- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gondwana
addikt
válasz
Napfénysüti #26283 üzenetére
Akinek minuszos a dioptriája, jól látja az apró dolgokat, nem lát messzire, a pluszosok meg szivatásnak veszik a nagyfelbontást. (Én pl -3.25, az kb. annyit jelent, hogy legmesszebbre kevesebb, mint 30cm-ig látok élesen szemüveg nélkül - viszont qrrvajó a bokehje a szememnek, apám jó munkát végzett
)
-
Gondwana
addikt
Ez meg az én X201-em, elvileg működnie kell, most mentettem le.
-
Gondwana
addikt
(Az normális, hogy a Windows Memory Diagnostic Tool kb. egy órája 21%-on áll? Mert ha nem, lehet, hogy megvan, hogy miért bootol reggelente kékhalállal - BAD POOL HEADER)
-
Gondwana
addikt
-
Gondwana
addikt
válasz
osztraksajt #26113 üzenetére
Én még garanciaidőben vittem be ilyen indokkal a T60-at a Neumann u. szervizbe, de azt mondták, náluk csak két állapot van: van háttérvilágítás, vagy nincs.
Csőcsere után a kijelző színtere durván képes megváltozni, attól függően, hogy mit is tud valójában az új cső színspektruma. Egyébként tényleg lehet inverter is, de nálam ugyanazt az invertert használtam tovább egy a gyári SXGA+ paneltől régebbi gyártású UXGA panellel és nagyobb fényerővel.
Egyébként LG vagy ID-Tech paneles a géped? -
Gondwana
addikt
válasz
felvono #25588 üzenetére
Nem tudom, hogy illegális-e, de miután ezt egy gépen megcsinálod (mármint a TP-TP transzfert), utólag elég macerás bebizonyítani, hogy egyik vagy másik módon lett-e telepítve. (Az utóbbi időben elég sokat kellett balettoznom diskdestroyerrel meg gparteddel Win7-ek külömböző HDD/SSD-k közötti tologatásával, és szerdán megint ilyen programom lesz, mert igaz, hogy brutálgyors az X25-E az X201-ben, de azért egy 160-as X25M-en könnyebb elférni)
-
Gondwana
addikt
válasz
felvono #25575 üzenetére
a legalitàssal most nem foglalkozok, tisztàn gyakorlati oldalròl: mivel a gyàri Win SLP/SLIC aktivàciòs, ezért nem matekozik azon, hogy mennyit vàltozott alatta a vas ès az sok-e vagy kevés. Röviden: amikor az X200T hdd-je àtkerült egy khmm..BIOSos T61-be, csak driverfrissìteni kellett.(ezmobil
-
Gondwana
addikt
válasz
mitulabattyi #25476 üzenetére
... utána lehet csiszolni a saturól a domborművet!
-
Gondwana
addikt
válasz
Chaser #25322 üzenetére
Tudtommal Dell u2411 nincs is. A 2410-es brutálisan jó, azt tudom, használom is, viszont a 2412 már nem is olyan sokkal jobb a T60 paneljától. DTPzombiskodáshoz meg csak sznobságból nem jó egy T60-as: melyik az a nyomda, amelyik CMYK-ből kinyomja az sRGB gammutot? Szóval lehet neked 10 milliárd színárnyalatod a monitoron, ha annak csak a bő 40%-át fogod valaha is viszontlátni nyomaton. Én is használom ilyesmikre a T60-ast, azért tudom, hogy használható, azt meg magasról le.om, hogy csíkosak a gradiensek megjelenítéskor, van annyi fantáziám, hogy elképzeljem, az milyen lesz nyomatban - egy programozónak még ennyi WYSWYG se jut. Az viszont igaz, hogy nem elég a monitort bekalibrálni, a proofingot rendszeresen elfelejtik belőni hozzá.
-
Gondwana
addikt
Eredeti kínai:
Az SXGA+ panelekkel azért álltak le, mert állítólag valami plexi gyakran levált az elejükről. Ezen állítólag van valami plexi az elején, viszont ami nincs: a ceruzás érzékeléshez az antennarács egy fémfóliával van letakarva, tehát nem fehérnek kellene lennie, illetve a touch felület elektronikájának is hátul kellene lennie. (Ezeket itt is láthatod). Továbbá nincs semmilyen szériaszám-matrica rajta (nagyon úgy tűnik, hogy nem leretusálták, hanem nem is volt) illetve ha jobban bele lehetne nagyítani a kábelezésbe, ott is kibukhatnának érdekességek (kb 30pinesnek tűnik az adatkábele, de a tetején átbukó flatkábelek sűrűsége nekem kicsit gyanús) -
Gondwana
addikt
válasz
Ringman #25114 üzenetére
Az X61 IPS moddinghoz nem a kijelző emberi ára a fő akadály: szerzel egy X6# Tabletbe való kijelzőt, fogsz egy 80 eres PATA kábelt, széthámozod, a farnelltől rendelsz két konnektort (egyik a flatkábel végére pászol, a másik az új kijelzőbe), és a régi és az új panel lábkiosztását összevetve megcsinálod az átkábelezést a két konnektor között a PATA madzagból. Ha esetleg sikerülne SXGA+ (1400x1050) panelt szerezned, azt a felbontást alapból nem ismeri a BIOS, de miután beleraktad az előbbi módszerrel a gépbe, külső monitorral bebootolod és létezik hozzá BIOS update (persze, hogy nem hivatalos) amivel utána kezeli az SXGA+ panelt is. (designmatters blogon volt egy leírás is, de momentán nem találom)
-
Gondwana
addikt
válasz
buvartacsko #25102 üzenetére
-
Gondwana
addikt
válasz
mitulabattyi #25100 üzenetére
Nem egyedi eset, én merő sznobizmusból kerülöm a kívül túlcimkézett gépeket saját részre (pedig gyakorlatilag egyik vásárlásánál se tudtam választani, hogy legyen-e, vagy ne legyen
)
-
Gondwana
addikt
válasz
GBotond #24902 üzenetére
Ha még biztosabban akarod tudni, FRU, LCD disassembly, a videó 20%-ig, ha megnézed, ha nálad is kijön két drót a kijelzőből az inverterbe, akkor CCFL. (Ha nincs, akkor a panel hátulján az elektronikából jön le egy flatkábel a 48 LED-nek)
-
Gondwana
addikt
válasz
GBotond #24894 üzenetére
Ha 1440x900-as, akkor komplett kijelzőt kell hozzá venni - a zsanéroktól fölfelé mindent.
Ha LED-es a kijelződ, de 1280x800-as, akkor elvileg már csak szalagkábel, inverter és egy CCFL AFFS+ panel kell hozzá. Ha pedig CCFL-es a kijelződ, akkor a szalagkábel meg az inverter marad, csak a kjelzőpanlet cseréled.
Létezik LED háttérvilágítású AFFS panel is, jó szórakozást hozzá annak, aki bevállalja, hogy a 40pines kábeljét átkábelezi a más lábkiosztású TN LED panelek flatkábeléhez. (Ráadásul van egy-két vezeték/jel, ami az egyiken van, a másikon meg nincs, ha pedig közvetlenül beletolod a TN panel kábelét beküldi a 12V LED tápot az elektronika jelvezetékeire, és ha ügyes vagy, nem fog füstölni, csak tönkremegy) -
Gondwana
addikt
válasz
Napfénysüti #24849 üzenetére
... na, de T400-ba nem is tudsz AFFS kijelzőt rakni, ellentétben az X201-gyel!
-
Gondwana
addikt
Most találtam, eddig más gépben nem is láttam ilyent: T61 BIOSában Full Erase SSD opció - a 80GB-os G2 intelt kb 30mp alatt pucolta le, bizonyára valami TRIM bűvészkedés lehet.
-
Gondwana
addikt
válasz
buvartacsko #24841 üzenetére
Az árról fogalmam sincs, e-bayen se nagyon látni ilyent, viszont ne érjen meglepetésként, hogy ezek egy része (az outdoor 400nit biztosan) nem IPS (mint ahogy valójában az AFFS+ sem IPS, csak nagyon hasonló technológia), hanem VA = többzónás TN
-
Gondwana
addikt
Pontosan, a háromeres 220-as kábel (főleg a hosszabb) összetekerve nagyobb térfogat, mint a 65W töltő a 20V madzaggal. Van egy 90W-os borotvazsinóros tápom, de úgy döntöttem, megoldom, hogy övtáskában hordható legyen az X201,333 ehhez keresek majd ilyent. (Akár csere is hagyományos 65W vagy 90W tápra)
-
Gondwana
addikt
Van-e esetleg valakinek olyan tápja, hogy FRU 42T5282, 42T4423 vagy 42T4419? (Elvileg 65W-osak, ha jól tévedek, ezek jelenleg a legkisebbre csomagolható ThinkPad tápegységek)
-
Gondwana
addikt
válasz
tototos #24813 üzenetére
A Turbo memory nem a beolvasást, hanem az újrabeolvsást gyorsítja fel, illetve az akkus üzemidőt növeli, ha elég rövid időre teszed a HDD-megállítás idejét és 1GB alatti adatmennyiségen dolgozol. (Minden Ctrl+S elmenti a munkádat, de nem a HDD-re, hanem ebbe a flashbe, és amikor pl. egy olvasás miatt legközelebb felpörög a HDD, akkor ki is írja)
-
Gondwana
addikt
válasz
franc0 #24802 üzenetére
Régebben elég sokáig bent volt raktáron egy T400s a CHS-ben olyan kommenttel, hogy HDD nélkül. Úgy látszik, leltároztak, és visszakerült a listába. Az akku gyártási időpontja mi? Esetleg egy valamilyen minimalista képet lősz az elálló részről? Nem sikerült pontosan elképzelnem - de lehet, hogy alatta maradt egy csavar, amit a műanyagon keresztül kellett volna becsavarni, vagy csak egy bepattanófül nincs a helyén.
-
Gondwana
addikt
válasz
LaptopSystem #24782 üzenetére
LED, CCFL, netalán AFFS? (vagy a 47 csavarral összerakott kijelzője van, amibe csak a WSXGA+ Toshiba panel megy bele?)
-
Gondwana
addikt
válasz
Peter M #24739 üzenetére
Mint a fingerprint, egy USB eszköz a Huey cucc is benne. Szerintem, ha nem akarod 3-5 naponta kalibrálni, akkor érdemesebb pl. X-Rite Eye-One Display 2 vagy Display Pro felé nézelődni - azt mingyárt tudod másik monitoron is használni, ráadásul egész baráti ára tud lenni használtan egy ilyen szappannak!
-
Gondwana
addikt
... esetleg egy X200 Tablet, amiben már benne van az AFFS panel? (PÜ ha érdekel)
Iverter olcsón innen, X201-hez nekem 80k volt panel+flatkábel+inverter+wacomceruza innen, a PH-ról. (Szerbiába ebayezni gyakorlatilag esélytelen, az alapján meg nem rendelhetek, hogy 2-3 havonta pont mikor megyek Budapestre)
-
Gondwana
addikt
válasz
buvartacsko #24458 üzenetére
... és tényleg van. (Akkor meg minek van, ha a T61 nem működne 8GB RAMmal, azaz két ilyennel...)
-
Gondwana
addikt
válasz
mitulabattyi #24441 üzenetére
Én semmiféle garanciavéget nem vártam, hanem LED-es X201-be raktam CCFL-es AFFS panelt Wacom rajztáblástól - Photoshopra és Lightroomra brutálisan jól használható!
Arra a kérdésre, hogy ismeretlen gép kijelzője LED vagy CCFL, eddig egy biztos ötletem van: kiteszel rá egy olyan képet, hogy minden fekete, csak a képernyő közepén van egy 2-3pixel széles világos csík, és a gépet közepes fényerőre (vagy kevesebb) téve gyorsan mozgatod magad előtt. A LED-es háttérvilágítása 200Hz-en villogtatja a PWM-et, ami igencsak látványos lesz (szaggat), a CCFL meg 70kHz körül, ami maximum a Kossuth rádiót zavarhatja. (Még a napi zsebbenhordós zseblámpámnak is 2kHz a PWM-je) -
Gondwana
addikt
válasz
mitulabattyi #24434 üzenetére
Van olyan X200s, de nem 1440x900-as felbontással, mert a WSXGA+ kijelző valami spéci kijelzőkeretbe van belefaragva.
-
Gondwana
addikt
válasz
mitulabattyi #24100 üzenetére
Nálam X201-ben cseréltem LED-ről CCFL-re, nagyobb bajom az, hogy az embedded controller még mindig a LED panelhez képest állítja a fényerő lépésközeit, mint az, hogy megnőtt a fogyasztás (4c akkuval 50-66% fényerőn azaz 13-as vagy 14-es fokozaton) továbbra is lehet rajta kb. 2h netezni, Lightroomban max 1h 15percet bír 14-es fényerőn). Talán annyi lehet a LED előnye, hogy 1-2-5%-os értékeken is használható, a CCFL alja meg valahol 15% körül van (X200Tablet CCFL a nullás fényerő 20%)
-
Gondwana
addikt
válasz
Chaser #24062 üzenetére
A csere-fénycsövek rákfenéje, hogy semmilyen adat nincs a CRI indexükről, magyarul lehet, hogy egy kicsit világosabb lesz, mint volt, de, hogy a színtere (gamut) is csökken, az biztos! (Fejből írom, lehet, hogy nem pontos, de úgy emlékszek, hogy vagy 305 vagy 315 mm hoszú cső kellett, aminek 2.2mm a vastagsága - amikor T42 IPS kijelzőjében cseréltem)
Szerk.: CRI
-
Gondwana
addikt
Te is 1600x1200-asítod a kijelzőjét? Nekem nagyon bejött ez a mod! Mivel az X201-en most talán egy ideig nincs mit moddolni (vagyis a mágneses ceruzatartó van még hátra, de azzal még várok, hátha eszembejut valami jobb megoldás), úgyhogy a következő projekt a T60 billentyűzetén az egérgombok piros-kék-piros csíkja lesz (nem szigszalaggal, hanem T42 billentyűzetből meg tűreszelővel)
-
Gondwana
addikt
válasz
Novics #23950 üzenetére
X200 Tabletben a WWAN körüli cirkuszaim akkor szűntek meg (előtte nem ment sem az SMS sem a GPS), amikor levadásztam valami össze-vissza Toshiba drivereket. Az egész addig működött szépen, amíg egyszer elfelejtettem kivenni a pipát a System Update WWAN drivere elől. Most, újratelepítve egyből ment a GPS meg a WWAN (m:ts Serbia), de az SMS alapból nem.
Apropó nem érdekel véletlenül valakit egy nagyonjó állapotú X200 Tablet fele
királysággalgaranciával (2013.03.)? A tabletesített X201-em mellett redundánsá vált. Nem hirdettem még itt meg, de még a logisztikát is megoldhatom, ha tényleg van komoly érdeklődő - nem kabátgombért vagy nokiatelefonért. -
-
Gondwana
addikt
válasz
Magnat #23806 üzenetére
Az, hogy valaminek van FRU-ja, még semmire se garancia - az Edge-alkatrészeknek is van FRU-ja. Egyébként meg IBM Lenovo ThinkPad L410, L510, L412, L512, SL410 and SL510 FRU 43Y6553 ThinkPad 11b/g/n Wireless LAN Mini-PCI Express Adapter II
Whitelist-mentesített BIOSnak van esélye átengedni - de miért pont Realtek? (Én a half-duplex 8139-ek óta kerülöm csak mint gyártót igazán, előtte csak nem volt szimpatikus) -
Gondwana
addikt
válasz
Hunter2 #23804 üzenetére
(Az, hogy pl. a Panasonic LX3-ra nem toltam fel a legújabb firmware-t, mert abban csak letiltottak néhány utángyártott akkutípust, még nem jelenti azt, hogy egy laptopban ésszerűnek tartanám a legújabbtól régebbi firmware használatát - különösen, ha hozzáveszem, hogy tudtommal például ott lakik a CPU mikrokód javítás is, ha az adott CPU-generációnál volt bugfix, márpedig a 80486 után gyakorlatilag mindnél volt valami, az embedded controlleren keresztül meg elég sok alkatrésszel bűvészkednek a Thinkpadekben (miért 2MByte a T60 BIOS-a, mikor még grafikus felület sincs benne - nem is olyan túl régen még RAM se volt ennyi a gépekben, mégis mennyi mindent tudtak) - konkrétan nekem most olyan problémám van egy ideje, hogy az X201 embedded controllerjében megtalálni, hol vannak eltárolva a fényerő-lépésközök és ezt nekem tetszőre cserélni. Így, az érintőpanel-mod után se jutottam el a tökéletes géphez - de az irány az jó.)
-
Gondwana
addikt
válasz
noorbertt #23787 üzenetére
ThinkVantage Rescue and Recovery
(Lusta vagyok visszakeresni, hogy milyen gépet is említettél, arra emléxek, hogy kb. ez a generáció, de a program szempontjából lényegtelen, ugyanez a verzió létezik tudtommal az újabb vasakra is) -
Gondwana
addikt
Gondolkoztam is rajta, hogy feldobom hirdetésbe, mint a crnagorai, hogyaszongya tengerre néző villa Budvában, 4 emeletes lakás Podgoricában, a garázsában G Mercedes - nem eladó, csak dicsekszek.
(Amikor az X200 Tabletemet is csak Nokiára meg kabátgombra akarják cserélni, legalább egy vízforralót, vagy egy kenyérpirítót pedig símán megérne, érdemes elgondolkoznom egy háromezres ajánlaton is)Szerk.: mai feladvány rábeszélni a Win7-et, hogy a flicks - azaz a ceruzás gesztusok működjenek. SimpleTap már van, ThinkVantage gombbal indítva ideális.
-
Gondwana
addikt
-
Gondwana
addikt
válasz
mitulabattyi #23523 üzenetére
A 2010-es hiba tudtommal arra vonatkozott, hogy a Lenovo nem tesztelte végig, hogy a PATA-SATA konverterrel melyik HDD-k működnek mindenféle gond nélkül, ezért is van, hogy csak az ilyen átalakítóval meg(áldott/vert) gépek dobálnak E2010-t, X30-X32, X40, T40-T42 pedig nem. A többi gépnél egy szabványnak kell megfelelnie a HDD-knek, ezekben a gépekben meg előfordulhatott Lenovoék szerint olyan késleltetés, ami elvileg okozhatott akár adatvesztést is, ennek a jogi felelősségét terelték így.
-
Gondwana
addikt
válasz
rgeorge #23519 üzenetére
Annyi volt csak, hogy a kb. 2005-2006 előtt piacra dobott IDE HDD-k jelentős része nem kellően jól kezelte az iddle-immediate utasításokat (állítólag van többféle is), azaz amikor a fejet úgy kell parkolnia, hogy a cache tartalmát nem törli. Néhány HDD-hez létezett külön IBM firmware, ami ezt külön implementálta, de utána gyakorlatilag minden gyártó beletette ennek a saját megvalósítását (tehát nem G-szenzor az IDE HDD-ben, hanem a képesség, hogy tudjon mit kezdeni egy olyan utasítással - ami egyébként az ATA szabvány része, hogy "most kapaszkodj, de ne felejtsd el, hol tartottál")
Szerk.: tototos, igen, mindegyik SATA HDD-vel menni fog.
-
Gondwana
addikt
válasz
kölökzsiráf #23417 üzenetére
Erre a hibajelenségre a tipikus első kérdés az szokott lenni, hogy mi áll nálad a Power managerben, mennyi idő után vegye vissza az LCD képfrissítését 50Hz-re? (Nálam ez az opció ki van kapcsolva, de friss installkor villogtatott) Ha ez rendben, akkor keresünk tovább (pl. XP alatt az Ati drvernek elég sokáig volt olyanja, hogy időnként újraindította magát ehógy képernyővillanás kíséretében - egyszer sikerült elkapnom, hogy visszaugrott ilyenkor 320x200-ra és kidobott egy szöveges hibaüzenetet)
-
Gondwana
addikt
válasz
efundulus #23325 üzenetére
Ebben biztosan találsz hozzáleírást.
-
Gondwana
addikt
válasz
Chaser #23322 üzenetére
T60, Ultrabay keret, WinXP: úgy emlékszek, hogy ugyanúgy bootolt (F12 után) a keretből is, mint a beépített helyről (ugyanaz a HDD), ellenben X200Tabletnél és X201-nél is Win7-et áttéve UltraBay rackbe (dokkoló) nem volt hajlandó bootolni, és Win7 recoveryvel se tudtam javítani a helyzeten.
-
Gondwana
addikt
válasz
cadeyrn #23312 üzenetére
Először azt hittem, hogy csak a nyomásérzékeny fóliát meg az elektronikát árulják, de egy képen aztán megláttam, hogy miért bukó az egész: egy üveglapon van a nyomásérzékeny fólia, ami már van annyira vastag, hogy nem fér be a jelenlegi kijelződ és a billenytűzet közé, akármelyik gépről is legyen szó. A csatlakozója meg egy akkora bumszli, ami így ránézésre maximum a T61-ek aszimetrikus kijelzőkeretében férne el vésés nélkül, de egy X-ben semmiképp. Az viszont nekem se derült ki, hogy 4:3, 16:10 vagy 16:9-re valók-e.
-
Gondwana
addikt
válasz
Chaser #23191 üzenetére
Mivel az alaplap leírásának nem része, hogy ujjlenyomatolvasóshoz vagy nem, ezért biztosan beszerelhető utólag is. Közös a csatlakozója a tapipaddal.
Egyébként meg CRU Removals/Replacements, ott meg a palmrest.Szerk.: kevéske pénzmagért én is vennék egyet valószínűleg - már csak azért is, mert a T60 ujjlenyomatolvasóját még lehet linux alatt is használni (ellentétben az X200/T400 utániakkal, amik agyontitkosítva kommunikálnak)
-
Gondwana
addikt
válasz
Thusor #23162 üzenetére
Csak a nem-touchos tableteken van plexi a kijelző előtt, a többinél a legfölső réteg a kijelző része - rendserint a polárszűrő. Azok a foltok a kijelzőpanel hátuljában lévő fresnel.fóliák között képződnek, van, hogy mechanikai hatás, van, hogy gombásodás. Röviden a lényeg: macerás kipucolni, ráadásul semmi nem garantálja, hogy amikor miszlikbe szeded a kijelzőt, nem lesz-e valahol újabb foltja közben.
-
Gondwana
addikt
Nálam az X201 napi átlagban 1-3 órát tölt 85 fok körül, maximumon pörgetve a ventit és bizony kezd hallhatóbb lenni alap fordulatszámon is, mint újkorában volt - ettől függetlenül még mindig lehet mellette aludni (pláne munka helyett).
Következtetés: Henry Ford is megmondta, hogy az új autó a legjobb autó - attól függ egyik-másik TP zajossága, hogy mennyit és mennyire volt hajtva, nem pedig attól, hogy az egyes példányok/sorozatok milyenek. Ettől függetlenül elképzelhetőnek tartok olyant, hogy pl. az első X220 szériák ventijének tengelye és a csúszócsapágya hidegen tökéletesen illeszkedett, viszont külömböző volt a hőtágulásuk, amitől felzajosodhatott, de azóta már áttervezték, ezért nem hallja más. (Mondjuk, az is lehet, hogy az egyik lapáton a fröccsöntőforma beömlője nem lett jól lesorjázva és ez a debalansz miatt hallatszottak) -
Gondwana
addikt
válasz
davidope #22955 üzenetére
Ez az e-bay-os lap szerintem azért nem lehet T61-be való, mert T60/T61 esetén az UltraBay fogadott egy serial/paralel adaptert is, amihez szintén voltak UB kivezetések. No, de ezen a lapon csak akku és SATA UB csatlakozó van. Ha pedig az eladó se tudja, hogy mit árul, ha bármi reklamációd lenne, garantáltan nem tudod érvényesíteni.
-
Gondwana
addikt
válasz
Chaser #22926 üzenetére
Én a T60-ra az XP-t kikapcsolt AHCI-val toltam fel, majd amikor a driverek java fenn volt, az iastorakármi driver folderében volt egy CMD, azt lefuttattam, restart, ekkor aktiváltam BIOSban az AHCI-t, és a következő bootnál felrakta a SATA kontrollert újból, magától. (Úgy tudom, csak a W7 háklis rá, hogy ahogy telepítéskor áll az AHCI, alapvetően úgy is marad mindörökké).
TRIM: Intel SSD toolbox időnként lefuttatva, olyankor megcsinálta a kinullázófájlokat (azt nem sikerült megtudnom az SSD topikból sem, hogy csupa 0, vagy csupa 1 bitet kell-e a törölt blokkokba irkálnom, azaz a flash-írási művelet első lépésében az egészet csupa 1-re, vagy csupa 0-ra állítja-e, majd irkálja bele az új tartalmat - bár lehet, hogy itt csak kiosztja az obsolete cimkéket a blokkoknak)Szerk.: Az Ati firmware az most akkor hol is lakik? Melyik BIOS-ban? Mert gondolom, hogy az embedded controllerben (ahol pl. a venti fordulatszámok, vagy az én legújabb trippem, a fényerő-lépések laknak) biztosan nincs!
-
Gondwana
addikt
(sokaktòl sokhelyen olvastam màr, hogy vannak programok, amiknek bezavar a kikapcsolt swap. Nekem csak egyet nevezzetek meg - ami nem a linuxos hibernàciò, mert az swap nélkül nem megy. Adobe cuccok sajàt fejlett többlemezes scratch-managementtel bìrnak, hasznàljàk is rendesen, de törlik is maguk utàn. Csak akkor sìrnak, ha a win swappal egy partìciòra kerülnek.)
Én is 8GB RAM, 0B swap beàllìtàst hasznàlok, LightRoom+Premier egyidejűleg se tudta kiakasztani. -
Gondwana
addikt
válasz
cadeyrn #22728 üzenetére
Első kérdés: kell a kraft, vagy nem? Ha ugyanis kell időnként a nyers CPU erő, én az X301-et elfelejteném. Zajszintmérnem nincs mivel, de egyébként is a beállított power profiltól erősen függ, de szerintem az X201 az X200Tablettől (az van most itt mellette) csak vastagon meghajtva lesz egy picit hangosabb (a tablet SL9400-as procija meghajtva sem éri el a 80 fokot, viszont az i5-520M meghajtva fölémegy és olyankor csak 2.6GHz-ig ugrálgat a TurboBoost).
-
Gondwana
addikt
válasz
#11527168 #22468 üzenetére
(A SATA csatlakozó szabványos - a többit meg az említett másik topikban előbb tudják)
-
Gondwana
addikt
válasz
---Lasali--- #22421 üzenetére
Jah akkor spontán játszik...
Amiket ez után felsoroltál, az mind azért van, mert az intel elcseszte, te pedig két külömböző RAM modult tettél a gépbe. A virtualizációt, ha kikapcsolod a BIOSban, valamennyit javulhat a helyzet, de igazán javulásra csak akkor számíts, ha csak 1db RAM, vagy két egyforma lesz a gépedben. Addig pedig szintén számíthatsz egy olyanra is, hogy amikor intel VGA-val megy a gép (nem tudom, hogy a tied switchable-e), időnként elcsíkozza, szétesik a kép, amíg valami miatt nem frissíti az egész képernyőtartalmat, mert utána rendbejön megint. Ismétlem, nem csak ThinkPad feature, más gyártók gépeinél ugyanez a helyzet. -
Gondwana
addikt
válasz
buvartacsko #22380 üzenetére
Nem én moddoltam, hanem egy T420-on demózzák az IDF-en, hogy milyen az, amikor a VNC szervert belehegesztik a BIOS-ba. Lehet, közben a whitelistet is küthették - vagy ki tudja...
-
Gondwana
addikt
Na, ez vajon milyen vasba lett belehegesztve?
Ha jól tudom, hasonló backdoort ad az intel AMT is, ami az újabb ThinkPadekben már benne lakik (és állítólag bizonyos szintig kikapcsolt gépen is működik - elérhető) -
Gondwana
addikt
válasz
ps_feri #22307 üzenetére
(Előrebocsátom, ez nem warezolás, hivatalos Lenovo fórumokon szerepel hasonló leírás)
Fogsz egy eredeti XP telepítőlemezt, felmásolod, és kicseréled benne a setupp.ini-t egy Lenovo OEM verzióból származóra (én a T60-am magzar XP-jéből csináltam így az angol telepítőt), majd pl. Nlite-tal iso-t főzöl belőle. Ez a telepítő símán elfogadja a gép alján lévő COA szériaszámot. (Van mód arra is, hogy a szintén közkézen forgó - google báris gyorsan kidobta - OEM SLP kulcsot is elfogadja). Nagyon hasonló módszer létezik Win7-re is, semmiféle loaderekkel meg egyéb fekete mágiákkal nem kell hozzá foglalkozni.Szerk.: Magnat: a dokkolókon meg van még 3-4, egyébként meg akinek a 7 USB sem elég...
-
Gondwana
addikt
Lenovo hozott egy megmondóembert az Acertől, hogy megmondja, hogyan kell consumer notebookot gyártani.
Röviden: ha nem rohad le a garancia lejárta után, miért is venne bárki újat? -
Gondwana
addikt
válasz
[O]-[C]-[B] #22286 üzenetére
(más konzumerebb márkáknál (acer, msi, apple, FuSi ...) elfogadom, hogy öjömbódottá, ha három év után még bebootol, de tudtommal a ThinkPadek picit máshogy lettek megépítve)
A T42 volt az utolsó teljesen IBM ThinkPad, a hugom T43-ja is már Lenovo, illetve az X32 is Made for Lenovo. -
Gondwana
addikt
A BIOS az én méréseim szerint (X31, X32, T42, T60, T61... X201) 12 sec.
Nem próbáltam, csak valahol olvastam, hogy CD-ről BIOS-update tartalmaz valami force flash opciót, ami ugyanolyan verziószámkor is újrarakja az Embedded Controllert is, meg a BIOSt is. Én mindenesetre a CMOS elemre is rámérnék és 2.9V alatt kapna egy CMOS-Resetet, mert akkor lehet, hogy hülyeségre emlékszik. -
Gondwana
addikt
válasz
Chaser #22237 üzenetére
A 14" T60 billentyűzete, amelyikből alul jön ki a drót, a 15" pedig a tetején van kivezetve. Tudtommal csak a 14" verzió pakolható az új gépekbe, pl T500-ba is, a régi 15" verzió nem. (Cáfoljon meg valaki, ha fordítva van, de W500-ból és T500-ból is ilyen aluldrótosra emlékszek)
Szerk.: LED kijelzős laptopok fütyülése tremészetes tud lenni szerintem: a PWM-ek 200-400Hz között villogtatják a 48V-ot. (CCFL-eknél ez már inkább az MR1 Kossuthot zavarja, mert valahol 70kHz-nél kezdődnek)
-
Gondwana
addikt
válasz
audi100td #22174 üzenetére
Azt tudom, hogy ha valami lekapcsolja a töltést, amíg nincs kihúzva a töltő és visszadugva, nem is fog elkezdeni tölteni, de ezzel gondolom, nem mondtam semmi újat.
Én először a tp-smapira gyanakodnék - próbaként LiveCD-ről is lekapcsol?
Szerk.: jaaa... 80% fölött nem villog!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest