- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- A felső kategóriában is megy az átnevezés a MediaTeknek
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megmutatta a Google az Android 16 Material 3 Expressive felületét
Új hozzászólás Aktív témák
-
tozser53
csendes tag
Helyesbítek! A " MX8_HT16_V1.0.5_user_20180115_16_40_21 " ROM a [link] -ről tölthető le.
Bocs! -
tozser53
csendes tag
MX8_HT16_V1.0.5_user_20180115_16_40_21 + Magisk-v20.1 = A legjobb root kombináció!
Kamera is marad a helyén és kevés RAM-ot zabál. Ha van még érdeklődő, próbálja ki. Nekem bejött. Dr. Web így már ki tudta szedni a "kellemetlen" appokat a systemből. Egyébként a leírásokkal ellentétben (official) dr. Web costum ROM-ot jelez. Amikor a gépet megvásároltam volt, ez a ROM volt rajta. -
tozser53
csendes tag
Fiúk!
Próbára felraktam egy v.9-es official ROM-ot. Kár volt. Nem tudom elérni a recovery-t sem. Kis zöld űrhajó jön föl piros figyelmeztető táblácskával és nincs tovább. Hogyan tudnám leszedni ezt a ver.9.1.2-t. -
tozser53
csendes tag
Proximity szenzor működik, de időnként telefonálás közben az archoz közelítve a képernyő nem sötétül el. Szenzor kalibrációs app-al újraindítás után ismét jó valameddig. Másik app. beleszól? Roppant kellemetlen, mikor a fülemmel telózás közben bekapcsolom pl. a rep. üzemmódot.
-
tozser53
csendes tag
A telefon közelség érzékelője elkoszolódott és telefonálás közben amikor az arcomhoz közelítettem a képernyő nem sötétült el, az "Állapot sor" legördült és ezt-azt megnyitott, pl. a "rep.üzemmódot". Erre már korábban rájöttem, csak azért dobtam fel most, hátha valaki még benéz ide.
-
tozser53
csendes tag
Femikinek köszönöm. Minden ok!
Mindenkinek: Telefonálás közben bekapcsol a "rep. üzemmód" és megszakítja a beszélgetést. Találkoztatok már ezzel, vagy egy újabb vírus? Ja és csak katonaként ültem reülőben, de akkor még nyoma sem volt a mobilnak. Azóta a földön tartózkodok. -
tozser53
csendes tag
Marhaságot kérdeztem egyel feljebb, de tudtok olyan progit win7-re amivel a képet és a hangot össze lehet fésülni, vagy nem úszom meg az analóg- digit átalakítót?
-
tozser53
csendes tag
Kollégák!
Öreg VHS kazetta tartalmat mentek Homtom-mal !!! (Ne nevessetek ki. Digit átalakítóra nem költök, a próba felvétel meg jól sikerült a Homtom videó felvevőjével.) Letöltöttem egy "OpenCamera" apk-t. Lehet SD kártyát beállítani könyvtárnak. OK! Be lehet állítani külső mikrofont, mint hangrögzítő helyet. No itt a bibi: A TV hangkimenetéről jövő jelet nem veszi a készülékem, hiába állítom "külső mikrofon" álllásba az "OpenCamera"-t, továbbra is a készülék saját mikrofonja veszi a jelet. Tippetek? Macerás, hogy órákon keresztül kell hallgatnom a Tv hangját, amíg a felvétel tart. A fülhallgató csatlakozó nem állítható át, hogy vegyen is jelet? -
tozser53
csendes tag
Sziasztok!
Tud valaki Homtom HT16-hoz akkut online vásárlással, ill. a pro HT16 akkuja megegyezik az elsőként említettével? -
tozser53
csendes tag
Most már megnyugodtam! Én keveset telefonálok, inkább csak "segélyhívásra" kell a család felé.Esténként kapcsolom be online rádiózásra, esetleg csavargáskor offline-s navigációra. Nagyon ritkán - ha feldobtok valami újat - én is kipróbálom, hogy utána "szentségeljek" és visszaállítsam az eredeti állapotot.
Amit én kitaláltam korábban, most röviden leírom. A képernyő kikapcsolására létezik egy kis progi: "Screen Off and Lock_v1.17.4 apk".Ezt használom. A bekapcsolásra: "Beállítások" - " Smart wake up" - "Slide up" (Ez az ujj huzogatásos módi) "Be".Nos ez hozza be nálam a "Call log" ablakot. De, ezzel a variációval nem kell használnom a ki/be kapcsolót, ami ugye kopik. Ezek szerint valamit - valamiért. Egyébként a lépések száma ugyanaz. Kézi képernyő visszakapcsolásnál az unlock jön föl először, az én módszeremnél pedig a "Call log", amit a jobb alsó gombbal lehet egy érintéssel kiszedni. Köszönöm, hogy észrevettél.
u.i Chriot MIUI-s átalakítása valamiért nem lelt nagy érdeklődésre, vagy mindenki szereti a rootolósak között a StarOs-t. Szevasztok! -
tozser53
csendes tag
Bocs, még valami!
A "screen-off-and-lock"-nál mi a különbség a beállítás szempontjából a off és lock között. A jelentéseket tudom, talán azt nem, hogy zárolja a tel. a képernyőt és ezt be lehet állítani valahol? -
tozser53
csendes tag
Szia!
Most végignéztem a képernyővel kapcsolatos részeket. Először még egy kérdést engedj meg. Ha a power gombbal ki-be kapcsolom a képernyőt, a bekapcsolás után nekem egy zárolt képernyő jön föl, amit kéz-húzással tudok feloldani és akkor jön föl a "főképernyő", az ikonos. A "Beállítások" - "Display" menűben az "Alvó mód" 2 percre van beállítva. A kérdésem: Ez a beállítás zárolja a képernyőt, vagy csak kikapcsolja?
Esetleg valahol máshol "zárolom" a nem tudom, hogy a gépet, vagy csak a képernyőt? -
tozser53
csendes tag
Fiúk!
Nincs valakinek tippje, hogy képernyő nyitáskor ne a "call log" jöjjön föl alapban (StarOs)? Persze ez elsősorban telefon. -
tozser53
csendes tag
A TWRP-ben az új ROM felrakása előtt mit töröltél, ill. ha jól emlékszem, van egy formázási lehetőség is. Lehet, hogy formázni kellett volna? Én mindent az SD kártyára raktam fel és onnan pakoltam a ROM-t, gapps-t.
Nem próbáltál valami lájtosabb gapps figurát? Amit az előző kommentemben kérdeztem, az nem neked szól, de már rá is jöttem a megoldásra. -
tozser53
csendes tag
A magyart sikerült megtalálnom. Elsőre csak egy system -t vizsgáló appot raktam fel mindkettőre. CPU és RAM "fogyasztásban" nálam a StarOs győzött. Van még egy fontos dolog - legalább is számomra -, lehet, hogy tévedek: A MIUI-nél, működés közben a tel. felső része - a lelke - kézzel tapinthatóan melegedett. A StarOs-sel jártam így, mikor egy nagyobb terjedelmű gapps-ot raktam rá. Akkor még nem tudtam, hol találom a neki megfelelőt, a "MR_gappsPico"-t, amiben a fiúk segítettek.Az accelerometer mindkét ROM-nál ugyanazt produkálja. A "Z" axis fixen valami 4,8 értéknél vagyon leragadva, így sem a képernyő forgatás, sem a fényképező nem működik korrektül, de ez legyen a legkevesebb.A dr.Web-em sajnos "kimúlt, ezért nem tudtam megvizsgálni, tartogat-e systemben rejtező vírust. Számomra nem lényeges -sőt- , hogy a gugli mennyi felesleges appját akarja ránk sózni. A kérdésem: Nekem éjszakára a gépem kikapcsol. Reggeli indításkor, néhány app (Talk caller Name, Cube ACr) -ot a "Beállítások","Kisegítő lehetőségek", "Szolgáltatások"-nál kikapcsol és , ha nem kapcsolom vissza, ezek az appok nem működnek. Mielőtt valaki megkérdezné, ezek az appok a "Auto start apps management"-ben be vannak kapcsolva.
-
tozser53
csendes tag
A dr Web a StarOs-ben is talált "rossz" appokat. Másolom őket, mármint a nevüket :SoftwareUpdateClient.odex, SoftwareUpdateClient.apk, FWUpgradeProvider.odex, FWUpgrade.odex, fotabinder. No, ezek mind a system-ben csücsültek és a dr Web-en kívül más irtó nem is jelzett vírust. Talán mert jobban függnek a guglitól? Néhány hozzászólással feljebb "zsolt974 (511)" ugyanerről szólt. Az én tudásom szerint csak rootolt masinán lehet kiszedni az ide fészkelt appokat. A dr. Web sem tudott vele mit csinálni a jelzésen kívül. A StarOs hibáit már leírtam, de ha valami bővebbet írnál a MIUI 8-ról. Gondolom And. 6 az alap. Milyen ver. számot visel? A StarOs a ver.9.1.1-ből lett kifaragva, ha jól emlékszem és a "Beállítások" - "Memória" - " 3 órás átlagos mem. használat felugrott a már írt 100MB-al a Wayteq által gariban kicserélt ver. 6.1.5-höz képest.Ezért kérdeztem, hogy mennyivel karcsúbb a miui-s.
-
tozser53
csendes tag
Szia chariot!
Amit a Lineage 13-ról és a MIUI 8-ról írtál, érdekel. Találtam a needrom.com-on egy Lineage 13 rootolt ROM-t, a MIUI 8 még nincs meg. A valamikor vásárolt HT16-os valami ver. 1.0.5.-tel (talán, bár már nem emlékszem a pontos ver. -re) gyors volt, kevés RAM-t zabált (min. saját appokkal a 700 MB-t súrolta a 3 órás átlag) A Femiki által ajánlott StarOs van most a gépemen. Alapban jó! Az előnye: Lehetett rootolni. Ki tudtam szedni a ) zsolt974 "511"-es infójában is közölt gyári "dögöket".Hátrányai: Valami 9. akárhányas verzióra épül és alapban 100 MB-tal több RAM-ot fogyaszt átlagban. Ami kevésbé számít: A képforgatás nem megy, de ez talán a kisebbik gond. Ha az általad felrakott ROM + a kisegítők többet érnek ennél, írd le, honnan és mit töltsek le, valamint a segítő infókat légy oly'szíves. -
tozser53
csendes tag
Kezdem nem érteni ezt a rohanást. Most akkor milyen készüléken, milyen ROM van, ... rootolt, vagy nem?
Ezideig a Ht16-on a rootolt ROM-k közül a StarOs-t talált(uk)am és használom. A Ht16 RAM és egyéb kapacitása mi mást visel még el? A miui, meg "miau" nem a saját készülékéhez való? És a StarOs-n kívül van még valami, amivel ki tudom ütni a cégek által bérakott időzített reklám s egyéb bombákat. Magyarul, hogy hozzáférjek a szisztémhez.
-
tozser53
csendes tag
válasz
Meggyi001 #200 üzenetére
Kedves Meggyi001!
A "200"-s megnyilvánulásod látom ezen fórumon az utolsónak. Végig böngészve az oldalakat, nem látom, hogy a rootolási instrukcióid valakinél is "sikert ért volna el". Ami nekem sikerült az Femiki "447" jótanácsaiból jött össze. Sokka besegített. Ami a lényeg: Mi a "Needrom"-ról nem csak a FlashTools, a SuperUs-t kellett, hogy leszedjük, hanem a StarOs Rom-t is és mindezek felrakása esetén (+ egy-két gapps, kamera ) kaptunk rootolt készüléket. Javíts ki, de én azt láttam, hogy nálad mindegy, milyen romra rakod rá a SuperSu-t. Átnéztem a "Needrom" összes Ht16-ra vonatkozó rom kollekcióját, valóban csak a StarOs mellé van írva, hogy rootolt. Nos, akkor nem minden ht16 verziót lehet oly' egyszerűen rootolni! Vagy igen? -
tozser53
csendes tag
Ébresztő Fiúk!
A StarOs remélem megy mindenkinek. Rootolt ROM és ez a lényeg! Az eredeti v. 9.1.1-ből lett átfabrikálva. Ha megnézitek a StarOs letöltési lapját, a kommentek között találjátok "Personally I don't like stock v9 roms. I prefer v6 type. v9 are more indicated for S8 that is virtually identical to ht16 fw.". Olyan szűk a RAM, hogyha már csak a StarOs-el tudtunk rootolt HomTom 16-t varázsolni, megköszönve a programozóit - ezen verzióból tudunk-e többet kihozni. Nálam ez nem azt jelenti, hogy "belerakok minden felesleges appot" - sőt...Ha valaki közületek feldob egy karcsúsító lehetőséget, annak én (talán mások is) örül(ök)nek. Én is csak leginkább telefonálásra használom, no meg néha online rádió hallgatásra és - csavargás okán - offline úttervezésre autóval (a gyalogoláshoz már öreg vagyok). Tippek Srácok?! Hajrá! -
tozser53
csendes tag
Ezt a ver. frissítést honnan szedted le? Bő egy éve ezzel a ver.-rel vettem a gépet. Bejöttek a hirdetések. Visszaküldtem a szervíznek. Rárakták a 6. akárhányat és felhívták a figyelmemet, hogy ne frissítsek. Ok. Megint vírus. Megkerestem a fórumot. A srácok beajánlották a StrarOs-t. Bejött, de valamit valamiért. Amint fentebb látod pár sorral, az accelerátor ( gyorsulás mérő?) nálam is bedöglött ugyanazzal a hibával. Pl. amikor egy képet készítet(ek)tem a kép 90 fokkal elforgatva jelent meg és jelenik meg mostanáig és nem működik normálisan a képernyő forgatás sem. Ezek minden bizonnyal összefüggnek. Az oroszokat megkérdeztem. Ők csak felrakják a netre a romokat, segíteni nem tudnak. Semmilyen app nem segít a hibát helyrehozni. Valamelyik angol nyelvű portálon beszélgetnek a témáról, de androidos szoftver guru nem vagyok, így feladtam. Meg vagyok elégedve, hogy a gépemet rootolni tudtam a srácok segítségével és kiszedhettem a vírusokat, bejutva a system.be.
A pico gapps megtalálása Soka segítségével mindent megoldott, mert a különböző általam talált gapps-k felrakása nagyon melegítette a gépemet. Ennyi. -
tozser53
csendes tag
A ROM csere sikerült. Egy hiba maradt. Az autó forgatás működik, de nem a helyes telefon dőlési szöget veszi fel a képernyő. Az accerelátor x,y,z komponenseiből a z értéke nem változik. Egy fix 4,2 m/s2 -t mutat. Van valakinek tippje a megoldásra?
-
-
tozser53
csendes tag
Most már a gapps is megvan. A "StarOs" mellett, ha nem tévedek.
-
tozser53
csendes tag
Lehet, hogy vak vagyok, de azt a pico gapps linket nem találom. Valami nagyon új gapps-t raktam rá, amitől alig mozdul a gép. Nekem is csak telefonálásra kell. Semmi játék, stb. Ha megmutatod a pico linkjét, akkor én is törlök most már a gépről és újra rakom, mert nagy a káosz.
-
tozser53
csendes tag
Sokka!
Hol vagy? Ha kiszilvereszted magad a gapps ügyben legalább írj néhány okos gondolatot.
Szia! -
tozser53
csendes tag
válasz
zsolt974 #464 üzenetére
Barátom!
Örülök, hogy ilyen egyszerűen és gyorsan felraktad az előtted küzdők infójára támaszkodva, bocs', a tudást illő tovább adni, vagy leléptél a fórumról. Femiki legalább tovább adja az infókat, ha kérdezik (Köszönöm Neki!) Ha meg kiléptél, mert OK a telód, legalább jelezd: Szevasztok fiúk! Ezt nem sértésnek szántam.
Üdv. -
tozser53
csendes tag
Még egy dolog feltűnt a fent citált link-ben. Ez a rész: "fastboot flash recovery -i 0x2b4c recovery.img ( a recovery.img helyére a TWRP fájlnevét kell beírni!" No itt két megjegyzést. A gép újra indításakor 3 parancs jön föl: "recovery", "Fastboot", ill. "Normal". Én Sokka leírása szerint, mind a nagy gép "Flashtool" mappájába beraktam a TWRP alatti két fájlt, mind - a Te javaslatod alapján, a külső kártyára amit kell. TWRP nagyszerüen felment és ezután jöhetett be valami "gebasz". Kétszer telepítettem eddig újra. Szinte rejtve jön elő a "start up manager", meg a már korábban említett "Fejlesztési" nyavalyát, amiben be lehet állítani - többek közt - az "USB hibakeresést" is. Valószínűleg valahol ezek között kell keresni a tel. időnkénti amper zabálását.Az "Ampere" appo-t én csak az egyik irányba tudom használni, de felraktam egy olyan appot, ami nekem is mindkét irányt mér.
-
tozser53
csendes tag
Fiúk!
Nem a bootloader nyitását hagytam le. Azt hogy kell? A [link]-be, az elején a srác azt írja, hogy legyen nyitva. -
tozser53
csendes tag
Néhány észrevétel a ROM-oláshoz. A TWRP felrakása, gondolom a legegyszerűbb dolog. Ekkor kezdőd(n)tek a bajok. Ruszkoje nyelv. Átváltás magyarra. Homály:Teljes törlés először, vagy valamit ne töröljek? Még senki nem tudta, sem Ti, sem az általatok által javasolt emberek úgy leírni, hogy az menjen lépésről-lépésre. Most, hogy "végeztem", én sem tudnám ezt megtenni.Pedig HomTom Ht16 rom cseréjéről beszélünk, ugye? Talán Sokka bajlódott a "gapps"-al. Én nem találkoztam ilyennel, talán csak azért, mert csak sejtésem van,hogy ez a gugli appjait jelenti. Nekem nem hozott fel a cserekor billentyüzet hibát. De a drweb felhozott négy új, általa talált szisztémes vírust, amelyek: 2 downloderes, 2 spy - s. Ok! Nem foglalkoztam vele, mert az apk kiterjesztésük mellett voltak (vannak) odex, meg kiterjesztés nélküli fájlok is. A fogyasztással és a "Rendszer-Fejlesztői" beállítással továbbra sem bírok. A fogyasztásról: Pihenő helyzetben és telefonáláskor szinte semmit nem fogyaszt, de pl. szám.gépről való fájl áttöltéskor, vagy egy egyszerű online rádió használatakor komoly mínuszba ugrik át, még úgy is, hogy a töltőt rajta hagyom. A képernyőt pedig kikapcsolom, mint az egyik akku-zabálót. A "Fejlesztői" beállítások, mintha rejtve lennének, mert a korábbi ROM-os ketyerómmal a "beállítások" alatt rögtön megtalálta. Most pl. a Myphoneexplorer kliens felrakásakor, amikor kéri a sz.géphez való USB csatlakozást és rábökök az ikonra, akkor pedig előjön ez. Summázva. Talán nem kellett volna hozzákezdenem és talán tizedét sem ismerem annak a tudásnak, mint Ti, de előtte majdnem eljutottam a gép földhöz vágásához, mint valamelyikőtök írta. Majd leírjátok, hogy hülye ember ne kezdjen hozzá.
-
tozser53
csendes tag
Fiúk!
A StarOs rom, mint már írtam működik. De behozott egy nagy hibát. Az akkumat iszonyatos gyorsan meríti. Megoldást tudtok? -
tozser53
csendes tag
Nektek is megváltozott a képernyő kinézete? A gombok alatti szöveget alig tudom elolvasni, olyan apró betűs.
Femiki: Jól emlékezel az USB-s beállításra, de nem találtam meg, illetve a MyPhoneExplorer amikor kérte az átállítást, egyben feldobta a helyet is. Lehet, hogy az új ROM felrakásakor valamit lehagytam. De akkor nem működne az új. Talán a TWRP magyarítása volt a legegyszerübb. Az ablak felső jobb sarkában találtam a kis "földgömb"-t és azt megnyitva a felsorolt nyelvek között ott van a magyar is. Nekem elsőre az oroszt hozta fel. -
tozser53
csendes tag
OK! Kösz!
DrWeb erre is feldobott nehány vírust?! pl. Android.DownLoader.3667 Ezek is a systeben vannak. Mivel tudom eltüntetni őket, mert az EsFileexloreremet nem is tudom rootba állítani, pedig a Rootchecker rootolt rendszert jelez. A Ram "telítettsége" jóval kisebb az előzőnél, de az akku töltés dolgozik rendesen. A tel teteje melegszik és jóvak később tölt fel fúlra. -
tozser53
csendes tag
Femiki, Sokka!
Tegnap óta az én telefonomon is lépked a kéz. Nagyon köszönöm a segítségeteket. Most elkezdődik az ismerkedés az új ROM adta lehetőségekkel. Root megy. Amit most nem találok, "USB hibakeresés" le van tiltva és szeretném engedélyezni. A régi ROM-nál volt a "Beállítások"-ban valami "Fejlesztés" féle és abban lehetett ezt az USB-s dolgot megtalálni. Ja és a TWRP , mint alkalmazás, fenn van a többi között. Ezt nem kell törölni? -
tozser53
csendes tag
Köszönöm a személyes útravalót! Kezdőként (Izgulok Sokkának az enyémhez hasonló ver.-es tel. átvarázsolásához! Kérdezem: Win7 prof. van a gépemen. Sokka letörölte a régi verziót és arra - mint szűz területre - rakta a megbeszélt verziót. A kezdés lényege: A driver (Mt 6580) -t le kell töltenem, vagy a mostani maradhat a gépepen a mahinácó indításával? A "444"-es interjúdban közölted, hogy sikerült! Tedd meg ezt nekünk is!
-
tozser53
csendes tag
Fiúk!
Sokka: Várom, hogyan sikerül a 6. ver.-s masinátad is "semlegesítened" a Femiki által javasolt szerint. Nékem ugyanis (talán már írtam?) ver.6.1.5-öt rakott fel garanciában a Cég. Mintha valaki megtudta volna a beszélgetésünket, pár napja, reggelenként már dobálja a vír.irtóm a 219., 812., 766., 169. origin, Triada .251 csapatot. -
tozser53
csendes tag
A töltők ( tápegységek) kiadnak egy "nyers" feszültséget és a készüléked szabályozza le a töltöttségi szintnek megfelően Gondolom én, aki nem vagyok egyik ok.tel. cég akku. tervezője sem. A feleségem iphonja méretre kisebb, mint a HT16-osom, de súlyra többet nyom az enyémnél, köszönhetően az akku súlyának. Az elektronika, meg a műanyag semmit nem nyom. A saját "Tomom" akkuja sem él túl sokáig. A gond, hogy "profi cégek" akkuja nem csereszabatos egymással ( a biznisz), sőt az általunk használt kommersz készülékekével sem.
-
tozser53
csendes tag
Femikinek és sokkának!
Nekem is kell egy egy nagy löket, hogy hozzákezdjek. Sokka: Hányas ver.-nál sikerült most? Femiki: A legújabb SuprSu-t valami Ziz-7-tel kellene letölteni, amit a windows NOD-om azonnal kidob. Van használható régebbi SU-tok, mert nekem van, csak azt nem tudom használható-e? A ver. számot ha leírnátok! Fiúk, nekiessek a Tom-om piszkálásának a gari lejárta (máj.2.) előtt? Egy öreg szaki, aki még lyukkártyával programozott!
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Apple IPhone 14 Black gyári független
- Kopottas állapotban lévő Apple iPhone 14 256GB 84%-os akkuval kábellel, dobozzal, fekete színben
- Vivo x200 Pro 16/512GB (Új)
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB/12 Dual Sim Független Black 2026 februárig garanciális
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest