- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Netfone
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Google Pixel topik
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Aktív témák
-
faster
nagyúr
válasz
burgatshow #109 üzenetére
Inkább a százalék, vagy az em a user-friendly, mert akkor Explorerben is használható a szövegméret állítás.
-
Belvaros
tag
Hogyan tudom a select elemben lévő karakterek méretét (és ezáltal a select elem befoglaló méretét is) csökkenteni, illetve változtatni? Ez is CSS?
-
KovacsUr
addikt
válasz
Belvaros #104 üzenetére
Bocsánat, közben olvastam mindenfelé, hogy az Apachenek tényleg gondjai vannak a localhost-os cookie-kkal. Megoldást nem láttam, de esetleg megpróbálhatod a hosts fájlban beállítani, hogy valami normális url-nek látszódjon a localhost (legyen benne domain, tld), hátha ez megoldja. :F
Vagy van valakinek jobb ötlete? -
Belvaros
tag
UP!
Tud nekem erre valaki válaszolni? -
Belvaros
tag
Hát a localhost-os cookie nem jött be (már Apache-ot használok). Akkor mit is kellene csinálnom, hogy menjen? :F
-
Belvaros
tag
Ne kímélj!
Beállítottam, hogy a cookie fél órán át éljen, így fél órán át nem kell újra belépni a rendszerbe bejelentkezés után. A net-szerveren ez megy és működik, itt viszont nem (most az Apache-al sem).
Amint leírtam, rájöttem, hogy valószínűleg azért nem, mert ott a szerver nevét adom meg, offline-ban meg localhost -ot kellene beállítani... Jól gondolom?
[Szerkesztve] -
Belvaros
tag
Gondolom olyanról, hogy cookie-t kezelek offline-ban, ne is álmodjak, ugye? :DDD
MOD: jah, rájöttem, hogy milyen hülyeséget beszélek, az már IE :U
[Szerkesztve] -
Belvaros
tag
Azt hiszem elmegyek egy gépíró tanfolyásra: ügyesen elgépeltem a dolgot, aztán meg füstölgök, hogy nem megy :DDD.
Köszönöm, hogy ennyit foglalkoztok velem! De komolyan!
Világbékét akarok! :C -
Belvaros
tag
Hát tudom hogy nem vagyok egy észlény, de nekem nem jött össze. Továbbra is csak kiírott PHP-t látok és már nagyon bele vagyok fáradva :((( :O
-
Belvaros
tag
Próbálkozni azért lehet, nem? :t :DDD
-
Belvaros
tag
Na akkor az újabb kérdés (eddig nem jutottam el a múltkor :B):
Hogy tudom a php-t az Apache alá betenni? HTML kód megy, PHP meg kiíródik a képernyőre.
A következő kérdésem az lenne, hogy mysql-t is be kell-e valahogy majd tenni az Apache alá vagy jó úgy ahogy van? -
Belvaros
tag
Már megy is... most lepróbálom a kódot :)
-
Belvaros
tag
Köszönöm! :) Azt hiszem mindjárt meg is próbálkozom vele!
-
faster
nagyúr
Jó kérdés...Majd kifaggatom a rendszergazdát. De lehet, hogy elég egy kitalált domainnév (pl. csinálsz egy siteot, aminek az a neve, hogy valami.hu, akkor itt bent a cégnél a tesztszerveren valami.loc néven érhető el ), ha megvan a domain, akkor csinálsz egy bejegyzést a hosts fájlba, aztán az Apache config fájljában csinálsz neki virtual hostot, majd Apache restart.
-
Belvaros
tag
Értem... hogy kell ''virtuális host''-okat létrehozni? :B
MOD: egyébként az a jó a DzSoft-ban, hogy külső webszervert is meg lehet adni, pl. az Apache-t :). Egyszer már kipróbáltam, csak ez a deafult/docroot nem tetszett azt hiszem, de egyre inkább az az érzésem, hogy hozzá fogok szokni...
[Szerkesztve] -
faster
nagyúr
-
Belvaros
tag
Az Apache nem azt csinálja, hogy be kell tenni a file-okat a htdocs könyvtárba és onnan szedi be vagy ha nem onnan akarod futtatni, akkor config-file-ban kell megadnod a default könyvtárat? Mert én egyszerre több dolgot csinálok és nehézkes lenne oda-vissza másolgatni vagy mindig manuálisan átírni a default könyvtárat.
De ha nem jól tudom, akkor világosíts fel :) -
Belvaros
tag
Van egy notebook-om és nem vagyok mindig net közelben. Ez a beépített szerverével és azzal, hogy helyfüggetlenül tudom futtatni a php file-okat nagyon nagy mobilitást ad a fejlesztésnek. Bár ha valaki tud jobbat, akkor azt is megkérdezem :DDD.
Tud valaki ennél jobbat állandó net nélkül? -
Belvaros
tag
Hát ez jó... :F
A DzSoft virtuálisán üres HTML doksit kapok, a webszerveren meg működik :O.
Mindegy, legalább megy! :)
Köszönöm a segítséget, ha nagy leszek meghálálom :). -
Belvaros
tag
Van egy form, ahol bekérek pár adatot. Aztán a form gombocskájával az adatokat egy php file kapja meg, ami csinál mindenféle mysql-es dolgokat és közben kiír bizonyos adatokat.
A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudok egy php oldalról képernyőn megjelenő gomb és link nélkül automatikusan átugrani egy másik HTML kimenetű oldalra?
Az include nem jó, mert az csak befűzi az adott oldalba adatokat és így az oldal reload-jánál újra elvégződnek a feladatok.
Kb. így nézne ki ha lerajzolnám:
(FORM)----->(PROCESS-PHP)----->(HTML-OUTPUT) -
Belvaros
tag
Ma átnéztem a DzSoft helpjét és a FAQ-ban ezt találtam:
Q: I try test a script which upload file from the HTML form, and any variables not pass to script. But this script fine work in my site.
A: Sorry, but currently the internal HTTP server of DzSoft PHP Editor does not support the ''multipart/form-data'' content type.
Hát akkor eszerint így jártam... Pedig ettől eltekintve nagyon bírom ezt a progit. -
KovacsUr
addikt
-
faster
nagyúr
És biztos, hogy a böngésző elküldi azokat a post adatokat? Ha nyomsz egy oldalfrissítést, megkérdezi a böngésző, hogy újraküldje a POST adatokat vagy valami hasonlót? Esetleg egy másik böngészővel is ki kellenne próbálni. Most már tényleg nagyon furcsa ez az egész. Már csak találgatni tudok.
-
KovacsUr
addikt
Hm. Így viszont legalább már nem kell csodálkoznunk, hogy miért nincs a POST tömbben 'szoveg' index. :U Nem működik a POST valamiért. Nézd meg a webszervered logjában, hogy egyáltalán jött-e HTTP POST. Lehet, hogy a böngésző nem küldi el valamiért az adatokat. Próbáld meg másik böngészővel is.
-
Belvaros
tag
A echo readfile('php://input'); -re egy nagy 0-át kaptam... :(
-
Belvaros
tag
A kódokat nem beírtam, hanem bemásoltam. A második file-nál letöröltem pár felesleges dolgot a fórumba íráskor, de akkor itt a teljes kód:
<html>
<head>
<title></title>
</head>
<body>
<?php
print(''Szöveg: ''.$_POST[''szoveg'']);
?>
</body>
</html>
:O -
Belvaros
tag
Hmm :(
Ez nem igazság, mindig szívok! :(
Most mihez kezdjek? GET megy, ua. a kód POST-tal nem kap adatot... :O -
Belvaros
tag
Ezt dobja ki rá:
Notice: Undefined index: szoveg in C:PHPcode est_php.php on line 11
Szöveg: -
Belvaros
tag
POST-os kérdésem lenne:
van egy test_form.php file:
<form name=''form1'' action=''test_php.php'' method=''POST''>
<table width=''630'' border=''0'' cellpadding=''0'' cellspacing=''0''>
<tr>
<td width=''630''>
<input type=''text'' name=''szoveg'' value=''Ez itt egy szöveg''>
<input type=''submit'' name=''Submit'' value=''Submit''>
</td>
</tr>
</table>
</form>
A meghívott test_php.php file tartalma a következő:
<html>
<body>
<?php
print(''Szöveg: ''.$_POST[''szoveg'']); <- ez itt egy '' után következő ] jel.
?>
</body>
</html>
Én azt gondoltam, hogy ez menni fog, mert GET-tel ugyanez a kód megy, ellenben POST-nál a php nem kapja meg az adatot. A nagy kérdés: miért nem??? :F
[Szerkesztve] -
Belvaros
tag
WOW!
Mennyit tanulhat tőletek az ember! :DD
Köszönöm! :B -
faster
nagyúr
Bizony, hogy az. GET-nél az URL-ben adódnak át a paraméterek, és a böngésző is limitálja az URL hosszát, valamint a webszervereknél is van limit, típustól függ, mekkora. Hosszú szövegeknél, sok adatnál Post-ot kel használni (tipikusan textarea, ahol nincs maxlength ), file fetöltő mező használata esetén pedig muszáj postot használni.
[Szerkesztve] -
Belvaros
tag
A form adatát feldolgozom, egy adatbázisba kerül, de szerintem nem itt (azaz nem a php-ben) van probléma, mert magából a form-ból sem tudok kilépni, hiszen a submit nem csinál semmit (előbb a nagy izgalomban és sietségben subject-et írtam véletlen), szóval még vissza sem jöttem a html-ből. :(
-
Belvaros
tag
up
-
Belvaros
tag
Sziasztok!
Egy olyan HTML dologban akadtam el, amire életemben nem gondoltam volna:
Van egy HTML-ben textarea, amiben szöveget lehet beírni, hogy üzeneteket küldjenek nekem. A próba során rájöttem, hogy egy biztonyos szövegmennyiség esetén tökéletesen működik, de 1800 karakter beírása után a subject nem csinál semmit, hiába nyomogatom. Ha a szövegből kitörlök, akkor elfogadja a subject és tovább tudok lépni (1750 karakter már megy).
Azért tartom érthetetlennek a dolgot, mert ez nem PHP, hanem HTML és ilyennel még nem találkoztam.
Tud valaki segíteni? :O -
burgatshow
veterán
A te barátod a css ()cascading stylesheet amiről bővebb infót itt találhatsz:
A megoldásod pedig:
</style type=''text/css''>
a {
font-family: a fontod neve;
color: #ff0000;
font-size: a font mérete pixelben;
text-decoration: none;
text-align: ahova helyezni akarod; <- csak akkor kell ha helyezni akarod left, center, right
}
a:hover {
font-family: a fontod neve;
color: #ff0000;
font-size: a font mérete pixelben;
text-decoration: underline;
text-align: ahova helyezni akarod;
}
</style>
Ezt csak bemásolod az oldalad head és /head közé! -
Szalma
őstag
-
Belvaros
tag
Lenne egy kérdésem, lehet hogy megint HTML-es... :B
Miként lehet kivitelezni azt, hogy a szöveglink alatt csak akkor jelenjen meg az aláhúzás, ha ráviszem az egérkurzort? Valahogy (vagy pont) úgy, mint pl. a prohardveren is van a linkeknél.
Köszönöm :U :B.
[Szerkesztve] -
Gao
csendes tag
Köszi szépen, megnéztem a cuccot, otthon tesztelni is fogom, csak kár hogy ilyen jó munkásember vagyok :D Szóval köszi a tippet, de azért várok ám még tippeket, lehet egymást felül licitálni :D:D
-
Gao
csendes tag
Hello, szevasztok...
Lenne egy olyan kérdésem, hogy létezi e olyan IRC kliens, amit egy html oldalba be tudok illeszteni és be tudom állítani, hogy melyik szerverre csatlakozzon és melyik csatiba lépjen be, ha azt a bizonyos html oldalt megnyitják. Ha nincs akkor valaki írhatna egy ilyet, mert sztem baromi jó 5let saját weblapokhoz, főleg ha valakinek már van valamelyik szerveren csatija és már sokan járnak oda és nem akar csetet váltani. -
Belvaros
tag
Szeretnék kérdezni még valamit ha lehet :B:
Adott egy HTML form, amiben bizonyos adatokat kérek be. Ezek ugyebár bekerülnek a megfelelő változókba. A gondom az, hogy textarea-ba való bekérésnél ha a beíró több sorba ír be valamit, az a változóból (string) később a képernyőre kiírva egy sorban jelenik meg.
Természetesnek gondolom, hogy a megoldás itt van az orrom előtt, csak nem veszem észre vagy egyszerűen az erre való függvényt még nem is ismertem eddig, ezért kérem, hogy ha tudtok, segítsetek nekem :U.
Köszönöm. -
L3zl13
nagyúr
Valószinűleg register globals probléma.
Ez a funkció azt takarja, hogy ha a FORM-ban mondjuk egy gombot OK-nak hívtak, akkor PHP-ban $OK-vel lekérhetted az átadott értéket. Ez az új PHP verziókban biztonásgi okokból le lett tiltva.
Vagy bekapcsolod php.ini-ben. (Nem javasolt.) Vagy áttérsz a modernebb módszerre.
Ez esetben a POST-olt változókat pl $_POST['OK' ] névvel érheted el.
Hasonlóképp GET-es változókat $_GET[] stb.
Bővebben a PHP topicban.
[Szerkesztve] -
Belvaros
tag
Sziasztok!
Lenne egy nagy problémám:
Nem rég telepítettem újra a rendszert és most sikerült újra hozzáfognom kicsit a programozáshoz PHP-ben. A gond az, hogy a HTML form nem adja át a változókat a PHP-nek. Régebben már volt hasonló gondom, akkor egy régebbi php.ini cseréjével oldottam meg a dolgot, az addig nem futó kódok tökéletesen elindultak. A probléma viszont most újra előkerült, pedig a legújabb PHP verziót tettem fel.
Légyszi segítsetek ha tudtok, előre is köszönöm.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Háztartási gépek
- Építő/felújító topik
- Netfone
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- LEGO klub
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- EliteBook 640 G11 14" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- iPhone 11 Product RED Független 64GB
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest