Aktív témák
-
kolam
csendes tag
Hali!
DC kliens Linux-hoz tobbféle is van tudomásom szerint. Én a ''dcgui'' -t használom, tökéletesen működik ( UHU 1.0 alatt, 1.1-el még nem próbáltam) .
És fordítani se kell ha nem muszáj, ugyanis elég sok program UHU-s csomagja elérhető ( pl. [L]http://ubk.uhulinux.hu[/L] )
a dcgui-hoz két csomag kell: először fel kell rakni a ''dclib'' csomagot majd magát a ''dcgui'' csomagot, célszerű ha a verzió számuk megegyezik.
Én most pl. a 0.2.19 verziókat használom, de van már 0.2.20 is úgy láttam. Emlékeim szerint (már vagy fél éve raktam fel) néhány már meglévő csomagot mintha frissíteni kellett volna hozzájuk, de ezt ha pl. a ''Kpackage''-val rakod fel ki fogja írni, és akkor nyilván először azokat kell frissíteni újabb verziókra, és utána tudod felrakni a dcgui-hoz szükséges csomagokat.
üdv.
[Szerkesztve] -
Cathfaern
nagyúr
-
Cathfaern
nagyúr
Előbb utóbb mindenképp bele fogsz ütközni a program fordítás nehézségébe (ami annyira nem is vészes). Ettől függetlenül nem mondom azt, hogy maradj az UHU-nál (már csak azért sem, mert állítólag a most kijött rc7-et, ami lényegében azonos a végleges 1.1-el, sikerült megint elrontani :()
-
-
escie
őstag
én próbálkoztam, még az 1.0 idején dc++-szal, már nem emlékszem melyik klienssel, de talán ezzel...
most a nemrégiben, 1.1 alatt megint kellett volna, fel is telepítettem, de valami gond volt, valószínüleg csak nem én tudtam használni...
szóval próbálkozz csak tovább, mert működnie kell!
olvasgasd sokat a dokumentációkat, nálam ez segített. :)
amúgy mikor írja ezeket ki?
a configure futása közben?
mert ha igen akkor valszeg függőségi gondok lehetnek...
[Szerkesztve] -
glett
tag
Én még nem ismerem az ilyen kiterjeszésű zenefájlokat... Ha rootként kiadsz egy ''updatedb'' parancsot, akkor utána a ''locate xmms'' parancs megmutatja, ohgy a könyvtárstruktúrádban (szép szó) hol van az xmms karaktersorozat. (~fájlkeresés) Így az input -plugin könyvtárba solva elvileg mennie kéne.
Ciao
glett -
Terrorista
senior tag
''még annyit, hogy README-t kell olvasni.''
Pont az a helyzet hogy a héten vettük a kernel fordítást illetve egyéb letöltött program lefordítását, és a tanárunk kifejezetten felhívta a figyelmünket arra, hogy a README-t mindig olvassuk el előtte!!! :)
Tehát az ott leírtakat követve meg lehet csinálni!! Ennyi...:)) -
Terrorista
senior tag
Nem kell semmiféle folyamatot kilőni!!!!!! Nem olyan buta az a Linux!!!
Elég ha belépesz egy másik karakteres terminálba #rootként és beírod az init 3
parancsot!
Ugyanis ilyenkor 3-mas futási szintenre vált vagy indul el és ez alatt nincs X felület!! Ha volt
akkor meg leállítja és ezt mindet maga csinálja nem pedig kill-el megölöd a folyamatot!!
Egyszerűen mikor elindítod a Linuxot akkor ne lépj be grafikus felületre hanem egyből válts át
valamelyik karakteresre és rootként be és parancs kiad! És utána próbáld meg telepíten i amit
akartál.
Ennyi az egész!
Ez a jel | az ALTGR-W vel érhető el... Ez ún. pipejel ami parancsok összefűzésére szolgál...
Sok sikert! -
BaLinux
tag
Le kellene előbb állítani az X felületet.
Ha az uhu valamennyire debian-szerű, akkor próbáld ki ezeket:
/etc/init.d/xdm stop
/etc/init.d/gdm stop
/etc/init.d/kdm stop
attól függően, hogy melyik van feltelepítve.
Ezután elvileg leáll az X. Ha nem akkor bocsi, nem értek uhu-hoz :) -
ezt kapom:
ERROR: You appear to be running an X server; please exit X before installing.
For further details, please see the section INSTALLING THE NVIDIA DRIVER
in the README available on the Linux driver download page at
www.nvidia.com.
ERROR: Installation has failed. Please see the file
'/var/log/nvidia-installer.log' for details. You may find suggestions
on fixing installation problems in the README available on the Linux
driver download page at www.nvidia.com. -
glett
tag
#ps -aux | grep X
erre kiír max 3-4 sort, kiválasztod azt, ami a leginkább hasonlít az enyémre:
root 6889 2.5 15.8 95564 81600 ? SL 09:08 3:21 /etc/X11/X -quiet
utána amegölöd:
#kill -9 6889
6889 persze csak az én esetemben, neked vmi más lesz, valószínű.
Ciao
glett
ui: sajna most el kell mennem, (nem röhög) de este még benézek. Szerintem lesz itt más kisdobos is, aki ahol tud, segít! -
glett
tag
Háát, a kérdés az, hogy mennyire spec. kernelt használ az UHU . A SuSE úgy emlékszem nem a mezei kernelt használja, hanem peccseli sok saját cuccal. Ha az UHU semmi különöset nem igényel, akkor a 2.6-os kernelt javaslok, abban van az nForce2-es lapokhoz hang és hálókártyavezérlés is, tuti. A 3D támogatáshoz az kell, hogy az XF86Config(-4) fájlban a videokattya drivernél azt kell irni, hogy nvidia. Ez az alap, ettol meg lehet, ohgy nem megy, de jobb lesz, mint a mesa driverrel.
Ciao
glett
Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- CPU léghűtés kibeszélő
- RAM topik
- Android szakmai topik
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest