- Erős hardverrel érkezik a Honor 10 000 mAh-s mobilja
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Európa exkluzív Edge 60 Fusion színe a Mocha Mousse
- iPhone topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kozyadam
tag
sziasztok!
a dv5ösömhöz nézegetek dokkolókat. ezt találtam szimpatikusnak a hp honlapján. ezzel van valakinek tapasztalata? esetleg tudna valaki képet küldeni róla, hogy hogy néz ki benne a noti?
-
kozyadam
tag
válasz
germinator66 #9266 üzenetére
Vista recovery lemezt? vinyón lévő recovery partíciót is ki lehet írni, ha még megvan. milyen notid van?
amúgy telefon, elmondod ki vagy mit szeretnél, megkérdik a noti sorszámát (alul kis címkén) és küldik postán a lemezt. általában
-
-
kozyadam
tag
válasz
germinator66 #9252 üzenetére
akkor sajnos tanácstalan vok, mert win7nél könnyen előfordul, hogy az újabb rosszabb, de Vistánál ennek már nem kéne megtörténnie.
-
kozyadam
tag
válasz
germinator66 #9245 üzenetére
driverekből az volt ami a telepítés előtt? legtöbbször az alacsony élményindex oka, a VGA driver hiánya, szal azt is nézd meg, hogy megfelelőt tettél-e fel.
-
kozyadam
tag
válasz
Napfénysüti #9234 üzenetére
ettől a választól féltem :S
-
kozyadam
tag
Sziasztok!
Akheron kolléga említette, hogy a notijában lehet cseréli a DVDt vinyóra. Ilyen lehetőség van dv5-1180ehban? mert gondolkoztam már rajta, hogy nem lenne rossz még1 vinyó bele, és eddig az esata felé hajlottam, de ez sem tűnne rossz megoldásnak -
kozyadam
tag
válasz
Studiossrác #9216 üzenetére
az adatlapodon írt Hp 6730S gépről van szó? ami a kérdéses partíción van az látható vagy rejtett? mekkora a mérete? nem lehet, hogy ott driverek meg hasonló segédeszközök vannak? amit esetleg telepítés után van értelme feltenni vagy ilyesmi.
-
kozyadam
tag
válasz
balika0öö1 #9186 üzenetére
nah ezt örömmel hallom. ha bármi gondod akad itt kérdezz bátran, megteszük minden tőlünk telhetőt
-
kozyadam
tag
válasz
hajospeti #9176 üzenetére
ha a tiéd a kérdéses laptop, akkor legegyszerűbb mondjuk Everest-tel megvizslatni
ha nem akkor meg itt a fórumban most megkérek valakit, akinek dv6-1110eh notija van, hogy legyen olyan kedves és nézze meg. amúgy gyakorlatilag nem jelentős a különbség a 2 sebesség között szvsz. ha több memó kéne a notiba akkor vehetsz 667est is szerintem. azzal biztosan elmegy. -
kozyadam
tag
válasz
Negative #9165 üzenetére
Szia!
Mindkét gép jó választásnak lehet.
Az Acerben lévő ULV proci 1,4 GHz-es órajele elég kevésnek tűnik. A HP procija 2GHz-en futkorászik, de kevesebb az FSB és a cache...
Nekem a HP szimpibb.
Az Acerben DDR3 memó van, mutat az valami tényleges előnyt mindennapi használat során a DDR2vel szemben? MSNhez meg Torrenthez szvsz a DDR2 is elég.
HP szimpibb.
Hálózat terén a HP 10/100as LANt és b/g-s wifit kapott míg az Acer gigás LANtés n-es wifit.
Ha vezeték nélkül használod akkor ez az Acer felé billenti a mérleg nyelvét
( Érdekes olvasmány az n-es wifiről. 2 HD videó egyidőben n-es wifin )
Kijelző tekintetében nem mondok semmit, mert még nem volt szerencsém 14"-os 1366x768-as monitort bámulni. Így látatlanban nekem kicsinek tűnik ehhez a felbontáshoz, ez ügyben meg kéne próbálni élőben megnézni a gépeket.Mindkettőben azonos videókályha van, azt fölösleges összehasonlítani. A maradék tulajdonságok sem számottevőek szerintem.
A HP erősebb procija és alacsonyabb ára miatt én azt választanám, de ha fontos az n-es wifi vagy a gigás LAN akkor ugye csak az Acer marad.
Mivel szinte csak TVzésre használnád, így lehet csak érdemesebb lenne dv5 vagy dv6ot választani. Ahhoz adnak 2 távirányítót is, az egyik otthonra, másik utazáshoz ( és szerencsére nem annyira csicsás a dv5, láttam már rosszabb esetet is
)
-
kozyadam
tag
jah a TV vevőt nem lehet használni.
A minap talált magának Win7 béta drivert az ujjlenyomat olvasóm, azóta nem működik
Most próbáltam a pasziánszt, meg sem mozdul a távirányítóra, quick launch gombra nem tettem fel drivert, azzal most nem próbálgatokA hangerő növelése-csökkentése rendesen megy, elnémítás műxik, előző-következő szám, lejátszás-szünet nem megy VLC player alatt. Media Player alatt mennek ezek a gombok is. Távirányító Media Player alatt sincs.
Ha ilyen kényelmi szempontok érdekelnek, akkor nem a legjobb választás a Win7, majd november-december környékén talán, amikor lesz driver mindenhez, akkor talán majd flottul mennek a dolgok.
-
kozyadam
tag
válasz
3ndRush #9135 üzenetére
két lehetőség van. az egyik, hogy megpróbálod kifeszegetni, de ez elég barbár módszer, nem igazán ajánlom...
(én is így próbáltam 1sőnek, aztán mikor rájöttem hogy is kéne égett a fejem...)az egyszerűbb és célravezetőbb, hogy enyhén benyomod a kártyát, akkor az 'pattan' egyet és kicsúszik a helyéről egy kicsit, így könnyen ki tudod húzni
-
kozyadam
tag
válasz
kozyadam #9133 üzenetére
leszedtem drivert. visszatettem vista x64eset és működik. action center jelzett, hogy gond van a hanggal, a kártyaolvasóval és az ujjlenyomat olvasóval, az utóbbihoz van friss ropogós Validity Inc által fejlesztett Win7 demó driver amit fel is pakoltam, a másik kettő meg figyelmen kívül hagyható.
-
kozyadam
tag
válasz
hajospeti #9132 üzenetére
ezt megnéztem és nem segített sajnos :S felfigyeltem rá, hogy csak vmi általános ikont mutatott elé, és a többi lehetőséghez meg rendes ikonok voltak, így megnéztem eszközkezelőben és ott meg megjelent 1 ismeretlen eszköz, arra gyanakszok, hogy a hangom lesz az.
köszi a segítséget.
-
kozyadam
tag
sziasztok. egy elég érdekes problémával találkoztam, teljesen elment a hangom.
a minap rendesen szólt a hangszóró is és ha fejhallgatót kötöttem a notira az is szólt rendesen. ma reggel arra lettem figyelmes, hogy nincs hangom. most délután volt időm megvizslatni alaposabban és a következő a tényállás:
a tapigombok közül az elnémító állandóan piros, de a tálca ikonja szerint ha tapizom, akkor működik, tehát egyszer némít egyszer meg visszaállítja a hangot.a tálcán lévő ikon szerint 100%ra van véve a hang, a tapizós csúszkával is lehet piszkálni, mutatja is hogy változik a hangerő.
viszont a hangszóróm nem szólal meg az istenért sem, ha fejhallgatót kötök a gépre akkor azon lehet hallani mindent, gond nélkül lejátszik minden hangot, de ha kihúzom nem áll vissza a hangszóróra :S
mit állíthattam el? esetleg tegyem újra a drivert?
a gép dv5-1180eh, opr. Win7 x64 RTM, driver Vista x64
-
kozyadam
tag
válasz
nagykovi #8978 üzenetére
Szia. én dv5-1180eh tulaj vagyok, igaz még csak pár hónapja. alapvetően én egy jó masinának látom, eddig minden elfutott rajta gond nélkül, játék közben fel tud melegedni, de nem annyira forróra, hogy aggódnom kelljen. eddig semmi problémát nem tapasztaltam vele.
szerintem jó választás lehet, de ez attól is függ mi mindenre használnád -
kozyadam
tag
válasz
proradeon #8933 üzenetére
kérj lemezt HP ügyfélszolgálattól. küldesz nekik képet ha akadékoskodnak.
vigyázz amúgy a recovery-ről való helyreállítással, mert átrendezi a partíciókat is, ha csináltál magadnak 1 D:-t akkor attól elköszönhetsz (legalábbis pár oldallal korábban ezt említették. én még nem használtam
)
-
kozyadam
tag
válasz
Khelben #8895 üzenetére
Win7ből feltehetsz már RTM verziót is. múlt héten írta alá az M$ a hivatalos RTM-et, a build 7600.16385 fog megjelenni minden hivatalos partnernél, torrenten, VHSen
, mindenhol... még nem tudom, hogy van-e hozzá kulcs, de 30 napig működik, az biztos, aztán jöhet a rearm, vagy a key keresés
-
kozyadam
tag
-
kozyadam
tag
válasz
Beowulf #8661 üzenetére
az attól függ, hogy a notin szeretnél játszani, vagy külső monitort kötnél rá? mert a minitor felbontásán általában jól szerepelnek a játékok. a dv5ösömben lévő 9600as kari is pl simán vitte crysis warhead-et (közepes grafikán, de nem kísérleteztem a beállításokkal nagyon)
-
kozyadam
tag
win7 fórum ezzel a kérdéssel van tele...
amúgy win7 simán megeszi a vista drivereket, mert azonos a 2 oprendszer driverkezelése.
HP oldalán valszeg mindenhez találsz drivert, ha win7-tel próbálkozol, akkor választhatsz 32bites vagy 64 bites verziót is, a drivereket ilyxenkor ennek megfelelően kell leszedni, tehát 64 bites win7hez 64 bites vista driver.elég sok mindent felismer magától, a nagy részéhez még drivert is tölt automatikusan, de ha marad 1-2 eszköz azt is gyerekjáték ellátni driverrel.
-
kozyadam
tag
nekem asztali gépre XP telepítésnél írsogált ki ilyeneket, hogy fájlok sérültek. betettem neki másik lemezt, azon beolvasta a fájlt és ment tovább
volt, hogy 3 CDről telepítettem XPt, mert minden volt vmi sérült fájl. elég régi korongok voltak
húzz le netről vmi másik XPt, amikor feljön ez a hiba, akkor CD csere.
-
-
kozyadam
tag
a notin lévő cimkén ott a kód. azzal legálisan fel tudod tenni az oprendszert. akár házi sufnituning Vista vagy XP is lehet... vagy teljesen érintetlen, pl Microsoft MSDN telepítő, ami akár torrenten is elérhető...
-
kozyadam
tag
annyian írták már korábban ezeket...
Mivel megvan a recovery partíció, arról a HP által adott szoftverrel tudsz rendszerlemezt csinálni, aminek a segítségével máskor is lehet Wint telepíteni.
Ha nem menne, akkor felcsörgöd a HP ügyfélszolgálatát, megmondod, hogy sérült a program, vagy a partíció, vagy adatmentésen van a vinyó, és hogy kéne telepítő DVD és küldenek, ingyen. Telefonban elérhetőségeidet kérik, noti s/n number-t és p/n number-t, milyen rendszerrel vetted asszem. Erről aztán lehet vígan telepítgetni.
Vinyó csere elméletileg nem kéne, hogy gondot jelentsen, de ha nem adod el mondjuk a régit, hanem elteszed emlékbe, és vmikor vmiért vissza kell küldeni HPnak a notit akkor beletolod a gyári vinyót és kész. Amúgy elég könnyen szerelhető a vinyó is és a memó is.
-
kozyadam
tag
válasz
Lackooo84 #8487 üzenetére
nemrég teszteltem egy hűtőpadot akkor kicsit utána jártam, a GPU-Z méri a GPU hőmérsékletét, meg ha kéred fájlba naplózza is másodpercenként. a hűtő játék közben 5-6 fokkal alacsonyabb hőmérsékleten tartotta a GPUt, a többi alkatrészt nem néztem, de Everest Ulimate mutatja proci, alaplap, vinyó hőt is, meg a feszültségeket, ha kéred
Játék közben amúgy a notim eléggé felmelegszik, de csak simán ha böngészek és ilyesmi, akkor olyan 'kellemes' 60 fok körül van.
-
kozyadam
tag
válasz
pityeszka #8460 üzenetére
én win7et feldobtam a notimra mikor vettem és most próbaképp bekapcsoláskor nyomkodtam az F11-et és nem csinált semmit. furcsa. sajnos semmi okosság nem jut eszembe. kérj recovery DVDt a HPtól. előző 2-3 oldalon jóformán csak erről van szó, hogy mit kell nekik mondani, hogy küldjenek
-
kozyadam
tag
válasz
MoonRise #8457 üzenetére
pontyosan milyen masinát próbálsz megzabolázni? gyárilag XPvel volt? minden driver megfelelően fel van téve? nem lehet, hogy vmiért sz@rakodik a CTRL gomb mondjuk? esetleg vmi program próbálja értelmezni a gombkombókat? Mi az a sokminden amit kipróbáltál már?
Előre is köszi!
-
kozyadam
tag
nekem pedig megette a drivert és műxik vele. próbáld meg, hogy az eszközkezelőben keresed az ismeretlen eszközöket. Ezek az Other Devices kategóriában vannak. ha itt nincs ismeretlen, akkor mindenhez van feltéve driver. Ha ez a helyzet, akkor a Human Interface Devices kategóriát nyisd meg és nézd meg, hogy látja-e az ENE CIR Reciever drivert. Ha igen, akkor nagyobb a valószínűsége, hogy a távirányítók vacakolnak.
-
kozyadam
tag
nekem is 2 távom van és win7em de nálam mind2 műxik. ENE CIR drivert feltetted?
itt keresgess -
kozyadam
tag
-
kozyadam
tag
válasz
acodeom #8365 üzenetére
az MBR kizárt, hogy ilyenekkel foglakozzon.
a recovery partíció esetében sem látom értelmét, mert akkor hogy ment eddig többeknek, akkor is ha nem volt recovery partíciójuk?mellesleg értelme sem nagyon lenne ha a Win a recovery partíciót ilyenekre használná, azon az eredeti oprendszer fájljai vannak elrejtve. max unatkozott a szervízes és azért mondott vkinek ilyesmit.
-
kozyadam
tag
válasz
sanyixXx #8338 üzenetére
o&o partition manager vagy vista beépített partíció kezelője is megteszi. tudsz átméretezgetni vele meg összevonni partíciókat. meg meglévőket szétosztogatni. amit csak szeretnél.
a fontos adatokat azért mentsd el biztonságos helyre is...
-
kozyadam
tag
válasz
SeniorTilla #8322 üzenetére
3,5öshöz szerintem is kevés az esata áram, de lehet még usb is. viszont olyan 2,5ös házat láttam ami USBn kapja a tápot. mindenképp írd le milyet vettél és mik a tapasztalatok vele. én most azon filózok, hogy be kéne ruházni vmi 2,5ös külső vinyóra, aztán sebesség miatt csak az eSata lenne az ideális
-
kozyadam
tag
válasz
SeniorTilla #8318 üzenetére
azt nem is tudtam, hogy az infinity brightview az ezt takarná
a méretekkel tisztában voltam, de azt azért hozzátenném, hogy a dv7-2xxx gépek azok is 16:9-esek HP szerint, és 1600x900ban tolják.
kicsit kíváncsi vok arra az USB/eSata dologra. ez már ilyen pover over esata dolog lenne és az áram is folyik benne? mert a szabvány az nemrég lett beharangozva, tehát ha ilyen külső vinyót vennék mondjuk, akkor tudnám használni?
-
kozyadam
tag
a debreceni Saturn-ban volt kiállítva 1 dv6-os és 2 dv7-es, de nekem vhogy nem jöttek be. dv5 1190eh-m van és a dv6-nak nem tűnt nagyobbnak a kijelzője (előbbi 15,4", utóbbi 15,6"), zavar, hogy van numerikus rész és ezért balra el van tolva a tapipad és az a fekete színezés amit az új modellek kaptak, nekem sértette a szememet. (dv5-ös ezüst 1000szer bejövősebb)
belső felszerelésre meg nem igazán mondok semmit, mert nem volt szerencsém kipróbálni, és teljesen változó, hogy ki mennyire használja. az 1 MB proci cache kicsit kevésnek tűnik viszont. a 250es vinyón el lehet férni, a többiben meg eléggé hasonlít a dv5-re. azokkal nem lesz gond szvsz. videókályha az ismeretlen számomra, ez ügyben nálam okosabbat kell keresned
persze ez mind szubjektív
-
kozyadam
tag
válasz
SeniorTilla #8310 üzenetére
nem hiszem, hogy a partition magic 100%ban hibátlanul működik, és azt sem hiszem, hogy a gyári windows partícionáló olyan sokat hibázna, hogy aggódni kellene. de mivel ilyen érzékeny lépéseknél fő az óvatosság, ezért nem lehet elégszer figyelmeztetni az embereket.
én mondjuk a partíciókat elintéztem annyival, hoyg win7 telepítéskor telepítőből formáztam a C-t és kettékaptam, 50GB a rendszernek és programoknak a maradék meg D néven Nekem
ez az arány eddig megfelelt, és nem volt szükség zsugorításra vagy növelésre
-
kozyadam
tag
válasz
KisStoti #8307 üzenetére
Start gomb > alul beírod, hogy part és felhozza a partíció kezelőt
itt látod, hogy jelenleg hogy van szétszabdalva a vinyód, amit szét szeretnél osztani arra jobb klikk és Shrink Volume. kiszámolja, hogy mit tud kezdeni a a partícióval, és megmondja, hogy mennyit tud zsugorítani rajta. azt is látod mennyi lesz a partíció mérete utána. ha elfogadod, és végez akkor elméletileg a felszabadult helyet tudnod kéne használni, előfordulhat, hogy előbb formázni kell vagy ilyesmi, ebben most nem vok 100%
Mielőtt hozzákezdesz minden fontos adatot ments ki biztonságos helyre, mert ha borul a bili, akkor jó ha van másolat!!!
-
kozyadam
tag
válasz
#56302464 #8288 üzenetére
Hectai, bucy03: Vista x64 és Vista x86 drivereket simán megeszi. attól függően persze, hogy Nektek mi kell éppen. Nekem is így futkorászik Win7
Tálca: jobb klikk > Tulajdonságok (Properties) > Taskbar fül:
Taskbar buttons legördülő menüben kiválasztod a Never combine lehetőséget, így visszakapod az XPs stílust. Én személy szerint jobban kedvelem a Win7estBoot: Start > Vezérlőpult (Control Panel) > Rendszer (System) > Haladó beállítások (Advanced System Settings) > Indítás és helyreállítás (Startup and recovery) > Beállítások (Settings)
Felugró ablakban ki tudod választani az alap oprendszert a legördülő menüből, alatta pedig, hogy mennyi ideig mutassa bootolásnál a választó listát. Ha itt kiveszed a pipát, akkor nem mutatja a listát, hanem a kiválasztott oprendszer indul. -
kozyadam
tag
válasz
adalbert1 #8213 üzenetére
elméletileg. én még nem próbáltam ezt, ezt írtam korábban is, de mikor megvettem a laposomat, kb 1 hónapja akkor írták itt, hogy így működik, megéri visszaolvasni.
azt sem tudom pontosan, hogy milyen adatokat kérhet az ügyfélszolgálatos, de kb termék serial number, meg Vista aktiváló kód lehet.
-
kozyadam
tag
válasz
Avicularia #8210 üzenetére
Start menü > Vezérlőpult > Hang ablak felsorolja az ismert zajkeltőket. Ott látod a HDMIt?
Ha csatlakoztatsz vmi eszközt hozzá, akkor elméletileg aktívnak kéne megjelölni. Sajnos nincs tévém, hogy kipróbáljam, de én itt kezdeném a keresgélést -
kozyadam
tag
Ha a HPtól rendelsz lemezt, akkor is ingyen van ha jól tudom. mintha korábban ezt írta volna vki. de ne vedd szentírásnak, amit mondok
HP ügyfélszolgálat száma: +36-1-382-1112 (hétköznap 8-17-ig)
(HP Care Pack füzet hátuljáról)
esetleg a +36-40-200-629-en lehet próbálkozni
(Worldwide Telephone Numbers füzetből)Ami sorszám vagy egyéb érdekelheti őket az szerintem rajta van a gépen, alul a Vistás matricánál, esetleg akku sorszáma, vagy hasonló.
-
kozyadam
tag
http://oo-software.com/home/en/products/oodiskimage/index.html
én az OOtól csak a töredezettség mentesítőt használtam eddig, de szerintem ez is megér egy próbát.
én nem mentettem ki külön a rescue partíciót, ha borul a bili, akkor úgysem az oprendszert fogom sajnálni, az bármikor visszarakható, böngészőt, bármit vissza lehet állítgatni. a személyes adatok miatt kell inkább aggódni szvsz (képek, zenék, filmek, munka stb)
-
kozyadam
tag
válasz
insyde01 #8188 üzenetére
tévedsz. a notiban a tuner az csak digitális, az antenna az tudja venni az analóg jelet, de azzal nem sokra mész, ha a tuner nem érti. én is gondolkoztam már, hogy hogy lehetne analóg TVt nézni vele, de nem jutottam semmire.
esetleg ha találsz vmi kerülő utat, akkor szólj
-
kozyadam
tag
hogy van felosztva? nekem pl 10 GB volt a recovery és azt megtartottam. Vista van rajta, ha vmi gubanc lenne, élesben viszont én is 7est használok. szvsz ha bármilyen biztonsági mentős progival csinálsz egy mentést erről a visszaállítási partícióról az használható lesz a későbbiekben.
ahogy néztem a recovery partícióm, gyakorlatilag egy Vista telepítés csak minden fájl el van rejtve
-
kozyadam
tag
még aktuális a kérdés?
én is nézegettem nemrég a hp dv5-öt, azon belül is a 1180ast, de végül 1190-et választottam. azóta vígan használom, win7 fut rajta, semmi különös problémát nem tapasztaltam eddig.
a 3 notiból melyiket nézted leginkább, milyen célra használnád? mekkora keret van rá?
-
kozyadam
tag
válasz
Zoli1222 #7620 üzenetére
én is pont ilyen gondban vok. kedden ment fel rá win7 b7077 aztán vadászom hozzá a vista x64 drivereket, de már szerencsére nagy része megvan, ha gondolod ma délután, vagy este feltöltöm vhová őket. amúgy mindet a HP oldaláról szedtem, tehát onnan Te is le tudod húzni őket. videókályhához, hangkártyához Win7 töltött magának drivert, többi HPs.
-
kozyadam
tag
válasz
Zoli1222 #7618 üzenetére
a kis távirányító mennyire nem műxik? mert én nézegettem HPs drivereket és találtam 1 CIR EHE vagy vmi ilyesmi nevűt, ami megoldotta az én gondomat, hátha Neked is csak ez hiányzik
Amúgy csak annyi volt a probléma, hogy nem működött minden gomb a két távirányítón, de már megy
a quick gombokkal mi a probléma? kicsit bővebben fejtsd ki plz
-
kozyadam
tag
jah aztán nekem is leesett a tantusz. TV-tuner, webkamerára is gyanakszok amúgy, de azt még nem próbáltam meg, illetve ma figyeltem fel arra is, hogy a távirányítók rendetlenkednek kicsit. a leállítás gomb megy, a tekerés és a hangerő is, de pl a play/pause az nem szeretne működni egyik távirányítón sem sajnos :S azt melyik driverrel tudom orvosolni?
-
kozyadam
tag
A 1199eh és 1190eh notikban a 4 GB memó + 512MB videokártya memó mellé miért adnak 32 bites oprendszert? Ha a 32bites Vista csak 4GBig tudja megcímezni, akkor nem fogja tudni kezelni a videokártyát? Esetleg a rendszermemóriából csak 3,5GBot fog kezelni?
Mennyire éri meg 64bites Win7et tenni notira? mennyit nyújt kb az akksi üzemidején?
-
kozyadam
tag
-
kozyadam
tag
korábban kinéztem magamnak a dv5-1180eh-t de most 1 Dell is a szemem elé került.
Dell Studio 1537 Midnight Blue notebook - Intel Core 2 Duo T6400 2.0GHz / 2MB / 800MHz, 3GB DDR2 800MHz SO-DIMM (2+1GB), 15.4" WXGA TrueLife (1280x800 fényes) TFT + integrált 2.0Mp webkamera, 250GB 7200rpm SATA HDD, Vista Home Premium SP1 HUN + Works9 HUN, 256MB ATi Mobility Radeon HD 3450, Slot-Load 8x DVD+/-RW DL meghajtó, 6 cellás akkumulátor 56WHr, magyar billentyűzet, Bluetooth 2.1, Gigabit LAN, Dell WLAN 1397 802.11b/g, FireWire, 4x USB2.0, 8-1 kártyaolvasó, HDMI, ExpressCard foglalat, 4 év helyszíni garancia
A Dell mellett szól a 45nmes proci, kicsit jobb webcam, Gigabit LAN, 4év gar.
Ami ellene az a gyengébb videókártya. Esetleg még a távirányítók hiánya, de azok talán nélkülözhetőek
szerintetek melyiket lenne érdemesebb választani? -
kozyadam
tag
válasz
bikmakk #7502 üzenetére
a hivatalos honlapon ír ujjlenyomat olvasót, a tapipad alatt bújik meg amúgy a két "egérgomb" között, ahogy webshop képen láttam
mennyit számít, hogy a videókályha 512 MB v 1024? még ha 1 szép nagy monitort tol is a gépre, nem biztos, hogy látványos különbséget tapasztal. (laptop videókályhában nem vok járatos)
-
kozyadam
tag
válasz
bikmakk #7486 üzenetére
igen azt néztem én is, hogy a 1190es és 1199es modellekben 45nmes proci van. nem is lenne rossz vétel de elég drágán vesztegetik sajnos.
idő közben felmerült még két kérdés bennem a laptopokkal kapcsolatban
1, a 1180-asban milyen memória van? az már tudom, hogy 800MHz-re váltani nem hoz teljesítménynövekedést, de a minőségével nem vok tisztában. ki mit tud a gyártóról?
2, ki hogyan szokta hordozni a notiját, én hátitáskát néztem hozzá, mert az a két vállamat terheli és nem a kezemet húzza le, de félek, hogy így könnyebb elemelni a gépet. az egyvállas táskákat és a kézi táskákkal nem szimpatizálok, de azért megkérdem, hogy melyik a kényelmesebb és a biztonságosabb.
-
kozyadam
tag
válasz
Nyusziman #7474 üzenetére
http://osirisdevelopment.com/BatteryBar/index.html
létezik belőle free meg pro verzió is, nézd meg melyik szimpatikusabb Neked
a gyártó oldala szerint a FREE is mutatja a hátralévő időt stb, a PRO csak annyiban különbözik, hogy több beállítási lehetőség van, illetve be lehet állítani töltöttségi riasztást. Ha esetleg tévednék akkor javítson ki vki
-
kozyadam
tag
válasz
g.gergo #7461 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
még olyan kérdés merült fel bennem, hogy a gyártó weboldala szerint 667MHz-s memória van a gépben, ezt ha lecserélem 800 MHz sebességűre az jelent vmilyen tényleges változást a sebesség szempontjából? megéri ezt a cserét végrehajtani, vagy a tényleges különbség átlagos felhasználás során (net, film, játék) nem észrevehető
-
kozyadam
tag
Üdv!
Egy dv5-1180eh megvásárlásán töröm a fejemet. Több kérdésem is lenne ezzel kapcsolatban.
1, Üzemidő: ipon.hu szerint max fényerő és terhelés mellet 1 óra az üzemidő. tényleg ennyire gyorsan lemerül? átlagos használtat mellett kinek meddig bírja? az megoldható, hogy akku nélkül, konnektorra kötve használjuk? ilyenkor mennyit romlik a teljesítménye?
2, Videókártya: az 512 MB memória amit a HP oldalán írnak teljes egészében a 3 GB rendszermemóriából jön le, vagy a dedikált azt takarja, hogy az különálló és a rendszermemóriából még lehet osztani 1GBot? az ipon.hu elég nagy hátránynak írja a DDR2 800MHz memót, ami visszafogja a kártya teljesítményét a memória sávszél miatt. Ez mennyire érzékelhető pl játékokon?
3, Bővítés: ha vmilyen alkatrészt cserélek (pl vinyó vagy memó) az a gari elvesztésével jár?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hobby elektronika
- Nintendo Switch 2
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Robotporszívók
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gaming notebook topik
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- BESZÁMÍTÁS! HP 15S-FQ1045NH 15 FHD notebook - i5 1035G1 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN10
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- 16 GB RTX 4080 HP OMEN - garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3146
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest