Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Egy óra, két rendszer
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
K0zm0
aktív tag
Vedd fel a Brave repoját, onnantól mindig szól ha van frissítés. (Ha be van állítva neked, akkor a többi programmal együtt automatikusan frissül. Én mindent manuálisan szoktam frissíteni.)
sudo apt install curl
sudo curl -fsSLo /usr/share/keyrings/brave-browser-archive-keyring.gpg https://brave-browser-apt-release.s3.brave.com/brave-browser-archive-keyring.gpg
echo "deb [signed-by=/usr/share/keyrings/brave-browser-archive-keyring.gpg] https://brave-browser-apt-release.s3.brave.com/ stable main"|sudo tee /etc/apt/sources.list.d/brave-browser-release.list
sudo apt update
sudo apt install brave-browser -
K0zm0
aktív tag
válasz
tylerddd #496 üzenetére
Üdv!
Rég migráltam, de ha jól emlékszem, akkor a Minden könyvjelző alatt van Importált nevű mappa, onnan fel kell pakolgatnod a Könyvjelzősávodba. (A tévedés jogát fenntartom, lehet, hogy van egyszerűbb módszer!)
Goggle-fiók itt felejtős. Ha egyszer bejelentkezel webes felületen valamelyik Google-szolgáltatásba, onnantól emlékezni fog rá, ha újra megnyitod.
Szép napot! -
K0zm0
aktív tag
Érdekes problámád van. Ha a többi böngészővel minden okés, akkor lehetséges, hogy a Brave-nek valamilyen kodekproblémája van, ahogy a kolléga fentebb említette.
Ez a böngésző belső szolgáltatása, nem a lejátszóprogram amire gondoltál.
Nekem pár havonta csinál olyat, hogy pár percre lefagy az egész, de utána gond nélkül magához tér, közben megy a háttérben a hang YT-nál.Esetleg nem telepítettél a böngészőbe plusz extensiont? Még ránéznék a Brave Task Managerre, hogy milyen szolgáltatásokat futtat.
-
K0zm0
aktív tag
válasz
Petya XT #372 üzenetére
Én amiben csak tudom lelövöm a telemetriát, de erősen kétlem, hogy az akasztaná meg böngészést. Még egy dolgot less meg be van-e kapcsolva: asztalin van RAM-kímélő üzemmód, nem tudom droidon azt beletették-e. Ha igen akkor kapcsold be neki, ha be van akkor ki. (Nagyjából annyit csinál, hogy az inaktív tabokat nem tartja frissen a háttérben, így van egy kis erőforrásspórolás.)
Ha nem oldja meg akkor valami összeakadhatott a rendszerrel. Esetleg az akkuhasználatot pörgesd végig, milyen folyamatok a leg erőforrásintenzívebbek...
Több ötletem nincs sajnos. -
K0zm0
aktív tag
válasz
Petya XT #360 üzenetére
Az is előfordulhat. Nem volt frissítve a GBoard mostanában? Esetleg próbálj meg régebbi Brave-verziót feltenni, ha ott nem jelentkezik a hiba akkor a Brave a ludas.
(Playen nem tudom, tudsz-e régebbi verziót feltenni, ha nem akkor próbáld az APKPure-ról. Persze csak ha mersz más forrásból telepíteni.) -
K0zm0
aktív tag
-
-
K0zm0
aktív tag
Az FF-re is egyre több a panasz, én megfontolnám a váltást. Vagy legalább is várnék, hogy a következő frissítéssel megoldják-e a gondot. Tapasztalataim alapján egy, maximum két frissítésen belül meg szokott oldódni a gubanc. (Én 4 gépen és 3 telefonon használom.)
Egyébként én nem szoktam rárepülni egyből a frissítésekre, pont ezek miatt. Gondolok itt most például az iOS 17-re. Nem szeretek "bétatesztelni"!
-
K0zm0
aktív tag
válasz
headhunter #321 üzenetére
Szűrőlistát használsz?
Nem, nem használok. Nem stabilt nem próbáltam, nem tudom mennyire hajlamos az összeomlásokra.
-
K0zm0
aktív tag
válasz
headhunter #319 üzenetére
Akkor elképzelhető, hogy a Chromiumnak van valami betegsége, vagy valamilyen OS beállítás okozza.
Esetleg próbáld meg újratelepíteni a Brave-t, ha nem nagy macera. A másik lehetőség, hogy megvárod a frissítést. Sajnos volt, hogy én is rákényszerültem, de a frissítés után helyrekerültek a dolgok. -
K0zm0
aktív tag
válasz
headhunter #317 üzenetére
Nálam működik Linux Mint 21.1 alatt. A verzió amit használok ugyanaz, mint nálad. Milyen OS-en használod?
-
K0zm0
aktív tag
Nem tudom másnak is előjött-e az alábbi hiba:
Linux Mint 21.1. alatt az utolsó frissítése óta minden indításkor a világos témával indul, habár be van állítva a sötét. Ha átváltom világosra majd vissza sötétre akkor át is vált... a Brave következő indulásáig.
Először arra gondoltam, hogy biztos az OS színtémája kavarhat be neki, de az is sötétre van állítva... -
K0zm0
aktív tag
Bennem is felmerült ez az opció, csak a szinkronizálásban szerepel "fizetés".
Hm, lehet benne valami. Aztán az is elképzelhető, hogy annyit takar, hogy webshopos rendeléseknél automatikusan kitölti a számlázási címeket, elérhetőségeket, stb., de konkrét kártya- és számlaadatokat nem szinkronizál eszközök köszött.
-
K0zm0
aktív tag
válasz
headhunter #266 üzenetére
Nem olvasom egyébként az itcafe-t, csak kívácsi voltam, hogy nálam is döglik-e.
-
K0zm0
aktív tag
Ha jól emlékszem akkor a beállításokban van olyan, hogy kilépéskor törölje a böngészési előzményeket.
Beállítások->Biztonság->Böngészési előzmények->(3. fül)Kilépéskor mi történjen. Itt bepipálsz mindent és elvileg törölnie kellene, de előtte azért teszteld le. (A menüpontok nevei lehet, hogy máshogy vannak, én angolul használom.) -
K0zm0
aktív tag
Próbáld az oprendszer belső óráját automatikus frissítésre állítani és esetleg csekkold le a BIOS-ban, hogy mit mutat a belső órája a gépednek.
Mindenképpen valami idővel kapcsolatos beállításra gyanakszom. Az óra frissítése után tolj egy restartot és úgy is csekkold le. -
K0zm0
aktív tag
Van fent mellette más böngésző is ami Chromium alapú? (Chrome, Opera, Vivaldi, stb...)
Esetleg Edge? Vagy egymásnak kavarnak be, vagy win frissítés szokott még gallyra vágni dolgokat. Én használom melóban win alatt, itthon Linux alatt, és telefonon is a Brave-t és egyszer sem találkoztam ezzel a hibával! -
K0zm0
aktív tag
A hibakódból én arra következtetek, hogy kifogy a bufferből, és egyszerűen nem tudja letölteni a lejátszás közben a videót, csak addig a pontig amíg meg nem telik a tárolója.
Nem mondom biztosra, de mintha rémlene, hogy bele lehet valahogy túrni a fejlesztői beállításokba és ott állítani a buffer méretét.
De ezt most nem mondanám biztosra, egyszer valamit régebben kotortam benne mintha onnan emlékeznék rá halványan. -
K0zm0
aktív tag
Gyanítom Windows-t használsz.
Próbáld meg kilőni az összes extensiont ha van hozzá telepítve. Töröld a böngésző cache-t. Ha nem oldja meg akkor reseteld a böngészőt. Ha ez sem megy akkor telepítsd újra a böngészőt.
Nagyjából ezeket a dolgokat írják más helyeken is. Sajnos a hiba a te készülékedben lesz! -
K0zm0
aktív tag
válasz
voronyezs #197 üzenetére
Próbáld elérni az Appdata mappában a Brave almappát. Ott elvileg kell lennie valami olyasminek, hogy User Data. Abban van valami olyasmi, hogy Default vagy Profile1 vagy Profile2 vagy ilyesmi mappa amit magában a böngészőben használtál profilnévként.
Ebben a mappában van elvileg egy fájl ami a Bookmarks névre hallgat. Ha minden igaz ebben az állományban tárolja a könyvjelzőket.(Bocsásd meg ha pontatlan vagyok, de emlékezetből dolgozom félig-meddig, mert nem wint használok.
)
-
K0zm0
aktív tag
Mobilon kicsit óvatosabban kell frissítgetni. A másik telómon amin LineageOS van néha befigyelnek hasonló dolgok. Olyankor én az ApkPure-on keresek egy régebbi verziójú csomagot és azt teszem újra. Sajnos mobil fronton még van hová fejlődni, de részemről beleférnek még ilyen dolgok. (Azt a telefont amúgy is csak netezésre meg navigációnak használom.)
-
K0zm0
aktív tag
Már egy ideje nem volt bejegyzés a topikban, így gondoltam viszek bele egy kis életet!
Már béta fázisban van a Brave saját keresőmotorja: [link]
A beállításokban már be lehet állítani alapértelmezett böngészőnek a listából. Elég kompakt, van benne Sötét mód is, a keresésekre elég pontos találatokat ad! -
K0zm0
aktív tag
A Brave is hegeszti a saját keresőjét. Brave Search névre hallgat, de még béta fázisban van.
-
K0zm0
aktív tag
válasz
default. #163 üzenetére
Egy év alatt azért sokat faragtak rajta. Eleinte idegenkedtem tőle én is, de hát kinek mi felel meg.
Nem mondom, van olyan, hogy nem dob be olyan találatot amit keresek, de ez mostanság igen elenyésző, legalább is számomra.
Meglehet, hogy bizonyos témákat nem indexel megfelelően. (Melóban sokszor rá vagyok szorulva a guglira, de itthon DDG az alapértelmezett keresőm.) -
K0zm0
aktív tag
Mac-hez pont nem konyítok, de elvileg valami ilyesmit kellene bűvészkedni:
AppleScript Editorba kell beletenni ezt a scriptet: (nem vagyok benne biztos, hogy ez az elérési útja a te gépeden)
do shell script "open -a /Applications/Brave\\ Brave.app --args --incognito"
Ha ez megvan akkor mentsd el a scriptet, mint applikáció és tedd ki Launchpadra.
Az elérési út meg az app neve Mac alatt lehet, hogy más lesz de próbálkozni kell. -
K0zm0
aktív tag
Nyomj egy CTRL+SHIFT+DEL-t a böngészőben, ekkor felugrik az előzmények törlése. Ott a harmadik fül, magyarul olyasmi lehet, hogy "Bezáráskor" (én angolul használom, nekem "On exit"). Ott bepipálod az összes négyzetet és katt a Mentés-re.
Elméletileg így kilépéskor mindent töröl az előzményekből amit bepipáltál neki. -
K0zm0
aktív tag
válasz
headhunter #134 üzenetére
Hm...érdekes. Elképzelhető, hogy egyszer sikerült ráböknöd a fordításra. Még valamilyen rejtett elem okozhatja, amit állandóan idegen nyelvűként detektál, de ebben nem vagyok biztos?
Rejtett beállításoknál, ha rákeresek a "language" kifejezésre, akkor a feldobottaknál mindegyik "Disabled" állapotban van.
Esetleg próbáld meg, hogy törlöd a gyorsítótárat, valamint a hardverapró cookie-t és az oldal újratöltésekor, ha megint feldobja a panel akkor válaszd, hogy soha ne fordítsa le.
Sajnos több ötletem jelenleg nincsen ezzel kapcsolatban. -
K0zm0
aktív tag
válasz
headhunter #132 üzenetére
Én angolul használom a Brave-t de erre találod:
Jobb oldalon "hamburger menü" ikonja -> Beállítások -> letekerni alulra, ott a További beállítások -> még lejjebb teker, Nyelvek -> Nyelveknél lenyitod a nyíllal a menüt -> középen lesz egy csúszka nagyjából egy olyan szöveggel, hogy: "Fordítás felajánlása, ha az oldal nem elérhető a nyelveden"Asszem ennyi!
-
K0zm0
aktív tag
Én eleinte még guglit használtam, de aztán én is azt kezdtem el használni. Általában 99%-ban meg is találom amit keresek vele, csak 1-2 kivétel volt amikor egyszerűen muszáj volt kigugliznom, mert nem dobta fel a keresett oldalt.
Akkor csak az indítás után bizonyos idővel homályosodik el? Kb. mennyi idő telik el addig az indulástól?
-
K0zm0
aktív tag
válasz
metalstorm #126 üzenetére
Na ezzel most megfogtál! Ahogy most gyorsan utánanéztem mobilos verzióban talán nem telepíthető.
-
K0zm0
aktív tag
válasz
metalstorm #122 üzenetére
Azt hiszem az a funkció is elérhető benne. Az Extension-ket a Google webstorejából telepíti.
-
-
K0zm0
aktív tag
A kérdés mindenképpen komplex! Ilyen fajta megoldást, ahogy te használod még nem láttam, de véleményem szerint ilyen formán a Brave nem hiszem, hogy képes erre. (Ha tévednék akkor javítsatok ki!!!)
Eleve Chromium alapú és például az addonokat a Chrome áruházából szedi le. Én azt tapasztaltam, hogy ha egyszerűen nyitok egy másikat, akkor ugyanabba a profilba dolgozik.
Röviden a válaszom: szerintem ilyen formán számodra nem lenne megfelelő. (De mint mondtam javítsatok ki ha tévednék!)
Pedig elég szuper böngésző, már nyúzom egy ideje. -
K0zm0
aktív tag
válasz
straightedge #99 üzenetére
Ezekben a topikokban vagyok aktív!
-
K0zm0
aktív tag
válasz
straightedge #96 üzenetére
A "pénzszerzéses" részbe én sem nagyon mentem bele, de ha jól értettem, akkor a tokeneket amiket kapsz az engedélyezett reklámok után, kvázi donate formájában utalhatod a Brave-el partnerségben álló oldalak fejlesztőinek.
Persze lehet, hogy valamit félreértettem, mert az a része nem érdekel, nem az miatt kezdtem el használni. -
K0zm0
aktív tag
válasz
straightedge #92 üzenetére
Ezer köszönet!
Esküszöm, hogy amikor frissen bekonfiguráltam bekapcsolva hagytam, de magam sem tudom miért és el is feledtkeztem róla, amikor belefutottam a problémába!
+1 ! -
K0zm0
aktív tag
Hali!
A problémába én is belefutottam. Én úgy hidaltam át, hogy vágólapra másoltam a torrent letölőlinkjét, és a torrentkliensben, mint magnet link csatoltam. Szokás kérdése, egy kicsit több kattintás, de ennyi kényelmetlenséget hajlandó vagyok elviselni.Egyébként hónapokkal ezelőtt migráltam Brave-re, mindegyik gépemen és telefonomon, többféle operációs rendszer alatt használom! Nem bántam meg a cserét!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Minden ami hőszivattyú
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Politika
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Egy vagyont költ humanoid robotokra az egyik kínai EV-gyártó
- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- One mobilszolgáltatások
- OTP Bank topic