Hirdetés
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Johni5
őstag
Én speciel a hardver pontjaimat egyáltalán nem kapom meg.Az 5870-et végig teszteltem és asszem 30 hardver pontból nem kaptam semmit Ezek (Hardver pontok) nem férnek bele ebbe a ligába.Nem éppen kevés pontról van szó.
-
04ahgy
nagyúr
Nem, az Overclockers League-be tartozik tom_tol is. A lényeg, amit te is írtál: "the Enthusiast League is limited to ambient cooling" - a kulcsszó az ambient cooling. Azaz a hűtendő alkatrészt maximum a környezet hőmérsékletének megfelelő bordázattal, vízzel hűtik, nem mesterségesen az alá hűtött folyadékkal, egyéb anyaggal.
Kicsit sarkított a dolog, mert ha kiteszem a radiátort -20 fokban az ambient cooling, ha meg beteszem a -10 fokos fagyasztóba, az nem ambient cooling.
HGyu
-
ffodi
veterán
Igen, mert a vízhűtés alap esetben nem 0°C alatti hűtést jelent.

Tulajdonképpen bele is lehet kötni a dologba meg nem is. Alap esetben az Enthusiast kategóriába az olyan hűtéssel ellátott tesztek kerülnek, amik szobahőmérséklet körüli hőmérsékleten készültek kizárólag 0°C felett, az OC kategóriába belefér bármilyen hűtés, a pro OC, pedig ha jól tudom a szponzorált verseny, bár ebben nem vagyok biztos.
Szóval, ha korrektek akarunk lenni, akkor az OC kategóriába tartozol, ha viszont csak azt nézzük, hogy vízzel hűtesz, akkor az Enthusiast-ba.
(vagyis a tied inkább folyadék, mint víz) 
-
ffodi
veterán
Vízhűtést válassz, de mivel 0°C alatt mozog a rendszer hőmérséklete, azért át kellene nyargalni az enhusiast kategóriából az OC kategóriába.
Idézet a szabályzatból:
"The Enthusiast League is new since Rev4. The main idea of this league is to give normal overclockers a first taste of an overclocking competition. Unlike the OC League, which is all about being the fastest no matter what, the Enthusiast League is limited to ambient cooling"
-
tom_tol
addikt
Mesterek !
már egyszer kérdeztem de talán most válaszoltok
minek minősítsem a hwbot-on a hűtésemet
nem igazán H2O de nincs megfelelő választási lehetőség
viszont kicsit "csalás" vizet írni ezért kérdezem
kösz -
ffodi
veterán

Nekem megfelelnek, jelentősen nem befolyásolják a teljesítményt, ha nem CL8-ban, vagy 9-ben mennek, és 24/7 így használom a gépet, mert elsősorban nem benchre van, hanem csak "néha" megnézem mit megy.

Egyébként az árából kijött volna valami beteg 2x2GB 2000MHz+ CL7-es ram is, de nekem jelenleg nem ez az elsődleges szempont, és mint mondtam annyira nem jelentős a sebességkülönbség, főleg nem 3D-s tesztekben, superpi-nél és az ehhez hasonló teszteknél már más a helyzet, de azt úgysem nyomok a 2600K-val mert nem elég jó.
Szóval mi van azzal a 2600K-val, amire az előbb rákérdeztem?

-
triklin
tag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Köszönöm nektek
, de nem jutottam előbbre sajnos. 
Szerintem a ramnak is sok köze van hozzá, mert bacsis al összehasonlítottuk azonos órajelen azonos memóriabeállításokkal és 1 pont különbség volt a 2 cpu-score közt. Így a +1mb bacsis opteronjában nem hozott semmit, DE! a 3050 mhzes opteron ddr 500 @ cl2,5 es beállítással annyi cpu-score-t produkál, mint én 3125 mhz-en ddr 416 @ cl 2,5 el. Arról nem beszélve, hogy neki csutkára húzott 4890 is gyorsul, nekem nem.Egyébként a tweakelt winnel igaz, hogy több lett a cpu-score, de azt az sm2 pontot nem érem el vele, mint eddig. Szóval fszkivan.
Szereznem kell valami üszkösebb ddr ramot, amit szeret az alaplapom. (vagyis ezt is szereti, addig amíg vissza nem osztom. Pedig ddr 470 cl2,5 3 3 6 1t ben alapfesszel nem gond neki, ahoz képest hogy samsung.) -
ffodi
veterán
Low-end? Teljesen jók ezek a ramok, Uningie szempontjából tök mindegy, hogy CL9-10-11. Illetve kb 5000-5050MHz-es (SB) proci órajel felett is szinte mindegy, mert végig 100%-on terheli a GPU-t a teszt. Na jó lehet hozna még 3-5 pontot, ha CL8-ba raknám a ramokat és adnék még a procnak +100-200MHz-et.

Egyébként CL9 simán megy a 4 modullal is, csak ide felesleges, és úgy nem 1,5V kellene nekik.

Szerk.: Persze ha a procim menne értelmes fesszel 5400-et (vagy egyáltalán benchre 4c/8t), akkor úgy tesztelnék ez kétségtelen. Tényleg, amivel ti teszteltek mostanában 2600K az elég jól megy, nem eladó véletlen?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ffodi
veterán
Megoperáltam a Unigine Heavent, és úgy tűnik a műtét sikeres.
-
04ahgy
nagyúr
Nekem eddig a refnyákos karikkal van a legjobb tapasztalatom, beleértve X1950XTX, HD2900XT, HD3870, HD4870, HD5870, HD6870, HD6970-eket, meg a GeForce-okat is. Talán egy MSI R4870 ment jobban, mint refnyákos társa, de ahhoz nagyon meg kellett moddolnom.
3DM06-ban a HD4890 + S939 kombóval minél nagyobb a CPU órajel, annál több a pont. Akkora a CPU limit.
HGyu
-
triklin
tag
Remélem jó helyen kérdezősködök, de problémákba ütköztem...
Szóval mivel most van 939 dmark06-os stage és van pár alkatrészem, így nekikeztem, hogy kihozzam belőle amit lehet.
Mivel eléggé cpu-limites a rendszer (értsd brutálisan cpu limites
) Minden cpu pont számít (ana).
Szóval adott a konfig, egy 4200+ és egy 4890. cpu-még nincs kimaxolva, csak "24/7" es beállításokon fut, hogy a vga-t kiteszteljem. (3120mhz)
Ha a vga-t kis mértékben húzom, akkor gyorsul a program. (900/1000) Viszont ha adok még a gpu-nak 10 mhz-et akkor már csökken az sm2 pont. Hát igen, cpu-limit... (sm3 persze nő, de többel csökken az sm2 így a végpontszám is kevesebb)
Ezzel ugye semmi újat nem mondtam, de ha a win-ben mókolok, akkor úgylátszik javul a helyzet. Mivel abszolult nem értek a win tweakhez illetve nem vagyok profi dmarkos, így hozzátok fordulnék segítségért.
Eddig annyit sikerült csinálnom, hogy a felesleges futó folyamatokat leállítottam, és a dmark06 prioritását valós idejűre állítottam. Ezzekkel nyertem kemény +10pont cpu-scoret.Tudom, ezek általában mind titkok, de tudnátok nekem segíteni hogyan, vagy milyen úton induljak el ezügyben? (tegnapi xp, szóval még majdnem szűz)
Mivel az alaplap + ram problémámra nem találok megoldást (420 mhz felett nem kezeli a ramokat, és ha emelek nekikfeszt be sem bootol, pedig szépen mennek más lapban) Így legalább erre jólenne valamit kitalálni.Egyébként az eredmény is elég csirke, mert a 3870x2-vel többet kaptam..., bár azt szereti a 06... Itt még "tweakek" nélkül
Más.: Ha jóltudom csapatban lehet csak publikálni eredményt, de mivel...khmm... igen

Mi is lenne ennek a módja? (...)
Kösznöm.
Üdv.
ui.: a gpu nem instabil, szóval nem azért csökken a pont. (bár csak 960 at megy 1,35v al, ami szerintem elég hurka ahhoz képest, hogy utolsó széria és nem ref nyákos... his 4890 icooler x4) -
jones965
Modder
Na erre vártam, hogy ugorjatok!

Akkor még nem alszotok.johni5: majd annyit gyűjtök, hogy ne érintsen érzékenyen a 100 pont veszteség.

tom_tol:: ez az!

-
jones965
Modder
Húzzatok bele 3D team-esek, mert lassan mindkettő ligában killer-s lesz!
A hétvégén izzítom a GTX 580 kártyákat, az pedig köztudottan tolja a pontokat.
-
04ahgy
nagyúr
Sose nézem, mennyi... Amúgy 2700, nem 27k. Elírtam.
HGyu
-
ffodi
veterán
De ekkora? Illetve a hwbot benchet hogyan futtassam le egymás után többször, hogy pontot is adjon? Mert ha bench közben leállítom majd újra elindítom, akkor nem ad pontot, ha viszont lefut és elindítom újra, akkor ugyan úgy laggol.
Illetve hogyan lehet teljesen kilőni a tesst? Mert ha a driverben kikapcsolom, akkor van még valamennyi, mert ha a programban kikapcsolom, akkor még "simább" lesz minden, és megnő az avg fps is. Emlékszem HD6950-el a 11.5-11.6-os driverrel teszteltem, és ha ott kikapcsoltam, akkor az azt eredményezte, mintha a progiban kapcsoltam volna ki, de az új driverekben ez nem így van. A 7970-hez pedig nincs régi driver. (csak onnan gondolom, hogy ez számít, mert vannak bot-on 1280/1900MHz körüli eredmények 3100+-os ponttal, nekem meg alig ad 2700-at, ilyen órajelen, amibe szerintem a nagyon nagy lag is közre játszik..)
-
ffodi
veterán
Ezzel az undorító unigine bench-el szívok már napok óta. Egyszerűen nem akar rendesen lefutni. Az elején akkora lag van, hogy, 1-2s-re áll a kép, és 2,5-3 fps-t ír a min értékre. A teszt közben is van 4-5 szép lag, ami ismét 3fps körüli min értéket produkál. Marha idegesítő. Tom_tol kollégát kérdeztem, neki a min fps 20 körül van, szóval itt lesz valami gond. Minden más bench, játék kiválóan és hibátlanul működik, csak ez a sz@r laggol.

Kipróbáltam úgy is, hogy hwbot app nélkül futtatom ugyan azokkal a beállításokkal, és ugyan azt csinálja. Viszont ha egyszer lefut a teszt, és utána lefuttatom még egyszer, akkor egyáltalán nincs lag, és a végén +5fps van legalább az átlagban, ami nagyon nem mindegy. Arra emlékszem, hogy másodszor lefuttatva mindig jobb eredményt adott, de ennyire nem szokott laggolni. Sehol nem találok rá megoldást, win reinstall pedig csak emiatt kizárt. Próbáltam cserélni, telepíteni, drivert, app profilt, microsoft c++ redistet, stb.... lapozófájl on/off , energiagazdálkodások on/off sem segített. Van esetleg valami ötletetek, hogy mitől lehet, és mi lenne a megoldás rá? (azt kivéve hogy szar a program, illetve megjegyzésként a HD6950-el is ezt csinálta, azért is nem frissítettem az eredményemet rég óta)
-
jones965
Modder
A HWBOT nem fogadja el valid-ra, csak a futuremark által adott kontroll URL-t.
Így nagyon úgy néz ki, lőttek a mai 3dm11 hwbot-os feltöltésének.
-
Johni5
őstag
939 meg van nálam.P4 is van,de csak az 531-es.
-
ffodi
veterán
Grat. mindenkinek!

Sajna este már nem voltam gépközelben, pedig lett volna egy 2magos eredményem, ami hozott volna 10 pontot (a mostani alá kellett volna alkudni), és akkor +8p.
De mindegy, így is szép a top 10 mindkét team részéről. 
A februáriba szerintetek elfér egy mobile P4 3.06 HT + mobility 9700pro?

Szerk.: Jah meg van kentsfield + 6970 is vantage-ra.
-
helkis
veterán
válasz
jones965
üzenetére
grat magunknak!

ez még taktikázás nélkül is szép hely, ha lenne egy 24/7-es titkárnőnk, akkor két helyen is +8pontot kaptunk volna (az már top3!), illetve X3-ban nem is indultunk..
szintén grat a nagyoknak is!
illetve az különösen tetszik, hogy mindenki megosztja, segíti egymást, még ha versenyben is vagyunk egymással! 
-
ffodi
veterán
A kétmagos szekcióba van egy 25 és egy 26k-s eredményem, de nem rakom fel, mert az egyik GT-ben bugzott a mark, és azért lett annyi.
Töltöttem fel egy validot, de nem olyan jó, sajna az SB i3 csak ennyit tudott....... 
-
Johni5
őstag
Érdekes,hogy ez az első olyan verseny,ahol egy román eredmény sincs.

-
tom_tol
addikt
jones [link]
ezek szerint le lehet venni a keretet
-
subaruwrc
félisten
Xp-n véleményem szerint szarabbul adja a gfx score 7970-nel

-
Johni5
őstag
Ha nem jó a kiejtésem,akkor CPU +700 ,sm2 -600 sm3 -1200,összesen talán eléri a 37000 pontot.De ne így legyen.
-
jones965
Modder
válasz
subaruwrc
üzenetére
Simán a kártya mellé adott lemezről telepítettem.
De van ilyen is, bár elméletileg azt írják a 7970 nem támogatott.
-
subaruwrc
félisten
-
tom_tol
addikt
csapat társak !
OC Challenge-re kell eredmény ?
6 magga csak jonesel versenyeznék és van még egy c2d 8500
Új hozzászólás Aktív témák
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4173, 94% Akkumulátor
- Új kijelzős! HP ZBook Studio G8 WorkStation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200
- BESZÁMÍTÁS! Huawei Watch 4 Pro eSIM okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 8GB RAM 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, de nem jutottam előbbre sajnos. 
Szereznem kell valami üszkösebb ddr ramot, amit szeret az alaplapom. (vagyis ezt is szereti, addig amíg vissza nem osztom. Pedig ddr 470 cl2,5 3 3 6 1t ben alapfesszel nem gond neki, ahoz képest hogy samsung.)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Annyian tolnak fel 580 és 7970 tesztet,hogy úgy fogsz bukni 100 pontot,hogy észre sem veszed.