- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Köredzésen járt az Exynos 1680
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Azonnali navigációs kérdések órája
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Üdv mindenki!
Segítséget szeretnék kérni, de légyszi olyan írjon, akinek konkrét tapasztalata van, mert az internet eléggé megosztó ebben a kérdésben.Adott egy HP EliteBook 8470p, amiben procit szeretnénk cserélni. Jelenleg egy i5-3320M van benne, és egy i7-3610QM-re cserélnénk. A QM77 Express chipset támogatja, a HP oldalán is benne van a támogatott processzorok között, ugyanakkor a HP-s fórumokon páran arról számolnak be, hogy nem működik benne a proci, a support viszont kevésbé szakmai válaszokat ad ezekre a felvetésekre, csak úgy írnak valami töltelék szöveget.
Persze ki kell próbálni, de a laptop és a proci között 200 km távolság van, és kellene egy biztos tapasztalat, hogy ne postázzunk feleslegesen.
Köszi a segítséget előre is!
-
válasz
Mulderpapa #48450 üzenetére
Feltelepítettem immáron RAID módban, felraktam az Intel Rapid Storage Technology drivert, bekapcsoltam a gyorsítást, de újraindítás után elfelejti, mindig be kell kapcsolni.
A flash tárolót a lemezkezelőben látom, nem lefoglaltként. Ha akarnám, adhatnék neki meghajtó nevet, formázhatnám, a kérdés, van-e értelme.
Ezt mindig be kell kapcsolni?! Vagy max azt lehet, hogy a lapozófájlt a flash meghajtóra teszem, de azzal meg az a gáz, hogy a felhasználó látni fogja a meghajtót, aztán rápakol hátha. -
válasz
Mulderpapa #48450 üzenetére
Köszi a segítséget! Ilyen noti még nem járt itt, ezért idegen a pálya. Nekifutok újra, mert most AHCI-ben raktam fel, és letiltottam az M.2-es SSD-t, de legalább tanultam ma is valamit.
Jelzek este, hogy mire jutottam! -
válasz
Mulderpapa #48448 üzenetére
Kösz a gyors választ!
Áhh akkor azért vergődök itt már egy ideje.
De valahogy mégis fel sikerült telepítenem rá, csak alig maradt hely, plusz a kis partíciót a rendes HDD-re készítette el a Windows.Akkor telepítsem az 500 gigás "sima" HDD-re UEFI-ben? Azt még nem próbáltam... Az SSD szerűséggel mit csináljak? Mert látom ott, mint külön lemez. Töröljek róla mindent, és ne is hozzak létre rajta semmit a telepítővel?
-
Üdv mindenki!
Légyszi adjatok valami tanácsot, én kifogytam az ötletekből.
Adott egy HP ProBook 650 G1, benne egy 32GB-os SSD-vel és egy 500GB-os HDD-vel. Képtelen vagyok rá normálisan Windowst telepíteni. Win7 és Win10 ugyanazt produkálja, a jelenség a következő.
Ha UEFI-ben telepítem, a telepítőt még el tudom indítani én, de az első újraindulás után már nem indul, nem találja a boot eszközt. Ha manuálisan adom meg neki "boot from EFI file" menüpont, végigmegyek a szinteken, akkor indul szépen, de így nem hagyhatom, a felhasználó nem fogja végigpötyögni minden indításkor.
Megadnám neki az útvonalat BIOS-ban, de nem fér ki már az első szint útvonala se.Ha Legacy-ban telepítem, akkor be tudom állítani, hogy honnan töltse be, nem is kell belenyúlni, de valamiért nem a 32 gigáson hozza létre a helyreállító és egyéb partíciókat, hanem az 500 gigáson, ami egyrészt gázas így, másrészt tegnap este feltelepítettem így, ma reggel már úgy indult, hogy az 500 gigást abszolút nem láttam Windows alól, se a lemezkezelővel se semmivel.
Van valami ötletetek? UEFI-ben úgy szokott menni, hogy az első újraindulásnál megjelenik az "OS Boot Manager" a választható eszközök között, és bootol onnan magától, és bár itt is megjelenik, de hiába rakom előre, nem talál boot eszközt utána sem.
Van valakinek ötlete? Nekem perpill nincs több...
Köszi a segítséget előre is!
-
válasz
hallador #47365 üzenetére
Eredeti az akksi, sajnos másik gépben is így viselkedett, szerintem akksi hiba. Lehet valamelyik cella elment...
Csere nem lesz, túlságosan költséges lenne. Bíztam benne, hogy valami szoftveres megoldás van rá, mert emellett egy ugyanilyen típus, ugyanilyen akksival működik szépen. -
Üdv ismét!
Az miért van, hogy ugyanez a 6710b 60% körül van az akksi, de nem tölti. "csatlakoztatva, nem töltődik" szöveget ír. Szerintem kuka az akksi, de olyankor vagy X-elni szokta, vagy 0%-ot ír folyamatosan.
Mi a véleményetek?
-
-
Üdv mindenki!
Van nálam egy HP 6710b laptop, amin furcsa módon a bal control nem működik, az Fn billentyű pedig bal controlként működik. A többi gomb 100%-osan jó. Gondoltam billentyűzethiba, ezért raktam bele másikat, de ugyanaz a helyzet azzal is... Akitől hoztam, kipróbálta, megbízható az illető.
Most vagy az van, hogy mindkét billentyűzet ugyanúgy rossz, vagy nem tudom, mi lehet, mindenesetre nem egyedi a probléma. Megpróbáltam az itt leírtakat, de nem jutottam előbbre.Találkozott már valaki a jelenséggel? Van rá valami megoldás? Próbáljuk ki egy harmadik billentyűvel?
-
Üdv mindenkinek!
Került hozzám egy HP DV7-es noti, viszont nincs hozzá töltőm. Van viszont egy Dell adapterem, ami ugyanúgy centerpines, fizikailag passzol is bele, de 0,5V-tal nagyobb feszültséget ad. A HP notinak ilyen kellene, a Dell adaptere viszont ilyen. A 0,5V még nem is lenne gond, de ezzel a centerpin dologgal vagyok gondba, illetve hogy a polaritása milyen egyiknek-másiknak...nem akarom tönkretenni.
Szerintetek? Köszi a segítséget előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Battlefield 6
- Xbox Series X|S
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Villanyszerelés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7420, 14" 4K IPS, I7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( ol
- Dell Latitude 5495, 14" FHD IPS, Ryzen 5 Pro 2500U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Latitude 5490, 14" FHD IPS, I5-8350CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Latitude 5480, 14" FHD, I5-6440HQ CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Latitude 5400, 14" FHD IPS, I7-8665U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Csere-Beszámítás! Ajándék ROG Táska! Asus Rog Ally Z1 Extreme RC71L - 512GB SSD + 16GB LPDDR5
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest