- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
tothjozsi96 #98624 üzenetére
megfogod a telefont, bekapcsolod a kamerát és azon keresztül megnézed a képet...
így kell ellenőrizni legmegbízhatóbban, nem feltétlen alacsonyabb fényerőn lesz nagyobb a hullámzás, sőt, maxon viszont jellemzően egyik gépnél sincs
én már rég meguntam ezt a hülyeséget tp-éknél, ezért váltottam pár éve 8570-re, ips közeli kijelző ami pwm mentes, ezt nem sikerült akkoriban összehoznia a lenovonak -
Chaser
legenda
válasz
barnam_ #98602 üzenetére
Azert teszi, h a pillanatnyi kilengeseket is gond nelkul elviselje, ha 90-es tappal hasznalod mar nem lesz ilyen gond - elvileg -
Szerk:
FoxiestFox
Ha nem surgos majd megnezem, masik varosban van ha van, elvileg maradt par zacsko sapka, ha pesti faluban at tudod venni egy sport szeletert oda adom -
Chaser
legenda
Lehet inkompatibipitas, azert 10 ev koruli geprol beszelunk, nagyon regi chipsettep, ami sata1-et tud
Ha jol remlik az inteles ahci driver kell neki, de nem mondom biztisra, reg volt
Nyugodtan rakhatsz bele 2*2gb ramot es hasznalhatsz 64 bites w7-et, 3,5gb-vga meretet latni es kezelni fogja, tehat majdnem a teljes 3,5gb-ot a 4-bol, ha atis akkor -128mb, ha intel akkor talan 32 v 64
Nekem vmelyik kingston volt benne talan anno, erezhetoen gyorsabb volt mint 7k2-es hdd-vel -
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #91996 üzenetére
kicsit elbeszélünk egymás mellett
továbbra is érdekesnek tartom - de nagyon - hogy c2d k_vad kevesebbet evett idle mint 2 magos, más is jött egy ui. méréssel másik genből, ivy k_vados gép se ment idle semmivel kevesebbet nálam mint 2 magos, de szted egy u-s cpu akkor is überalles és jelenlegi hq-nál felezve van az üzemidő - nyilván nem agyon terhelt állapotról beszélünk, mert akkor nyilván -
ha sikerül mérnem új genes gépeket majd folytatjuk...az meg örvendetes, hogy nálad könnyen cserélhető az akku, a maradék 90% gépen ez sajnos nem sokat segít
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #91978 üzenetére
az rendben van, de nagyon kár régebbi genes teljesen más kategóriás cpu-hoz hasonlítani, alma-körte esete
az lenne a nagyon csúnya ha nem így lenne
ivy bridge i5 3230m-es gépem 3-4 órát kényelmesen elketyeg 6 cellás 60wh-s akkuról ssd-vel wifiről jellemzően legalább 70% fényerőn, ha meg kevés lenne az akku 5 másodperc alatt gépben levő ki, másik be..kbezt ugye már nem lehet eljátszani a legtöbb géppel, ha cserélhető is egyáltalán, burkolat alatt van
kis 2570p 9 cellás 90wh-sal meg elketyeg 7-9 órát nagyon kényelmesen ui. cpu-valnewmoonlight legelőször ezt anno t60-nál játszottam el
vége az lett tökéletes kijelző, burkolatok, legjobb cpu, kiegészítők, minden, de már bekapcsolni se mertem:d viszont sokat tanultam közben
egyébként én nem desktophoz ülös fajta vagyok, rég elmúlt, pont anno a t60 miattjelenleg nincs is, lesz most, de sokkal kényelmesebb nekem ágyban/fotelben 15,6-os notesz mint hogy dekstop előtt görnyedjek ha nem muszáj
most ez a 420s birizgálja a fantáziámat ( : de "szerencsére" a kijelző túl pocsék, ebbe a gépbe sok energiát biztos nem fektetek ha nem is defektes benne a hőcső és tudnak is hozzá akkut hozni
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #91961 üzenetére
nem kell visszaosztani semmit, gen-en belül hasonlítsd őket, nyilván 2. 3. genes k_vad i7 pöppet többet fog enni mint 6. 7. genes 2 magos aminek az órajele is alacsonyabb
nézz új genes hq-t új genes u mellett, nem nagyon kell akkut cserélned hq-ban sem ha nem terheled
meg azt se felejtsük ki, a chipsetek fogyasztása is csökkent idővel, és az akkut nem érdekli mi szívja
annak idején első másod genes ssd-k még talán jobban is zabáltak mint hdd-k, azok is idővel csiszolódtak
egy új genes gép nyilván platform szinten sokat fejlődött energia hatékonyságban is 2. 3. genes verziókhoz képest
sokan azt is elfelejtik, laptól függően lehet teljesen ugyanannak a konfignak a fogyasztása nagyobb, mint egy ugyanolyannak amiben másik lap van
anno sokat méregettem, minden maradt, lap változott, ugyanazzal a chipsettel 7-10W-ot nőtt a fogyasztás
mobil lapoknál nyilván jobban figyelnek erre, de lowend gépeknél nem hiszem hogy túlzásba viszikszerk: newmoonlight
ezért kell húzni egy határvonalat, és ezért menesztem a legtöbb gépemet, legutóbb 8570w-t
jött k_vad i7-tel, 4x4 rammal, 120-as ssd-vel, k2000-rel, non backlit billzettel, fhd tn panellel, eddig oké
dokkolóm van, azt nem kell vadászni
i7 rendben, ram legyen inkább 4x8, úgy az uras ( :
ssd legalább 250-es
k2000...izé, van erősebb is, meg mehet ebbe a gépbe 970m is
de van ám backlit billzet is, persze magyart lőni nem lehet, sebaj, kinnről olcsó, max matricázzuk 10-10e-ért ha magyar kell, mert backlit matrica pszok drága
van ebből ips verzió is, na nyilván majd nem ezen spórolok, aztán rájövünk elég nehézkes, nagyítóval is nehéz találni, de ha lenne is egy vese ugrott
és ha mindezt meg is lépem lesz egy gépem amit nem fogok használni, mert sajnálnék hozzá nyúlni is
(((( : -
Chaser
legenda
válasz
#11620608 #91956 üzenetére
ha nem is az lenne ha 1:1-ben kapod kipróbálod, ha nem jó visszacseréled
egyébként meg kilövöd a turbot és biztos elég, az nagyon meg tudja lökni a fogyasztást, órajel mértékéhez képest brutál feszt kapcsol, nv verziós gépnél is azzal kezdeném turbot kilövöm, nem sok értelme van ha aztán alapórajel alá küldi az órajelet mert túlmelegszik, de ha nem is melegszik az hogy 1 magot viszonylag jobban megemel nem fogja megváltani a világotszerk: Tikakukac hagyd már ezt az u cpu-s dolgot, néha sírva röhögök ezen
új desktop cpu-nál is vannak t-s i5-ök normálnál kisebb tdp-vel..de jaj, az órajelük is sokkal kisebb, úgy nagyon könnyű t/u/ulv cpu-t "gyártani"
sok genen keresztül a mobil u cpu-k órajele lepkefing' volt hogy finoman fogalmazzak, nyilván többet eszik egy régebbi m ami akár 1ghz-cel is magasabb órajelű
legutolsó geneknél ért oda a csoda u, hogy mobilban már 2ghz feletti az induló órajelük és lett pár 2400mhz körüli, elég sokat kellett ahhoz csiszolgatni a core i geneken hogy idáig eljussanak
ha majd mutatnak egy akármilyen desktop/mobil i5/7 verziót , példaképp legyen egy normál tdp-s i5 pl 50 w-tal 3,5ghz-en, és legyen egy u-s _szintén_ 3,5ghz-en de 35w tdp-vel, akkor lesz u cpu, amíg a matek úgy jön ki, hogy az u-s órajele 2500mhz addig parasztvakítás van erősen, nem u cpu -
Chaser
legenda
érdekességképp, 2570p 12,5" vs t420s 14" tömege
a hp-ban dvd helyett airbay van, 3 cellás kis akkuval kereken 1700g
a tp-ben dvd van, akkuja talán 6 cellás 44wh, de lehet csak 4, lényeg a hp-ban 26wh körül van, 1861g
rollcage+műanyag hatékonyabb tömeg szempontjából, mint az alu6 cellás akkuval 2kg körül lehet a kis hp, az is igaz bitang masszív
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #91941 üzenetére
anno mértem q8300-at teljes gépre, előtte e3400 volt, kevesebbet evet idle a k_vad ( : terhelve persze köröket vert a kicsire, azzal 45-6-7w volt, a q-val 42-3-4 az idle
ha sikerül beszerznem értelmes áron egy ivy moobil k_vadot, méregetek ezekkel ison is legyen: sajnos a 420s panelje elég gyatra, nem semgített rajta a win ( :
akkuja nyilván cellazárlatos
aida-t toltam neki akkuról, egy perc alatt felszaladt 90 fokra a maghő, pedig benn max 15 fok volt, jól kiszellőztettem reggel:d
nem néztem órajeleket, de gondolom mivel akkus üzemmód így 1600 környékén mehetett a 2540m, és ennyire gané tré csak nincs a pasztázás, de nem volt kedvem még szétkapni, esélyes hogy defektes a hőcső -
Chaser
legenda
válasz
#49682432 #91935 üzenetére
nem annyira vészes az, terhelve nyilván többet eszik, de idle kb nem, a k_vadok energia managementje már c2d-nál is jó volt
ha kicsit matekolsz, terhelve ok, többet eszik, de ugyanazzal a művelettel sokkal gyorsabban végez mint a két magos - nyilván alkalmazás függő -
vannak a tesztek, meg van amit az ember mér/tapasztal -
Chaser
legenda
válasz
#49682432 #91926 üzenetére
25-höz nem sokat teszel és k_vadot kapsz
2540m meg alig marad el tőle, és bőven van 10k alatt
egyébként lecsökkenti a bios az órajelet és fesz-t ha túlmelegszik a cpou, szélsőséges esetben kilövi a gépet is, ritka az hogy cpu meghaljon így_más_
kaptam egy t420s-t kölcsön, elég cuki'azt látom, hogy a kijelzője elég gyenge, fekete nincs is bootnál csak homogén szürke az egész, felbontást nem tudom, nincs még rajta win
lehet megveszem a sráctól ha telepítve meggyőz, 15-ös hp, 12-es hp lesz, legyen köztük egy tp is ( : -
Chaser
legenda
válasz
salieri. #91917 üzenetére
nem gondolok semmire, csak matekoztam
vagy hw vagy nagyon mókás a drivered
amit linekltél abból annyi derült ki, hogy nem derült ki semmi
bios-t tehetsz másikat, ártani nem árt - bár hp-nál sűrűbb, hogy összehányja magát -, ha az se hoz megoldást driver cserék, ha az se akkor hw-es gond -
Chaser
legenda
válasz
Orionhilles #91904 üzenetére
bármennyi lehet még, attól függ hogy használták, ha 600-ig eljutott ennyi maradék kapacitással az jó jel
85-90%-nál ne engedd tovább tölteni
panában lehet meghalt az elektronika, ot is előfordul, akár pár ciklusnál is, de nem jellemző -
Chaser
legenda
válasz
havri1 #91840 üzenetére
jah várj, ez tp
régieknél is soknál volt 1600mhz akkuról, töltő nélkül nem hajlandó fentebb menni, így védi az akkut esetleges nagyobb áramfelvételtőlettől független ilyen genes cpu-val érzetre mindennek úgy kell mennie mint max órajelen, nyilván pl konvertálás pl sokkal lassabb lesz
kipróbáltam most ivy gépen akkuról 1200mhz-en, kb sandy 1400mhz, semmi anomáliaMrUniversum
tp fannal szépen tudsz szabályozni mindent, milyen jogosultság kell hozzá azt most passzolom -
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
válasz
Francia91 #91783 üzenetére
teljesen más kategória, olyan mellett játékszernek tűnik egy 500-as
ua. mint a 8560/70w, bár hűtése lehetett volna jobb de nálam gyári pasztával se volt gond 4 magos i7 mellett, az mellett még a 8560/70p is játékszernek tűnik
elgurul a gyógyszer lehet megint veszek egyet:d
-
Chaser
legenda
válasz
#49682432 #91702 üzenetére
USB 3.0-ás bővítőkártyán keresztül írás: 18,04 MB/s, olvasás: 25 MB/s - most ezt komolyan usb3-nak gondolod?
szerk: Tikakukac legsz@rosab 2,5-es hdd is tud 40-50mbps-et olvasásnál, nem kell ehhez ssd se
szerk2: először jöjjön rá jó driver van-e fenn, vagy működik ez a csoda, aztán majd ráér megnézni a tetejét -
Chaser
legenda
válasz
Pubszon #91648 üzenetére
2-3 év múlva egy 420-ast apróért dobálnak, igaz már lassan most is az a kategória
a tudat, hobbi, hívd ahogy akarod, de semmi értéknövelő
egyébként hidd el, nem számít az a minimális kis fesz, most teszteltem ivy 2 magos és i7-est, 6-7-800mhz-eket levéve maxról turbo nélkül is szinte ugyanúgy melegedtek, pár fok eltéréssel és a feszültség se volt számottevő lentebb, de 0,015V-nál azért több
több cache miatt általában jobban melegszik ez az "i7", forrasztott cpu-s gépeknél az volt a jellemző -
Chaser
legenda
nem tudjátok lapa mesterrel mi történt? vmelyik topikban láttam a nevét szürkével, valamiért végleg kivágták
-
-
Chaser
legenda
válasz
MrDerekas #90625 üzenetére
nem lehet állítani
egyes modellek elvileg jöttek ki optimussal, de itt még senki nem találkozott olyannal
ha lenne a gépben biosban is lenne..wgíébként ha nem akarod x aktán törni a fejed és 100% a cél, lekapod a hátulját és megnézed mi van benne, ha van nvidia chip az feltűnő lesz ( : de sztem inteles gépszerk: Tim82 ha jól értettem eszközkezelő nem látja csak az intelt, és ha nem látja nincs nvidia, nv-s gépeknél csak az volt a rendszerben, igp pedig bios szinten tiltva
-
Chaser
legenda
asztali gépnél is sokan használnak szünetmentest
attól hogy gépben van, még nem fog töltődni az akku ha nem használod, azt tölti vissza ami kisül belőle
pwm-mel lehet szabályozni, hogy még ennyi töltés se legyen
ha berakod a fiókba és ott hagyod pár hónapig míg teljesen kisül, abba meg simán bele tud halni, vicces dolog a kémia -
Chaser
legenda
válasz
donjohnson #90420 üzenetére
csúnya is lenne ha formátum függő lenne ez a dolog ( :
-
Chaser
legenda
válasz
Aethelstone #90307 üzenetére
csak hdd-t cserélt
nem egészen értem mi lehet a win gondja, boot részlegnél hiányozhat neki valami a hdd-ről, de ez így érdekes -
Chaser
legenda
válasz
adrian87 #90224 üzenetére
nem bővíthető vga-val, mondjuk nem tudom ezt milyen beállításoknál gondoltad megtalálni
cpu-val sztem ne foglalkozz, 4 magos i7-et még talán lehűt, csak nem éri meg
csak sata
powermanager sw és driver ami kell az akku managementhez, bár ha jól rémlik egyebek közt ezek kellenek az osd-hez is -
Chaser
legenda
dp-hdmi konvertert és kábelt honnan? megvolt a bayes link de már nincs:d
-
Chaser
legenda
válasz
Madara-san #90203 üzenetére
vegyél 1600-ost nyugodtan, max 1333-on kezeli, kb mind1, igp-nek számít egy kicsit, másnak nem
-
Chaser
legenda
válasz
Bluesummers #90149 üzenetére
tévedsz
-
Chaser
legenda
gondolom valahol energiagazdálkodásnál, én maradtam w7 vonalon, a 10-et nem ismerem
Tim82 nem elég annyi? majd a lenovónak gyártanak külön akkorákat
anno volt egy idm logos 32-es 2,5-es ssd-m, 5k4 rpm-es hdd-nél alig volt gyorsabb, de lehet inkább lassabb volt ( : itt vettem, itt adtam tovább, az új tulaj is adta tovább, és aki tőle megvette az is:d csak úgy eszembe jutott
-
Chaser
legenda
mikor a win betöltött akkor is lehet kábelt csatlakoztatni
win gomb+p gombokkal előjön a kijelző menü, csak külső megjelenítő, ha úgy sem megy valami defekt van a dsub csatival vagy monitorral esélyesenszerk: biosban megnézheted még, lehet van rá menü, elsődleges kijelző belső v külső
-
Chaser
legenda
válasz
Francia91 #89552 üzenetére
nyilván c2c kell őket hasonlítani, persze aki nem ért hozzá, látja i5 jajjjjjjjj mekkora jóság, azt érheti meglepi
mondjuk nem feltétlen, mert nem ért hozzá ( : normál órajeles új genes cpu-k azért elég bivalyok, generációnként 5-10%-kal gyorsabbak kb az elődöknél kisebb fogyasztással, és igazából ez a lényeg
sztem pár év és egész komoly teljesítmény lehet átlag notebookban is, nv vga-k is sokat fejlődtek, már nincs külön mobil szegmens, desktopot kis módosítással tolják beléjük
azért egy ivy genes normál és magas órajelű cpu azért még mindig eléggé odab@sz noteszben egy mainak ha kisebb órajelűalapórajeles 2,7ghz azért küldi rendesen turbo nélkül is
-
Chaser
legenda
x200-ban nem vettem észre olyan hatalmas eltérést tn vs affs terén, de t60-ban sem 14" tn vs 15" ips esetén, ott max fél óra volt, pedig a panel is nagyobb, én gyártók helyében opciósan legalább minden épkézláb modellnél fenntartanám az ips opciót, még ha pofátlan felárral is
-
Chaser
legenda
felbontásnak nem is, de a képminőségnek annál inkább egy telefonnál is
a tn panel tagadhatatlan előnye?kicsivel kevesebbet fogyaszt...és olcsóbb, még az lenne szép ha már gané még drága is legyen
egyre több notebookban van már ips, nem divatból, egyre több a tudatos vásárló akinek nem mindegy mi előtt ül sokszor egész nap
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sword 16 HX 16" FHD+ IPS i7-13700HX RTX 4070 32GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Inspiron 5406 2-in-1 14" FHD IPS érintő i5-1135G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv aktív toll gar
- Eladó ASUS TUF F15 Gaming laptop i7-11800H RTX 3050 Ti 32GB 1.5TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged