Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

válasz Pyttawrx #55154 üzenetére

Igaz, hogy utángyártott akksi van benne, de az Envy x360-ban ~100 ciklusnál jár az akksi, általában töltőn lóg, ha használom, és állandóan "elkalibrálódik" az akksi. Annyira, hogy ~10 perc után hibernál a windows akksira váltáskor és csak ~60%-ig tölti fel, ha töltőre dugom. Ezt átmenetileg orvosolja, hogy alaposan lemerítem az UEFI Hardware Test-el (ez még fut 1-2 órát, miután hibernált a Windows) és teljesen feltöltöm kikapcsolt állapotban. Utána egy ideig bír 2-3 órát akksiról, de pár hét múlva ismét eltéved, és megint értékelhetetlen az akksis izemidő és trükközős merítés nélkül nem tölt sokat.
    Most arra gyanakszom, hogy alvó módban nem naplózza, hogy mennyit merül, és ha alva merül le az akksi, akkor azt hiszi, hogy önkisüléssel merült le, ergó "kuka" az akksi.
    Az első, gyári akksi is hasonlóan kezdett tönkremenni, csak az még fel is fújódott. Az is valami 200 ciklus körül lehetett (nem néztem, de hasonlóan használtam: többnyire töltőről és ritkán), mikor már görbült a váz körülötte.
    A húgom hasonló gépében, ami többet üzemel mind töltőről, mind akksiról (neki nincs privát asztalija is, de céges van), abban is kezd már felfújódni az első gyári akksi és hasonlóan irreálisan rövid az akksis üzemidő, ha nem volt UEFI Test-el lemerítve és egy menetben teletöltve a közelmúltban.
    Ez így nagyon kellemetlen, mert gyakorlatilag sohasem lehet bízni benne, hogy ha kell, akkor ott van az akksi. Max annyit lehet várni tőle, hogy egy rövid áramszünetet áthidal.

• Bugsky

újonc

válasz Pyttawrx #55154 üzenetére

"alulról szívja a levegőt és az lcd fele nyomja ki" videókon nem láttam, hogy itt lenne nyílás és azért kérdeztem. Az akksinál nem lenne probléma, ha levehető lenne vagy blokkolni a töltését és ezzel növelné az élettartamát és nem lenne folyamat hálózatra kötve 100%on. Egy 11 éves samsung np35e5c cserélnék le, aminek az akksija teljesen jó még. lcd matt miatt kisebb, rosszabb színvilág, laptopot meg nem hajlítgatni akarom arra elmegy a műanyag.

Új hozzászólás Aktív témák