- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Gerr0XL #124120 üzenetére
Ezért mondom, hogy inkább egy használt T az apróról, az még 10-20 évig jó lesz. A hardvere előbb fog elavulni. Szerintem Thinkpadre mindenki konzumerről jön, nem ismerek olyat aki egyből azzal kezdte volna, és mindenkinek pont ez a fő indoka: a tartósság. És amíg az aprón simán megveszik a 10 éves T-t is, addig egy ugyanilyen korú Acert egyből továbblapoznak.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Gerr0XL #124118 üzenetére
Nem linkelted, csak bemásoltad.
Közszférában miért nem a cég veszi neked a notit? Munkaeszközre (alkalmazottként) biztos nem szánnék 1 fillért se. A por ellen nem véd a T se. Az "csak" arra jó, hogy akkor is egyben marad, ha leejted, feltéped a kijelzőfedelet. Ilyenért egy konzumert már viheted is a szervízbe balhézni.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Gerr0XL #124113 üzenetére
A helyedben megnézném az aprót, szoktak lenni Tinkpad T-k (ritkán X-ek is) vadiújonnan, de féláron. Használtban meg még válogathatsz is, és sok még le sincs lakva, de lelakottan is látszik rajta hogy az esztétikán kívül azért még bírja az sokáig. Újonnan inkább 4 kiló környékén szoktak lenni a TP-k, de 3 kilóért se reménytelen. Ilyesmire gondolok.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
FoxiestFox #124112 üzenetére
Kb. igen. Az életérzést megkapod (mondjuk engem az a kommersz hinge azért lelombozna), a tartósságot nem.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Gerr0XL #124104 üzenetére
Azok is vackok. Thinkpadet szerintem azért vesz az ember hogy jobbat kapjon mint egy teszkós Asus / Acer / MSI gémer / nemgémer akármiben. De ezekkel meg pont nem kap, csak egy érzést. Már a zsanéron látszik hogy ez nem ugyanaz a szint. Magnéziumötvözet vs mezei műanyag, rollcage, ilyesmi a különbség. Nekem sikerült a TP-men eltörni a burkolatot (nem akart lejönni, feszegettem), de még így is nehezen szakadt be, és megállt 1 centinél. Ugyanez sima műanyagnál végigrepedt volna az 1. pattintásra.
-
Dr. Akula
félisten
A magasabb kijelzőt is ugyanúgy tele tudod rakni tartalommal, csak többel.
Touchpadból szerintem jó a nagy, precízebben lehet pozicionálni mint egy kisebben. Inkább a jobb/bal gombokat raknák el alóla, mondjuk oldalra, és annyival is lehetne nagyobb. A trackpointnak se vagyok már annyira híve, pont ezért, jól mutat, de használni inkább bosszantó, hogy állandóan túlmegy a célon. Végül is csak egy joystick, ami C64-en is volt már, de azért nem véletlenül nem ez terjedt el egér helyett.
-
Dr. Akula
félisten
Megnyitod rajta a PH-t, és csak a középső 1/3-án van szöveg, jobbra-balra egy nagy üres sáv. Ezért felesleges laposítani. Amúgy is jön vissza a 16:10 a 16:9 helyett, gondolom nem ennyi eladatlan panel maradt a raktáron, hanem rájöttek valamire. Persze minden méretre ki lehet találni valami indokot, pl. hogy a filmek meg laposak, annak jobb a csíkmonitor, vagy egymás mellé tenni 2 ablakot - de akkor meg egymás fölé is lehetne, és egyből 4 ablakod van, nem csak 2. A noti "alján" meg kell a hely a touchpadnak is, már egy nyomorult kurzort nem tudnak rárakni anélkül hogy félmagasra ne kéne összenyomni (a Lenovo és Fujitsu még igen, de a Dell + HP már átvették ezt a konzumer baromságot). Régen egy Thinkpad X-ben még simán elfutott faltól falig a billentyűzet, ma már hiába szélesebb a kaszni, már nyomorítják a gombokat, hogy legyen hely az üres oldalsávnak, esetleg hangszórónak nevezett speakereknek. Régen mindez elfért "kockában".
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Fuser és Tsa #123462 üzenetére
Az E sorozat ilyen eufemisztikusan "kisvállalatinak" nevezett, olcsósított cucc. Valószínűleg nem a profiton spóroltak.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
vicze #122860 üzenetére
"designed to be more repair-friendly, not only extending customer replaceable parts (CRU) to include the battery with a cable-free connector in addition to a fully socketed DIMM design"
Végre rájöttek hogy nem kéne ráheggeszteni a ramot a deszkára, akkor nem csak féloldalasan lehet növelni a méretét! Hány évük is ment rá a kerék újrafeltalálására? De legalább nem ragaszkodnak tovább a hülyeséghez, végül csak lemásolták a Fujitsut, ez is valami. Ezek szerint már gyártanak 4800-asnál gyorsabb ddr5 modult? Ha már AMD 8040-et raknak bele, aminek már az elődje is gyorsabbat használt, és állítólag ezért kellett heggeszteni.
Az aksi cserélhetőségét meg még tudnám azzal növelni, hogy nem kell lepattintgatni apró karmos hátlapot róla fél órán keresztül, hanem kívülről is elérhető, ahogy ez korábban évtizedekig is megoldott volt náluk is! Remélem a Gen6-ban már ezt is újrafeltalálják.
A lényeget viszont kifelejtették: mikor lesz kapható?
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Dhampir #122822 üzenetére
T-nél 1 szabad slot szokott lenni, kivéve DDR5, ott 4800 MHz felett nincs, mert állítólag olyan SODIMM modul nem készült. T...s-nél viszont csak forrasztott van, mert az ilyen ultrabook szerű összenyomott cucc.
2 szabad slotra viszont egyedül a Fujitsu Lifebook tért vissza, az meg jól ki is vonult innen. Túl jó volt, nem is vásárolták. Mint a Thinkpad az IBM-es időkben.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
donjohnson #122363 üzenetére
Szerintem mindegy neki, csak leírtak valamit az 1 bites amcsiknak, onnan meg copy-paste az egész világnak. Mert ott ha nincs leírva hogy kell levegőt venni, akkor megfulladnak.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Francia91 #122341 üzenetére
Workstationben lehet, azok inkább DTR kategória, dGPU-val sokat nem mennek aksiról. De a "normális üzleti gépek"-be beletartozik, sőt, leginkább ez a jellemző, a T, X. Az L széria a T olcsósított változata, így belsőben is azt követi.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
donjohnson #122333 üzenetére
Ezt a Dell is eljátszotta az 5491-es Latitudeben (is), ahol itt a SATA van, oda ment simán egy M.2 csati. Mellette meg ott szomorkodott az aksi hogy tudna ő nagyobb is lenni, több üzemidővel, de véletlenül se...
-
Dr. Akula
félisten
válasz
konyi79 #122215 üzenetére
Hát ha csinál logot az Event Viewerben megnézheted, de leginkább pont akkor nem készül log amikor kéne. Nekem pl. a GTA5 összeomlásokról nem szokott, de a környékén a Marvell hálókártyára panaszkodó errorok vannak, csak épp az meg le van tiltva mint eszköz, tehát nem is értem mit keres egyáltalán vele kapcsolatban bármi bejegyzés ott. Szóval ennyire "informatív" egy Windows log, ez alapján nem sok jót jósolok neked se. Legjobb esetben egy volt "valami hiba, de nem készült róla leírás, mert aközben omlott össze a rendszer" bejegyzést találhatsz, rosszabb esetben még azt se.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Petrónius #122174 üzenetére
Lenovo DDRS kell neked, meg 1 pendrive, arról tudsz helyreállítani. Ha volt gyárilag recovery partíciód, akkor elvileg azt is visszakapod. Bár mint mondták itt többen, ma már nem divat ilyet rakni a notikra, nem tudom a T480-hoz járt-e.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
FoxiestFox #121854 üzenetére
Jaja, a PWM is tré. Azt is igyekszem kerülni. Ha tehetném még az FRC-t is, de azt nehéz.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
FoxiestFox #121851 üzenetére
Attól hogy nem látjuk, még teszi a dolgát, a szem érzékeli, és basztatja. Mondjuk kevésbé káros mint radonos vizet inni, de akkor is.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
FoxiestFox #121834 üzenetére
Mi a jó a CRT-ben? Volt jópár, tönkre is tette a szemem, egyáltalán nem kívánom vissza.
-
Dr. Akula
félisten
MIL minősítése kb. mindennek van, annyit is ér... Nyilván vannak komolyabb MIL kategóriák, de jellemzően valami ránézés elleni védelemmel szokták hülyíteni a pórnépet, akik ettől azt hiszik hogy valami panzerkampfwagent kapnak. Van olyan is, csak 1 nullával többért. Számomra ez a teszt többet jelent, mint 100 MIL akármi. Ennek is kijár valami MIL STD.
Az L sorozatot nem tudom milyen, de a T és az X ami "rendes" (volt még az olcsósított R, ami megszűnt) Thinkpad, a többi valami Lenovo kreálmány. Lehet hogy vannak jók azok között is, csak már a franc se tudja követni.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Kront #121583 üzenetére
65-ért én is kicserélem neked, akár 4 terást is be tudok csavarozni, ez 2x jobb ajánlat mint az üzleté.
Az egyedüli amiért én fizetnék 65-öt másnak, az egy Asus/Acer(?) noti volt, ahol sehol nem jöttünk rá hogy kell benne vinyót cserélni, megnéztük a jutúbon, erre fél óráig bontotta le az egész notit a vinyóról az ember, mire hozzájutott. Frankón a vinyó köré volt építve minden, az volt az alapozás. Alaplap, billentyűzet, minden arra épült rá. Valaki biztos prémiumot vett fel az ötletért.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
donjohnson #121580 üzenetére
Usanotebooknál 1 hónap az átfutás, mire megjön a rendelt noti. Nem a legolcsóbbak (azért a listában szintén feltűntetett Radiumhoz hasonlítva mondjuk pont de), viszont korrekt bolt, nekem még nagyon régen segítettek az Acer szervíze ellenében is a garis ügyintézésben, amit azóta se felejtek el nekik.
Van valami TP konfigurátoruk, de nincs minden választható opció benne. Ugyanakkor simán bemondhatod az általad kikeresett noti psref számát, és arra is adnak ajánlatot.
-
Dr. Akula
félisten
-
Dr. Akula
félisten
válasz
FoxiestFox #121503 üzenetére
Honnan tudod hogy az adblockosoknak üres hely van ott?
-
Dr. Akula
félisten
válasz
FoxiestFox #120698 üzenetére
Sőt, asszem egy sima Ctrl+Esc is megfordítja.
-
Dr. Akula
félisten
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Bogyi007 #120658 üzenetére
"és talán SSD-re váltást is eszközölnék"
Az legyen az 1.! Semmivel nem tudsz nagyobbat dobni a sebességérzeten. Tehetsz bele amilyet akarsz, SSD-t főleg (azért SATA portba ne M.2-eset), és elvileg RAM is bármi jó bele ami hasonló paraméterekkel bír mint a gyári. Ha biztosra akarsz menni, jellemzően Kingstonnal szoktak boltokban bővíteni.
-
Dr. Akula
félisten
Ha valaki esetleg megörül hogy a Gen4 már OLED-del is elérhető és nem is olyan vészes a felára, nem árt tudni hogy simán lefelezi az aksis üzemidőt. A hagyományos kijelzőkhöz képest itt a fogyasztás a megjelenített tartalom függvénye, minél több a fehér, annál többet fogyaszt. Filmnézésre akár még kicsit kevesebbet is ehet az IPS-nél, de egy fehér böngésző háttér már szlopálja is a delejt. Én letettem róla.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
donjohnson #120528 üzenetére
Én is arra szavaznék hogy inkább legyen 2x vastagabb, de mint a tank és duplaaklkora aksival. Sajnos még nem kérték ki a véleményemet, eléggé elítélető módon.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
FoxiestFox #120526 üzenetére
"Pedig lett volna hely szélesebb billzetnek"
Hát ez az, akkora káva figyel ott mellette, hogy én se értem mire kell nekik a helytakarékosság. Néznének meg egy régi X-et, ahol tényleg faltól falig ment...
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Apollyon #120517 üzenetére
Már egyszer otthagytam a TP-t, de aztán a Dell is átállt a feles kurzorra a HP után, akkor meg őket is, és megint a TP lett a fél szemével a vakok királya. De most ezzel a húzással ismét hátraszaladt a sor végére. Közben nézem hogy az X-nek ilyen nyomorék gombjai vannak az Enter mellett ISO-ban, pedig ANSI-ban teljesen normálisak. Ennél már a Dell féle vékony Enter is jobb volt, ez így nagyon csálé. Vagy ANSI-ban kénytelen rendelni az ember és tippelgetni hogy jól emlékszik-e melyik ékezetes gomb hol is van. X13-at akartam, de ez már a sokadik érv ellene. Marad a T14, de abból is dönteni kell hogy OLED vagy 780M (ráadásul csak 16 gigával, míg előbbiből 32 is választható), vagy marad a 13", de akkor Lifebook (akkor viszont se OLED, se 780M, de legalább annyi rammal amennyit csak akarok). Elméletileg létezik olyan felállás hogy OLED + 780M + 32 GB RAM, csak ilyen senkinek nincs, egyénileg kéne külföldről, Lenovo konfigurátorral összeállítva rendelni (ott meg a magyar billentyűzetet nem lehet kiválasztani opcióként). Esetleg usanotiban egyedi ajánlatot kérni rá, kérdés mekkora felárral, lehet úgy már inkább hagyjuk...
-
Dr. Akula
félisten
válasz
zsolti75 #120509 üzenetére
Hol 770? Én csak ezt az egyet találtam, ez 1 milla kereken. A HP-t nem szeretem, feles kurzor, vékony burkolat, és asszem a kijelzőket se szeretik 180 fokig kihajtani, csak derékszögnél kicsit tovább, na az is no way. És gondolom a "csak HP ram megy bele" módszerről se szoktak még le, bár annyira már nem követem ezt a bagázst.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Tikakukac #120507 üzenetére
Neki nem, egész addig amíg emiatt nem hagyom a csába az ő termékét, és veszem a konkurrenciáét. Akkor majd érdekelni fogja.
Mondjuk a Fujitsu meg épp kivonul innen sajnos, talán az utolsó széria amit itthon is meg lehet venni. És ők még nem műanyagpöcköznek, csak csavar és lejön a fedő...
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Tikakukac #120504 üzenetére
Ez kemény, nehogy véletlenül 20k-ból megúszhassuk az Aliról... Fedlappal gondolom 100+.
#120503zsolti75: Igen, az intelest láttam, az OLED-es milla, ráadásul ilyenekkel súlyosbítva, ram se bővíthető, 16ot adnak, és annyi. Csak a mégdrágább i7-es mellé lehet egyáltalán elkölteni még egy valag pénzt a 32re bővítésre. Egy pillanatra elgondolkodtam hogy kipróbálnám az OLED-et, de nem ennyiért, nem ilyen áron. Lehet hogy visszatérek az eredeti tervhez, és Lifebook lesz belőle, az csak 6 kiló. Játszana még a T14 G4 AMD is 780M-el, csak hát az is 16 giga ram, és annyi, 0 bővíthetőség.
-
Dr. Akula
félisten
the keyboard of the ThinkPad X13 G4 is not easily user replaceable anymore
Erről tudunk valamit? Teljesen ellehetetlenítették, vagy csak kicsit macerásabb? A T-ben is benne van már ez az "újítás"? Azt látom hogy ezúttal a RAM bővítés már felejtős, forrasztott van és annyi. Eddig csak az X-nél és a T...s-nél volt ez így, a sima T-nél nem. Lassan konzol lesz belőle. Ryzen 7000-es X13 Gen4-ről van valami konkrét release date?
-
Dr. Akula
félisten
Létezik egyáltalán magyar Thinkpad configurator, vagy legalább EU-s? EU-snak is britet hoz ki a Google, de hát az már nem is EU. Szóval olyan kéne ahol a kiírt ár az nem vámolás előtti, hanem már csak a postaköltség jön rá. Gondolom a világgari az még mindig él, nem országonként kell papírt lobogtatni. Az amcsit ismerem (X, T), de az indiait is előszeretettel ajánlgatja, rúpiában számolva. Meg van az hogy mondjuk az usanotiban lehet ajánlatot kérni, de ott nem látod mi mennyivel dobja meg az árat, min érdemes spórolni és min nem, meg nyilván +haszonkulcs.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
donjohnson #120328 üzenetére
Pontosan. Az az 1-2 ember akinek kell, az majd vesz bele kártyát.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
FoxiestFox #119970 üzenetére
Szerinted?
-
Dr. Akula
félisten
"egy 8-órás használat közben mi akadálya rádugni valamikor egy nyugisabb órára töltődni picit a power bankról?"
És addig nincs mobilitás, nincs használat? Stop! Hammer Time...
Minek szenvedni vele, ha lehet kényelmesen, hatékonyan is?
"A gépbe való csereakku nem külön egység, amit hordoznod kell?"
9 cella + 3 cellás alulra felcsatolható pótaksi volt az alap régen.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
t72killer #119735 üzenetére
Jó lenne ha a telefonoknál elkezdett otthoni szerelhetőség, csere visszaszállingózna a notik közé is.
#119736HSM: Mások a strandolási szokásaink.
"A kérdés szvsz az, van-e nomád szituációban 1-2 órád rádugni a power bankra feltölteni, ami kiválthatná a második akkut."
Miért akarnánk egyáltalán egy külön egységet hurcolni magunkkal, ha lehet egyben is? Szerintem az autót is így kéne használni, egyik hónod alatt a kormány, másik alatt a kerék...
-
Dr. Akula
félisten
Csak a powerbank nem rögzített, fityeg a kábelen, két kézzel kell cipelni, a nagy aksis notit meg csak egyel, hordozhatóbb, megbízhatóbb (nem szakítja ki a Type C kábelt a powerbank, mert nincs). Az jó hogy kis aksiról is elmennek, de ha mellette ott hagyták volna a nagyobb aksit, akkor tovább is elmennének, nem csak a 15 éve is 8 órás üzemidőt táncolnánk körül.
-
Dr. Akula
félisten
"A G2-G3 viszonyában viszont tudtommal csak az AMD-seken van LAN."
T14 Gen 2-m van, inteles, és van LAN port. Méghozzá nem is összecsukós, hanem rendes fullos.
"G3-nál vedd figyelembe, hogy az egy teljesen új konstrukció lett, abban már semennyire sem bővíthető a RAM (G2-n volt egy slot 8 vagy 16gb integrált ram társaságában)"
Gen 3-ban is van 1 szabad slot. Az S végűekben nem szokott lenni, mert úgy összepasszíroznak mindent pár mm spórolásért, hogy nem marad. Azokat érdemes kerülni. Az inkább olcsósított ultrabook, X1 light.
"a WiFi kártya sem cserélhető"
Ott van a helye az SSD mellett balra, a "hullazsák" alatt, ahonnan jön ki a kábel az aksi felé (amikor kiveszi, akkor látni hogy megy az tovább is, nem aksikábel, hanem antenna).
-
Dr. Akula
félisten
válasz
mcdennis #119330 üzenetére
Ha már egyszer aktiválva volt, akkor mindörökké az lesz. Az MS eltárolja a hardver azonosítót valahol saját magánál, és amikor az aktivátor bekérdez hozzá, akkor mindig rábólint, hogy mehet. Akkor nekem az a kérdésem, hogy eddig hogy volt ez aktiválva? Volt egyáltalán?
#119335mcdennis: Ha a Win10 már be volt aktiválva azon a gépen, nem kell többé Win8-at rakni rá, csak azért hogy utána mehessen az upgrade a 10-re, mindig mehet egyből a 10, és a fenti módon amint netet ér a Windows, be fogja aktiválni egyből. Ha volt már Win10 Pro a gépeden, beaktiválva, akkor elég csak azt felrakni, lehetőleg nulláról, hogy ne maradjon szemét a meghajtón.
#119338vicze1: Az lehet hogy a BIOS-ban az van, de az általa mutatott kép Pro-ról magyaráz.
Lehet hogy utólag lett rárakva, nem a BIOS-ba égetett seriallal, viszont ez esetben is igaz hogy megmarad a regisztráció, és az MS eltárolja azt is, hogy a Home mellett Pro is aktiválható a gépen.
-
Dr. Akula
félisten
Az hogy fizikailag gyenge, sérülékeny. Mint írtam, simán letörik középen a pöcök, aztán annyi. Jobb lett volna fordítva, mint az Apple TB-nél, hogy a kábel végződik lapban, nem a csatlakozó (koppinthatták volna). Azt könnyebb pótolni.
"A Type-A elméletileg lényegesen kevesebb csatlakozást bír ki."
Ezt miből gondolod? A középső letörős lap nem fogja sokáig húzni.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
peti_s #119131 üzenetére
Van egy Type-C billentyűzetem, egyszer leesett az ágyról, és kitörte a csatlakozó közepén lévő vékony lapot, azóta félre van téve, hogy hátha egyszer lesz kedvem venni valahol egy csatit és ráforrasztani. Mondjuk azóta sincs, és reálisan nézve ez már így is marad.
Én jobban örülnék ha maradnánk a Type-A-nál. Még telefonra is ráfér, kamu hogy nincs neki hely. Ezt a Type-C-t pedig addig kéne átdizájnolni értelmesebbre, amíg még nincs elterjedve. Jó, telefonon már van, de ott a legkönnyebb a csere, úgyis csak tápnak kell.
-
Dr. Akula
félisten
A Dell legnagyobb baja, hogy beállt a feleskurzorosok közé, HP és hasonlók.... Na ott esett ki a pixisből, pedig előző gépem Latitude volt.
#119075zsolti75: Amiért a telefontöltőből is mindenkinek kellett a saját csati. Hogy tőle vedd az újat is, ne az olcsó koppintást. Szerencsére ezt Kína megoldotta, Type-C vagy nyista eladás, egyből rájött mindenki hogy lehet Type-C-t is gyártani. (Az Apple még épp most jön rá.)
-
Dr. Akula
félisten
válasz
FoxiestFox #119063 üzenetére
-
Dr. Akula
félisten
válasz
FoxiestFox #119058 üzenetére
A Lifebookom azt is kibírta amikor ököllel szétvertem. Kicsit hullámos, 1-2 gomb elrepült, az alja is U alakban hajlott, 1-2 mm van a DVD és a fenéklemez között, de amúgy teljesen jól működik. Ezt kinek az unibody laptopja tudja még elmondani magáról?
A Thoughbook a baseball ütőt is bírja. Ez azért még nem az a szint. De otthon / melóban / útközben előforduló valós behatásokat azért jó ha túlél. Amit a nagymama horgolt terítőjével letakarunk, és vigyázunk rá mint a szemünk fényére, az a konzumer kategória, nem üzleti.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
FoxiestFox #119055 üzenetére
HDD már nincs, azt nem kell védeni.
A billentyűzet se "kakajóálló" már, nincs alul lyuk amin kifollyon. (Régen egy ideig volt, aztán megunták.)
Az autós tesztnek nem az a lényege hogy az autót kibírja. Hanem hogy odáig minden mást is. Leejted, ráülsz, téglát ráejti a melós az építkezésen, stb. És pl. azt is, ha valami kancsó a metrón a hátadba nyomja a könyökét, és pont a notebookodat találja el a táskádban. A rollcageben is a keresztirányú merevítés lenne a lényeg, nem az hogy van egy alibi fémlap amire lehet felcsavarozni az alkatrészeket. A puha burkolat pedig a rugalmasságot biztosítja, mint az ütközéselnyelő zóna az autókban.
Nekem már tört be telefonkijelzőm, "törhetetlen" Gorillaglass + bumper + bőrtokon keresztül. Csak simán leesett asztalról, 1 méter kb, elvileg ki kellett volna bírnia. Elvileg. Szóval nem árt az ha van benne tartalék, hogy gyakorlatban is kibírja.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
zsolti75 #119051 üzenetére
A leejtés is rendeltetésszerű használat, meg a ráülés is. Mi a bajod az autóval? Hogy autó? És ha a teljes PaDöDö ült volna rá, az jobb lenne? Az autóból azt szűrted le hogy autóval nem szoktunk rámenni, nem pedig azt hogy nagy súly >> alatta figyel a noti >> kibírja? Amúgy meg simán lehet életszerű, kiesik a kezedből az úton átszaladáskor, és rámegy egy autó...
"Egyébként lehet venni törésbiztosítást mint ahogy én is szoktam."
Attól megjavul ott helyben? Nem kell várni a szervízre, addig is tudok dolgozni rajta? Mert ha nem, akkor ugyebár nem ugyanaz a kategória.
-
Dr. Akula
félisten
-
Dr. Akula
félisten
Magnéziummal ötvözött műanyag, ahogy az s nélküli is. Régen is ez volt, csak alatta volt rollcage is. A Lifebookom azért sokkal masszívabb, és örülnék neki ha a Thinkpadem is az lenne. Persze messze nem konzumer kategória ez se, de igény az volna mégjobbra.
Közben megtaláltam, és meglepő módon t440"s"-el volt a teszt.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
zsolti75 #119034 üzenetére
Elsőnek a kijelzőfedél merevítést hiányolom. Aztán rollcage van még ezekben? Az s végűekben tudtommal nem, de én a T14-emben se láttam. Első blikkre se olyan masszív, mint a Lifebook E736-om (abban még van). Nem merném vele megcsinálni az autóval áthajtós tesztet, pedig már azt is Lenovo Thinkpaddel csinálták, nem IBM-el.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Sándor -P20- #119026 üzenetére
"Közel mind ugyanaz a kínai ipari hulladék. (legalábbis pár év múlva az lesz belőle)"
A konzumer kategóriában, amilyet te is vettél, ez igaz. Viszont aminek a topikjában vagy, az pont nem. Ezért hívják üzleti modellnek, aminek a lényege hogy teljesen más ligában játszik mint az általad is ismert "falura jó lesz" gépezetek. Nyilván azért azt választottad, mert feleannyiba került, mint az ugyanolyan CPU-val szerelt, de ebbe a topikba tartozó darabok. Amik viszont nem véletlenül kerülnek 2x annyiba, pl. pont nem ipari hulladékok. Még akkor se, ha azért a Lenovo aktívan tesz róla hogy így legyen, és az IBM által gyártott régebbi darabok tartósabbak voltak.
Mi a célod a notebookkal? Most raktál bele új deszkát, ami - csatlakozva Tikakukachoz - azért volt pénzégetés, mert ezzel semmivel nem ér többet a géped. Szétrohadt Wartburgba se rakunk vadiúj motort, hanem belökjük az árokba, és veszünk legalább egy Szuszkát. Te most hosszútávra akarsz olcsó és jó notit, vagy ezt a szart akarod jóra kihozni? Utóbbi nem fog sikerülni, előbbire viszont legjobb opció, ha veszel egy használt Thinkpadet (testszés szerint Lifebook, Latitude, Elitebook) az apróról, és majd ha 5-10 év múlva valami beszarik benne, na abba veszel valamit az Aliról, mert annak legalább az alapjai jók, érdemes nekiállni javítani. Az Ideapaddal a legjobban akkor jársz, ha kidobod a kukába. Ez, ahogy te is mondtad, ipari hulladék, ennyi volt a tervezett élettartama, és direkt nem is fordítottak figyelmet a minőségre, sőt, inkább arra hogy véletlenül se legyen minőségi, mivel így hamarabb visszamész a kasszához venni egy másikat. Úgy van vele a gyártó, hogy ha már olcsót vettél, kevés profittal, legalább többször csengesd ki azt a keveset.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Sándor -P20- #119020 üzenetére
"Én mintha olyant is láttam volna, ott hogy Z !!!"
Akkor mehetett volna a Zbook topikba is, abban is van Z.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
vargas0502 #118623 üzenetére
A Wordnek vagy az Excelnek kevés a DDR3? Netán a Chromeot nem bírja el, vagy a Notepad++-t? Az egyetlen probléma vele az lehet, ha drágább sokkal mint a DDR4.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Lasersailing #117636 üzenetére
F12
-
Dr. Akula
félisten
válasz
FoxiestFox #117633 üzenetére
A
baloldali(most nézem csak hogy az R-es, akkor inkább X40) házban kéne nekem X13 Gen 3 a fa alá. -
Dr. Akula
félisten
válasz
donjohnson #117477 üzenetére
Ha van sajátja, akkor oké. Én nem néztem ki belőle, a mai világban, amikor már telefon mellé se adnak.
Nem vagyok meggyőződve róla hogy a Type C a helyes irány töltőknél. Volt egy Type C billentyűzetem, leesett a földre, a kábelvég pedig kitörte a kis lapos pöcköt az aljzatból. Nem egy tartós valami, nem is merem mondjuk ágyba vinni így a gépet, egy véletlen mozdulat, és volt töltőcsatlakozó, nincs töltőcsatlakozó. Formailag jobb lett volna az Apple féle Thunderboltot alapul venni, ahol a csatlakozóban nincsenek vékony törhető pöckök, a kábel meg filléres (egy notebookhoz képest), az nyugodtan törhet. Inkább az.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
donjohnson #117473 üzenetére
Hát mert a gépemhez gyárilag Type C fejű töltőkábel jár, és ugye azt kéne beledugnom a dokkolóba.
Most már itt is ez a divat. A téglalap fejes töltő még egy régebbi verzió, gondolom a dokkoló se 2022-es darab, de ez már a legkevesebb, igazából a bekapcsolás volt a lényeg. Illetve még az érdekelne hogy más típust is be tud-e kapcsolni, vagy csak Thinkpad only. Netán nem gyári, hanem ilyen általános dokkolók is tudhatnak-e ilyen trükköt, vagy azok biztos nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 450 G7, 15,6" FHD IPS, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged