hiba
Devid_81: Többféle FRU-val lehetnek alkatrészek, ahány beszállító annyi..vagy több
Az eladónak sok feedbackje van, sztem nem fogsz mellé lőni. De meg lehet próbálni gombot is cserélni ha csak 1-2-ről van szó.
-
Chaser
legenda
Ma is "rásóztam" valakire, nem bánta meg
Ne bonyolítsd túl, ha kicsit erősebb cpu kell T9400, lehet megvan még a 7k-s vaterás, meg 8GB ram, SSD.
T510-re válthatsz, de nem szebb az abban levő LG panel. + akinek érzékeny a szeme rá, pwm vezérléses a LED világítás és fájni fog a szeme, fényerő cserébe nagyobb...szobában ez oly mind1, tűző napon meg úgyis kevés. Persze lehet venni abba FHD AUO-t bayről és kicserélni, 22k körül van ha nem tréfálják meg. Ha igen akkor kezelés költséggel együtt már 28-29k körül. De minőségre a T510 csak zsanérban jobb szerintem, meg a hangzása valamivel. Persze, hw-esen erősebb. Ami "undorító" T510-ben az a szögecses pad, az gyönyörű amikor el kezd kopni. T510 annak kell aki videot vág vagy cpu igényesebb munkát csinál, jobban játszogat. Netezni, excelezni bőven jó a T500. Ráadásul halkabb is, egyik leghalkabb TP. Itt még lehet trükközni a cpu feszekkel, T510-től már nem.szerk: dying_star: Van pana akkum, 6(9 cellás is, 3g modemem, FPR-es palmrestem, Jelszó: ha mindent viszel jó áron lesz lesz
-
Chaser
legenda
Ragad kicsit a szpéssz' Ilyen gombot még nem szedtem ki, mennyire zizis? Van esélye hogy kinyírom a mechanikát?
szerk:jah x200tééééé bár gondolom ez mindegy..van egy újj billzetem de pont a space defektes ott is
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #63722 üzenetére
Ott is eljátszottam
Nem sok változás volt alulfeszelve kisebb órajelhez képest.
stojesz: Én ThrottleStopot használok, egyszerűbb.
-
Chaser
legenda
válasz
Pttypang #63720 üzenetére
Ezt mondom. Mikor még játszottam ott meg különösen zavaró volt, mikro laggok érdekes fix órajellel egyből megszűntek. Én ezért rakom mindig fixre az órajelet. Ha a rendszer nem használja ki úgysem fogyaszt többet csak 1-2W-tal mintha minimumon lenne, ha kihasználja akkor meg úgyis feltekerné.
-
Chaser
legenda
válasz
tototos #63717 üzenetére
Akkuidőben kevesebb lesz, de melegedés szempontjából nem igen mérvadó. Ha nincs terhelve pár fokkal melegebb mintha pl 800mhz-en jár. Ha meg terhelve van 800-ról úgyis felugrana 1600-ra, tehát legyen csak mindig 1600--on. Régen figyeltem, zizisebb a rendszer ha nem fix az órajel, hanem folyamatosan változik.
-
Chaser
legenda
válasz
tototos #63715 üzenetére
De nyilván kb 1W-tal vagy annyival se. Feszültség nem megy lentebb, ez a legalja. Alapból 1.1V körül van a gyári órajelhez tartozó érték. Azt mondjuk nem tudom pasztázva mikor volt a gépezet, de T500-nál is csak pár fokot hozott a gyári paszta utáni művelet. Majd beállítom 1900-ra a ventit, úgy mennyivel lesz melegebb.
-
Chaser
legenda
Teszteltem az x200t SL9300-asát. VID 0.925V, ezt tudja max órajelen és IDA-n is. Beállítottam fixre, nem hűvösebb semmivel kb mint a P8600 a T500-ban alulfeszelve max órajelen, jó az, nagyobb gép. De ott a venti 1900rpm-en ment, itt meg most néztem 3500rpm, de a nyomi hdd hangja elnyomta.
-
Chaser
legenda
Most mondtam hogy mért
SSD-t már SATA1 is visszafogja, nem hogy a DVD helyen levő sebesség. Nem lesz ott semmi baja, hidd el. Az APC mindenütt működik, a gépbe van építve, nem a HDD-be mint pl sok dellnél meg HP-nál volt FF-es vinyó. Bootolni is ugyanúgy tudsz caddyről mint az eredeti HDD helyen.
szerk: Én nem ebayről veszem már rég, elég volt belőlük
De akitől én veszem 1-2db-okkal nem foglalkozik, szóval próbálkozz, hátha bejön
-
-
Chaser
legenda
válasz
Blue Eagle #63686 üzenetére
Ha a cpu működik dual IDA módban akkor fenn van a mod. Nélküle csak single IDA módban megy, 1 mag órajelét emeli meg.
-
-
Chaser
legenda
Van nálam egy sl9300-as x200t. Na lemérem majd ha odajutok milyen hőmérsékletei vannak, lesz-e szobahő -10fok vagy nem
-
Chaser
legenda
válasz
kmisi99 #63625 üzenetére
Nem a gép bugos. Ha alapból is magas a cpu használat háttérben fut valami. Win update simán tud ilyet csinálni, azzal kezdem tiltom le a pics@ba.
szerk: jah igen, chrome nincs a helyzet magaslatán flash terén
ha T9400+SSD+6GB ram mellett mikro akadások vannak az biztos nem hw hiba..és ez egyre csak rosszabb lesz
-
Chaser
legenda
válasz
Francia91 #63545 üzenetére
LG-hez képest tényleg elég gagyi a samsung.
BalazsKKa67j: A tolvajkergetők bicajokba raknak valami chipet, de beépítettek egyet notebookba is. Elég drága, 50k körül van, de az működik is. Nyilván spybike a neve. Egyébként meg lenovo kensington, biciklizárnak is jó
szerk: Poo megelőztelek
-
Chaser
legenda
válasz
CharlieDrop #63540 üzenetére
Nem a lemezért/iso-ért fizetsz, hanem a licenszért. Lehúzni egy legál OS-t abban semmi illegális nincs.
-
Chaser
legenda
válasz
fgordon #63516 üzenetére
T60-ban IPS van, az szebb. Viszont hw-e már nem mai gyerek. Max 3GB ram amit tud kezelni, SATA1. T61-ekből is ki lehet fogni olyan LG panelt ami van T500-akban. De igazából T500 a legjobb mert nem sokkal drágább de jóval modernebb és extra halk. T510-ben is van LG, de sztem az nem olyan szép.
-
Chaser
legenda
válasz
Colonel993 #63389 üzenetére
Holnap megnézem van-e ilyenem.
cellpeti: Ez szomorú
A 410-est?
-
Chaser
legenda
válasz
Colonel993 #63386 üzenetére
Lehet, én nem vettem észre. Gomb cserélhető simán. Tudom hogy 3 vari van. Lehet én értettem félre, és magában a mechanikűban sérült a billzetedben valami, nem pedig kiszakadt az egész. Fényképezd le, van pár billzetem bontásra, hátha olyan ami neked kell.
-
Chaser
legenda
válasz
Colonel993 #63381 üzenetére
Ha a mechanika is sérült kb kuka az a billzet sajnos. Legalábbis az adott gomb.
-
Chaser
legenda
Jó árú T9400 aki upgradelne T400/500-at
-
Chaser
legenda
válasz
scarbantia #63072 üzenetére
Sztem sincs vele nagyobb baj mint ami T60-nal volt. Viszont a T400/500 széria meg annyival modernebb hogy érdemesebb azt választani ha nem sokkal drágább. Hw-es flash, dxva már intelnél is, DDR3, alapból sata2 - ez mondjuk részletkérdés, T61-nél is megoldható. 3G előkészítés, kamera. T500-on DP, van akinek ez is fontos. Meg ugye intel vga-val a némaság, + a váltható intel+diszkrét megoldás. Ezek összességében már sokat jelentenek.
-
Chaser
legenda
válasz
Alien13 #62990 üzenetére
lenovonál mint ahogy az összes többi gyártónál is kis millió modell van, van amik nem jól sikerülnek. A ThinkPad a csúcs. Főleg a régiek, mert a maiak legtöbbje túlárazott konzumer torzszülött.
Ahhoz képest hogy a profi ismerősöd nem venne használt laptopot meg nem adna el, vannak akik használt notebook kereskedésből élnek, biztos ők nem raktak össze profi gépeket és nem tudják hogy ez életveszélyesA családban nálunk csak használt TP-k vannak..nah jó, van egy 5 éves inspiron is
-
Chaser
legenda
T400 T500 invertere csereszabatos?
-
Chaser
legenda
válasz
zsoltix #62840 üzenetére
Az IDA elérhető a c2d prociknál. A turbo elődje. Kb ugyanaz csak kisebb órajl emeléssel. Cpu és BIOS függő. Elmélteileg T400/500-aknál minden BIOS tudja, ezt az opciót nem néztem. Utána már csak a cpu-n múlik kb. Winben max performance és működik, de ez nem állandó. Hőfok és fogyasztás függvényében lekapcsol.
S.Feri: Power managert rakd fel és ott egy perform reset. Advanced-battery-maintenance-performe reset.
-
Chaser
legenda
válasz
kromatika #62787 üzenetére
A win sémát winben
Én PM sémákat soha nem használom, mikor használtam csak bekavart. Win energitakarékos, max teljesítmény, stb. azon belül lehet állítani a cpu %-os kihasználtságának mértékét. Így pl akkuról mehet max performance módban úgy, hogy cpu csak alapórajelen megy. Max-min érték 5%. Többit ki kell tapasztalni. Cpuz-t futtatod mellette és látod egyből az órajeleket. Kis E4310 i5-ös dellben is belőttem 2Ghz-et maxra fixen és úgy nem is melegedett meg hangos se volt. T510-ben azért klasszisokkal jobb a hűtés, hely is nagyobb, ott bőven lehet nagyobb érték akár fixen.
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #62762 üzenetére
Nálam a toshiba is ugyanúgy lekapcsol kb 10 perc pihenő után.
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #62753 üzenetére
Nálam ha torrent megy rajta soha nem kapcsol le
persze linux iso-k meg ilyesmik..de jó tudni hogy HDS-ben is van ilyen lehetőség.
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #62730 üzenetére
Azért nem használhatatlan. És több mindent támogat, persze nem ég és föld különbség.
-
Chaser
legenda
Notin nem is, TP-n alap
A leghosszabb ideig tán egy T60-am volt, több mint egy évig, max órajel alulfeszelve. Már rég nincs meg, de azóta is él.
Ez a cicergés meg erősen függ adott töltőtől/táptól. Asztali gépeknél is sokszor előfordul. Jelenlegi gépem szerencsére nem cicereg sehol -
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #62643 üzenetére
Uo. 2 x200t csak cpu különbözik. Kb semmi nem volt hőfokban...ha lett volna itt közlöm úgyis
szóval nem volt. Jó, alkalomadtán felugrok..de jobb lenne ha te ugranál le
HSM: Az érdekes az, hogy bármelyik normál cpu-t le tudtam vinni ulv szintre, amikor még bohóckodtam vele. Legtöbbet jóval alá
Lehet valami teszten átmennek, de semmi extrán az biztos. Mert kb mindegyik átmehetne. Fogyasztás meg feszültség függvénye. Nem hiszem hogy valami extra válogatott félvezetőkből gyúrnák ezeket össze amiknek más lenne az ellenállásuk.
Majd amikor mutat itt valaki egy 2.5GHz-es ulv-t normálok alatti TDP-vel akkor azt mondom, ok. De amíg csökkentett órajelű és feszültségű cuccokról beszélünk én csak a parasztvakítást látom és amiket eddig mértem azok se mondanak mást. Nyilván kisebb órajellel és feszültséggel kevesebbet fogyasztmetal01: Van 1-2m, kicsit fényesek de jobb rajtuk gépelni mint új matton amiben gagyi mechanika van meg szétlyuggatott aljú az biztos.
-
Chaser
legenda
válasz
metal01 #62641 üzenetére
Nekem is van chiconym törött kurzorral, de azért tört ki mert kivettem
Nyomáspontja teljesen más, nem a masszívsággal van baj vele. Sokkal komfortosabb NMB/ALPS-on gépelni. Azoknál jóval kevesebb karaktert hagyok ki. Masszívság onnan jön hogy normál verzió, vagy a szétlyuggatott új T400/500 könnyített széria. -
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #62633 üzenetére
De azonos órajelről beszélünk? Egyébként is csúnya lenne, ha 200mhz 10 fokot hozna. Simán lehetett mérési hiba is. T9400 max órajelen alulfeszelve most net alatt 44-45 fok 1800-as ventivel. Ez majdnem 1ghz + SL9300 ellen. Igaz nagyobb gép, jobb hűtés, de ilyen elven sl9300-nak 10 fokon kéne működnie. Na mindjárt nézek egy kis fesz csökkentést 9300-as órajelen.
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko #62581 üzenetére
Nem láttam, amúgy mondtam volna. Egyik billzetemről félig lepattant a műanyag panel, ha félig lejött nyilván egészen is lejön, de nem volt időm, visszaraktam úgy a dobozba
-
Chaser
legenda
Este az a fényerő már kiverte a szemem
"pwm jelenség" aki nem ismerné. -
Chaser
legenda
Tipikus döglött, cella zárlatos akku
A kalibrálás semmi mást nem csinál csak feltölt teljesen és aztán merít. Ha kuka az akku azon nem segít semmi. Hiába írt enyémre is PM 4 órát, valós üzemben 5-10 perceket mentek. Ez a 82 cc/84% nagyon jó arány, 2-t én raktam bele változik-e az elhasználtság vagy csak félremér, de nem változott. Mai pana akkuk sem olyanok már mint régen. És ha 0 ciklusos akkor évekig is eláll gond nélkül, de ha már beindul a kémia és volt benne ciklus akkor megdöglik 1 év alatt. Volt olyan új pana akkum kb szirénázott az akku led
azt hittem halott, de nem, csak új volt. 1.5 éve jöhetett ki a gyárból és abszolút 0-n volt a töltése, de nem romlott semmit. Volt nálam mostanában sok akku, panasonicból 1 volt döglött.
Na ennyit az akkukról, sok az ipari hulladék. Saját gépemben 2008-as van, 350-400cc, 88%.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mozilla Firefox
- LEGO klub
- Milyen autót vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest