- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- Mobil flották
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Huami Amazfit Bip, Bip Lite, Bip S, Bip U
Olvasd el az összefoglalót mielőtt kérdezel!
Frissítve 2021. február
▼▼▼ Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra! ▼▼▼
Új hozzászólás Aktív témák
-
Upo
addikt
Nem lenne nagy dolog beleintegrálni, csakhogy ebből már egyszer kivették, régen tudta az intelligens ébresztést még a 3 ledes mi band-okkal is. Aztán valahol az 1.8-as mi fit környékén kikerült belőle, a 2-es verziótól kezdve már biztos nincs benne intelligens ébresztés. Nem valószínű hogy visszakerül.
-
Upo
addikt
Most hogy így belegondoltam, már több mint 1 éves, sehol nem lett volna rá garancia. Eszembe jutott, hogy tavaly 11.11-ben vagy BF-ben volt 29.9$ az óra, és akkor az enyém már megvolt. Gondolatban sem volt még az itthoni forgalmazás, nem tudtam volna itthon venni, és angol verzió sem létezett. Ez is kínai, csak mod firmware segítségével hardver azonosító átírással lett angol. De most is működik, letisztítom a régi ragasztót a kijelző hátuljáról (áttetsző rugalmas ragasztó, nem is kétoldalas ahogy gondoltam), azután visszaragasztom.
-
Upo
addikt
Állok fel a gép elől a székből. Hallok egy fura hangot, lenézek, na mit látok?
Fél évig teljesen jó volt, most egyszerűen elengedte, úgy nézem kétoldalas ragasztócsík van körben. Nem is akar visszaragadni, eddig tartott. Most gyertek hogy "már 2 hónapja megvan, és bírja az úszást"...
Az enyém nem volt fürdetve, ezek szerint lehet hogy jól is tettem. -
Upo
addikt
-
Upo
addikt
https://github.com/Freeyourgadget/Gadgetbridge/wiki/Amazfit-Bip-Weather
https://github.com/Freeyourgadget/Gadgetbridge/wiki/Amazfit-Bip
Új felület tervezése folyamatban van.
-
Upo
addikt
Gadgetbridge?
Az értesítéseket blacklist-elni kell (vagy rányomod az összes tiltásra és kiszeded a pipát ami kell).
Hívásnál lehet állítani nevet, számot írjon ki.
Activity-t is lehet indítani.
Alvást kiértékeli.
Pulzus mérés megy.
Időjárásra a hely kódok: [link]Elsőre lehet hogy hülyén hangzik de megér egy próbát.
-
-
Upo
addikt
Szerintem variálhatsz akármilyen appal, nem lesz jó. A huawei nagyon agresszív és jórészt beállíthatatlan dolgai vannak, ez is nyilván valami energiagazdálkodási beállítás, egyszerűen elveszi a rendszer az app-tól a bluetooth elérést, illetve a BT energiagazdálkodás miatti lekapcsolgatásánál nem veszi figyelembe a mi fit és társai app-okat. Ez még nem is lenne baj, ha lenne rá beállítás, de nincs. Én emiatt váltam meg annak idején a huawei-től, 2 hónap alatt teljesen kiidegelt a hasonló baromságokkal, eladtam (pedig amúgy jó volt). Volt olyan ami miatt ha sokan hupákoltak, akkor a következő rom frissítéssel javították, de volt amire nagy ívben csokiztak. Annyit adok nekik, hogy akkor még nem volt védett appok (vagy hogy is nevezik) beállítás sem, csak azok mentek lekapcsolt képernyőnél a háttérben amit ők fixen bedrótoztak a romba, ez azóta bekerült.
Esetleg próbálj keresni valami beállítást a bluetooth-ra, vagy valami spéci huawei rejtett beállítás appot, mert tuti hogy a rendszer lövi ki az óra alatt a kapcsolatot az energiagazdálkodás miatt. Mi fit részről már a 3.2.valahány óta nincs hőfok gond, az ő részükről javítva lett az eltünedezés. Ami azóta van, az az alatta levő android sara, vagy beállítási hiba, vagy rendszerhiba. -
Upo
addikt
Azért a hülyeséget ne terjesszük. Miért kell olyant beírni amiről fogalmad sincs? Azonos kategórián belül egy eszközzel használható. Karkötő, mérleg, cipő használható egyszerre, de mindegyikből csak egy. Nekem egy BIP és egy Scale 2 van párosítva. Ha másik karkötőt akarok párosítani akkor írja hogy a mostanit előbb válasszam le. Mérlegnél szintén. Cipőt tudnék még hozzáadni, arra nem akar semmit leválasztatni.
-
Upo
addikt
Új változat a tcx export-ból, 3.5.0_Revolution.
Átdolgozott export algoritmus, beállítás menü, strava feltöltés kézi vagy automatikus, stb.EN: After many, many, many hours of study, research and patching I bring the latest version of the export mod to gpx / tcx, laps, etc, based on the stable Mifit 3.5.0, I have called Revolutions because it has been redesigned and changed the concept, the interface has been improved, corrected errors and added the functionality of automatic upload to Strava, it has not been easy, but it has been achieved. Use the one that includes firmware to update under your responsibility.
Most csipogott be a két apk is, tölthető a telegramról.
-
Upo
addikt
Esetleg egy kis dizájnolás, balról kezded a szöveget mondjuk azzal a kékkel hogy "tizen", és összefolyatva a tetejére jobbra igazítva a "kettő", hogy a szürke írás legyen a kék írás felett. Az akku meg mehetne kis kék számmal a bal felső sarokba. Nem vagyok grafikai ember, ilyesmire gondoltam de rendesen megcsinálva:
-
Upo
addikt
Szerintem a BT/wifi energiagazdálkodással is elég szigorúan bánik a huawei rendszer, tele a net ilyen jellegű gondokkal, nem csak a mi fit ilyen. Meg kéne találniuk a tulajoknak a beállítást ha van. Vagy írjatok a huawei-nek, hátha van válasz.
Konteo: lehet hogy direkt csinálják, a huawei band2 pro meg simán működik, az is gps-es és még úszás közben is mér, árban se vészes, 18-ért megkapod itthon. -
Upo
addikt
válasz
szaboakos88 #6168 üzenetére
Elindítasz a szabadban egy gps-es aktivitást az órán (mondjuk futás), megvárod azt az 1-5-15 percet amíg befogja a gps-t (ha kínában fogott utoljára gps-t akkor sokáig fog tartani), leállítod, és innentől simán menni fog az a-gps update.
Az a gond, hogy ha az órán kínai pozíció van becachelve akkor az európában levő telefonnal nem hajlandó frissíteni. Ha rájön az óra is hogy európában van akkor lesz jó. -
Upo
addikt
válasz
Prof_Entel #5993 üzenetére
Na ezt a hozzászólást meg kell jegyezni az önjelölt megmondóembereknek, akik a gyártói meghatározás ellenére úszkálnak benne, és amikor megemlítik hogy már rengeteg embernek beázott, akkor kontráznak hogy pedig nekik már mióta bírja.
-
Upo
addikt
Nyilván szándékosan nem úszás álló, nem véletlenül van a gyártó termékoldalára is kiírva hogy nem alkalmas úszásra.
Olyan nincs hogy 0 plusz költségből lehetne nyomásálló, nagyon otthoni barkács léptékben gondolkodsz.
Kellene a gagyi ragasztó helyett valami komolyabb ami nyomás alatt is tömít, és ezt a tulajdonságot hosszú ideig és különféle körülmények között megtartja. Ez biztos hogy drágább mint ami most van benne. Valamint ezel belépne +1 munkafolyamat is, mégpedig a nyomás alatti minőségellenőrzés. Ez nem csak munkaerő költség, hanem ehhez megfelelő tesztállomásokat is le kell gyártani abban a mennyiségben, ami a tömeges termelés volumenének megfelelő mennyiségű tesztet el tudja végezni. Ennek is van tervezési és előállítási költsége, valamint az elhasználódásuk esetén cserélni is kell a gyártó szerszámokhoz hasonlóan, tehát mindenképp növeli az előállítási költségeket, plusz a tesztek elvégzéséhez szükséges munkaerőt is fizetni kell. És akkor a darabonkénti költséget (az egyszerűsék kedvéért vegyük úgy hogy ez a drágább ragasztó) kell még megszorozni azzal a néhány millióval ahány óra ömlik ki a termelésből.Tehát ez a fotelfizikus gondolatmenetben 0 plusz költséggel járó változtatás a valóságban súlyos dollármilliókba kerülhet a gyártónak.
Meg lehetne csinálni valóban, de akkor nagyon nem ez lenne az ára.
-
Upo
addikt
-
Upo
addikt
Akkor miért nem rakod fel?
Olyant keress amiben nem újabb a firmware mint ami most fent van, akkor nem áll neki frissíteni. Vagy kitörlöd belőle a bip firmware fájlokat. Telón pl. total commanderrel az apk-t megnyitod zip-ként, az assets könyvtárban van 5 db mili_chaohu kezdetű fájl, kipipálod, kitörlöd. Utána telepíted, az nem fog frissíteni. A mod-ban is így készül a sin_fw változat, simán ki van törölve a bip firmware.
Amúgy ne gondolj valami nagy dologra, még egy sorban van újabb három mező, az egyikben írja hogy alvás közben hányszor fordultál körbe. A másik kettőre nem emlékszem, gyakorlatilag mindegyik lényegtelen, a forgolódásban is szerintem annyira lehet megbízni mint a futás közbeni magasságmérésben (0), még azt is el tudom képzelni hogy valami algoritmus táblázatból vett enyhén randomizált értéket ad mint a pulzusmérésnél.
-
Upo
addikt
A stabil verziókban nincs bővitett szunya, még csak a fejlesztők kísérleteznek vele. Azaz csak a négy számjegyűekben van. A tcx mod meg a stabilakból készül.
Illetve egyszer valami régebbi verzióból volt 4 jegyű mod, most visszascrolloztam telegramon, 3.2.7.1 verzióból volt mod. Még az sem lehetetlen hogy abban is van bővített alvás.
Mondjuk van ott figyelmeztetés, mert a 3.2.6 illetve 3.2.5.2 3.2.7.1 beta környékén volt firmware átalakítás, írja is hogy régebbire nem lehet egyből felrakni mert tégla lehet belőle. De mi már újabb verzión vagyunk, elvileg talán nincs belőle gond, és a régebbi firmware-t nem szokta rátolni az újabbra.A hőfok meg szerintem a 3.4.9, 3.5.0-ban stabil, mintha azt írtátok volna, nekem a gyáriak végig azok voltak már korábbi verziók óta, a modoltban meg kijavították.
-
Upo
addikt
válasz
krisztian7 #5821 üzenetére
Háttérben futás, akku kímélő jól áll?
Bár emui alatt nem tudom hogy van.
Amúgy hogy sikerült rávarázsolni emui-t? Mennyire működik? Volt rá emui 3.1 port de sok hibával, vagy esetleg treble romra sikerült találni jól működő emui system imaget? -
Upo
addikt
-
Upo
addikt
válasz
SsPL711 #5794 üzenetére
Attól függ melyik watchface. A lakat ikonnak két állapota van, zárt és nyitott. A nyitott lakat akkor jelenik meg amikor az órát feloldod a gombbal. A zárt akkor amikor le van zárva, azaz hiába tapizod nem reagál. De számlaptól függően lehet rejtett bármelyik állapot (ha egyáltalán benne van).
-
Upo
addikt
Kevered a GPS-t az A-GPS-el, a GPS (amit a képen is látsz) az a mi fit-ben levő firmware csomag része (fw, res, gps, ft), és az órában levő gps chip firmware frissítése. Ez működési paramétereket, algoritmus frissítéseket, hibajavításokat, fejlesztéseket tartalmazhat.
Az A-GPS egy internetes szolgáltatás, bizonyos időszakra előre megadja a gps műholdak hozzávetőleges, jövőbeni tervezett helyzetét. Ez azért jó, mert a helymeghatározás időszükségletét jelentősen le tudja rövidíteni. Ha az előző gps vételi hely nem volt messze a mostanitól, akkor nincs sok jelentősége, mert azzal az utolsó pozícióval kalkulálva számítja ki hogy most hol kell keresni a holdakat, és mivel nem volt messze, ezért egész jól meg is fogja találni. Ha viszont nagyobb az eltérés, akkor, mivel még nem tudja hogy hol van, feltételezi hogy az előző hely közelében, és az alapján keresi a holdakat. De hirtelen nem fogja megtalálni, ha km-ekkel arrébb vagyunk, ezért ismeretlennek minősíti a helyet, és egy cold start ciklust indít, ami a teljes látható égbolt feltérképezésével próbálja megtalálni a holdakat. Ez akár több percig is eltarthat.
Tehát A-GPS frissítésnél a teló az adott tartózkodási helyhez tartozó gps műhold táblázatot küldi rá az órára.A-GPS-t akkor is frissít a szoftver, ha nincs új szoftver verzió, ez időhöz kötött, akkor érdemes frissíteni ha az előző adatai lejárnának, és ezt a szoftver meg is teszi.
GPS frissítés akkor van, ha a fejlesztők úgy gondolják hogy új firmware-t adnak ki a GPS részhez (ez elég ritka, kb. egy kézen meg lehet számolni hogy megjelenés óta hányszor történt ilyen), ezt a friss firmware-t bele kell pakolni egy új mi fit verzióba, ami ha látja hogy az órán régebbi verzió van belőle akkor befrissíti. Tehát ehhez minimum új mi fit verzióra van szükség, ha valaki nem frissíti soha a mi fit-et akkor a GPS soha nem fog frissülni, de az A-GPS infók ugyanúgy frissülnek néhány hetente. -
Upo
addikt
Ezek a négy számjegyű verziók a kínai mi fit változat kiszivárgott fejlesztési verziói. Nem napi használatra valók, az app fejlesztés állomásai. Mielőtt még valaki írja hogy "de nekem már xxx óta működnek", már volt minimum 2 hullám amikor ezek a négy számjegyűek tömegesen tették tönkre az órákat, eddig visszafordíthatatlanul, azaz mindenki magának vállalja a kockázatot. Ha valaki mindenképp a kínait akarja google fit helyett kínai szolgáltatásokkal akkor legalább érdemes pár napot várni és figyelni a külföldi fórumokat hogy nem került-e megint bele valami halálos hiba. Még egyszer, ezek nem publikált, nem kiadott verziók, hanem fejlesztői körből kiszivárgott fejlesztői snapshotok, ami annyit jelent, hogy nincs még a legminimálisabb felelősségvállalás se rájuk, mivel ezeket _nem adták ki_! Ha valami baj van akkor lehet venni másik órát.
És a kockázat annyiból is magasabb, hogy ezekben az óra firmware-re is gyakrabban vannak szintén fejlesztői fázisú "frissítések" ami ugyanúgy veszélyes lehet.
Amúgy a kínai változatból is a kiadottak három számjegyű verziószámmal rendelkeznek, abból is most a 3.5.0 van fent a mi app store-ban.
A verziót a zölddel karikázott írásra kattintással lehet megnézni:A kínaiban a beállítások alatt a fiók hozzáadásánal nincs Google Fit, van helyette jópár kínai cucc.
Ja, és ez a bővebb alvási adatok már hónapokkal ezelőtt is benne volt a fejlesztőiben, nem mostani újdonság, pláne nem a 3.5.0-hoz képest, mivel két külön ág, egyik nem "utóda" a másiknak.
Nem azt mondom, hogy senki ne használjon ilyen négyjegyű szoftver verziót, csak szerintem sokan nincsenek tisztában vele hogy mi is ez valójában.
De az mindenképp hiba, ha valaki azonnal gondolkodás nélkül felrak egy ilyen verziót, ahogy ellopják és felkerül a netre. Érdemes figyelni pár napig hogy egy ilyennél nem kezdenek-e szaporodni a "tönkretette az órát" beírások. Az apkmirror-on lehet látni hogy mikor töltötték fel, érdemes körültekintéssel használni! -
Upo
addikt
A gps az gps, ezért nem várható el hogy egy bármilyen track mérésnél mindig pontosan mérjen. Műholdakat kell látni hozzá, nem is egyet, és magasan vannak, de azért nagyon sok eset van amikor terep/tereptárgyak/épületek miatt sok hold takarásba kerül. Ezzel a pontosság nagyon lecsökken. Rengeteg egyéb körülmény befolyásolja a gps vételt ezen kívül is, az időjáráson át a vevő készülék fizikai felépítéséig, meg még ki tudja. Egy sport óra tesztből itt egy idézet, minden mondatával egyetértek:
"The problem with any GPS chipset discussion is that it’s silly. As much as folks want a single thing to focus their accuracy praises or complaints on, the reality is that other aspects like antenna placement, watch firmware, chipset firmware, and power allowances play a far greater role in GPS accuracy than chipsets do. You can put the same exact chipset in two different watches and get two totally different results. Again, because other factors are far more important."
Amúgy láttál már olyan termékismertetőt amiben írták valamiről hogy nem pontos a gps-e? Inkább azt teszik rá ha különösen pontos, bár azt se nagyon szokták erőltetni a fentiek miatt mert még valami idióta amerikai bepereli hogy a metróban nincs jel.
-
Upo
addikt
válasz
bounty123 #5679 üzenetére
Nem túl erős a gps vétele az órának, azt alá kell írni. Én is tapasztaltam, hogy hegyek közt, erdőben eléggé elgyengül, lecsökken a pontossága. Ilyenkor nem tud pontos pozíciót, ezért "ugrál" egy helyben állásnál a pozíció. Ez ismerős lehet ha valakinek volt régi mediatekes telefonja, vagy sirfstar II-III készüléke gyengébb vételi képességekkel.
Én már kezdettől fogva mondom hogy ez egy játék kategória, amit az ára is mutat. De mindig vannak olyanok, akik ezért a pénzért elvárják a többször, akár tízszer ennyibe kerülő készülékek tudását tőle. Hány ilyen órát lehet venni annak a suunto-nak az árából?
Ez gyakorlatilag egy bluetooth kijelző kis extrákkal tupírozva, helyén kell kezelni. Kb. megsaccolja a pulzus változását, nyílt terepen mér bringázást, futást. sétát. Nyilván nem véletlenül nincs benne úszás, hegymászás, búvárkodás, stb., sem nagyobb pontosságú, drágább, nagyobb fogyasztású szenzorok. De legalább jó az akku idő.
Kb. másik véglet az új almás óra, ha amerikai vagy akkor tud minden vackot, de még most is elkap a röhögés ha eszembe jut, hogy hivatalosan a 18 órát célozzák 1 töltéssel ha nincs sok értesítés, alig használsz rajta appot, nem hallgatsz túl sok zenét, gps méréssel 4-5 óra. Kütyümániásoknak napi 2 töltés majd 150e-ért??? [link]
A bip-től meg többet elvárni, mint amit ígérnek (ami nem túl sok), nem életszerű. -
Upo
addikt
válasz
juve600 #5607 üzenetére
Note4 mido-n nekem is csinálta a némítást, az őrületbe kergetett, wipe cache-dalvik, minden volt, aztán a 3.4.9 mi fit frissítés oldotta meg. Lehet hogy valami összeakadt a 3.4.8-ban a miui 10-el. Szerintem emiatt volt ez a gyors frissítés sorozat, az új 3.4.7-ben valamit elfúrtak, jött a 3.4.8, az meg némított miui 10-en, jött a 3.4.9.
-
Upo
addikt
Elvileg a mi fit összeszedi utólag ha nagyobb volt a lépésszám, én is jártam már úgy hogy 2 nap múlva korrigálta a megszakadt sorozatot.
Viszont a mi bandage lehet hogy meggyakta, attól függ hogy van beállítva. Ha átállítottad hogy hagyja az órán az adatokat akkor lehet esélyed, ha nem úgy van beállítva akkor felejtsd el. -
Upo
addikt
válasz
kakuk.tamas #5459 üzenetére
Elég leválasztani, nem kell FR. De ha boldoggá tesz akkor csináld.
-
Upo
addikt
válasz
juve600 #5320 üzenetére
Nem tudom, mint írtam, nem használom a tcxexport appot, nekem google play-es gyári mi fit van és hívó neve és az időjárás is működik vele. Megdöbbentő, de a 3.4.6 óta még egyszer se tudtam úgy az órára nézni, hogy ne lett volna ott a hőfok, régebbiekkel azért ritkán előfordult.
Bár olyan 3 hete már miuihu 10 van fent, lehet annak is része a dologban. A múlt heti óta meg mintha a gps vételt is gatyába rázták volna, megint tudom használni az endomondo+óra párost. -
Upo
addikt
válasz
gyuri2008 #5198 üzenetére
Szerintem ezzel nincs semmi baj. A 3 napos csere nem elállást jelent, és csak akkor él ha a termék hibás. Szerintem jogában áll nem elfogadni egy sima bemondásra a hibát, ha tényleg hibásnak vizsgálják be akkor kicserélik, ha pedig nem a termék a hibás hanem a felhasználó akkor miért is kéne cserélniük?
A részletek ismerete nélkül hiba lenne rögtön ítélkezni az ügyről.
Egy 10000-es alsó értékhatárt épp túllépő dolognál nyilván eljárhatnának méltányosan, de egy drágább eszköznél érthető lehet egy bevizsgálás.A viselkedés megint más dolog, lehet kicsit monopol helyzetben érzik magukat. De ebben a mai netes világban ezzel elég jót lehet bukni, ha nem jönnek rá hogy mégsem úgy táncol mindenki ahogy ők finganak.
-
Upo
addikt
Most pótolom a 3-4 számjegyű olvasatlanokat.
Nekem se jelenik meg a menüpont magyar nyelvnél, de attól még a hivót kijelzi. Most megnéztem, átraktam angolra, meg is jelent rögtön a menüpont ahol a "show contact information" bekapcsolt állapotú. Magyarra visszarakva az a menüpont eltűnik, de a hívó nevét akkor is kiírja.
Amúgy talán pár napja csipogott a telegram, a 3.4.6 tcxexport-ból adtak ki reloaded verziót, a caller id a 3.4.4 - 3.4.6 közt bugos volt néhány nyelvnél, javítva lett. Meg javítottak megint az algoritmuson, az exportálás sebessége is többszörösére nőtt, meg már lehet heart rate nélkül exportálni, meg még tudja az ördög, oldalakon keresztül írja hogy miket változtatott és mik kerültek még bele. Nem olvastam végig, régóta nem használom a modolt appot. Fel kell iratkozni telegram-ra, és jön minden info...
-
Upo
addikt
Írtam hogy melyik, google play áruházban ami van. Most ha jól rémlik 3.4.6, de automatikusan frissül. Sőt mostanában a hőmérséklet is stabil. Régebben volt hogy néha üres volt a helye mikor az órára néztem, de az utóbbi pár verzió óta abszolút stabil, minden egyes alkalommal ott a hőfok amikor csak ránézek.
-
Upo
addikt
válasz
juve600 #5073 üzenetére
Miui 9-en is jó volt, nekem kezdettől működik. Előtte 8.4.26 volt (utolsó miui9), de 8.8.3-al is jó volt, régebben meg 1-2 hetente frissítettem romot.
Global romokat már rég nem használok, már redmi 2-nél leszoktam róla, a hiányzó/megszüntetett dolgok miatt. miuihu vagy eu rom, esetleg kínai dev angol nyelven (note4-en csak próbáltam régebben, előző telókon volt használva). -
-
Upo
addikt
válasz
szabi__memo #4632 üzenetére
Attól hogy még az akkukezelő off, azért még be kell állítani minden kívánt appnál a miui akku kímélőt is. Háttérben futást, autostartot engedélyezni, jogosultságokat engedni, értesítéseket engedni, hozzáférést az értesítések olvasásához bekapcsolni. Egyértelműen user hiba, a legjobban ezt szeretem a miui-ban hogy ennyire részletesen beállítható. Azt nem vitatom, hogy az alapértelmezett beállítások kicsit agresszívek, aki nem ért hozzá az tényleg szívhat ilyenekkel. A 9-es 10-es miuiban ráadásul már szinte minden beállítás elérhető a biztonság appból, régebben azért elég trükkös helyeken kellett állítgatni.
Abszolút nem a miui a szar, csak rendesen be kell állítani. Én még miui 2-vel kezdtem (Defy), és a redmi 1s óta mindig van xiaomi telóm miui-val, és ha jól beállítottam akkor soha nem volt ilyen gondom.
A huawei és htc rendszereket nagyjából adom, ott is lehetnek ilyesmi gondok, csak ott nincsenek rá részletes beállítások, mint a miui-n. (Volt huawei is, kb. 2 hónapig bírtam miui után hogy nem lehetett rendesen beállítani csak reménykedni hogy rom frissítéssel jobb lesz, nem is bánom hogy megváltam tőle) -
Upo
addikt
Ez sem mindig igaz, nekem valamiért kiírja magyar telefonon gyári mifit-el is. Az egyik mifit frissítés után nem akarta kiírni, állítgathattam bármit, azt hittem hogy kivették a szoftverből. De valamiért újraindítottam a telefont és azóta is kiírja a neveket pedig jött már jópár új verzió.
-
Upo
addikt
A Mi Fit 3.4.3-ból megcsinálták a tcx export modot, nemrég kalimpált a telegram.
-
Upo
addikt
válasz
nylontacsko #4130 üzenetére
Nem lenne "hír". Már többször kitárgyaltuk, az úszás nem ugyanaz mint az ip68-ban levő statikus teszt.
A gyártó azt írja hogy ne vidd úszni mert nem arra tervezték, számos eset van akiknek beázott úszás közben. Van olyan is akinek nem (még nem, a beázósok is bírták egy ideig).
Ennek fényében mindenki azt csinál a sajátjával amit akar.
-
Upo
addikt
Nekem meg kettőből az egyik beázott egy bő kézmosástól és tönkrement. Felnyitottam, benne volt a víz. Olyan 3-4 hónapig pedig az is bírta a pacsálást. De aztán látszott a fém tető alatt hogy nem volt egyenletes a ragasztás, néhol foltokban hiányos volt a töltő érintkezőkkel átellenes végén. Az érintkezők felőli végéhez közel meg van olyan nyílás ahol ic lábak látszanak, ott be tud menni a víz az áramkörökhöz, ezek szerint ennyi idő alatt ért oda annyi hogy tönkretegye. Fehér ledes 1A volt szegény.
-
Upo
addikt
Ha jól van beállítva, akkor folyamatosan megy a háttérben a mi fit, tehát nem kell elindulnia. Ha le van tiltogatva, bezárogatva, akkor mindig próbálkozik hogy a háttérben fusson, ilyenkor csak úgy zabálja az akkut.
Nem is hallottam még hogy ilyen történt volna bárkinél. Nem lett valami beállítva a telefon beállításokban vagy valami más app-ban aminek köze lehet a bluetooth-hoz?
A mi fit-ben ilyen beállítás biztos nincs, tehát valami ezen kívüli dolog csinálhatja. De azt rajtad kívül senki sem tudja hogy a telefonod rendszere hogy van beállítva, valamint hogy milyen alkalmazások milyen beállításokkal vannak rajta.
Próbálj visszaemlékezni hogy mi változott azóta, amikor még nem csinálta.
Esetleg ha már nagyon szét van túrva a telefon rendszere, akkor gyári beállítások visszaállítása (repül minden program és adat), üres telóra csak a mi fit telepítése, és próba. Így biztos jó lesz. -
Upo
addikt
válasz
imrus72 #3929 üzenetére
Arra nem tudok mit mondani, ez a funkció engem nem foglalkoztat. Sokszor rajtam van alváskor az óra, de meg se nézem miket rögzít, úgyis csak gyerekjáték, bohóckodás, orvosi eszközhöz képest semmi. Ezt is nyilván valami képlettel számolja vagy táblázatból nézi ki az adataid alapján, kicsit ráoszt-szoroz a mozgás szenzor alapján aztán nesze.
Nagyjából tudom mikor megyek aludni mert látom az órán. Azt is hogy mikor kelek, én állítottam be az ébresztőt.
A többi amit ír az meg úgyis használhatatlan, egy alváscentrum vizsgálatot nem ezzel váltunk ki.
-
Upo
addikt
válasz
imrus72 #3926 üzenetére
Nincs az órában fordító vagy hasonló, értesítéseknél vehetjük egy vezeték nélküli kijelzőnek. Azt a szöveget fogja kiírni, amit a telefonon az értesítéseket lehúzva látsz. Ha magyar akkor magyarul, ha angol akkor angolul, ha halandzsa akkor halandzsául.
Némelyik app-ban van ékezet konverzió, mivel a gyári óra fontban sok ékezet hiányzik, ekkor helyettesítéssel olvashatóbbá teszi a szöveget. Ha ékezetes font van fent, akkor ezt a konverziót ki is lehet kapcsolni, de automatikusan nem fogja tudni egyik szoftver sem hogy raktál ékezetes fontot vagy nem, ezt kézzel kell az igényeknek megfelelően beállítani.
-
Upo
addikt
Elkészült a MifitTcxExport mod 3.4.2 verzió, most dobta fel a telegram.
Még csak a leírás, az apk-k gondolom még töltődnek fel.
Illetve most amíg gépeltem, beugrott egy kép is, az exportnál a fájl névben az aktivitás típusa is bennelesz (running, biking, stb.).
És közben felértek az apk-k is, szedhető. -
Upo
addikt
válasz
juve600 #3895 üzenetére
Inkább jogosultságokat ráadni, akku kímélő alól kivenni, és már jó is. Nekem nincs lakatolva semmi, mégis működik a rendszerem. Azt nem tudom hogy miui 10 alatt változott-e a beállításuk, azt még nem próbáltam.
A lakatolás szerintem arra való, hogy a taszk lista menüben nyomod az X-et akkor nem lövi ki, amúgy meg az akku kímélő mondjuk simán kapcsolgatja alatta a bluetooth-ot meg lehibernálja a háttérben. -
Upo
addikt
válasz
blackfly #3772 üzenetére
A 8.1-el alőfordul, szerintem a szigorúbb jogosultság kezelése miatt. Meg kell nézni az engedélyeket a mifit és endomondo alatt, akku optimalizálás, háttérben futás, rendszerbeállítások elérése, bluetooth, ilyesmi. Nem ismerem az A1 szoftverét hogy milyen lehetőségek vannak.
-
Upo
addikt
válasz
detroitrw #3762 üzenetére
Nem tudom, de nem egyedi eset, többen is írták fórumokon, unboxing videóban is volt ilyen. Beázásból még több van, ha nem is esik ki, a ragasztás nem valami minőségi. De ha pont nálam jön elő akkor igazából mindegy is a százalék, én inkább tartom magam a gyártó javaslatához és nem viszem úszni. Mivel szét még nem esett, ezért esőben nem dugom el, illetve nedves kézzel is szoktam tisztítani ha esetleg poros lesz a szíja, de ennél extrémebbet nem fogok próbálni. Nem a százalék miatt, hanem mert tudjuk hogy gyenge az összeszerelés minősége, nem megbízható. Hiába van 2 millió ami jó, nem biztos hogy a tiéd is az, vagy idővel nem lesz rossz.
Azért bírom amikor a gearbest a szétugrottan érkezett órára beajánl egy 4$ értékű kupont, meg hogy ragaszd meg magadnak 7000-es ragasztóval, ez epic... -
Upo
addikt
Ja, az más.
Egyrészt úszásra nem javasolt, a gyártó kimondottan írja hogy ne ússzunk benne.
Másrészt akkor tényleg az exportálás kell neked. Vagy a nemrég említett notify, vagy a mifit tcxexport mod.
Már ha bízol annyira a tiéd összeszerelési minőségében, hogy nem beázás miatt elromolva vagy számlap nélkül gyere ki a vízből (mindkettő előfordult, sőt volt akinek a bontatlan dobozban szállítás közben szétugrott, vagy íróasztalnál munka közben).Jobban járnál pl. egy polar m430-al, tud úszást is, tegnap még volt a 49900-as alza akcióban, és a 2000ft-os kupont is vette, 48-ért szerintem jó vétel.
Nem is biztos hogy lenne a vízben rendes gps vétel vele, azért nem túl acélos a gps vétel, a víz elég jól le tudja árnyékolni. De lehet hogy lesz itt aki már kipróbálta és még nem ázott be neki. -
Upo
addikt
Endomondo beállítások alatt Heart rate monitor - bluetooth smart sensors.
A scan-el megtalálja, és utána activity közben használja is pulzus mérésre.
Volt már olyan, hogy indításkor a piros szívről szürkére váltott és nem mért, de endomondo bezárás és elindítás után már jó. De kb. összesen 2-szer vagy 3-szor volt eddig ilyen. -
-
Upo
addikt
válasz
peter_k #3509 üzenetére
A 0.1.0.70-es firmware verziótól kezdve van font támogatás, ez a 3.2.7-es mi fit-el jött ki. Ha ilyen vagy újabb az óra szoftvere akkor nem kell firmware-t frissíteni, csak fontot telepíteni. Azzal meg téglásítani nem lehet.
Kell a font file és a gadgetbridge, összefoglaló alapján csináld.
Ha régebbi az óra szoftver, akkor még ios alatt friss mi fit-el frissítsd be az órát, aztán mehet az androidra font cserére. -
Upo
addikt
válasz
Grisa bácsi #3490 üzenetére
-
Upo
addikt
Nekem kiírta a hívó nevét a gyári mi fit is. De a 3.3.6-nál egyszer csak nem akarta, csak azt írta hogy bejövő hívás. Akkor felraktam a mod 3.3.6-ot, kiírta jól a nevet.
Kijött a 3.4.0, modot töröltem, 3.4.0 gyári fel, jogosultságokat beállítottam, szintén nem írta ki a hívót. Mod még nem volt belőle, mondom kivárom és majd felteszem. De tegnap reggel gondoltam egyet és újraindítottam a telefont, és azt vettem észre, hogy egész nap, és még ma is szépen kiírja a hívó nevét a gyári mi fit. -
Upo
addikt
válasz
Grisa bácsi #3486 üzenetére
Több mint a Bandage-ben? Ez fura, arról folyamatosan derülnek ki hogy még miket tud, sajnos a felületről egyáltalán nem egyértelmű hogy hogy lehet őket előhozni, de mégis ott vannak.
Tudsz példákat, hogy mi az amit a Master tud de a Bandage nem? Nem akarom védeni egyiket sem, nem is használom (bár a notify-t és a bandage-t megvettem), csak kíváncsi vagyok.
Lehet megveszem ezt is (bár napi használatban gyanús hogy nem lesz), mert "Félelmetes kérelem dolgozik egy intelligens karóra Amazfit", azért ez már nem semmi! -
Upo
addikt
válasz
sarkozig #3481 üzenetére
Teló újraindítás volt?
Nem htc vagy huawei? Azok elég trükkösek, de volt aki már meg tudta oldani hogy minden korlátozást kikapcsolt a gadgetbridge alól, szerintem még valami korlátozva van.
Esetleg másik rendes telefonon megpróbálni a frissítést.
Honnan szedegeted te a firmwareket? A mi fit apk-t megnyitod tömörítő programmal (7zip winrar winzip stb) vagy total commander alatt zip-ként, és az asset mappából kimásolod a mili_chaohu.fw és .res fájlokat, aztáén azokat próbáld, ne össze-vissza letöltötteket, mert ott lehet eltérés.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest