- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolti1debre
tag
aki járt mostanában autóval horvátországban tõle kérdezném hogy a fizetõkapuknál tényleg tudok fizetni bankkártyával is?vagy csak kunával?valaki emlitette hogy no cash feliratú kapuhoz kell besorolni,ott lehet fizetni kártyával.igaz ez?
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz Botigta #1294 üzenetére
Ugy latom, csak kotozkodni tudsz, hozzaszolasodban folenyeskedsz, alaptalanul.
Ha nem akarsz, es/vagy nem kivansz segiteni gorgess tovabb, ilyen reakciokra sem nekem, sem a topikot olvasoknak nincs szukseguk!Mellesleg 1,5 hettel az erkezesunk idopontja elott tettem fel a kerdest, es a legnevesebb oldalakon szazaval allnak rendelkezesre a szallasok, amelyek kozul mar valasztottunk is.
(#1296) dj79!
Koszonom a linkeket, de az elobb leirtak alapjan aktualitasat vesztette a dolog.[ Szerkesztve ]
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
Botigta
aktív tag
válasz HUTCHDB #1291 üzenetére
Ezt most te komolyan kérdezed? Mi januárban kezdtük el a szállás vadászatot, több hétig dolgoztunk az ügyön, már akkor rég le voltak foglalva a legjobb ár - érték arányú apartmanok. És akkor szerinted neked augusztus 1-én küldi valaki egy apartman név /cím /telefonszámot, ami pont a ti foglalásotokra vár? Nem gondolod, hogy ezzel egy icipicit el vagy késve?
(Ja, mellesleg semmilyen települést ,, nem vázoltál fel")[ Szerkesztve ]
-
t1
veterán
Sziasztok. Homokos tengerpart részre kisgyerekkel ( 4 éves ) hova érdemes menni szeptember végén?
-
HUTCHDB
nagyúr
Udvozlok Mindenkit!
Augusztus 6-7-8 ra (esetleg meg 9-re) keresnenk szallas Horvatorszagba, vagy Szloveniaba a tengerpart kornyekere.
5 felnott es egy 14 eves gyerek lenne az elszallasolando.
Egyreszt kerdeznem, hogy tudtok ajanlani olyan helyet, ahol homokosabb a part, lassan melyulo, es kevesbe zsufolt?
Masik kerdes, hogy olcso szallast tudtok-e ajanlani? Nyilvan az elozo kerdesben felvazolt telepules kozeleben, vagy mashol is jo lehet, 10-20 km utazas nem problema, autoval megyunk. (Mondjuk nem tudom a parkolas dija mennyi, lehet osszessegeben rosszabbul is jarhatunk.)
Igazabol a Szloven reszt jobban preferalnank, ahogy olvasom a neten az az alig tobb, mint 40 km partszakasz szep, valtozatos, es van homokos terulet is.Segitsegeteket elore koszonom!
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
szab13
aktív tag
Szia!
ENC-el tényleg gyorsan át lehet lépni a kapukat, de ha dugó van akkor a külön sávig ugyanúgy sorba kell állni.
Zágrábnál visszafele egybe van az ENC és kártyás sáv, elcsúsztatva a "sima" kapukhoz képest.
[link]
Tehát Zágrábnál visszafele kártyás fizetéssel ENC nélkül is tudsz gyorsan haladni.
Amúgy a kártyás fizetés a legjobb.[ Szerkesztve ]
-
bigrob
őstag
Sziasztok!
Mint derült égből a villámcsapás ért ma, hogy augusztus 3-án tudnánk menni Karlobag mellé, úgyhogy eldöntöttük, hogy megyünk!
A probléma az, hogy még sosem voltunk Horvátországban..
Az lenne a kérdésem, hogy olvastam ezekkel az enc készülékekkel gyorsan át lehet lépni a kapukat, nem nagyon találtam most már helyet ahol lehetne bérelni, viszont olvastam itt fentebb, hogy elvileg lenne bankkártyás sor is ami egész gyorsan halad?
Ha a bankkártyás sorral sem kell órákat állni, akkor tennék a Master Cardos paypassos kártyámra és csak azt húzogatnám, ha szerintetek ez jó ötlet.
Illetve tudtok ajánlani látványosságokat, illetve mit nem lenne szabad kihagyni Karlobag közelében?Köszönöm szépen!
RobiNincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
VIBO
őstag
Nagyon köszi az infókat
iPhone 14 pro, Buds Pro, Apple Watch Ultra, MK7 GTI, Zenbook i7
-
sethi
senior tag
Gorican-Sveta Helena 47Kn, Lucko-Rijeka 77Kn, Ucka-Kanfanar 47Kuna. Magyarországon olcsóbb az üzemanyag, de ugyis kell kint tankolnod. Az utolsó kút Letenyén van a régi 7-es úton. Az üzemanyag picit jobb minőségű kint. Nekünk kevesebbet eszik belőle. Mi mindig a Crodux kutakon tankolunk. Pálya kapuknál kártyával fizess és kártyás sorba is állj az gyorsabb. Hazafelé Zágráb előtt a kártyásoknak és enc-seknek külön sor nyílik. Táblák fogják jelezni. Az utiköltséged többi részét a fogyasztásod fogja adni. Rijekában figyelj a sebességhatárokra mert van az elkerülőn két kamera is. A Rijekai Crodux kúton szoktunk kávézni mert gyönyörű a kilátás a tengerre, és a szigetekre. Rovinj gyönyörű és sokat lehet sétálni, menjetek fel Eufémiához dombetetőre. A környéken érdemes megnézni a Limski fjordot, Vrsart (kőfejtőtől a naplementét), Porecet, Novigradot, Umagot, a savudrijai világítótornyot. Kostoljátok meg a tenger gyümölcseit! Nekünk nagy kedvenc a grillezett tintahal ajvárral. A mobilhálózat nagyon jó. Végig 4G van. Wazéval megyünk mi is, de ha offline navi kell a Here we go hibátlan és részletes ha letöltöd a térképet hozzá. A hak.hr oldalon az interaktivna kartara ha rákattintasz be tudod kapcsolni a kutakat és látod, hogy adott kúton mennyi az üzemanyag, ugyanott bankautómatára, autószervízre is rá tudsz keresni
-
bandus
veterán
opatijatol mehettek a sziget belsejeben egyenesen rovinj fele, de erdemes plomin fele kerulni a 66-os uton es inni egy kavet a hotel flanonaban, nezd meg azt a kilatas google-on
ezen kivul nekem rovinjbol a legnagyobb elmeny volt, amikor bereltunk bringat es bejartuk a deli reszen levo nemzeti parkot. szamtalan helyen meg lehet allni furdeni, nagyon jo oblok vannak. mondjuk ez a program nem tart ki egy hetig, de en imadtam
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
bandus
veterán
plz, egy kicsit gondolkodj mielott kerdezel. honnan a fenebol kene tudnunk mennyi utikoltseggel szamolj? egy 1.2-es matizzal mentek vagy egy 5.0-s mustanggal? Gondolom ki tudod szamolni mennyit fog fogyasztani a kocsitok.
Google, horvatorszag autopalya dijak, elso talalat, voila esetleg levezethetunk helyetted rovinjig ha gondolod"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
VIBO
őstag
Sziasztok
Szeptember 8-14 között mennénk Rovinjba. Budapestről kocsival.
Még soha nem voltam kocsival.A kérdésem, hogy kb. mennyivel kell, hogy számoljak útiköltség?
Azt olvastam, hogy érdemesebb itthon tankolni inkább, mert ott kint drágább. Ha ott kint tankolok, akkor is az INA kutakat javasolják általában. Olvastam olyat is, hogy érdemesebb a 100 oktános benzint venni.
Gondolom érdemesebb kártyával fizetni az autópálya kapuknál, úgy gyorsabb a tapasztalatok szerint amiket írtatok. Kb. mennyibe fog fájni, mire lejutok Rovinjba?
Illetve megköszönöm, ha bármi okos információt tudtok adni, hogy mire figyeljek útközben (sebességkorlátozások, hol érdemes megállni útközben, stb), Rovinjban és körülötte hol-mit érdemes megnézni, mit vigyünk magunkkal, mit ne, stb
Wazet érdemes használni nem? Főleg, hogy RED-es csomagom van és elvileg nincs adat roaming díj sem.
[ Szerkesztve ]
iPhone 14 pro, Buds Pro, Apple Watch Ultra, MK7 GTI, Zenbook i7
-
jansky1
senior tag
Horvátországban létezik valami holtankoljak szerű oldal, vagy alkalmazás?
-
Botigta
aktív tag
válasz kisgyerek85 #1276 üzenetére
Biztatóan hangzik...
-
kisgyerek85
senior tag
-
Botigta
aktív tag
Üdv,
Tudjátok esetleg, hogy éjszaka az autópálya kapuknál lehet-e ENC dobozt venni?
Köszönöm
-
jansky1
senior tag
Igen, kp-t felvenni ATM-ből biztos nem éri meg.
-
kisgyerek85
senior tag
Mult heten nyaraltunk a KRK szigeten. Itthon 45Ft-os arfolyamon valtottam a forintomat kunara,amikor kifogytunk,akkor ATM-bol vettem ki penz ami 49 Ft-os arfolyamon valtott. Mastercard-al valo fizetest, 43-44Ft-os arfolyamon valtotta.
-
Balinov
titán
válasz jansky1 #1257 üzenetére
Régen nem úgy volt hogy huf alapú lfszhoz tartozó kártyával külföldi vásárláskor devizakozep volt? Kuna felvétel még lehet egy jó kérdés..
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
válasz jansky1 #1255 üzenetére
altalaban jobban szoktak a Mastercard/Visa kombot szeretni, Maestro regebben nemely eu-s orszagban problemas volt
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
jansky1
senior tag
válasz zazahoho #1254 üzenetére
köszönöm!
Maestro kártyás fizetéssel van tapasztalata valakinek? Kunát euróra váltják maestro (mastercard?) árfolyamon, majd a bank az Eurot váltja forintra deviza eladási árfolyamon. Ahogy én számoltam kb ugyanannyira, vagy kevesebbre jön ki, mint a kp., de javítsatok ki, ha nem így van.
-
-
jansky1
senior tag
Üdv!
Tudjátok esetleg, hogy kinti pénzváltók hogy váltják az Eurot kunára? Vagy itthon váltom először forintra, aztán kunára, vagy kint, ha jobban megéri, Eurót kunára.
köszi
-
prannk
őstag
Hali. Ki melyik kútnál szokott tankolni? (Dízel) Tavaly az inát tankoltam de valahogy nem sikerült annyival hazaérni mint leérni (MOL)
-
-
-
Melorin
addikt
válasz Balinov #1244 üzenetére
Sajna az összes túl sokba kerül nekünk
Ahogy számoljuk, 140k kb a legolcsóbb 6 éjszakára az útiköltséggel, matricával stb. együtt. Erre még rájön az étel és a költőpénz. Mi max 150-et tudnánk július végéig összespórolni de ahhoz csoda kéne, hogy minden beleférjen ennyi pénzbe.[ Szerkesztve ]
-
sethi
senior tag
válasz Melorin #1243 üzenetére
Szia! Ha Horvátország és Olaszország is tetszik, nézelődjetek szállást az észak isztrián. Az a kettőnek a keveréke Umag egy nagyon jó hely. Közel van Szlovénia, Olaszország, jó kis kirándulásokat lehet csinálni. Gyönyörűek az isztriai városkák is pl: Rovinj, Porec, Novigrád. Mi mindíg utazási irodán keresztül intézzük a szállást, lehet nekik van még, ha nincs a bookng.com-on biztos találtok
-
Balinov
titán
válasz Melorin #1243 üzenetére
Nem vagyok Horvatorszag szakerto, olaszokhoz is csak 2-3x sikerult majd' 39 ev alatt eljutni, de en megforditanam a kerdest.
Eloszor is gmaps alapjan kb beloni, hova szeretnetek menni, kilistazni par telepulest, meginkabb regiot (pl. Firenze helyett Toszkana), aztan eldonteni kb mennyi a keret, abbol mennyi az utikoltseg es a koltopenzre szant osszeg. A megmaradt netto elkoltendot figyelembe tartva pl. bookign.com-on szetneznek.
Van kiscsillio hasonlo gyujtooldal, de amiert javaslom a booking.com-ot az:
* Van magyar nyelvu felulet
* Eleg korrekt pl a mobilos (Android) appja
* Sok szallasnal van ingyenes foglalas torles, ha bebaszna a menyko es megsem tudtok menni.
* Lehet shortlistakat csinalni. Mittomen, pl. ha kineztek 3-4 regiot/varost, akkor egy-egy celteruleten levo, nektek tetszo szallast egy-egy shortlistba pakolni, hogy kesobb ossze tudjatok hasonlitani.udv
B10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Melorin
addikt
Sziasztok!
A feleségemmel szeretnénk idén elmenni nyaralni valahová. Horvát vagy Olasz tengerpartot szeretnénk látni.
Kocsival utaznánk. Nehéz helyzetben vagyunk ugyanis még sosem nyaraltunk (7 éve vagyunk együtt) így kb teljesen bénának érezzük magunkat az egész kitalálásában, szervezésében.Tudnátok tippet adni ahhoz, hogy pl hol találunk július végére szállást ami aránylag közel is van. Tudom elég késő van már és a legtöbb hely már rég le van foglalva, de hátha mégis találunk valamit.
Legalább városneveket mondjatok ahol keresgélhetünk.
Köszi! -
Balinov
titán
Esetleg trivago es/vagy booking.com
Utobbi akkor jon jol, ha pl van free cancellation. Mi most ugy tervezzuk jovo juniusi Isztriat,hogy most lefoglaltuk a szallast, akkor kell fizetni, ha elfoglaljuk a bungallot. Ha kozben beesik valami jobb deal, ingyen lehet a foglalast torolni az utazas elott 2 nappal
Erdemes tobb site-ot atnezni, mert
* Esetleg ugyanazon kinezett szallas olcsobb a masik site-on
* Ugyanazon varos/regio-ban X oldal listaz mondjuk 20 szallast, Y meg huszat, Z, meg huszat, de a mindegyik 20-as mintabol van olyan, amit a masik oldalakon nem is latsz.10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
veterán
Többször is foglaltunk a Pihiszuszi szállásfoglaló oldalon, nekünk bevált, érdemes a többi ismert oldal mellett ezt is végigböngészni.
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
Cry0
őstag
sziasztok!
milyen szállás kereső oldalakon érdemes nézelődni ami megbízható ? mint pl szállás.hu és booking.comIphone 15 Pro Max Kék Titán
-
sethi
senior tag
válasz Balinov #1238 üzenetére
Útminőség hibátlan. Pihenőhelyből és benzinkútból van bőven. A csak pihenőhelyek nem túl tiszták, a benzinkutak viszont igen. Az árak kb mint itthon. Plovanija kis határ, nincs akkora forgalom mint Kastelnél viszont át kell menni hozzá Izolán, de nem vészes még csúcs szezonban sem.
-
Balinov
titán
Koszi a tippeket, igyekszem majd eszben tartani. 7 ejjel lesz, szoval valszeg a havi utdijat vesszuk, kevesebb adminisztracio,
Minosegre milyen a Szloven irany? utak minosege, pihenohelyek/benzinkutak tisztasaga, arak?
koszi
B10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
sethi
senior tag
válasz Balinov #1236 üzenetére
Szia
Én a legegyszerűbb útvonalat választanám. 86-os úton Rédicsig onnan a Szlovén pályán végig, Kastelnél vagy Plovanijánál át Horvátországba és az isztriai pályán Rovinjig. Ljubjana előtt a Trojane lehajtónál egyetek egy finom fánkot Arra figyelj, hogy a matrica a szlovén pályára hét napos úgyhogy kettő kell belőle, vagy ugyanolyan árban havi. Rovinjból sok hajós kirándulás indul, de érdemes megnézni Porecset, a Limski fjordot vagy felmászni a kőfejtőhöz Vrsarban megnézni a naplementét -
Balinov
titán
Sziasztok, jovo nyaron csaladdal (nagszulok, kisgyerek, 7 szemelyessel) megyunk Isztriara, Rovinj alatt, Vestarban egy franko holiday home-os, medences kempingbe, a szezon elejen, remelhetoleg nem a szardinias tomegben. tudom, meg rohadt korai, de nezegetem, merre kene...Gyorbol indulnank, a szallast du 2-3 utan lehet elfoglalni, igy nem lenne letszukseglet mondjuk ejfel korul indulni..
Kerdes. Michlen utvonaltervezo, google maps 3 utvonalat ajanl fel. Ausztrian keresztul, Graz erintesevel Trieszt felol megkozelitos, Szombathelyen, 3ashatar erintesevel, Zagrab, Karlovac, Rijeka erintesevel es a Szloven utvonalat, Szombathely, Maribor, Ljubjana erintesevel, Isztriat eszakrol megkozelitost.
Egyszer voltunk parommal 2003- ban, akkor Pula alatt, Medulinban, akkor 'Zeg, Nagykanizsa erintesevel ertuk el a hatart, de anno meg gozerovel folytak az autopalya,viadukt, alagut epitesek deli szomszedainknal, igy ejfeli indulassal, Csornanak lecsapatva ugy de 6-7 kozott voltunk Rijekanal, majd onnet a parti uton zergesztunk el a 205-el Medulinig..
Emlekek szerint szep ut volt, de szivesen kiprobalnam a szloven utvonalat. (igy a zagrabi fizetokaput kikerulnenk).
Vagy, erdemesebb Gyorbol felmenni Fehervarig, ra az M7-re es lecsapatni azon a hatarig?
Tudnatok-e tovabba olyan oldalakat ajanlani, (angol,magar) ahol egyeb tippeket (pl. arak, latnivalok, akcios kirandulasok, stb) talalhatok?
Koszi
-
BlacKSouL
addikt
Na mi újság, kinek milyen volt? Nekünk tökéletes egy hét tökéletes nyári idővel.
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
prannk
őstag
Itthon teli tank evo plus dizel. háromnegyed tank volt 760km ( makarska ) Negyed tankkal indultam el haza. Sibenik után pár km el tankoltam INA Eurodizel plust mert ült a mutató már szinte. Tankoltam bele 28 litert Határ előtt 50km el megint tankoln i kellett. Tankoltam 60 kunáért hogy Nagykanizsáig elég legyen. itthon tankoltam MOL EVO-t 336 ért 15 litert. hazaértem úhy hogy negyedig volt atank ( 191km ). Nem tudom mi volt ebbe az inás üzemanyagba De hazafele több mint negyed tankal több volt VAgy ennyit számítana a prémium üzemanyag
Aki tegnap indult útnak és 10 óra fele volt zágrábnál részvétem!! Nem torlodtak hanám át a sor több 10km er hosszan
Egy jó tanács : hazafele zágrábnál kártyával fizessetek! fele akkora sor volt vagy kevesebb
[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
válasz tdhenry #1229 üzenetére
Pedig qrva sokat számít, hogy +50kg(liter) vagy sem! Most néztem meg a Sygic travel book alatt, hogy mennyit másztunk az út alatt és azt látom, hogy összesen majdnem 6500m volt. Azért nem mindegy, de azt is megértem, hogy sokaknak ez nem számít, nem vagyunk egyformák!
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
Igazad lehet - sőt!
Sokkal nagyobb apropó akkor már az, hogy - amennyiben valóban nagy lesz a forgalom a letenyei átkelő irányába - a rövidebb határátkelés érdekében, a régi átkelő felé vesszük utunk. Akkor meg már, - hiszen úgyis ott megyek el - a MOL kút előtt, tankolok ott.Kb 350 km-nyi útra van elég üzemanyag most a tankban. Semmiképp sem éri meg most tele tankolni, mert annyival is könnyebb a jármű. A fórumtársak korábbi elmondásai alapján pedig, a letenyei MOL valószínűleg olcsóbb is, mint később bármelyik M7-esen található kút.
-
addikt
Ér ez az egész ennyit egyébként? Nem tudom milyen üzemanyag, meg hány literes a tankod, de kúttól és benzin/dízeltől függően szerintem a skála alja az a "Horvátban olcsóbb pár száz forinttal a teli tank" a teteje meg max 1500Ft spórolás a Magyar oldalon, kút keresgélés terhe mellett. A kettő között bármi lehet, de sanszos hogy a közepe lesz, szóval fogni fogsz pár száz forintot max.
Cserébe (magamból kiindulva) folyton lesném a hazaúton a fogyasztást meg a ranget, ahelyett hogy nyugisan nézném a szép tájakat
[ Szerkesztve ]
-
sethi
senior tag
Egyértelműen ki van táblázva. A kamionoknak mutat majd lehajtást. Az fog a régi határra vinni. Lesz ott is egy benzinkút horvát oldalon. Hazafelé ott szoktam elkölteni a maradék kunát. Ha a letenyei Mol kútra akarsz bemenni akkor a határ után egyenesen és ott lesz a 7-es út mellett. Becsehelynél vissza tudsz menni az M7-re
-
-
BlacKSouL
addikt
Ahogy irtam Kanizsán is olcsóbb a városban. De ha szimpatikusabb Letenye és vagy a mol akkor ha nem tetted volna, mindenképp a régi határátkelőn menj át, és onnan egyszerűbb a város, mint a pálya felől visszatekerni. És nem mellesleg szinte biztos hogy kisebb a tömeg. Ha épp sok a külföldi, márpedig most sok, akkor ők mind az új felé fognak menni.
-
axlfsi
veterán
Köszi mindenkinek az infókat!
Ez a 339 Ft 95-ös benyáért meglepően olcsó Letenyén, de majd kiderül. Én itt már nem állok kúthoz és igen, 9.11 a legolcsóbb (ami barátok közt is 375 Ft - ennyiért tankoltam idefele a MaxxMotion 100-at )
-
axlfsi
veterán
válasz BlacKSouL #1216 üzenetére
Holnap indulunk vissza KRK szigetéről... Most kb 350 km-nyi távolságra elegendő üzemanyag van a tartályban. Mindenképp tankolnom mell meg, hiszen Pest megyéig kell elgurulnom... De VAJON Letenye körül mennyi az üzemanyag... Akár az is megeshet, hogy Horvátban még olcsóbbért tudok tankolni, mint Letenyén?
-
BlacKSouL
addikt
Hétfőn hazafelé jövet nézegettem ahol ki volt írva, én Pazin külvárosi részén Petrol kútnál 9,11-ért tankoltam, Porecben 9,15-9,20 körül voltak, a pálya mellett 9,22-9,25 körül mozgott nagyjából. De valóban talán nincs akkora különbség, mint itthon, hogy pl. Kanizsán 336-ért tankoltam, kicsit feljebb Zalakomárnál az Ina kúton 369 volt, valahol még feljebb meg 384...
Nagy átlagolt árszinteket itt meg lehet nézni. Hasonlóképp trafipax infók is fent vannak.
-
prannk
őstag
Hali. Jol láttam hogy autópályán ugyanannyi az üzemanyag mint a koponti varosokban?
-
axlfsi
veterán
válasz BlacKSouL #1210 üzenetére
Relatíve relatív!
Úgy értem, ha a gyerekkel vagy és figyelsz rá / vele vagy, akkor sok minden lehet gyerekbarát. Ugyan nekem már nagyok a gyerekeim, de ahol most éppen lejöttünk, can több család is kis gyerekkel és teljesen jól elvannak...˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
_stick_
őstag
Mi a jelenscicai strandra mentünk a gyerekekkel. Az alsó öböl a térképen, ilyen a strand, teljesen gyerekbarát. Kevesen vannak, mondjuk mi korán, már fél 9re lent voltunk. Délutánra is csak kb 15 család van. Ami negatívum, hogy a sétahajósok néha megjelennek egy adag turistával fürdésre, de hamar elmennek. A nagyobbik gond, az bevállalás kérdése, hogy a parkolóból elég meredek és nehéz út vezet le az öbölbe. Hol apró köves, hol sziklás nem veszélytelen, de le lehet érni szép lassan óvatosan. Visszafele lassabb, emiatt biztonságosabb, de nehezebb. Igaz én 6/9 évesekkel voltam, de sztem kisebbel is bevállalnám. WC, zuhany nincs, csak amit visztek az van.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz BlacKSouL #1210 üzenetére
A fent írt példában mindkettőt megemlítettem. Az első képen levőnél elesésveszély lehet a sekély részen. Ugye itt a gyerkőc térdre, hasra, fejre, seggre fog érkezni ilyen esetekben a kövekre, amitől nyilván ordítani fog A második képen levőnél bejöhetnek még a hullámok, amik még a felnőtteket is könnyen nekidönthetik a szúrós/vágós sziklafalnak. Szóval ilyesmikre kell figyelni, de szerintem nem kell neki ekkora feneket keríteni, túlragoztam kicsit már a dolgot. Mi élveztük, simán választatnánk újra ezt homokos part helyett, illetve nem ez döntené el a kérdést két úti cél között.
[ Szerkesztve ]
-
BlacKSouL
addikt
Ez mennyire számít gyerekbarátnak? Mármint szülői szemmel. Mert én gyerektelenként más szemmel nézem, tehát én ugyanennek a strandnak a sziklásabb meredekebb oldalát használom.
-
addikt
Rabacnál voltunk még, ott két elkülönülő nagyobb strand van, mindegyik sziklás. Kicsit stresszesebb, mert jobban kell figyelni, hogy a gyerkőc ne essen el a sekély részen, mert ott akár élesebb kövek is lehetnek. Cserébe tisztább a víz mint egy homokos parton, és neki is jobban bejött, mert imád kavicsot dobálni, meg építeni belőlük Vannak olyan szakaszok is a sziklás strandokon, ahol nincs sekély rész, vagy igen, de dugig van nagy sziklákkal. Ezt is kipróbáltuk, itt a hullámokra is kell figyelni. Egyébként a legjobb megoldás szerintem az, ha úszógumival/karúszóval/mellénnyel bementek vele a mélyebb vízbe, ott nincs szikla, nem esik el, nem csaphatja a hullám a sziklának, stb...
A legextrémebb a Duga Luka nevű öbölben található strandolás volt talán. Itt nincs ugyanis kiépített strand, viszont kb. 5-10 ember volt a parton. De itt se volt vészes, simán vállalható egy ekkora gyerekkel. A tömeg hiánya miatt még nyugisabb is volt, jobban tudtunk rá figyelni.
-
addikt
Én kb. 1 hete voltam ott. Csak beugrottunk egy fél délutánra strandolni Rabac-Rovinj kirándulásból hazafelé.
Valóban sokan voltak, de annyira nem volt vészes (értsd: lehet találni helyet, de sok ember van), nagyon hosszú a part/strand. Más helyeken simán megesett hogy se parkoló, se egy törölközőnyi hely. Ennél azért itt valamivel jobb volt, de nagy csodát ne várj.
Mi direkt a homokos rész miatt néztük meg (3 éves gyerekkel), de szerintem az egy kamu. Egyrészt ez csak az öböl legbelső részén van egy kisebb partszakaszon (az egészhez képest), másrészt úgy láttam, hogy attól homokos csak, hogy odahordtak egy halom homokot Ez azt eredményezi, hogy megkapod a homokos strand minden hátrányát (cuccaid, cipőd, mindened tele lesz sárra meg homokkal), de legalább amint a vízbe bemész ugyanúgy találkozol a sziklákkal, tehát a fürdőszandál itt is kötelező.
Pont találkoztunk egy magyar családdal a strandon, a hölgy arra panaszkodott hogy durván belerúgott egy focilabda méretű sziklába a víz alatt. Szóval csak óvatosan
[ Szerkesztve ]
-
Cselo
csendes tag
Sziasztok,
1 hét múlva hétfőn megyünk Medulinba 2 ovis korú gyerekkel. Nézegetem a strandokat a környéken és nagyon sok helyen azt írják, hogy nagy a tömeg... (Tripadvisor)
Ok, értem, hogy augusztus van és sokan vannak, de tudtok olyan helyet ajánlani, ami "gyerek konform", Medulin közelében van és vállalható szintű a zsúfoltság?
Köszönöm előre is,
-
addikt
Semmi szerencsére Rabacból lementünk a part mentén Duga Luka-ra, ott kerestünk egy partszakaszt ahol nincs senki, kis fürdés, gyerekkel sárkányeregetés (na ezt próbálja ki valaki szezonban hivatalos strandon ). Onnét tovább le Sveta Marina-ig, aztán vissza a rabaci kikötőbe, közben pár kisebb öböl felfedezése, búvárkodás (csak ilyen decathlonos snorkeling cuccal), rövidebb fürdések. Tök jó szabadság és felfedezésélményt ad már egy ilyen kisebb csónak is, mindenkinek csak ajánlani tudom (figyelembe véve a fentebb taglalt problémakört).
Az irányítást kb. 10 perc alatt el lehet sajátítani készség szinten. A lehorgonyzásra viszont figyelni kell, nekem problémát okozott felmérni a part (túl sekély víz) közelségét, ezért inkább jóval előbb lekapcsoltam a motort, ott, ahol már tuti leért a lábam, de elég mély volt még a víz (160-170cm). Innét lábon kilökdöstem a csónakot családostul a térdig érőbe, ott horgony le, onnét pedig nekik is könnyen ment a ki/be szállás, meg a cuccok szárazon partra juttatása De úgy a 3-4. kikötés után már rá lehet érezni, és nem kell ennyit szarakodni.
A kis 5 LE-s motorhoz egyébként van egy elég nagy méretű üzemanyagtartály a hátsó ülés alatt, a fickó szerint full gázon elmenne vele egész nap (09:00-18:00), de ezt azért nem próbáltam ki, meg nem is töltöttük ki az időt, mert nem bírtunk elég korán felkelni hozzá. Valami 10:30 körül vettem csak át a csónakot
Ja, azért is írtam le mindezt, mert tök sztenderd ez a csónak az Isztrián, mindenhol ilyeneket láttam. Teljesen ugyanúgy néznek ki, max a színük más. Ha valaki akar bérelni és nincs jogsija, akkor csak ezt adják oda, tehát a fentiek érvényesek lesznek rá
Sajnos az este felé érkező hidegfront miatt nem volt teljes szélcsend, olyan 3-4m/s -es szél lehetett, helyenként 6-8-as lökésekkel, ami mozgatta már annyira a csónakot, hogy az asszony féljen kicsit (csak hogy teljes legyen a sztori, a fiam közben aludt egy nagyot, szóval senki ne gondoljon durva dolgokra). Lehet, hogy el is rontottam kicsit, mert most nehéz lesz meggyőzni a B jogisról, pedig 1-2 mérettel nagyobb hajókat sem mozgatnának már így a hullámok. Na mindegy, azért nem adom fel, mert nagyon bejött a dolog
[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
Plitvice gyonyoru, de igen, ahogy irod is, valamikor masik evszakban; tavasszal vagy osszel. Nyaron a tul nagy paratartalom miatt is kellemetlen tud lenni, az arra erzekenyeknek.
Csonakberlessel vegul nem volt semmi gubanc? ... te, kaloz!
-
addikt
Ma jöttünk haza, tettünk egy kis kitérőt Plitvice felé/miatt (nemzeti park, aki nem ismeri, írja be a google képkeresőbe és ámuljon). Azt javasolnám a hasonló tervvel rendelkezőknek, hogy gondolják meg kétszer is, az ott lévő embertömeg miatt elképesztő szenvedés volt az egész, agyonvágta a teljes élményt. A kb. 7500Ft-os belépő (/fő) tartalmazná a parkon belüli közlekedés árát is (busz, hajó), de esélytelen volt bármelyikre is feljutni. Az ösvényeken pedig egymást taposták az emberek, a deszkapallókon a vízes részeken meg egyenesen csodaszámba ment hogy nem esett bele senki (nincs korlát). Egyébként dél körül olyan szinten tele lettek a befelé vezető utak és a parkolók, hogy megjelentek a rendőrök is, ők irányították az autósokat mindenféle kis földutakhoz ahol legalább parkolni tudtak (ezekre amúgy tilos bemenni normál esetben, parkolni ott pedig pláne nem szabad). Szerintem az lett volna a korrekt a park üzemeltetésétől ha a belépés előtt tájékoztatnak, hogy mi várható (szolgáltatásokat felejtsd el, gyere vissza máskor, stb..), vagy be sem kéne engedni ennyi embert.
Plitvicét egyszer mindenképpen látni kell, ez biztos, viszont nekem az volt a tanulság, hogy nem júliusban
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Köszi, sejtettem hogy szűrkezóna... Közben azért túl is vagyunk rajta, a vihar előtt 1 órával álltunk be a kikötőbe
Egyébként a konzulátus honlapján azt írják, hogy 5HP-ig nem kell jogsi, de csak gumicsónakot említenek. Nos, ez nem az volt, bár méretre belefért abba a kategóriába. Fene tudja, lehet hogy megvágtak volna, de az is lehet hogy nem nagyon érdekli a rendőröket (lásd a lent említett követelményeket a jogsik kapcsán).
Másrészt belemélyedtem az A meg a B jogsiba, elég vicces. Az A kategória az a semmi, valami 1-2 órás tanfolyamot kell végighallgatni, és adnak egy papírt. A B-nél van vizsga + tanfolyam, de hajóba ott sem ülsz bele, nulla gyakorlati követelmény van. Cserébe ad 30 bruttó regisztertonnás hatalmas hajókra engedélyt, kb. motorméret limit nélkül az egész földközi tenger partjaira (pár kivételtől eltekintve). A tanfolyam 1 napos, a vizsga 1 órás, és örök életre szól, nem kell hosszabbítani, orvosi alkalmassági sincs, megbukni nem szokás.
Példa hogy mi fér bele a B jogsiba:
És ezeket az elméleti tanfolyam után bárki vezetheti.. Persze nyilván nem fogja tudni, pláne nem biztonsággal, a tapasztaltabb tengerjárók ki is vannak e miatt akadva kicsit a Horvátokra (joggal).
Gondolkodok rajta hogy leugrok ősszel, és megcsinálom a B-t, illetve keresek mellé valakit akitől gyakorlatot is tudok tanulni. Úgy számolgattam, hogy egy akkora hajó amin két család (4 felnőtt + 2 gyerek) kényelmesen elfér (alvással együtt), kibérelhető lenne a 2db szállás árából, az élmény viszont összehasonlíthatatlan. Persze nyilván vannak plusz költségek (kikötői díjak, üzemanyag, stb..), szóval azért valamivel drágább mint egy sima apartman, de nem nagyságrendekkel, mint ahogy azt alapból gondoltam.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Egy újabb érdekes eset [Update HSZ-ben]
- Kuponkunyeráló
- Íme az új Android Auto!
- YouTube
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Kína-exkluzív Arrow Lake-S processzorral gyarapodott az Intel portfóliója
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget